Oldal kiválasztása

5 legkreatívabb módszer az abszint fogyasztásához

5 legkreatívabb módszer az abszint fogyasztásához

Az abszint (Green Fairy) nem tréfadolog. Igazán nagy alkoholtartalmú, intenzív gyógynövény aromákkal rendelkező ital, így nem csoda, hogy még mindig akad olyan, aki úgy gondolja, hogy az abszint pszichoaktív hatással bír. (Valóban van hallucinogén hatása, ha extrém mennyiséget fogyasztanak belőle.) A finomabb tulajdonságai miatt remekül illik a koktélok alapanyagai közé. A bittershez hasonlóan finom illataromákat ad az italnak. Nézzük meg a Liquor magazin öt koktél variációját, amit érdemes kipróbálni.

Pezsgővel

Az abszint és a pezsgő, a gyenge és az erős merész kombinációja. Maga Ernest Hemingway találta fel a Death in the Afternoon névre hallgató pezsgő és abszint duót. A kóstolást követően rájövünk, hogy az ital okkal kapta ezt a nevet. A pontos utasítások alapján a jeges pezsgőt kell hozzá adni az abszinthoz, addig amíg opálos jelleget kap az italunk.
Hozzávalók: 4 cl abszint, 13 cl pezsgő.

mixer_kepzes_tanfolyam

Shot-os pohárban

Sohasem jutott eszedbe abszintot inni shot-os pohárból? Gondold csak át még egyszer: A potenciális alkohol tartalma gyakran 50% feletti. Mivel egy összetevőként van jelen a pohárban, így a szervírozási folyamatot is felgyorsítja. A hollywoodi bartender, Chris Hewes hasonló módon szervírozott italt, a Tough to Hear-t, egy fűszeres, abszint-alapú shot-ot egy olyan filmsztár kapta, aki nem lett Oscar díjas az egyik ilyen díjátadó gálán.
Hozzávalók:
3 cl St. Germain bodzalikőr
3 cl abszint
pár csepp limelé
Az alapanyagokat töltsük jéggel teli shakerbe, rázzuk össze és shot-os pohárban szervírozzuk.

mixer_kepzes_tanfolyam

Egy csepegtetővel

Ez az egyik klasszikus módja az abszint fogyasztásának, de ettől nem válik kevésbé izgalmasabbá. Hideg vizet csöpögtetünk egy kockacukorra, ami egy abszint kanálra van helyezve. Ez egy olyan eljárás, ami hígítja és édesíti azt. Megkapjuk az Absinthe Drip italunkat, ami lehetővé teszi, hogy az abszintban rejtőző különböző ízeket és aromákat külön-külön is felfedezzük.
Hozzávalók: 3 cl abszint, 1 db kockacukor, jeges víz

mixer_kepzes_tanfolyam

Abszint a pohár falán

A Black Barrel Sazerac egy ízletes twistje a tradicionális New Orleans-i receptúrának. Az abszinttal körbe futtatjuk a pohár belső falát, ami egy finom illatot és aromát hagy maga után. Nagyszerű választás, ha az abszinttal akarjuk elfedni az italunkat. Légy eredeti: Az abszint nem hiányozhat a személyiségedből. Ez egy kicsit hosszabb, de vakmerő módszer.
Hozzávalók:
6 cl Mount Gay Black Barrel Rum
1,5 cl agave szirup
1 bárkanál fehér csokoládé likőr
4 öntet Peychaud’s Bitter
2 öntet Angostura Bitter
1,5 cl abszint
Futtassuk körbe az abszinttal a pohár falát, a felesleget töltsük ki belőle. Egy jéggel teli keverőpohárba tegyük a többi összetevőt és keverjük össze. Duplán szűrve töltsük a pohárba. Citrom peel-el díszítsük.

mixer_kepzes_tanfolyam

A puncsban 

A puncsok jó hírnévvel rendelkeznek a rossz döntések meghozatalában, de hihetetlenül ízletesek. Az abszint felvétele a hozzávalók közé mindkét tényezőt exponenciálisan növeli. Jó szórakozást a Green Beast koktélhoz!
Hozzávalók:
3 cl Pernod abszint
3 cl friss limelé
3 cl cukorszirup
12 cl víz
Töltsük egy nagy üvegtálba az összetevőket és keverjük össze. Díszítéshez használjunk uborka szeleteket.

mixer_kepzes_tanfolyam

Reméljük tetszett a Liquor magazin összeállítása, ha szeretnél még több koktéllal megismerkedni vagy akár Te magad készítenéd kedvenc italaidat, akkor ne maradj le a november 9-én induló mixertanfolyamokról. Légy Te is a Mojito Mixeriskola tanulója! Az alap, gyorsított, haladó, egyéni és American Bartending tanfolyamok közül garantáltan megtalálod a hozzád illő képzési típust. A társiskolánkkal a Barista Akadémiával közösen indított tanfolyamunkon most kedvezményesen sajátíthatod el a barista és a bartender szakmához szükséges tudást. A kedvezményes Kettő az egyben: barista és mixertanfolyam elvégzésével komoly előnyre tehetsz szert a munkaerő piacon. Legyen a szenvedélyed a szakmád!

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tanfolyam időpontok

feb
20
ked
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Szekszárd
Alapfokú mixertanfolyam @ Szekszárd
feb 20 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
feb
21
sze
16:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Keszthely, VSZK
Alapfokú mixertanfolyam @ Keszthely, VSZK
feb 21 @ 16:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában[...]
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Kecskemét
Alapfokú mixertanfolyam @ Kecskemét
feb 21 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
feb
28
sze
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Sopron, Sky Bár
Alapfokú mixertanfolyam @ Sopron, Sky Bár
feb 28 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában[...]
17:00 Kettő az egyben: barista és mixe... @ Sopron, Solo étterem
Kettő az egyben: barista és mixe... @ Sopron, Solo étterem
feb 28 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és[...]
Már
1
csü
15:00 Barista tanfolyam @ Győr
Barista tanfolyam @ Győr
Már 1 @ 15:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Ingyenes Free Pouring Tréning @ Budapest, Mojito Mixeriskola
Ingyenes Free Pouring Tréning @ Budapest, Mojito Mixeriskola
Már 1 @ 17:00 – 17:00
Szeretettel Várunk minden Kedves volt és jelenlegi hallgatónkat március 1-én, csütörtökön az ingyenes Free Pouring tréningen! Egyedülálló lehetőség a hallgatóinknak, hogy tovább képezzék magukat és elsajátítsák a szakma fortélyait. Gyere és képezd magad TE IS a Mojito[...]
Már
5
hét
17:00 Alapfokú Mixertanfolyam @ Győr
Alapfokú Mixertanfolyam @ Győr
Már 5 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában[...]
Már
6
ked
17:00 Alapfokú Mixertanfolyam @ Szombathely
Alapfokú Mixertanfolyam @ Szombathely
Már 6 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában[...]
18:00 Barista tanfolyam @ Sopron, Solo étterem
Barista tanfolyam @ Sopron, Solo étterem
Már 6 @ 18:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]

Tanfolyam jelentkezés

Adatok

 

Ellenőrzés