Oldal kiválasztása

2017-es év 10 kedvenc koktélja

2017-es év 10 kedvenc koktélja

A kellemes, téli melegítő italoktól a nyári pezsdítő koktélokig izgalmasnak mondható a 2017-es év, sok merész koktélt és új ízeket hozott az elmúlt esztendő. Az Imbibe Magazin összeválogatta a 2017-es év 10 legnépszerűbb koktéljait. A Mojito Mixeriskola most ezt a válogatást mutatja be Nektek. Még több koktéllal ismerkedhetsz meg mixer tanfolyamainkon, ahol rövid időn belül az alapoktól a haladó szintig képezheted magad és a szerzett szakmai tudással garantáltan sikerül elhelyezkedned.

Time Release

A szokásos gin italoktól kissé más. A Chicago-i GreenRiver-ből származik ez az ital, a borókabogyóval ízesített gint összekeverik sárga Chartreuse francia likőrrel, kökénnyel ízesített ginnel és portói borral. Az utóbbi kettő gyümölcsös réteget képez az italnak.
4,5 cl dry gin
1 cl yellow Chartreuse
1,5 cl sloe gin (kökény ízesítésű)
3 cl portói bor
Egy keverőpohárba töltsük jégre az összetevőket és bárkanállal keverjük össze. Díszítésként koktélcseresznyét használjunk.

mixer_kepzes_tanfolyam

Scorpion Reef

Ezt a koktélt a füstös, ananászos flan desszert ihlette. Ez a tiki koktél mezcal, rum, ananász, citrom, mandula, illetve csokoládé és Angostura bitter keveréke.
3 cl mezcal (ehhez Del Maguey Minero-t használtak)
3 cl gold vagy Jamaican rum
3 cl friss ananászlé
2,5 cl citrom leve
2,5 cl mandula szirup
2 öntet csokoládé bitter
5-6 öntet Angostura bitter

Kombináljuk az összetevőket kivéve az Angostura bittert. Zúzott jéggel töltsük meg félig a poharat, erre kerül rá az ital, majd a tetejére az Angostura bitter és még egy kevés zúzott jég.

mixer_kepzes_tanfolyam

Tequila Honey Bee

A mezcal és a tequila képezi az alapját, az NYC’s Egg Shop frisstőjének, ami kardamom-mézes szirupot, citromlevet és Angostura keserűt is tartalmaz.
1 cl mezcal (a pohár öblítésére)
6 cl anejo vagy reposado tequila
3 cl kardamom-méz szirup
2,5 cl friss citrom leve
2 öntet Angostura bitter

Futtassuk körbe egy long drinkes pohár falát a mezcallal. Egy shakerben töltsük jégre a tequilát, a szirupot és a citrom levét jól rázzuk össze. Szűrjük át a jéggel feltöltött pohárba, az ital tetejére 2 öntet Angostura bitter kerüljön. Citrom pellel díszítsük.

mixer_kepzes_tanfolyam

Polish Holiday Punch

A lengyel tradicionális puncs vízzel és cukrozott, szárított gyümölccsel készül. A varsói El Koktel társtulajdonosa, Paweł Rodaszyński egy saját verziót készített. “Nyilvánvalóan vodkát használunk – ez olyan lengyel dolog. Ez a koktél nagyszerű változata a Penicillin koktélnak, felmelegít a hideg téli estéken és megadja a hangulatot a karácsonyi vacsorákhoz is.”- mesélte Rodaszyński az Imbibe magazinnak.
5 cl susz (szárított gyümölccsel ízesített vodka)
3 cl friss citromlé
3 cl gyömbér-kardamom mézes szirup

Tegyük az összes hozzávalót egy jéggel töltött shakerbe és alaposan rázzuk össze. egy old fashioned pohárba helyezzünk egy nagy méretű kocka alakú jeget és erre szűrjük át az italt. Kandírozott gyömbérrel díszítsük.

