Oldal kiválasztása

6 Gin típus és hogyan kell inni őket

6 Gin típus és hogyan kell inni őket

Gint inni általában egy egyszerű történet szokott lenni, egy két márka, azonos stílus, London Dry. A 21. században indult Gin őrület most régi és új gin stílusokkal várja a kedvelőket a polcokon. Ez egy kicsit zavaró lehet, úgyhogy kidolgoztuk ezt a kis útmutató az Ön számára, amely felvázolja a stílusokat, és ami a legfontosabb, hogy hogyan kell inni őket!

London Dry

tanqueray-dry-gin-1000mlBár eredetileg Londonban készítették, London Dry Gin bárhol lehet csinálni a világon. Ez először 1831 körül jelent meg és a kiváló desztillációs technikákkal elérték, hogy a szesz elég tiszta lett az értékesítéshez cukrozatlanul (száraz).

Vannak azonban olyan szigorú uniós szabályozó törvények, amelyek kikötik, hogy a ginek mikor nevezhetők jogosan London Dry ginnek. Minden növényi alapanyagnak jelen kell lennie a desztilláció idején, azaz nem lehet lepárolni a gint, majd hozzáadni ízesítőket.

Az én személyes kedvenceim a Tanqueray, a Sipsmith és a No.3 Gin.

Hogyan fogyaszd?

London Dry Gin fantasztikus egy G&T-hez és a martinihoz, de nagyon rugalmas, és fel lehet használni a legtöbb koktélhoz.

Plymouth Gin

plymouth-gin-building-a-better-home-barPlymouth Gin, mint Xoriguer Gin van jelen ebben a pillanatban, ezt a saját EU elnevezést használják rá. Ez azt jelenti, hogy csak a Plymouth vízét használják Dartmoor-ból. Ugyanakkor a jelenlegi tulajdonos, Pernod Ricard úgy döntött, hogy nem folytatja a regisztrálást az EU Appellation esetén, megnyitva az utat más lepárlók számára, hogy készítsen Plymouth Gin.

Plymouth gint kevésbé tartják száraznak, és lágyabb ízű, mint London Dry. Három változata, a Regular, a Navy Strength és a Sloe Gin.

Ezt a népszerűséget a 20. század korai szakaszában jól mutatja, egy specifikus referencia a 23 gin alapú koktél receptet tartalmazó a Savoy Cocktail Book.

Hogyan fogyaszd?

Plymouth valóban sokoldalú és jól megy a G&T és a martini koktélokhoz, de szerezz meg egy klasszikus koktél könyvet, és kísérletezz! Próbáld ki a Gin Rickey és sour-t!

Old Tom Gin

gin_HaymansEgy időben ez az édes (néha szíverősítőnek is hívták) gin volt a legnépszerűbb (a 18. és 19. században). Ez javarészt annak volt köszönhető, hogy a szegényes tisztítású szesz bázis, durva ízű gint eredményezett, így szükség volt édesítésre, hogy kellemessé váljon. Eredetileg édesgyökér, majd később a cukor volt a választott édesítőszer.

Hogyan fogyaszd?

Sweet Martini, Tom Collins vagy Martinez.

Navy Strength Gin

gin-vjop-cropNavy Strength Ginnél van, hogy több mint 57% alkoholtartalom jelenik meg ebben a kategóriában. (Megjegyzés: az átlagos ginek alkoholtartalma 40-43% között van, így Navy Strength gins nagyon erős, és kell, hogy tudjuk mértékkel fogyasztani!)

Navy Strength egy hajózási meséről kapta a nevét. A történet úgy szól, hogy ha 57%-os vagy a feletti gint töltesz a puskaporra, be robban, ez volt az a módszer, amivel a tengerészek ellenőrizték az erősséget. Ha a puskaport nem gyújtotta a vizsgálat során az ital, tudták, hogy gin már felhígult. Isten ments!

Hogyan fogyaszd?

Személyes kedvencem a Sipsmith VJOP és a Four Pillars Gunpowder Proof.

