Oldal kiválasztása

A vendégek 9 szokása, ami bosszantja a bartendert

A vendégek 9 szokása, ami bosszantja a bartendert

Ahhoz, hogy valakit kidobjanak egy bárból igazán “nagy” dolgot kell csinálnia, de ez nem jelenti azt, hogy ne fordulna meg minden este a bartenderek fejében az a gondolat, hogy néhány vendégüket szívesebben látnák az utcán, mint a bárpult előtt. A Redbook blogmagazin bejegyzésében bartenderek történetei alapján összeszedték a legidegesítőbb szokásokat, amitől a bartender -még ha nem is mutatja- biztosan kiakad.

Amikor a Guinness sör a rendelés végére marad

Többször előfordul, hogy megrendelik az italokat és a végén még hozzáteszik “Oh, és még egy Guinnesst szeretnék.” A Guinness sört mindig elsőként rendeld meg!

A Guinness sört csapoláskor nitrogénnel keverik és egy kis időt várni kell vele, amíg leülepedik, aztán másodszor is töltenek rá egy keveset a sörből. Ha ezt kérik elsőként, az ülepedés alatt minden más ital elkészíthető, ezzel időt nyer a bartender.

mixer_kepzes_tanfolyam

Amikor kutyául bánnak a bartenderrel

Néhány vendég megpróbálja felhívni a bartender figyelmét akár a pohár hangos “becsapódásával” a bárpultra vagy újjal jelez és fütyül, mintha a mixer egy kutya lenne, akit lábhoz hívnak…

Amikor ingyen italt szeretne a vendég

Az emberek egy része ingyen italt szeretne és ennek hangot is ad. Érdemes tisztában lenni azzal, ha valaki kedves és jó vendég, a bár az utolsó italát gyakran a “ház ajándékaként” ajánlja fel.

mixer_kepzes_tanfolyam

Nem tartja tiszteletben a csúcsforgalom idejét

Az emberek több, különleges (munkaigényes) koktélt rendelnek, amikor tele van vendégekkel a hely, aztán panaszkodnak, hogy túl sokáig tart a szervírozás.

A vendég több alkoholt szeretne, mint amennyiért fizetett

Van egy bizonyos típusú vendég, aki mindig visszaküldi az italát, azzal az indokkal, hogy nem elég erős. Ez azt jelentené, hogy a bartender direkt kispórolta az alkoholt az italából? Természetesen nem. Amikor ugyanazt az italt visszakapja, a reakciója elképesztő. Általában ilyesmit mond, “Hű, na ez már egy erős ital!”, pedig nincs különbség.

“Ezt időről időre megkapom. Én, mint bartender pontosan tudom mennyit töltöttem az italba. Pontosan 7 cent került az alkoholos összetevőből a koktélba. Ha vendégként nem torzul el az arcod, az csak azért van, mert az egy zseniális koktél és jól harmonizálnak az ízek! Szóval hozd csak vissza az italod és készíthetek neked egy otromba ízű koktélt!” -mesélte egyik esetét egy bartender a Redbook blogmagazin szerkesztőségének.

mixer_kepzes_tanfolyam

Amikor a vendég úgy kezeli a gyümölcstartót, mint egy személyes gyümölcstálat

Nem illik enni a pulton lévő gyümölcsökből. Azok a gyümölcsök az italok hozzávalói, nem azért van, hogy felfalja a vendég.

Alkudozás

Alkudozó vendég. Most komolyan, a bartender gyakran nem egyenlő a bár tulajdonossal, nincs olyan helyzetben, hogy engedményeket adjon a vendég számára. A nap végén el kell számolnia a szervírozott italokkal és a bevétellel, a hiány az ő pénztárcáját terheli.

mixer_kepzes_tanfolyam

A rendetlen vendég

Alátétek, címkék szanaszét hevernek az asztalon, de ha ez nem elég a padlón is ott hevernek vagy az alátét össze-vissza van csavargatva. Ez nem tűnhet komoly dolognak, de azért bosszúságot okoz.