mixer_kepzes_tanfolyam

Smoking Pistol

Egy fagyos Chicago-i télen a Dawson bárpult vezető bartendere, Aaron Pollack két klasszikus ital – a Rob Roy és a Vieux Carre -keresztezéséből megalkotta a Smoking Pistol koktélt a hideg téli napok ellen.
3 cl Scotch
3 cl Carpano Antica édes vermouth
1,5 cl rye whiskey
1 cl armagnac
1 bárkanál Bénédictine
2 öntet Peychaud’s bitter
1 öntet Angostura bitter
Citrom peel

Kombináljuk az összetevőket egy keverőpohárban jéggel és keverjük addig, amíg az italunk lehűl. A tetejére citromhéj permet kerüljön és a citrom peelt is helyezzük a koktélra.

mixer_kepzes_tanfolyam

Black Mesa

A Grand Army bár 2017-es téli itallapján több robusztus italt is találunk, amiket tavaszig meg is kóstolhatunk.
5 cl demerara rum (Grand Army az El Dorado 12 rumot használja)
2 cl Jamaican rum (Smith&Cross)
2 cl Pedro Ximenez sherry
2 öntet Angostura bitter
2 öntet narancs bitter

Keverőpohárban bárkanállal keverjük össze az alapanyagokat és egy old fashioned pohárba szűrjük át egy gömb alakú jégre. Narancs peellel díszítsük.

mixer_kepzes_tanfolyam

Indian Paintbrush

Az Austin-i Garage Bar italának nevét az ikonikus texasi vadvirágról kapta. Az Indian Paintbrush egy vodka alapú koktél, aminek varázsa az egyszerűségéből és a kiegyensúlyozottságából ered. A friss helyi grapefruit lé és a rozmaring tökéletesen visszaadja Austin hangulatát.
5 cl vodka
3 cl friss grapefruit lé
2 cl rozmaring szirup
2 cl friss lime lé
2 öntet Peychaud’s bitter

Shakerben készítsük el az italt- Dupla szűréssel töltsük egy kehely pohárba és rozmaring szárral díszítsük.

mixer_kepzes_tanfolyam

Gin and Juice

Ennek a koktélnak a maraschino likőr adja meg a mélységét és a bitterek pedig lágyabb és hosszabb befejezést adnak az italnak. Az Analogue bár tulajdonosa Jared Gordon szerint a koktél már az első naptól nagy népszerűségnek örvendett, amit csak nyári italnak szánt, de rövid időn belül a ház kedvence lett.
6 cl London Dry gin
2 cl maraschino likőr
3 cl friss grapefruit lé
2 cl friss citromlé
2 öntet levendula bitter
1 öntet grapefruit bitter

Az összetevőket shakerben rázzuk össze és coupe pohárba szervírozzuk az italt. Díszítésként citrom peelt használjunk.

mixer_kepzes_tanfolyam

Oaxacan Dead

A klasszikus Zombi italt csavarják meg egy korosabb tequilával, ami megadja a mélységét a koktél ízvilágának.
3 cl reposado tequila
3 cl korosabb Jamaican rum
3 cl friss citromlé
2 cl velvet falernum
2 cl Donn’s mix (1:1, grapefruitlé és fahéj szirup)
1 bárkanál mezcal
1 bárkanál grenadine
1 öntet Angostura bitter

Töltsünk minden összetevőt egy jéggel teli shakerbe. Szűrjük át az italt egy tiki pohárba és díszítsük mentaággal, grapefruit peellel, frissen reszelt fahéjjal és koktélcseresznyével.

mixer_kepzes_tanfolyam

Surf Liner

Ennek a rye whiskey alapú koktélnak a Peychaud’s bitter fantasztikus pink színt varázsol, miközben az ananász és a mandula biztosítja a trópusi ízvilágot. A San Diego-i Polite Provisions bárban ezzel a finomsággal várják a vendégeket.
6 cl rye whiskey
3 cl ananászlé
1 cl friss citromlé
1 cl mandula szirup
2 öntet Peychaud’s bitter

Minden összetevőt alaposan rázzunk össze shakerben. Zúzott jéggel töltsünk fel egy dupla falú old fashioned poharat, erre szűrjük át a koktélunkat. Ananászlevéllel, ehető orchideával, koktélcseresznyével és citrom karikával díszítsük.

mixer_kepzes_tanfolyam

Ha szívesen kipróbálnád magad a bárpult mögött vagy érdekel a koktélok világa, akkor jelentkezz a Mojito Mixeriskola  alapfokú, gyorsított, haladó, American Bartending, vagy az egyéni mixertanfolyamaira. 

