Barion Pixel
menu

Címke: Akadémia

2019. április 24., 00:00
Old fashioned variációk

Többféle Old Fashioned Koktél Ha szereted a whyskyt, nagy eséllyel ittál már Old Fashioned koktélt, sőt az is lehet, hogy ez által szeretted meg. Az Old Fashioned az 1880-as években született. Egy egyszerű, de nagyszerű koktél, amit a bártenderek manapság sok féle képpen próbálnak megújítani. Elhoztunk nektek ezek közül 5 variációt: Milyen Old Fashioned variációk […]

Bővebben...

2019. május 02., 00:00
Reggel érsz haza? Nem tudsz elaludni? Itt a megoldás!

Megoldás az alvászavarra, vendéglátósoknak! A bártenderek a hosszú, éjszakába nyúló műszakok után érthetően nehezen alszanak el. A munkakörnyezetük stresszes, nyüzsgő, hangos, stb. így nehezen áll át a szervezetük a pihenésre. A műszak végén fáradtan ugyan, de még mindig pörögnek, zsong a fejük. Adunk néhány tippet, hogy aludhatnál jól egy éjszakás műszak után. Az alkohol nem […]

Bővebben...

2019. március 05., 00:00
Mixer és Barista tanfolyam: Eger, Miskolc 03.18.

Mixer és Barista tanfolyam indul Egerben és Miskolcon 2019. március 18-án!  Jelentkezzetek Barista tanfolyamunkra és már 6 hét alatt szerezhettek egy szakmát, amivel biztosan el tudtok helyezkedni. Ha a mixer szakma érdekel, akkor 12 hét alatt elvégezheted a képzésünket és már dolgozhatsz is a nyári fesztiválokon! Jelentkezni ezen az oldalon jobb oldalt található „Tanfolyam jelentkezés” […]

Bővebben...

2019. február 04., 00:00
Február 4: a Bacardi születésnapja

A Bacardi alapítója, Facundo Bacardi Massó egy katalán borkereskedő volt, aki 1830-ban elhagyta szülőhazáját, Spanyolországot, hogy Kubába utazzon. 1862-ben testvérével, Joséval megalapították a Santiago de Cuba lepárló üzemet, ahol vejükkel, Schueggel megalapították a Bacardi márkát ami futótűzként terjedt. Kubát a rum hazájának, a Bacardit pedig a rumok királyának címkézték. Az amerikai szesztilalom alatt Kubába invitálták […]

Bővebben...

2018. november 10., 00:00
Havana Club Professional Edición A- Egy testes fehér rum

Az El Floridita. Havana – ha nem a világ – egyik legismertebb bárja ahol több, mint 90 karton rumot adnak el hetente, így ez a hely a Havana Club rum legfőbb felvásárolója. 2017-ben 1500 üveg Havana Club rumot gyártottak le az El Floridita kétszázadik születésnapjának alkalmából. Az El Floridita fő bártendere, Alejandro Bolíviar Rodriguez ötlete […]

Bővebben...

2018. október 08., 00:00
Szárazjég a bárokban – #Mixer Tanfolyam

A szárazjég használata a bárpultban! Több, mint egy évtizede kezdődött a molekuláris gasztronómia és mixológia népszerűsége. Ma már teljesen természetes, hogy a konyhában ás a bárpultban is használunk olyan vegyszereket és anyagokat, amelyek segítségével megváltoztathatjuk az italok halmazállapotát. Ezen italok elkészítésében és szervírozásában nagyon sokat segít a szárazjég, amit a SZÁRAZJÉG KFT. biztosít a számunkra […]

Bővebben...

2018. szeptember 17., 00:00
Kedvenc márkáink

BACARDI Don Facundo Bacardí Massó 1862-ben Santiago de Cubában létrehozta a Bacardit, a világ első tiszta, érlelt, lágy ízű fehér rumját, mely olyan népszerű koktéloknak lett az eredeti alkotóeleme, mint a MOJITO, a CUBA LIBRE, a PIÑA COLADA és a DAIQUIRI. A Bacardi rum ma is az eredeti recept alapján készül a rum-keverő mesterek („Maestros de […]

Bővebben...

2018. október 09., 00:00
Egy rég elfeledett Tiki koktél összetevő újjáéledése

A Tiki bárok népszerűségének növekedése és ennek köszönhetően gyarapodása egy olyan összetevőt hozott vissza, ami már rég feledésbe merült. Az olyan kifejezések, mint a „házikészítésű mandula szirup” már szokványossá váltak a koktél lapokon. Nem minden korábbi alapanyag használatos a mai koktélokban, de némelyiket újra felfedezik, ahogyan a Gardenia Mixet is. A Gardenia Mix vagy pontosabban […]

Bővebben...

