A borról könnyedén
2016. március 09. 00:00
Borról könnyedén!
Egynapos bortréning „pethőtomi”-val borra, pezsgőre és borpárlatokra hangolva.
Egynapos borismereti képzés indul a Mojito-ban.
Ajánljuk a képzést mindazoknak, akik most ismerkednek a borok világával, illetve azoknak a vendéglátósoknak, akik alapismereteket szeretnének szerezni a témában.
A tematika:
A bor fogalma, mi a bor?
A divatos cider-től a szőlőborig, helyezzük el az eno-gasztronómiai palettán
Erjesztés, érlelés vagy pihentetés, fajtái, egészen a palackozásig
Mit árul el a címke és a palack?
Paraméterek, évjárat, borászat, palackforma, szakkifejezések a cimkén
Tárolás és hűtés
Helyes termékkezelés
Pohárban a bor
A helyes felszolgálás, ajánlás, a megfelelő borsorrend
Borvizsgálat
A borvizsgálat és a kóstolás technikája és az erre használatos kifejezések értelmezése
Mikor fajta és mikor házasított-bor
Ételek és borok kapcsolata
Mit mikor ajánlj és fogyassz.
A borjellemzés szótára
A kóstolt tételek:
Balatoni Olaszrizling
Etyeki Sauvignon Blanc
Tokaji Furmint
Könnyed Dél-Balatoni Rozé
Egri Kékfrankos
Szekszárdi Kadarka
Villányi Cabernet
Késői szüretelésű desszert bor
Magyar Pezsgő Methode Traditionelle
Olasz Prosecco D.O.C.G.
Spanyol Cava
Cognac, Brandy, Armagnac
A tréning időtartama kb. 6 óra
A tréning ára: 15.000.-Ft
A tréning helyszíne: 1071 Budapest, Lövölde tér 2. Mojito Mixeriskola
Jelentkezés a tréningre:
[email protected], +36203558400
A tanfolyam ára 15.000.- Ft. Amely tartalmazza a kóstolt tételeket is. A képzésnek semmilyen egyéb költsége sincs.
Tanfolyam kezdési időpontok: ITT
Ezek is érdekelhetnek
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!
Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]
Bővebben...
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés
A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]
Bővebben...
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept
Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]
Bővebben...
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!
A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]
Bővebben...