Oldal kiválasztása

8 nyárzáró, frissítő Spritz a külföldi bárokból

8 nyárzáró, frissítő Spritz a külföldi bárokból

Ha tökéletes nyári koktélt szeretnél, akkor az “olasz fröccs”, azaz a Spritz mindenképp kerüljön az asztalodra. Leslie Pariseau a Spritzről írt könyvet, Spritz: Olaszország ikonikus aperitif koktélja címmel, amiben a Spritz recepteket és azok elkészítését laza, könnyed rajzokon keresztül mutatja be a könyv.

New Orleansban, idén 15. alkalommal megrendezésre kerülő „Tales of the Cocktail” ital konferencián ez az olasz ital tűnt fel mindenhol. Aperol volt a legtöbb vendég kezében a Monteleone Hotel, New Orleans luxus szállodájában, közben a Pariseau társszerzője, Talia Baiocchi, szemináriumot tartott, hogy ez a klasszikus olasz aperitif a XI. századra hogyan vált világszerte trendivé, valamint arról is beszélt, hogy egy korábbi parti keretein belül egy könnyed és finom ún. Elyx Spritz italt szervíroztak a bártenderek egy egész héten keresztül. A következőkben bemutatott koktélok igen közkedvelté váltak az idei nyáron.

mixer_kepzes_tanfolyam

1.ITALIAN SUNRISE (OASTHOUSE, AUSTIN)

Zach Sasser, az Austin Gastropub főbártendere az Italian Sunrise koktélba friss citromlevet, házi készítésű narancsos keserűt, füstös ízű keserűt és tojásfehérjét rázott össze, amit egy long drink pohárba, vastag habréteggel szervírozott. “A nyáron közkedvelt, klasszikus aperitif és tojásfehérje keveréke vonzotta a vendégeket, a két keserű ízvilága pedig felrázta az érzékeket” – mesélte Sasser a liquor.com riporterének.

mixer_kepzes_tanfolyam

2.PINAPEROL SPRITZ (TREDICI ENOTECA, WASHINGTON, D.C.)

Amikor a nyári bakancs listán Washington szerepel úti célként, de egy trópusi ízvilágot szeretnénk a poharunkba, akkor látogassunk el a mediterrán ihletésű St. Gregory Hotelbe, Washingtonba. Az Aperolt pamplemousse-grapefruit likőrrel, frissen facsart lime levével és ananászlével rázzák fel. Az italt jéggel és proseccoval szervírozzuk, díszítésként gyümölcsnyársat és citrom peelt használunk. “A Spritz igazán frissítő és kifinomult módja a pezsgőborok élvezetének a nyári hónapok alatt”- mesélte Rachel Ferrall, a hotel menedzsere.

mixer_kepzes_tanfolyam

3.WHERE THE MAN-GO SPRITZ (MOTHER’S RUIN, NEW YORK CITY)

 “A szénsavas, alacsony alkoholtartalmú Spritz rendkívül sokoldalú, nagyon jól kiemeli a hozzáadott likőrt vagy amarot”-állítja Anna Wingfield, a Mother’s Ruin bartendere. A klasszikus receptet egy kis sós ízzel és a zeller keserű ízével bolondítjuk meg. Boros pohárba nagy jégre töltjük és fűszerpaprika-őrleménybe forgatott mangó szelettel díszítjük.
.
mixer_kepzes_tanfolyam
.

4.FALLING UP (312 CHICAGO)

Jenn Knott, a 312 Chicago főbartendere egy Negroni-Spritz koktélt kreált az idei nyárra, tökéletesen keveredik a keserű, az édes és a könnyed pezsgő minőséggel. Az italhoz Pisco Portón, Giffard Lichi-Li licsi likőrt és Aperolt adott néhány jégkockára töltve. A díszítés a pohár tetejére helyezett grapefruit rozetta.

mixer_kepzes_tanfolyam

5.STRAWBERRY APEROL SPRITZ (TAVERNA, AUSTIN)

A Spritznek ez a változata, egy klasszikus olasz pontja az italfogyasztásnak, még mindig a narancsos keserű található meg a tradicionális Velencében, miközben a szezonális eperrel és a hozzáadott vodkával kiegészülve jól harmonizál. John Michael O’Shea, a Taverna vezetője összekeverte az Aperolt, vodkával, limonádéval, eperpürével és feltöltötte proseccoval. Az igazgató szerint: “Ez a Spritz egy nyári álom minden alkalomra beleértve az ebédet, baráti összejöveteleket és a boldog órákat is.”

mixer_kepzes_tanfolyam

6.ARRIVEDERCI FELICE (ROSARIO, WASHINGTON, D.C.)

Ahogy a neve is mutatja, a szicíliai stílusú Rosario étteremben található koktél szórakoztatónak és lazának kell lennie, meséli a vezérigazgató és italvezető Bob Wagner. St-German bodzavirág likőrt kevernek össze sárgadinnye és zsálya sziruppal, a tetejére töltve a proseccoval és dinnyegolyóval díszítve szervírozzuk. “A koktél ízeit élvezhetjük a nyári baráti beszélgetések alkalmával, de akár a tengerparton, a hajón és a rákételekhez is ajánlom.”-javasolta Wagner a liquor.com szerkesztőségének.

mixer_kepzes_tanfolyam

.

