Oldal kiválasztása

5 bitter, ami nem hiányozhat a polcodról

5 bitter, ami nem hiányozhat a polcodról

Az 1800-as években a keserűk még az orvostudományhoz tartoztak. A betegségekre, például a köhögés, a gyomorfájás és a vesebetegségek gyógyítására alkalmazták, de idővel az emberek felismerték, hogy a bitterek sokkal jobban fogyaszthatóak az italokban. Az egyre divatosabb mozgalom, miszerint igyekezünk minél természetközelibb, jól ellenőrizhető termelőktől beszerezni az alapanyagot, segített abban, hogy a bitterek ismét a reflektorfénybe kerüljenek. Mivel manapság több tucat márka van és a bartenderek egyedi változatokat hoznak létre az aromás keserűk körében – gyökerek, kérgek, gyógynövények, gyümölcsök kivonatával és a fűszerek használatával – így egyre nehezebb figyelmen kívül hagyni. És miért szeretjük? Mert pár csepp bitter csodákra képes a koktélban. Gondolj a gyomorkeserűkre úgy, mint a koktél világ sava borsára. A Mojito Mixeriskola a Liquor magazin által válogatott 5 keserűt mutat be, aminek a koktélok alapanyagai között a helye.

Angostura Aromatic Bitters

Biztosan ismered az Old Fashioned és a Manhattan koktélokat? Vagy mi a helyzet a Sazerac, Pezsgő koktél és a Pink Gin & Tonik italokkal? Az említett koktélokban a közös az Angostura Aromatic Bitters.

Az elmúlt két évszázadban minden típusú bárban előfordult – a hotel bároktól egészen a repülőgépek bárpultjáig találkozhatunk vele. A márka a legfontosabb összetevője a klasszikus és a modern koktéloknak egyaránt, híres (és titkos) receptje 1824 óta változatlan maradt. Ezt a keserűt még a főzéshez használhatod!

mixer_tanfolyam_kepzes

Hacsak egy üveg keserűbe szeretnél befektetni, az Angostura a legjobb választás.

Peychaud’s Bitters

Nézzük a Sazerac italt, a rubin vörös bitter a klasszikus eleme ennek a koktélnak. 1838-ban New Orleans-ban egy patikus tulajdonos Antoine Amedie Peychaud alkotta meg ezt a keserű italt, a Peychaud’s Bitter alapvető hozzávaló volt az italokban, ahogyan a Sazerac Brandy-vel.  Az évek során, a koktél receptúrája számtalanszor megváltozott, napjainkban  rye whiskey, absinthe és Angostura Aromatic Bitters található a hozzávalók között, de az eredeti aromát mindig a Peychaud’s Bitters adja.

A Sazerac csak az egyik módja a Peychaud’s Bitters főbb ízjegyeinek bemutatására, amely inkább édes és ánizsos, mint gyógynövényes. Az Angosturához hasonlóan, hihetetlenül sokoldalú és egy káprázatos összetevője a koktéloknak, beleértve a Vieux Carré és a fűszeres, rebarbarás Gimlet italokat is.

mixer_tanfolyam_kepzes

Érdemes megjegyeznünk a 2010-ben piacra dobott Bitter Truth’s Creole Bitters márkát is. Erre kevésbé édesebb és inkább gyógynövényesebb íz jellemző, szemben a Peychaud’s keserűvel. Tegyél ezzel is egy próbát, ha már van egy üveg Peychaud’s keserűd.

Orange Bitters

Az íz itt sokkal egyszerűbb, mint az Angostura és a Peychaud’s keserűknél, de őszintén szólva a Dry Martini nem teljes a narancs keserű nélkül. Eltekintve a hagyományos kínálattól, az Angosturának is van egy saját narancs keserű verziója, amit csakis imádni lehet. A másik, fantasztikus narancs keserű egy veterán mixológus és koktél gurutól, Gary (aka Gaz) Regantól származik. Az ő Regan Orange Bitters No. 6 keserű itala –  a nevében szereplő szám a receptúra tökéletesítésére tett kísérleteket jelöli – zamatos és fűszeres.

mixer_tanfolyam_kepzes

Végül a The Bitter Truth Orange Bitters márkát is megemlítjük. Ennek a meghatározó márkának az egyik legerősebb kínálata a citrusos ízű keserű italok.

Grapefruit Bitters

Ha már a gyomorkeserűkből beszereztél néhányat, itt az ideje, hogy egy pár kevésbé klasszikus üveggel gyarapítsd a készleted. A Gin&Tonik variáció gyakorlatilag könyörög valami extra dologért. Mi az első jó lehetőség? Az egyszerű és lédús Scrappy’s Grapefruit Bitters.

A második megoldás, a Bittermens Hopped Grapefruit Bitters, ami ízében még keserűbb élményt nyújt. A komló és a grapefruit egymást kiegészítik, és bármely ital ízesítéséhez kiváló. Próbáld ki egy Old Fashioned vagy egy Martini koktélban.

mixer_kepzes_tanfolyam

 Joker!

Az előző négy üveg keserűvel már megalapozhatod az otthoni bárod készletét. Ráadásul, ez nagyszerű kezdést nyújthat az aromás és fűszeres koktélok kísérletezéséhez. Ha valaki elkezdi alkalmazni ezek a keserűket könnyen a megszállottá válhat. Ha tovább szeretnéd növelni a gyűjteményed, szó szerint tucatnyi márkák üvegcséi közül válogathatsz.