Társiskolánkkal, a Barista Akadémiával közösen indított Kettő az egyben: mixer és barista tanfolyammal kedvezményesen szerezhetsz két szakmát rövid időn belül, amivel jelentős előnyre tehetsz szert a munkaerő piacon is. A barista és mixer hallgatók számára ajándék továbbképzési tréningeket is adunk: pincér, standolás-elszámoltatás, rendezvényszervezés, kommunikációs, free pouring és angol bárszaknyelv tréninget.

Ne maradj le a mixer és barista képzésekről,
iratkozz be január 17-én, 17 órakor a Mojito Mixeriskolában és a Barista Akadémián!

További részletekért böngéssz a Tanfolyamok menüpont alatt, vagy keress minket facebookon és instagramon!

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

www.mojito.hu

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tanfolyam időpontok

feb
1
csü
17:00 Ingyenes Free Pouring Tréning @ Budapest, Mojito Mixeriskola
Ingyenes Free Pouring Tréning @ Budapest, Mojito Mixeriskola
feb 1 @ 17:00 – 17:00
Szeretettel Várunk minden Kedves volt és jelenlegi hallgatónkat február 1-én, csütörtökön az ingyenes Free Pouring tréningen! Egyedülálló lehetőség a hallgatóinknak, hogy tovább képezzék magukat és elsajátítsák a szakma fortélyait. Gyere és képezd magad TE IS a[...]
feb
5
hét
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
feb 5 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 American Bartending tanfolyam @ Budapest
American Bartending tanfolyam @ Budapest
feb 5 @ 17:00
American Bartending Tanfolyam: A Mojito Mixeriskola AMERICAN BARTENDER TANFOLYAMAIN 2006 óta foglalkozik bártenderek (mixerek) magas szintű oktatásával, hogy megfeleljenek a magyar és a nemzetközi munkaerőpiac elvárásainak. Az American Bartending tanfolyam célja, a gyors, látványos és pontos koktélkészítés, valamint az[...]
17:00 Barista tanfolyam @ Budapest
Barista tanfolyam @ Budapest
feb 5 @ 17:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Gyorsított barista tanfolyam @ Budapest
Gyorsított barista tanfolyam @ Budapest
feb 5 @ 17:00
A Barista Akadémia a hallgatói igényeket kielégítve gyorsított barista tanfolyamokat indít. Az expressz barista képzést azoknak ajánljuk, akiknek nincs idejük a hat hetes képzésre vagy olyan városban élnek, ahol nincs barista tanfolyam. A gyorsított tanfolyam tematikája[...]
17:00 Gyorsított mixertanfolyam @ Budapest
Gyorsított mixertanfolyam @ Budapest
feb 5 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és[...]
17:00 Haladó barista tanfolyam @ Budapest
Haladó barista tanfolyam @ Budapest
feb 5 @ 17:00
Nálunk az alap képzés után nincs vége a tanfolyamnak, folytatódik a haladó képzéssel! Aki tökéletesen begyakorolta az alapokat, az ugorhat egy lépcsőfokot és megismerkedhet a híres és közkedvelt Latte Art-al.  A haladó tanfolyamon elsajátíthatja a három[...]
17:00 Haladó mixertanfolyam @ Budapest
Haladó mixertanfolyam @ Budapest
feb 5 @ 17:00
Ezt a tanfolyamunkat bártenderek számára ajánljuk. Mindenképp szükséges hozzá már meglévő alapfokú mixerképzés. A haladó mixertanfolyam olyan átfogó szemlélet módot, elméleti és gyakorlati tudást biztosít a hallgatóknak, amely bírtokában biztos a siker a világ bármely[...]
17:00 Kettő az egyben: mixertanfolyam ... @ Budapest
Kettő az egyben: mixertanfolyam ... @ Budapest
feb 5 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és[...]
feb
13
ked
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Szombathely
Alapfokú mixertanfolyam @ Szombathely
feb 13 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]

Tanfolyam jelentkezés

Adatok

 

Ellenőrzés