2018. október 04., 00:00
A világ 50 legjobb bárja 2018-ban

Minden évben, így 2018-ban is elkészült a lista a világ legjobb bárjairól. A listán számos bárt megtalálunk a világ minden pontjáról. Az első helyre egy híres brit bár került, míg a top 10-ben a világ számos pontján újonnan nyitott bár is helyet kapott. A listában a legerősebb nemzet az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok, […]

Bővebben...

2018. szeptember 26., 00:00
Két különleges szakma rövid időn belül? Jelentkezz mixer és barista tanfolyamra! Határidő: október 8.

Gyorsan és profi módon szerezheted meg a bármixer és barista szakmákat, ha jelentkezel a Mojito Mixeriskola és Barista Akadémia mixer és barista tanfolyamaira. A képzéseken megszerzett bartender és barista szakmai tudással könnyedén elhelyezkedhetsz a munkaerőpiacon akár diákként, akár főállású pozícióban. Azoknak is ajánljuk az alapfokú mixer és barista képzéseket, akik hobbiként tekintenek a koktél és kávé […]

Bővebben...

2018. október 17., 00:00
10 bourbon alapú koktél, amivel találkozhatsz

Az amerikai whiskey forradalom során a harcvonalban egyértelműen a bartenderek állnak, akik igyekeznek mindenki ízlésének eleget tenni. Akár a rozs fűszerességét kedveled, akár az édeskés bourbont, számtalan whyskey alapú koktél közül választhatsz! Íme a 10 legnépszerűbb: I. WHITE SUMMER SAZERAC (The Fat Radish, New York) A The Fat Radish bárban a koktélokhoz főként különböző zöldségeket, […]

Bővebben...

2018. szeptember 20., 00:00
6 dolog, amit a Margarita koktélról érdemes tudni

Számos olyan koktél van, ami az évek múlásával eltűnik. Szalvétára feljegyezve, amelyek kabát zsebekben felejtve lapulnak valahol vagy szájbeszéd útján ugyan megmarad, de rengeteg változtatáson esik át az évek során elmesélt történetekben. Van néhány dolog, amit biztosan tudunk a Margaritáról, a tequila, a limelé és a narancslikőr klasszikus kombinációjáról. Nincs olyan szabály, amely megtiltaná a […]

Bővebben...

2018. szeptember 13., 00:00
Klasszikus Bloody Mary koktél

A másnaposság ellenszere A Bloody Mary egy vodkába áztatott tápláló reggeli és másnaposság elleni gyógymód is egyben. Mi kell még ennél is több? A paradicsom-alapú koktél több száz variációval rendelkezik, a forró szósz jellegtől a Guinness sörrel feltöltött verzióig. Kezdésnek legjobb, ha a klasszikus receptet próbálod ki. Bár az ital eredete sok kérdést vet fel, […]

Bővebben...

2018. szeptember 12., 00:00
11 rum koktél, amit otthon is elkészíthetsz

Rum koktél variációk akár otthonra is! A rum alapú koktélokat nem csak a nyaralás alatt, a tengerparton iszogatva lehet élvezni, az év bármely szakaszában elkészíthetsz egy-egy ilyen koktélt az otthonodban is. Egy parti alkalmával a barátokkal vagy egy pihentető szieszta idején, mindig tökéletes választás. Olyan koktélokat hoztunk, ami a lakásodba varázsolja a tengerparti hangulatot, a […]

Bővebben...

2018. szeptember 07., 00:00
Cosmopolitan koktél története, készítése! – Mixer Tanfolyam

A Sex és New York sztárja a Cosmopolitan koktél! A legendás Cosmopolitan egyszerű koktél mégis nagy háttérrel rendelkezik. Az 1990-es években elérte népszerűségének csúcspontját, amikor az HBO „Szex  és New York” című sorozat virágkorát élte. A rózsaszínű Martini a sorozatban szereplő karakterek kedvenc koktélja volt. De honnan ered a Cosmopoitan Koktél? Gary Regan szerint az […]

Bővebben...

2018. szeptember 06., 00:00
A Mojito sztori

A Mojito neve és eredete az időben visszahaladva egyre homályosabb, nehezen lehet felkutatni. Azonban vannak, akiknek sikerült 1586-ig nyomon követni származását és egy gyógyitalt is találtak, amit Sir Frances Drake után neveztek el. Lássuk mit találunk, ha a Mojito történetének nyomába eredünk.  Mojito receptúrája technika: épített ital pohár: long drink dísz: lime cikk, friss mentaág […]

Bővebben...

