Barion Pixel
menu

A borról könnyedén

2016. március 09. 00:00

Borról könnyedén!

Egynapos bortréning „pethőtomi”-val borra, pezsgőre és borpárlatokra hangolva.

Egynapos borismereti képzés indul a Mojito-ban.

Ajánljuk a képzést mindazoknak, akik most ismerkednek a borok világával, illetve azoknak a vendéglátósoknak, akik alapismereteket szeretnének szerezni a témában.

A tematika:

A bor fogalma, mi a bor?
A divatos cider-től a szőlőborig, helyezzük el az eno-gasztronómiai palettán

Erjesztés, érlelés vagy pihentetés, fajtái, egészen a palackozásig

Mit árul el a címke és a palack?
Paraméterek, évjárat, borászat, palackforma, szakkifejezések a cimkén

Tárolás és hűtés
Helyes termékkezelés

Pohárban a bor
A helyes felszolgálás, ajánlás, a megfelelő borsorrend

Borvizsgálat
A borvizsgálat és a kóstolás technikája és az erre használatos kifejezések értelmezése

Mikor fajta és mikor házasított-bor

Ételek és borok kapcsolata
Mit mikor ajánlj és fogyassz.

A borjellemzés szótára


A kóstolt tételek:

Balatoni Olaszrizling

Etyeki Sauvignon Blanc

Tokaji Furmint

Könnyed Dél-Balatoni Rozé

Egri Kékfrankos

Szekszárdi Kadarka

Villányi Cabernet

Késői szüretelésű desszert bor

Magyar Pezsgő Methode Traditionelle

Olasz Prosecco D.O.C.G.

Spanyol Cava

Cognac, Brandy, Armagnac


A tréning időtartama kb. 6 óra

A tréning ára: 15.000.-Ft

A tréning helyszíne: 1071 Budapest, Lövölde tér 2. Mojito Mixeriskola

Jelentkezés a tréningre:

[email protected], +36203558400

A tanfolyam ára 15.000.- Ft. Amely tartalmazza a kóstolt tételeket is. A képzésnek semmilyen egyéb költsége sincs.

Tanfolyam kezdési időpontok: ITT

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...