Oldal kiválasztása

5 legkreatívabb módszer az abszint fogyasztásához

5 legkreatívabb módszer az abszint fogyasztásához

Az abszint (Green Fairy) nem tréfadolog. Igazán nagy alkoholtartalmú, intenzív gyógynövény aromákkal rendelkező ital, így nem csoda, hogy még mindig akad olyan, aki úgy gondolja, hogy az abszint pszichoaktív hatással bír. (Valóban van hallucinogén hatása, ha extrém mennyiséget fogyasztanak belőle.) A finomabb tulajdonságai miatt remekül illik a koktélok alapanyagai közé. A bittershez hasonlóan finom illataromákat ad az italnak. Nézzük meg a Liquor magazin öt koktél variációját, amit érdemes kipróbálni.

Pezsgővel

Az abszint és a pezsgő, a gyenge és az erős merész kombinációja. Maga Ernest Hemingway találta fel a Death in the Afternoon névre hallgató pezsgő és abszint duót. A kóstolást követően rájövünk, hogy az ital okkal kapta ezt a nevet. A pontos utasítások alapján a jeges pezsgőt kell hozzá adni az abszinthoz, addig amíg opálos jelleget kap az italunk.
Hozzávalók: 4 cl abszint, 13 cl pezsgő.

mixer_kepzes_tanfolyam

Shot-os pohárban

Sohasem jutott eszedbe abszintot inni shot-os pohárból? Gondold csak át még egyszer: A potenciális alkohol tartalma gyakran 50% feletti. Mivel egy összetevőként van jelen a pohárban, így a szervírozási folyamatot is felgyorsítja. A hollywoodi bartender, Chris Hewes hasonló módon szervírozott italt, a Tough to Hear-t, egy fűszeres, abszint-alapú shot-ot egy olyan filmsztár kapta, aki nem lett Oscar díjas az egyik ilyen díjátadó gálán.
Hozzávalók:
3 cl St. Germain bodzalikőr
3 cl abszint
pár csepp limelé
Az alapanyagokat töltsük jéggel teli shakerbe, rázzuk össze és shot-os pohárban szervírozzuk.

mixer_kepzes_tanfolyam

Egy csepegtetővel

Ez az egyik klasszikus módja az abszint fogyasztásának, de ettől nem válik kevésbé izgalmasabbá. Hideg vizet csöpögtetünk egy kockacukorra, ami egy abszint kanálra van helyezve. Ez egy olyan eljárás, ami hígítja és édesíti azt. Megkapjuk az Absinthe Drip italunkat, ami lehetővé teszi, hogy az abszintban rejtőző különböző ízeket és aromákat külön-külön is felfedezzük.
Hozzávalók: 3 cl abszint, 1 db kockacukor, jeges víz

mixer_kepzes_tanfolyam

Abszint a pohár falán

A Black Barrel Sazerac egy ízletes twistje a tradicionális New Orleans-i receptúrának. Az abszinttal körbe futtatjuk a pohár belső falát, ami egy finom illatot és aromát hagy maga után. Nagyszerű választás, ha az abszinttal akarjuk elfedni az italunkat. Légy eredeti: Az abszint nem hiányozhat a személyiségedből. Ez egy kicsit hosszabb, de vakmerő módszer.
Hozzávalók:
6 cl Mount Gay Black Barrel Rum
1,5 cl agave szirup
1 bárkanál fehér csokoládé likőr
4 öntet Peychaud’s Bitter
2 öntet Angostura Bitter
1,5 cl abszint
Futtassuk körbe az abszinttal a pohár falát, a felesleget töltsük ki belőle. Egy jéggel teli keverőpohárba tegyük a többi összetevőt és keverjük össze. Duplán szűrve töltsük a pohárba. Citrom peel-el díszítsük.

mixer_kepzes_tanfolyam

A puncsban 

A puncsok jó hírnévvel rendelkeznek a rossz döntések meghozatalában, de hihetetlenül ízletesek. Az abszint felvétele a hozzávalók közé mindkét tényezőt exponenciálisan növeli. Jó szórakozást a Green Beast koktélhoz!
Hozzávalók:
3 cl Pernod abszint
3 cl friss limelé
3 cl cukorszirup
12 cl víz
Töltsük egy nagy üvegtálba az összetevőket és keverjük össze. Díszítéshez használjunk uborka szeleteket.