7.SCARLET SPRITZ (RED STAR TAVERN, PORTLAND, ORE.)

Mi a hátránya a Spritz fogyasztásának? Természetesen az, hogy előbb vagy utóbb elfogy az italunk. Brandon Lockman, főbartender, aki friss, szezonális ízekkel teli Spritz változatokat készített, ezt a “problémát” szerette volna megoldani. Az Aperolt megbolondítja eperrel, Lillet Blanc aperitiffel és rebarbara keserűvel, a pohár belső falát abszinttal körbefuttatjuk és így töltjük a pohárba az italt, majd erre rá a pezsgőbort. A rendelésünk mellé jégen hűtve egy kisebb palackba zárt Scarlet Spritz kerül szervírozásra, hogy újra tölthessük a poharunkat, ha elfogyna az italunk.
.
mixer_kepzes_tanfolyam
 .

8.GRAND CENTRAL SPRITZ (THE CAMPBELL, NEW YORK CITY)

Vinny Mauriello, a Gerber Group ügyvezető partnere szerint bármikor fogyasztható a Spritz, különösen a Grand Central Terminalban található koktélbár teraszán. A Grey Goose vodka és a St-Germain bodzalikőr keveredik a frissen facsart lime levével és a mentával, mindezt proseccoval és szódával felöntve. Könnyed, pezsgős és kivételesen frissítő. “Olyan, mint a nyár egy borospohárba foglalva”- mesélte Mauriello a liquor.com riportjában.
 .
Érdekel az italok világa? Szeretnéd Te magad keverni kedvenc koktéljaidat? Jelentkezz a Mojito Mixeriskola tanfolyamaira, ahol megtanulhatod mindazt, amit egy bárpult mögött mixerként kell tudnod. Légy bartender és dolgozz egy különleges szakmában!

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tanfolyam időpontok

nov
21
ked
17:00 American Bartending tanfolyam @ Budapest
American Bartending tanfolyam @ Budapest
nov 21 @ 17:00
American Bartending Tanfolyam: A Mojito Mixeriskola AMERICAN BARTENDER TANFOLYAMAIN 2006 óta foglalkozik bártenderek (mixerek) magas szintű oktatásával, hogy megfeleljenek a magyar és a nemzetközi munkaerőpiac elvárásainak. Az American Bartending tanfolyam célja, a gyors, látványos és pontos koktélkészítés, valamint az[...]
nov
22
sze
10:30 Haladó mixertanfolyam @ Budapest
Haladó mixertanfolyam @ Budapest
nov 22 @ 10:30
Ezt a tanfolyamunkat bártenderek számára ajánljuk. Mindenképp szükséges hozzá már meglévő alapfokú mixerképzés. A haladó mixertanfolyam olyan átfogó szemlélet módot, elméleti és gyakorlati tudást biztosít a hallgatóknak, amely bírtokában biztos a siker a világ bármely[...]
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Sopron, Sky Bár
Alapfokú mixertanfolyam @ Sopron, Sky Bár
nov 22 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
dec
5
ked
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
dec 5 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 American Bartending tanfolyam @ Budapest
American Bartending tanfolyam @ Budapest
dec 5 @ 17:00
American Bartending Tanfolyam: A Mojito Mixeriskola AMERICAN BARTENDER TANFOLYAMAIN 2006 óta foglalkozik bártenderek (mixerek) magas szintű oktatásával, hogy megfeleljenek a magyar és a nemzetközi munkaerőpiac elvárásainak. Az American Bartending tanfolyam célja, a gyors, látványos és pontos koktélkészítés, valamint az[...]
17:00 Barista tanfolyam @ Budapest
Barista tanfolyam @ Budapest
dec 5 @ 17:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Gyorsított barista tanfolyam @ Budapest
Gyorsított barista tanfolyam @ Budapest
dec 5 @ 17:00
A Barista Akadémia a hallgatói igényeket kielégítve gyorsított barista tanfolyamokat indít. Az expressz barista képzést azoknak ajánljuk, akiknek nincs idejük a hat hetes képzésre vagy olyan városban élnek, ahol nincs barista tanfolyam. A gyorsított tanfolyam tematikája[...]
17:00 Gyorsított mixertanfolyam @ Budapest
Gyorsított mixertanfolyam @ Budapest
dec 5 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és[...]
17:00 Haladó barista tanfolyam @ Budapest
Haladó barista tanfolyam @ Budapest
dec 5 @ 17:00
Nálunk az alap képzés után nincs vége a tanfolyamnak, folytatódik a haladó képzéssel! Aki tökéletesen begyakorolta az alapokat, az ugorhat egy lépcsőfokot és megismerkedhet a híres és közkedvelt Latte Art-al.  A haladó tanfolyamon elsajátíthatja a három[...]
17:00 Haladó mixertanfolyam @ Budapest
Haladó mixertanfolyam @ Budapest
dec 5 @ 17:00
Ezt a tanfolyamunkat bártenderek számára ajánljuk. Mindenképp szükséges hozzá már meglévő alapfokú mixerképzés. A haladó mixertanfolyam olyan átfogó szemlélet módot, elméleti és gyakorlati tudást biztosít a hallgatóknak, amely bírtokában biztos a siker a világ bármely[...]

Tanfolyam jelentkezés

Adatok

 

Ellenőrzés