Randira hívás

A bartenderek gyakran kerülhetnek kényelmetlen szituációkba, ilyen az is, amikor randira hívják őket- mesélte egy amerikai bárban dolgozó mixer. “Ne haragudj. Én itt dolgozom, nem randizok. Emellett a bár tele van ittas emberekkel, miért itt keresnék partnert?!

A bartenderek munkája rendkívül változatos, nem egy hétköznapi szakma. Ha szeretnéd kipróbálni magad a szakmában a Mojito Mixeriskola segít hogyan válj igazi bartenderré. A mixertanfolyamon egyszerűen, lépésről lépésre megtanulhatod az alapoktól egészen a haladó szintig hogyan készítsd Te magad a koktélokat. Többféle mixer képzés az alap, a gyorsított, a haladó, az American Bartending és egy exkluzív egyéni/VIP mixertanfolyam közül választhatsz. A mixer tanfolyam elvégzésével magyar-angol nyelvű barmixer tanúsítványt állítunk ki, amivel garantáltan találsz munkát akár belföldön, akár külföldön. A Mojito Mixeriskola honlapján folyamatosan frissülő állásajánlatok között is válogathatsz. Ráadásként a mixer képzést elvégző tanulóknak egy  boston shakert adunk ajándékba. Ha ez nem lenne elég, az országban egyedülálló továbbképzési lehetőségként a mixer tanfolyam volt és jelenlegi hallgatói ingyenes vehetnek részt a mixeriskola tréningjein: pincér, rendezvényszervezés, standolás, free pouring, kommunikációs és angol bárszaknyelv tréning. Társiskolánkkal, a Barista Akadémiával közösen indított Kettő az egyben: barista és mixertanfolyammal kedvezményesen végezheted el mindkét képzést. Minden hallgatónk számára részletfizetési lehetőség!

Ne maradj le a november 9-én induló barista és mixertanfolyamokról!
Legyen a szenvedélyed a szakmád!

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

www.mojito.hu

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tanfolyam időpontok

feb
20
ked
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Szekszárd
Alapfokú mixertanfolyam @ Szekszárd
feb 20 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
feb
21
sze
16:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Keszthely, VSZK
Alapfokú mixertanfolyam @ Keszthely, VSZK
feb 21 @ 16:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában[...]
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Kecskemét
Alapfokú mixertanfolyam @ Kecskemét
feb 21 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
feb
28
sze
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Sopron, Sky Bár
Alapfokú mixertanfolyam @ Sopron, Sky Bár
feb 28 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában[...]
17:00 Kettő az egyben: barista és mixe... @ Sopron, Solo étterem
Kettő az egyben: barista és mixe... @ Sopron, Solo étterem
feb 28 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és[...]
Már
1
csü
15:00 Barista tanfolyam @ Győr
Barista tanfolyam @ Győr
Már 1 @ 15:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Ingyenes Free Pouring Tréning @ Budapest, Mojito Mixeriskola
Ingyenes Free Pouring Tréning @ Budapest, Mojito Mixeriskola
Már 1 @ 17:00 – 17:00
Szeretettel Várunk minden Kedves volt és jelenlegi hallgatónkat március 1-én, csütörtökön az ingyenes Free Pouring tréningen! Egyedülálló lehetőség a hallgatóinknak, hogy tovább képezzék magukat és elsajátítsák a szakma fortélyait. Gyere és képezd magad TE IS a Mojito[...]
Már
5
hét
17:00 Alapfokú Mixertanfolyam @ Győr
Alapfokú Mixertanfolyam @ Győr
Már 5 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában[...]
Már
6
ked
17:00 Alapfokú Mixertanfolyam @ Szombathely
Alapfokú Mixertanfolyam @ Szombathely
Már 6 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában[...]
18:00 Barista tanfolyam @ Sopron, Solo étterem
Barista tanfolyam @ Sopron, Solo étterem
Már 6 @ 18:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]

Tanfolyam jelentkezés

Adatok

 

Ellenőrzés