Magas alkoholtartalmú ginből csinálj egy merész G&T-t, martininál azt ajánlom, hogy egy nedvesebb változatott készíts (használj több vermut). Negroni előnyére válhat a magasabb alkoholtartalmú gin. Ne feledd!

Barrel-Aged Gin

bag_webA történelmi gyakorlata a gin érlelésének visszatér a divatba. A gint nem kell hosszú ideig érlelni, mint a whiskyt vagy konyakot, a három hónapos érlelési idő tekinthető megfelelőnek. A jól fűszerezett hordók segítenek az érlelési folyamatban. Beefeater és a Burrough Reserve Lillet hordókat használ, míg a Four Pillars francia tölgyfahordókat.

Észre fogod venni, hogy a boróka jegyeket kiegészíti a hordó-korú gin méz és fahéj jelleggel, így jobban észrevehetőek az alap ízek.

Hogyan Fogyaszd?

Az érlelt ginekbe finoman belekortyolunk, ügyesen jégre töltjük vagy egy Oldfashion-be. Jól illenek a Martinez-hez.

Sloe Gin

mchenry-sloe-ginTechnikailag szólva, kökény gin egy likőr. Készítése közben kökény bogyókat áztatnak a ginbe, mielőtt a cukort hozzáadnák. Ez egy kicsit kisebb alkoholtartalmú és egy kicsit olyan, mint egy borpárlat vagy portói.

Személyes kedvenceim a Hayman’s, Sipsmith és a McHenry & Sons Sloe Gin.

Hogyan fogyaszd?

Sloe Gin mesés önmagában vagy egy Sloe Gin Fizzhez, de ugyan úgy kiváló egy Negronihoz.

Nyilvánvaló, hogy az összes ital, amelyet felsoroltam, csak egy javaslat, amit én már szolgáltam fel bárokban és otthon. Nyugodtan kísérletezzen saját ízek és preferenciák alapján.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tanfolyam időpontok

Sze
25
hét
egész nap Ingyenes tréning nap @ Budapest, Mojito Mixeriskola
Ingyenes tréning nap @ Budapest, Mojito Mixeriskola
Sze 25 egész nap
Szeretettel Várunk minden Kedves volt és jelenlegi hallgatónkat szeptember 25-én, hétfőn az ingyenes tréning napunkon! Egyedülálló lehetőség a hallgatóinknak, hogy tovább képezzék magukat és elsajátítsák a szakma fortélyait. Gyere és képezd magad TE IS a Mojito Mixeriskolában![...]
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Hódmezővásárhely
Alapfokú mixertanfolyam @ Hódmezővásárhely
Sze 25 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Szentes
Alapfokú mixertanfolyam @ Szentes
Sze 25 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 Intenzív mixertanfolyam @ Miskolc, New Orleans Music Pub
Intenzív mixertanfolyam @ Miskolc, New Orleans Music Pub
Sze 25 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában[...]
Sze
26
ked
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Szeged
Alapfokú mixertanfolyam @ Szeged
Sze 26 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
Sze
27
sze
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Békéscsaba
Alapfokú mixertanfolyam @ Békéscsaba
Sze 27 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
Sze
28
csü
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Szolnok
Alapfokú mixertanfolyam @ Szolnok
Sze 28 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
okt
9
hét
15:00 Barista tanfolyam @ Baja
Barista tanfolyam @ Baja
okt 9 @ 15:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
okt 9 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 American Bartending tanfolyam @ Budapest
American Bartending tanfolyam @ Budapest
okt 9 @ 17:00
American Bartending Tanfolyam: A Mojito Mixeriskola AMERICAN BARTENDER TANFOLYAMAIN 2006 óta foglalkozik bártenderek (mixerek) magas szintű oktatásával, hogy megfeleljenek a magyar és a nemzetközi munkaerőpiac elvárásainak. Az American Bartending tanfolyam célja, a gyors, látványos és pontos koktélkészítés, valamint az[...]

Tanfolyam jelentkezés

Adatok

 

Ellenőrzés