Két tuti befutó a The Bitter Truth Celery Bitters (egy kicsit trükkös a használata, de hamar bele lehet jönni) és a Bittermens Xocolatl Mole Bitters. Mindkettő nagyszerű ízekkel és aromákkal rendelkezik, és a koktélban sem veszti el az ismertetőjegyeit.

mixer_kepzes_tanfolyam

 Szeretnéd kipróbálni a keserűket a koktélokban? Te magad készítenéd a kedvenc italod? Akkor jelentkezz a Mojito Mixeriskola mixertanfolyamaira! Ha a barátaid között van olyan, aki imádja a koktélokat, lepd meg az ünnepekre egy mixer képzéssel! Ajándékozz mixertanfolyamot az ünnepekre! Beiratkozás december 5-én a Mojito Mixeriskola mixertanfolyamaira!

Az alapfokú, gyorsított, haladó, American Bartending és egyéni mixer tanfolyamon lépésről lépésre mindent megtanulhatsz, mint például az italtörténelmet, az alkoholgyártást, a reális bárhasználatot és a koktélok elkészítését is. Szerezz rövid időn belül izgalmas és kreatív szakmát! A mixer képzés volt és jelenlegi hallgatói ingyen vehetnek részt a továbbképzési tréningeken: rendezvényszervezés, standolás, kommunikáció, pincér, free pouring és angol bárszaknyelv tréningek.  Minden hallgatónk számára részletfizetést biztosítunk, valamint a mixer tanfolyam végén egy boston shakert adunk ajándékba. A mixer képzésen megszerzett magyar-angol bármixer tanúsítvánnyal garantáltan találsz munkát belföldön és külföldön egyaránt. Társiskolánkkal, a Barista Akadémiával  közösen indított Kettő az egyben: barista és mixertanfolyammal kedvezményesen végezheted el mindkét képzést. A két szakmai tudással jelentős előnyre tehetsz szert a munkaerő piacon.  Legyél Te a legjobb bartender és/vagy barista!

Mixer és barista tanfolyam beiratkozás: December 05., 17 óra
Helyszín: Mojito Mixeriskola és Barista Akadémia
Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

www.mojito.hu

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tanfolyam időpontok

Már
25
vas
17:00 Barista tanfolyam @ Hévíz
Barista tanfolyam @ Hévíz
Már 25 @ 17:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
Már
26
hét
15:00 Barista tanfolyam @ Kecskemét
Barista tanfolyam @ Kecskemét
Már 26 @ 15:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Székesfehérvár
Alapfokú mixertanfolyam @ Székesfehérvár
Már 26 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában[...]
Már
27
ked
17:00 Alapfokú Mixertanfolyam @ Győr
Alapfokú Mixertanfolyam @ Győr
Már 27 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában[...]
ápr
10
ked
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
ápr 10 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 American Bartending tanfolyam @ Budapest
American Bartending tanfolyam @ Budapest
ápr 10 @ 17:00
American Bartending Tanfolyam: A Mojito Mixeriskola AMERICAN BARTENDER TANFOLYAMAIN 2006 óta foglalkozik bártenderek (mixerek) magas szintű oktatásával, hogy megfeleljenek a magyar és a nemzetközi munkaerőpiac elvárásainak. Az American Bartending tanfolyam célja, a gyors, látványos és pontos koktélkészítés, valamint az[...]
17:00 Barista MasterClass Tanfolyam @ Budapest
Barista MasterClass Tanfolyam @ Budapest
ápr 10 @ 17:00
A Barista MasterClass Tanfolyam egy 3 órás barista képzés, amelyben az alternatív kávékészítési módszereket ismerheted meg. Illat felismeréssel és különleges „specialty” kávék kóstolásával tréningezzük az íz- és illatfelismerő készségeidet. Dűlő szelektált, számos ország termőterületeiről érkező magas minőségi kávékat kóstolhatsz[...]
17:00 Barista tanfolyam @ Budapest
Barista tanfolyam @ Budapest
ápr 10 @ 17:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Egyéni barista tanfolyam @ Budapest
Egyéni barista tanfolyam @ Budapest
ápr 10 @ 17:00
Sietsz valahova? A felgyorsult életviteledből adódóan nem mindig tudod összeegyeztetni munkádat a tanulmányaiddal? Nem beszélsz magyarul és angol nyelvű oktatásra lenne szükséged? Önhibádon kívül, nem tudsz alkalmazkodni egy csoporthoz fix időpontokban a munkádból kifolyólag? Akkor[...]
17:00 Egyéni mixer tanfolyam @ Budapest
Egyéni mixer tanfolyam @ Budapest
ápr 10 @ 17:00
Egyéni képzés saját ütemben, rugalmas időbeosztással, teljes tananyag, profi oktatóval, akár 1 hét alatt, mindössze 130.000 Ft-ért! A Mojito Mixer iskolában lehetőséged van egyéni mixer képzésre is. Ha nincs időd vagy kedved 12 hétig tanfolyamra[...]

Tanfolyam jelentkezés

Adatok

 

Ellenőrzés