Barion Pixel
menu

8 nyárzáró, frissítő Spritz a külföldi bárokból

2017. augusztus 28. 00:00

 Sritz koktélok a nyári melegben!

Ha tökéletes nyári koktélt szeretnél, akkor az „olasz fröccs”, azaz a Spritz mindenképp kerüljön az asztalodra. Leslie Pariseau a Spritzről írt könyvet, Spritz: Olaszország ikonikus aperitif koktélja címmel, amiben a Spritz recepteket és azok elkészítését laza, könnyed rajzokon keresztül mutatja be a könyv.

Nyáron is hódítanak a Spritz koktélok!

New Orleansban, idén 15. alkalommal megrendezésre kerülő „Tales of the Cocktail” ital konferencián ez az olasz ital tűnt fel mindenhol. Aperol volt a legtöbb vendég kezében a Monteleone Hotel, New Orleans luxus szállodájában, közben a Pariseau társszerzője, Talia Baiocchi, szemináriumot tartott, hogy ez a klasszikus olasz aperitif a XI. századra hogyan vált világszerte trendivé, valamint arról is beszélt, hogy egy korábbi parti keretein belül egy könnyed és finom ún. Elyx Spritz italt szervíroztak a bártenderek egy egész héten keresztül. A következőkben bemutatott koktélok igen közkedvelté váltak az idei nyáron.

mixer_kepzes_tanfolyam

1.ITALIAN SUNRISE (OASTHOUSE, AUSTIN)

Zach Sasser, az Austin Gastropub főbártendere az Italian Sunrise koktélba friss citromlevet, házi készítésű narancsos keserűt, füstös ízű keserűt és tojásfehérjét rázott össze, amit egy long drink pohárba, vastag habréteggel szervírozott. „A nyáron közkedvelt, klasszikus aperitif és tojásfehérje keveréke vonzotta a vendégeket, a két keserű ízvilága pedig felrázta az érzékeket” – mesélte Sasser a liquor.com riporterének.

mixer_kepzes_tanfolyam

2.PINAPEROL SPRITZ (TREDICI ENOTECA, WASHINGTON, D.C.)

Amikor a nyári bakancs listán Washington szerepel úti célként, de egy trópusi ízvilágot szeretnénk a poharunkba, akkor látogassunk el a mediterrán ihletésű St. Gregory Hotelbe, Washingtonba. Az Aperolt pamplemousse-grapefruit likőrrel, frissen facsart lime levével és ananászlével rázzák fel. Az italt jéggel és proseccoval szervírozzuk, díszítésként gyümölcsnyársat és citrom peelt használunk. „A Spritz igazán frissítő és kifinomult módja a pezsgőborok élvezetének a nyári hónapok alatt”- mesélte Rachel Ferrall, a hotel menedzsere.

mixer_kepzes_tanfolyam

3.WHERE THE MAN-GO SPRITZ (MOTHER’S RUIN, NEW YORK CITY)

 „A szénsavas, alacsony alkoholtartalmú Spritz rendkívül sokoldalú, nagyon jól kiemeli a hozzáadott likőrt vagy amarot”-állítja Anna Wingfield, a Mother’s Ruin bartendere. A klasszikus receptet egy kis sós ízzel és a zeller keserű ízével bolondítjuk meg. Boros pohárba nagy jégre töltjük és fűszerpaprika-őrleménybe forgatott mangó szelettel díszítjük.
.
mixer_kepzes_tanfolyam
.

4.FALLING UP (312 CHICAGO)

Jenn Knott, a 312 Chicago főbartendere egy Negroni-Spritz koktélt kreált az idei nyárra, tökéletesen keveredik a keserű, az édes és a könnyed pezsgő minőséggel. Az italhoz Pisco Portón, Giffard Lichi-Li licsi likőrt és Aperolt adott néhány jégkockára töltve. A díszítés a pohár tetejére helyezett grapefruit rozetta.

mixer_kepzes_tanfolyam

5.STRAWBERRY APEROL SPRITZ (TAVERNA, AUSTIN)

A Spritznek ez a változata, egy klasszikus olasz pontja az italfogyasztásnak, még mindig a narancsos keserű található meg a tradicionális Velencében, miközben a szezonális eperrel és a hozzáadott vodkával kiegészülve jól harmonizál. John Michael O’Shea, a Taverna vezetője összekeverte az Aperolt, vodkával, limonádéval, eperpürével és feltöltötte proseccoval. Az igazgató szerint: „Ez a Spritz egy nyári álom minden alkalomra beleértve az ebédet, baráti összejöveteleket és a boldog órákat is.”

mixer_kepzes_tanfolyam

6.ARRIVEDERCI FELICE (ROSARIO, WASHINGTON, D.C.)

Ahogy a neve is mutatja, a szicíliai stílusú Rosario étteremben található koktél szórakoztatónak és lazának kell lennie, meséli a vezérigazgató és italvezető Bob Wagner. St-German bodzavirág likőrt kevernek össze sárgadinnye és zsálya sziruppal, a tetejére töltve a proseccoval és dinnyegolyóval díszítve szervírozzuk. „A koktél ízeit élvezhetjük a nyári baráti beszélgetések alkalmával, de akár a tengerparton, a hajón és a rákételekhez is ajánlom.”-javasolta Wagner a liquor.com szerkesztőségének.

mixer_kepzes_tanfolyam

.

7.SCARLET SPRITZ (RED STAR TAVERN, PORTLAND, ORE.)

Mi a hátránya a Spritz fogyasztásának? Természetesen az, hogy előbb vagy utóbb elfogy az italunk. Brandon Lockman, főbartender, aki friss, szezonális ízekkel teli Spritz változatokat készített, ezt a „problémát” szerette volna megoldani. Az Aperolt megbolondítja eperrel, Lillet Blanc aperitiffel és rebarbara keserűvel, a pohár belső falát abszinttal körbefuttatjuk és így töltjük a pohárba az italt, majd erre rá a pezsgőbort. A rendelésünk mellé jégen hűtve egy kisebb palackba zárt Scarlet Spritz kerül szervírozásra, hogy újra tölthessük a poharunkat, ha elfogyna az italunk.
.
mixer_kepzes_tanfolyam
 .

8.GRAND CENTRAL SPRITZ (THE CAMPBELL, NEW YORK CITY)

Vinny Mauriello, a Gerber Group ügyvezető partnere szerint bármikor fogyasztható a Spritz, különösen a Grand Central Terminalban található koktélbár teraszán. A Grey Goose vodka és a St-Germain bodzalikőr keveredik a frissen facsart lime levével és a mentával, mindezt proseccoval és szódával felöntve. Könnyed, pezsgős és kivételesen frissítő. „Olyan, mint a nyár egy borospohárba foglalva”- mesélte Mauriello a liquor.com riportjában.
 .
Érdekel az italok világa? Szeretnéd Te magad keverni kedvenc koktéljaidat? Jelentkezz a Mojito Mixeriskola tanfolyamaira, ahol megtanulhatod mindazt, amit egy bárpult mögött mixerként kell tudnod. Légy bartender és dolgozz egy különleges szakmában!

Információ:
+3620 355 8400
[email protected]

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...