Barion Pixel
menu

11 kedvelt koktél a márciusi partikhoz

2018. március 13. 00:00

Márciusban új időszak kezdődik. Közeledik a tavasz, egyre hosszabbak a nappalok, egyre több a napsütés és a hőmérséklet a hónap végére már már egészen enyhe és a nyári hangulat már az ajtónkon kopogtat. Ünnepeljük az évszakváltást egy koktélpartival, a hónap végén akár már kerti partit is rendezhetünk, de azért érdemes nyomon követni az időjárás jelentést nehogy egy könnyed zápor elmossa a jó hangulatot. 11 koktélválogatást hoztunk a Liqour magazin és profi mixerek ajánlásával, ami garantálja a felhőtlen jó kedvet.

1.FRISKY WHISKEY

mixer-kepzes-tanfolyam

Ha a legtöbb időt a négy fal között töltötted a télen, akkor ezt a koktélt ajánljuk egyszerre feltölt és ellazít. Rázz össze Ír whiskeyt, Bärenjäger méz likőrt, friss narancs levet, cukorszirupot és Angostura bittert, majd töltsd jégkockával teli long drinkes pohárba.

Hozzávalók:
3 cl (Michael Collins) Ír whiskey
3 cl Bärenjäger méz likőr
3 cl frissen facsart narancslé
1 cl cukorszirup
2 öntet Angostura bitter

Rázd össze a hozzávalókat egy shakerben és long drinkes pohárban szervírozd.

2. PAIN KILLER

mixer-kepzes-tanfolyam

A klasszikus Pain Killer koktél a kollégiumi évekbe repít vissza és a tavaszi szünet érzését kelti. Ha nem is a mexikói tengerparton nyaralsz, a rum, a narancslé, az ananászlé és a kókuszkrém ezen kombinációjával vakáción érezheted magad. Könnyen és profi módon elkészítheted, mint egy bártender.

Hozzávalók:
6 cl El Dorado 15 éves rum
4,5 cl frissen facsart ananászlé
3 cl frissen facsart narancslé
3 cl Coco Lopez kókuszkrém

Shakelj össze minden hozzávalót és egy Tiki pohárba szervírozd, reszelt szerecsendióval a tetején.

3. HIGH ON THE HOG

mixer-kepzes-tanfolyam

Ez a koktél ideális választás márciusban, mivel tökéletes átmenetet képez a téli testesebb és a tavaszi színes koktélok között. Keverj össze bourbont, gyömbér sört, Dolin de Chambéry száraz vermouthot és Cabin Fever juharos-ízesítésű whiskeyt. Helyezd egy hűtőzacskóba és tedd a mélyhűtőbe néhány órára, amíg sűrűbb állaga lesz az italnak, majd szervírozd üvegpohárba.

Hozzávalók:
10 cl Buffalo Trace Kentucky  straight bourbon
8 dl gyömbér sör
6 cl Dolin de Chambéry száraz vermouth
2,5 cl Cabin Fever juharos-ízesítésű whiskey

Az alapanyagokat keverd össze egy pohárba, majd egy hűtőzacskóba töltsd át és 4 órán át hagyd a mélyhűtőben. Ha letelt az idő, vegyük ki, majd kissé zúzzuk össze az italt és old fashioned pohárba szervírozzuk. Díszítésként egy sült bacont helyezzünk az italba.

4. BEE’S KNEES

mixer-kepzes-tanfolyam

Ez a lenyűgöző tavaszi ital egyszerűen és könnyedén elkészíthető. Minden alapanyogot rázz össze egy shakerben, gin, citromlé és méz szirup, majd egyenes mehet a pohárba egy citrom peellel díszítve.

Hozzávalók:
6 cl Beefeater gin
2,5 cl frissen facsart citromlé
1,5 cl méz szirup

Tedd shakerbe az összetevőket és rázd össze. Kehely pohárba szűrd át az italt és egy citrom peellel díszítsd.