mixer_kepzes_tanfolyam

Reméljük tetszett a Liquor magazin összeállítása, ha szeretnél még több koktéllal megismerkedni vagy akár Te magad készítenéd kedvenc italaidat, akkor ne maradj le a november 9-én induló mixertanfolyamokról. Légy Te is a Mojito Mixeriskola tanulója! Az alap, gyorsított, haladó, egyéni és American Bartending tanfolyamok közül garantáltan megtalálod a hozzád illő képzési típust. A társiskolánkkal a Barista Akadémiával közösen indított tanfolyamunkon most kedvezményesen sajátíthatod el a barista és a bartender szakmához szükséges tudást. A kedvezményes Kettő az egyben: barista és mixertanfolyam elvégzésével komoly előnyre tehetsz szert a munkaerő piacon. Legyen a szenvedélyed a szakmád!

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tanfolyam időpontok

nov
21
ked
17:00 American Bartending tanfolyam @ Budapest
American Bartending tanfolyam @ Budapest
nov 21 @ 17:00
American Bartending Tanfolyam: A Mojito Mixeriskola AMERICAN BARTENDER TANFOLYAMAIN 2006 óta foglalkozik bártenderek (mixerek) magas szintű oktatásával, hogy megfeleljenek a magyar és a nemzetközi munkaerőpiac elvárásainak. Az American Bartending tanfolyam célja, a gyors, látványos és pontos koktélkészítés, valamint az[...]
nov
22
sze
10:30 Haladó mixertanfolyam @ Budapest
Haladó mixertanfolyam @ Budapest
nov 22 @ 10:30
Ezt a tanfolyamunkat bártenderek számára ajánljuk. Mindenképp szükséges hozzá már meglévő alapfokú mixerképzés. A haladó mixertanfolyam olyan átfogó szemlélet módot, elméleti és gyakorlati tudást biztosít a hallgatóknak, amely bírtokában biztos a siker a világ bármely[...]
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Sopron, Sky Bár
Alapfokú mixertanfolyam @ Sopron, Sky Bár
nov 22 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
dec
5
ked
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
dec 5 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 American Bartending tanfolyam @ Budapest
American Bartending tanfolyam @ Budapest
dec 5 @ 17:00
American Bartending Tanfolyam: A Mojito Mixeriskola AMERICAN BARTENDER TANFOLYAMAIN 2006 óta foglalkozik bártenderek (mixerek) magas szintű oktatásával, hogy megfeleljenek a magyar és a nemzetközi munkaerőpiac elvárásainak. Az American Bartending tanfolyam célja, a gyors, látványos és pontos koktélkészítés, valamint az[...]
17:00 Barista tanfolyam @ Budapest
Barista tanfolyam @ Budapest
dec 5 @ 17:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Gyorsított barista tanfolyam @ Budapest
Gyorsított barista tanfolyam @ Budapest
dec 5 @ 17:00
A Barista Akadémia a hallgatói igényeket kielégítve gyorsított barista tanfolyamokat indít. Az expressz barista képzést azoknak ajánljuk, akiknek nincs idejük a hat hetes képzésre vagy olyan városban élnek, ahol nincs barista tanfolyam. A gyorsított tanfolyam tematikája[...]
17:00 Gyorsított mixertanfolyam @ Budapest
Gyorsított mixertanfolyam @ Budapest
dec 5 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és[...]
17:00 Haladó barista tanfolyam @ Budapest
Haladó barista tanfolyam @ Budapest
dec 5 @ 17:00
Nálunk az alap képzés után nincs vége a tanfolyamnak, folytatódik a haladó képzéssel! Aki tökéletesen begyakorolta az alapokat, az ugorhat egy lépcsőfokot és megismerkedhet a híres és közkedvelt Latte Art-al.  A haladó tanfolyamon elsajátíthatja a három[...]
17:00 Haladó mixertanfolyam @ Budapest
Haladó mixertanfolyam @ Budapest
dec 5 @ 17:00
Ezt a tanfolyamunkat bártenderek számára ajánljuk. Mindenképp szükséges hozzá már meglévő alapfokú mixerképzés. A haladó mixertanfolyam olyan átfogó szemlélet módot, elméleti és gyakorlati tudást biztosít a hallgatóknak, amely bírtokában biztos a siker a világ bármely[...]

Tanfolyam jelentkezés

Adatok

 

Ellenőrzés