6 Gin típus és hogyan kell inni őket
2015. május 25. 00:00
Gin típusok, hogy biztosan tudj választani!
Gint inni általában egy egyszerű történet szokott lenni, egy két márka, azonos stílus, London Dry. A 21. században indult Gin őrület most régi és új gin stílusokkal várja a kedvelőket a polcokon. Ez egy kicsit zavaró lehet, úgyhogy kidolgoztuk ezt a kis útmutató az Ön számára, amely felvázolja a stílusokat, és ami a legfontosabb, hogy hogyan kell inni őket!
London Dry
Bár eredetileg Londonban készítették, London Dry Gin bárhol lehet csinálni a világon. Ez először 1831 körül jelent meg és a kiváló desztillációs technikákkal elérték, hogy a szesz elég tiszta lett az értékesítéshez cukrozatlanul (száraz).
Vannak azonban olyan szigorú uniós szabályozó törvények, amelyek kikötik, hogy a ginek mikor nevezhetők jogosan London Dry ginnek. Minden növényi alapanyagnak jelen kell lennie a desztilláció idején, azaz nem lehet lepárolni a gint, majd hozzáadni ízesítőket.
Az én személyes kedvenceim a Tanqueray, a Sipsmith és a No.3 Gin.
Hogyan fogyaszd ezt a gin típust?
London Dry Gin fantasztikus egy G&T-hez és a martinihoz, de nagyon rugalmas, és fel lehet használni a legtöbb koktélhoz.
Plymouth Gin
Plymouth Gin, mint Xoriguer Gin van jelen ebben a pillanatban, ezt a saját EU elnevezést használják rá. Ez azt jelenti, hogy csak a Plymouth vízét használják Dartmoor-ból. Ugyanakkor a jelenlegi tulajdonos, Pernod Ricard úgy döntött, hogy nem folytatja a regisztrálást az EU Appellation esetén, megnyitva az utat más lepárlók számára, hogy készítsen Plymouth Gin.
Plymouth gint kevésbé tartják száraznak, és lágyabb ízű, mint London Dry. Három változata, a Regular, a Navy Strength és a Sloe Gin.
Ezt a népszerűséget a 20. század korai szakaszában jól mutatja, egy specifikus referencia a 23 gin alapú koktél receptet tartalmazó a Savoy Cocktail Book.
Hogyan fogyaszd ezt a Gin típust?
Plymouth valóban sokoldalú és jól megy a G&T és a martini koktélokhoz, de szerezz meg egy klasszikus koktél könyvet, és kísérletezz! Próbáld ki a Gin Rickey és sour-t!
Old Tom Gin
Egy időben ez az édes (néha szíverősítőnek is hívták) gin volt a legnépszerűbb (a 18. és 19. században). Ez javarészt annak volt köszönhető, hogy a szegényes tisztítású szesz bázis, durva ízű gint eredményezett, így szükség volt édesítésre, hogy kellemessé váljon. Eredetileg édesgyökér, majd később a cukor volt a választott édesítőszer.
Hogyan fogyaszd ezt a gin típust?
Sweet Martini, Tom Collins vagy Martinez.
Navy Strength Gin
Navy Strength Ginnél van, hogy több mint 57% alkoholtartalom jelenik meg ebben a kategóriában. (Megjegyzés: az átlagos ginek alkoholtartalma 40-43% között van, így Navy Strength gins nagyon erős, és kell, hogy tudjuk mértékkel fogyasztani!)
Navy Strength egy hajózási meséről kapta a nevét. A történet úgy szól, hogy ha 57%-os vagy a feletti gint töltesz a puskaporra, be robban, ez volt az a módszer, amivel a tengerészek ellenőrizték az erősséget. Ha a puskaport nem gyújtotta a vizsgálat során az ital, tudták, hogy gin már felhígult. Isten ments!
Hogyan fogyaszd ezt a gin típust?
Személyes kedvencem a Sipsmith VJOP és a Four Pillars Gunpowder Proof.
Magas alkoholtartalmú ginből csinálj egy merész G&T-t, martininál azt ajánlom, hogy egy nedvesebb változatott készíts (használj több vermut). Negroni előnyére válhat a magasabb alkoholtartalmú gin. Ne feledd!
Barrel-Aged Gin
A történelmi gyakorlata a gin érlelésének visszatér a divatba. A gint nem kell hosszú ideig érlelni, mint a whiskyt vagy konyakot, a három hónapos érlelési idő tekinthető megfelelőnek. A jól fűszerezett hordók segítenek az érlelési folyamatban. Beefeater és a Burrough Reserve Lillet hordókat használ, míg a Four Pillars francia tölgyfahordókat.
Észre fogod venni, hogy a boróka jegyeket kiegészíti a hordó-korú gin méz és fahéj jelleggel, így jobban észrevehetőek az alap ízek.
Hogyan fogyaszd ezt a gin típust?
Az érlelt ginekbe finoman belekortyolunk, ügyesen jégre töltjük vagy egy Oldfashion-be. Jól illenek a Martinez-hez.
Sloe Gin
Technikailag szólva, kökény gin egy likőr. Készítése közben kökény bogyókat áztatnak a ginbe, mielőtt a cukort hozzáadnák. Ez egy kicsit kisebb alkoholtartalmú és egy kicsit olyan, mint egy borpárlat vagy portói.
Személyes kedvenceim a Hayman’s, Sipsmith és a McHenry & Sons Sloe Gin.
Hogyan fogyaszd ezt a gin típust?
Sloe Gin mesés önmagában vagy egy Sloe Gin Fizzhez, de ugyan úgy kiváló egy Negronihoz.
Ezek is érdekelhetnek
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!
Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]
Bővebben...
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés
A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]
Bővebben...
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept
Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]
Bővebben...
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!
A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]
Bővebben...