5. ENGLISH ROSE

mixer-kepzes-tanfolyam

Ezzel a selymes és kényeztető koktéllal egy klasszikus angol kertben érezheted magad. A házi készítésű rebarbara szirup feldobja az italt (ne aggódj a szirup könnyen elkészíthető), keverd össze a muddlerrel szétzúzott eperrel, majd mehet a gin, vermouth, a citromlé, a tojásfehérje és a keserű. Keverd meg ezt az italt, legyél Te a best, legyél mixer!

Hozzávalók:
2 db eper
5 cl Plymouth gin
3 cl Dolin blanc vermouth
1,5 cl rebarbara szirup
1,5 cl frissen facsart citromlé
1 kis tojás fehérje
3 öntet Bittermens Burlesque bitter

Egy shakerben muddlerrel nyomkod meg az epret. Adj hozzá minden alapanyagot és shakeld össze jég nélkül, ha jól össze ráztad, adj hozzá jeget és rázd még 20 másodpercig, hogy lehűtsd az italt. Duplán szűrd át egy coupe pohárba. A házi készítésű rebarbara szirup elkészítését itt találod.

6. HAPPY PILL

mixer-kepzes-tanfolyam

A hidegebb márciusi napokon, készítsd el a Happy Pill koktélt és közben ábrándozz a közelgő tavaszról. Két fajta rumot és kókuszlikőrt keverj össze, hogy pillanatok alatt felmelegedj, mialatt a lime, az ananász és a narancslé trópusi hangulatot ad az italnak. Finomítsd kókuszkrémmel, hogy bársonyos textúrát kapj.

Hozzávalók:
3 cl Don Q Cristal rum
3 cl Plantation dark rum
1,5 cl frissen facsart limelé
2,5 cl grillezett ananász leve
2,5 cl frissen facsart narancslé
1,5 cl kókuszkrém
3 cl Kalani kókuszlikőr

Tölts meg egy fémpoharat vagy egy long drinkes poharat zúzott jéggel. Shakeld össze a hozzávalókat jéggel, majd töltsd át a pohárba. Díszítsd ananászcikkel és egy koktélcseresznyével, esetleg még szerecsendiót is reszelhetsz tetejére.

7. BEET ROYALE

mixer-kepzes-tanfolyam

A Beet Royal koktélt a Kir Royal ihlette, a rózsás színárnyalatot egy könnyen elkészíthető rózsa-geránium (muskátli olaj) keverékkel ízesített cukorrépalé adja. Ezt keverd össze a ginnel és a friss citrom levével, majd töltsd fel proseccoval, testes és édes is egyszerre, tökéletes választás a márciusi napokra.

Hozzávalók:
3 cl Tru Organic gin
2,5 cl Rózsa-geránium ízesítésű cukorrépalé
1,5 cl friss citromleve
prosecco a feltöltéshez

Minden összetevőt (kivéve a proseccot) töltsd jéggel teli shakerbe, rázd össze. Duplán szűrd át egy pezsgős pohárba. Töltsd fel proseccoval. Citrom peellel díszítsd.

8. STRAWBERRY PISCO SOUR

mixer-kepzes-tanfolyam

Ez a koktél a gyümölcsös változata a klasszikus Pisco Sour-nek, frissítő koktél az első szabadtéri partihoz. Pisco, limelé, eper-rózsa szirup és tojásfehérje kombinációja, egy hűvös és bársonyos változat, ami éppen megfelelő mértékben édes és buja.

Hozzávalók:
3 dl Pisco
18 cl friss limelé
18 cl eper-rózsa szirup
1 tojásfehérje

Tedd egy blenderbe a piscot, a lime levét, az eper-rózsa szirupot és két kanál jeget, majd mixeld 20 másodpercig. Add hozzá a tojásfehérjét és mixeld ismét 5-10 másodpercig. Szűrd át egy durvább szűrön egy puncsos tálba és készen is a remek ital.