2018. augusztus 30., 00:00
Whiskey Sour

Míg valaha a Brandy Sour uralta a savanyú ízű koktélcsaládot, addig a Whiskey Sour a szesztilalom ideje alatt virágzott, és nagyszerűen képviselte a legnépszerűbb és legkedveltebb stílust, a Sour koktélok stílusát, annyira, hogy saját ünnepnapja van augusztus 25.-én. Ezek a koktélok whisk(e)yt, citrust és cukrot tartalmaznak, mindegyik variációnak ez az alapja, csak meg kell határoznunk, […]

Bővebben...

2018. augusztus 22., 00:00
Párlatlexikon

A koktélok alapszeszei között számos párlattal kísérletezhetünk. A legnépszerűbb rumokkal, brandy-vel, konyakkal, a brazil cukornádpárlattal, a cachaça-val, vagy akár az abszint is a poharunkba kerülhet. A Mojito Mixeriskola mixertanfolyamain mindezek előkerülnek és tanulóink a gyakorlatban is használják a koktélok elkészítéséhez. Nézzünk meg néhányat, mit is tudunk ezekről. RUM A rum szerelmeseinek a világon mindennél többet […]

Bővebben...

2018. augusztus 07., 00:00
Az idei nyár fülledt, izgalmas koktéljai

A nyár utolsó hónapja legtöbbünknek a lazításról, a nyaralásról és rengeteg élményről szól. Képzeljük csak magunkat egy tengerpartra, hegyvidéki kalandozásra vagy egy forró, nyáresti tábortűz köré, ahol a barátainkkal közösen pihenünk és szórakozunk. Ne feledkezzünk meg az egyik fontos összetevőről sem, a kezünkben szorongatott hűsítő italról. Az egyik legjobb élményt nyújthatja egy kiválóan elkészített koktél, […]

Bővebben...

2018. szeptember 03., 00:00
Mixertanfolyam indul Tatán 2018. szeptember 19-én

A Mojito Mixeriskola 2018. szeptember 19-én Tatán indít mixertanfolyamot. A mixertanfolyam célja, olyan szakemberek képzése, akik a nálunk megszerzett magas szintű elméleti és gyakorlati tudásuknak köszönhetően, a világ bármely pontján megállják a helyüket a bárpult mögött. Legyen szó bárról, kávézóról, étteremről, folyami vagy óceánjáró hajókról. A tankönyveket, az italokat, az eszközöket természetesen az iskola biztosítja. Hallgatóink a tanfolyam […]

Bővebben...

2018. augusztus 10., 00:00
Gin&Tonic kultúra a Karib-szigeteken

Ha szomjas vagy és a nyaralásodat a Karib-térség déli részén, a Curaçao szigetén töltöd, akkor a Piña Colada vagy a Blue Hawaiian koktélokra mindig számíthatsz. De annak az italnak, amire igazán vágysz semmi köze az ananászhoz vagy a blenderhez. Curaçao szigetén van egy Gin&Tonic kultúra, ami méltó riválisa a spanyolországi hagyománynak. A nagy kérdés hogyan került egy […]

Bővebben...

2018. augusztus 03., 00:00
Whiskey 1,2 millió dollárért?

Ha whiskey rajongó vagy, bizonyára nem bánod, ha többet kell költened a minőségi italra. De vajon mi lehet a whiskey árának felső határa? Mennyit ér egyeseknek egy üveg minőségi whiskey? Egy pár The Macallan 1962 évjáratos whiskeyt rekord áron, 1,2 millió dollárért sikerült értékesíteni, így ezek a palackok a legdrágábbak, amit valaha eladtak. A palackok […]

Bővebben...

2018. augusztus 01., 00:00
Válaszd ki a hozzád illő mixer és barista tanfolyamot!

Sajátíts el különleges szakmákat még az idei nyáron! Diákként, teljes munkaidőben, külföldön és belföldön számos kávézóban, bárban, szórakozóhelyen, fesztiválokon, hajókon tudsz munkába állni baristaként és bármixerként. Tanulj a Barista Akadémián és a Mojito Mixeriskolában, ahol kedvezmények, ingyenes tréningek, ajándék képzések, profi oktatás és fantasztikus hangulat vár! Táriskolánkban, a Barista Akadémián többféle barista tanfolyam közül választhatsz. […]

Bővebben...

