Barion Pixel
menu

A vendégek 9 szokása, ami bosszantja a bartendert

2017. november 02. 00:00

Ahhoz, hogy valakit kidobjanak egy bárból igazán „nagy” dolgot kell csinálnia, de ez nem jelenti azt, hogy ne fordulna meg minden este a bartenderek fejében az a gondolat, hogy néhány vendégüket szívesebben látnák az utcán, mint a bárpult előtt. A Redbook blogmagazin bejegyzésében bartenderek történetei alapján összeszedték a legidegesítőbb szokásokat, amitől a bartender -még ha nem is mutatja- biztosan kiakad.

Amikor a Guinness sör a rendelés végére marad

Többször előfordul, hogy megrendelik az italokat és a végén még hozzáteszik „Oh, és még egy Guinnesst szeretnék.” A Guinness sört mindig elsőként rendeld meg!

A Guinness sört csapoláskor nitrogénnel keverik és egy kis időt várni kell vele, amíg leülepedik, aztán másodszor is töltenek rá egy keveset a sörből. Ha ezt kérik elsőként, az ülepedés alatt minden más ital elkészíthető, ezzel időt nyer a bartender.

mixer_kepzes_tanfolyam

Amikor kutyául bánnak a bartenderrel

Néhány vendég megpróbálja felhívni a bartender figyelmét akár a pohár hangos „becsapódásával” a bárpultra vagy újjal jelez és fütyül, mintha a mixer egy kutya lenne, akit lábhoz hívnak…

Amikor ingyen italt szeretne a vendég

Az emberek egy része ingyen italt szeretne és ennek hangot is ad. Érdemes tisztában lenni azzal, ha valaki kedves és jó vendég, a bár az utolsó italát gyakran a „ház ajándékaként” ajánlja fel.

mixer_kepzes_tanfolyam

Nem tartja tiszteletben a csúcsforgalom idejét

Az emberek több, különleges (munkaigényes) koktélt rendelnek, amikor tele van vendégekkel a hely, aztán panaszkodnak, hogy túl sokáig tart a szervírozás.

A vendég több alkoholt szeretne, mint amennyiért fizetett

Van egy bizonyos típusú vendég, aki mindig visszaküldi az italát, azzal az indokkal, hogy nem elég erős. Ez azt jelentené, hogy a bartender direkt kispórolta az alkoholt az italából? Természetesen nem. Amikor ugyanazt az italt visszakapja, a reakciója elképesztő. Általában ilyesmit mond, „Hű, na ez már egy erős ital!”, pedig nincs különbség.

„Ezt időről időre megkapom. Én, mint bartender pontosan tudom mennyit töltöttem az italba. Pontosan 7 cent került az alkoholos összetevőből a koktélba. Ha vendégként nem torzul el az arcod, az csak azért van, mert az egy zseniális koktél és jól harmonizálnak az ízek! Szóval hozd csak vissza az italod és készíthetek neked egy otromba ízű koktélt!” -mesélte egyik esetét egy bartender a Redbook blogmagazin szerkesztőségének.

mixer_kepzes_tanfolyam

Amikor a vendég úgy kezeli a gyümölcstartót, mint egy személyes gyümölcstálat

Nem illik enni a pulton lévő gyümölcsökből. Azok a gyümölcsök az italok hozzávalói, nem azért van, hogy felfalja a vendég.

Alkudozás

Alkudozó vendég. Most komolyan, a bartender gyakran nem egyenlő a bár tulajdonossal, nincs olyan helyzetben, hogy engedményeket adjon a vendég számára. A nap végén el kell számolnia a szervírozott italokkal és a bevétellel, a hiány az ő pénztárcáját terheli.

mixer_kepzes_tanfolyam

A rendetlen vendég

Alátétek, címkék szanaszét hevernek az asztalon, de ha ez nem elég a padlón is ott hevernek vagy az alátét össze-vissza van csavargatva. Ez nem tűnhet komoly dolognak, de azért bosszúságot okoz.

Randira hívás

A bartenderek gyakran kerülhetnek kényelmetlen szituációkba, ilyen az is, amikor randira hívják őket- mesélte egy amerikai bárban dolgozó mixer. „Ne haragudj. Én itt dolgozom, nem randizok. Emellett a bár tele van ittas emberekkel, miért itt keresnék partnert?!

A bartenderek munkája rendkívül változatos, nem egy hétköznapi szakma. Ha szeretnéd kipróbálni magad a szakmában a Mojito Mixeriskola segít hogyan válj igazi bartenderré. A mixertanfolyamon egyszerűen, lépésről lépésre megtanulhatod az alapoktól egészen a haladó szintig hogyan készítsd Te magad a koktélokat. Többféle mixer képzés az alap, a gyorsított, a haladó, az American Bartending és egy exkluzív egyéni/VIP mixertanfolyam közül választhatsz. A mixer tanfolyam elvégzésével magyar-angol nyelvű barmixer tanúsítványt állítunk ki, amivel garantáltan találsz munkát akár belföldön, akár külföldön. A Mojito Mixeriskola honlapján folyamatosan frissülő állásajánlatok között is válogathatsz. Ráadásként a mixer képzést elvégző tanulóknak egy  boston shakert adunk ajándékba. Ha ez nem lenne elég, az országban egyedülálló továbbképzési lehetőségként a mixer tanfolyam volt és jelenlegi hallgatói ingyenes vehetnek részt a mixeriskola tréningjein: pincér, rendezvényszervezés, standolás, free pouring, kommunikációs és angol bárszaknyelv tréning. Társiskolánkkal, a Barista Akadémiával közösen indított Kettő az egyben: barista és mixertanfolyammal kedvezményesen végezheted el mindkét képzést. Minden hallgatónk számára részletfizetési lehetőség!

Ne maradj le a november 9-én induló barista és mixertanfolyamokról!
Legyen a szenvedélyed a szakmád!

Információ:
+3620 355 8400
[email protected]

www.mojito.hu

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...