9. TEQUILA BLOOD ORANGE SODA 

mixer-kepzes-tanfolyam

Öltöztesd fel a klasszikus tequila és szóda keverékét vérnarancs dzsússzal, ami az egész koktélt gyönyörű rózsaszín árnyalatúvá varázsolja. Töltsd jégre a tequilát, a vérnarancs és a lime levét, valamint agave nekárt és rázd össze egy shakerben. Szűrd át long drinkes pohárba, töltsd fel szódával és helyezz a tetejére egy mentaágat a frissítő hatás érdekében.

Hozzávalók:
4,5 cl Cazadores blanco tequila
3 cl vérnarancslé
1,5 cl friss limelé
1,5 cl agave nektár
szóda a feltöltéshez

Shakelj össze minden alapanyagot (kivéve a szódát). Long drinkes pohárban szervírozd, töltsd fel szódával és menta ággal díszítsd.

10. CAESAR

mixer-kepzes-tanfolyam

Cseréld le a hétvégi Bloody Mary koktélodat erre a kanadai variációra. A szokásos összetevőkön  – vodka, Tabasco szósz, Worcestershire szósz, só, bors és paradicsomlé – kívül extra löketet kap, a friss lime levével és egy sós ízt adó kagyló dzsússzal (clam juice). Díszítésként sárgarépát használj a végső élvezet érdekében.

Hozzávalók:
6 cl vodka
1,5 cl frissen facsart limelé
2 öntet Tabasco szósz
3 öntet Worcestershire szósz
csipet só
csipet frissen őrölt bors
9 cl paradicsomlé
6 cl kagyló dzsúsz (clam juice)

Egy jéggel teli keverőpohárba tedd az összetevőket, alaposan keverd át. Mártsd lime lébe egy old fashioned pohár szélét, majd készíts só-bors crusta-t. Töltsd a pohárba az italt és díszként helyez bele sárgarépát.

11. NEW SLANG

mixer-kepzes-tanfolyam

A korábbról megmaradt alapanyagokat jól felhasználhatod ehhez a koktélhoz. A házi készítésű cseresznye szirup -a megmaradt maraschino cherryből és pezsgőből- egy gyümölcsös és savas alapot képez a ginnek, az ananászlének, egy öntet sóoldatnak és szénsavas kókuszvíznek.

Hozzávalók:
5 cl Bombay Sapphire gin
2,5 cl koktélcseresznye szirup
2,5 cl ananászlé
1,5 friss limelé
2 öntet sóoldat (3:1 arányban víz és só keveréke)
9 cl szénsavas kókuszvíz

A kókuszvíz kivételével tedd a hozzávalókat egy jéggel töltött shakerbe és rázd össze. Szűrd át egy Collins pohárba, töltsd fel szénsavas kókuszvízzel. Díszítsd maraschino cherryvel és lime szeletekkel.

Ez a 11 márciusi koktél tippünk. Bátran kísérletezz otthon és készülj a tavaszra, a baráti összejövetelekre és a partikra. Ha még többet szeretnél tudni a koktélokról, akkor látogass el a Mojito Mixeriskolába, ahol jelentkezhetsz a mixer tanfolyamokra. A mixer képzésen mindent elsajátíthatsz, amit egy bármixer tud és a saját készítésű koktélokkal lenyűgözheted barátaidat. A mixer tanfolyam azoknak is jó választás, akik dolgozni szeretnének, akár főállásban, akár nyári szezonális munkákban vagy fesztiválokon. A Mojito Mixeriskola teljes körűen felkészít az alapoktól a haladó szintig. Alapfokú, gyorsított, haladó, egyéni mixertanfolyam, Kettő az egyben: barista és mixer tanfolyam, American Bartending és Profi Mixer Csomagjaink közül választhatsz. Az egyes képzésekhez kedvezményt, ajándék tanfolyamot és ajándék tréningeket is kapsz. A mixer tanfolyam végén munkaajánlat is vár.

Kövess minket  facebookon és instagramon is!

Információ:
+3620 355 8400
[email protected]
www.mojito.hu

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...