2018. július 25., 00:00
BARISTA KOLLEGINÁT KERES A COFFEE SHOP 64

A Coffee Shop 64 több, mint 5 éves múlttal rendelkező, folyamatosan fejlődő kávézó. Hamarosan már 2 helyen (Budapest VII. ker. Rákóczi út 64., IX. ker. Ráday utca 5). – Profi géppark és saját pörkölésű kávék (Nuova Simonelli WBC, La Marzocco, Mazzer, Mahlkönig, Fiorenzato, Sonofresco, Probat, stb..) – Profi csapat, rendes főnök és segítőkész munkatársak – Versenyképes […]

Bővebben...

2018. július 24., 00:00
Különleges vodka-alapú koktélok a nyári forróságban

Vodka koktél különlegességek a nyári meleg ellen! Lépj tovább a vodka-szóda kombinációján: a következő vodka-alapú koktélokat számos – főként külföldi – bárokban megtalálhatod, de ha elég bátor vagy otthon is kísérletezhetsz és kreálhatsz egy saját koktélt. Egyes italoknak alkoholos, frissítő természete van, mások a vodka viszonylagos semlegességét üres vászonként használják a merészebb ízekhez, például borsos […]

Bővebben...

2018. július 19., 00:00
Hűsítő, nyári koktél – görögdinnye és fehérbor

Javában tart a nyári forróság. Mit is kívánhatnánk egy hosszú nap után, mint egy frissítő koktélt a barátaink társaságában. Ha kerti partit tervezel a következő dinnyés-fehérboros koktél kitűnő választás lesz, amivel lenyűgözheted a vendégeidet.  Watermelon White Wine Spritzer Ez a hűsítő, könnyed, gyümölcsös bor-alapú koktélt egyszerűen elkészítheted és remek kiegészítője lehet a nyári délutánoknak. 2 […]

Bővebben...

2018. július 17., 00:00
A világ legjobb Margarita koktélja

A Margarita nem az egyetlen tequila alapú koktél a világon, de ez az egyik legnépszerűbb ital, ami tequilával készül. Az ital története nem tisztázott, azonban nagyon valószínű, hogy egy hölgy után kaphatta nevét. Egy másik tény, hogy a „margarita” angol nyelvben jelentheti a százszorszépvirágot is („daisy flower”), amely egy másik Daisy nevű koktélhoz vezethet, amely […]

Bővebben...

2018. július 03., 00:00
Tréning Nap a Mojito Mixeriskolában július 16-án (pincér, standolás és free pouring tréning)

Ha már a Mojito Mixeriskola és a Barista Akadémia tanulója vagy, akkor most nagyszerű lehetőséged van a továbbképzésedre. Július 16-án ingyenes tréning napot tartunk Mixeriskolánkban, amit érdemes kihasználnod. A programok között lesz a pincér-, standolás és elszámoltatás tréning, illetve a free pouring tréning is. Ha még nem tanulsz a barista és bármixer iskolánkban, de szívesen képeznéd magad nálunk, akkor […]

Bővebben...

2018. június 29., 00:00
5 „Star Trek” koktél, amit ki kell próbálnod otthon

A Star Trek rajongóknak is kedveskedünk 5 olyan koktéllal, ami otthon is könnyedén elkészíthető. Ez a sci-fi sorozat fél évszázada terjed, gazdag italkultúrával rendelkezik és emlékezetes jelenteket fedezhetünk fel bármixerekről is. A következő koktélok receptúrái jól tükrözik a sorozat hangulatát, de aki nem rajongó annak is bátran ajánljuk, hiszen mindegyik ital különleges és megér egy […]

Bővebben...

2018. június 26., 00:00
Ismerj meg 5 kiváló japán párlatot

Ha ittál már japán szeszes italt, nagy az esély arra, hogy az whisky volt. Köszönhetően az ország saját whiskyjéhez való ragaszkodásának és a helyiek ügyességének, az elegáns, szerte a világon közkedvelt Japán whiskyt a mai napig készítik és palackozzák. Azonban nemcsak a whiskyre szorítkoznak. Az utóbbi időben néhány tiszta, áttetsző párlat is kikerült a felkelő […]

Bővebben...

2018. június 22., 00:00
Hogyan válassz mixer és barista iskolát!

Ha barista vagy mixer iskolát keresel, mi segítünk a döntésben! Ha az ember elhatározza magát, hogy elvégez egy mixer vagy barista tanfolyamot, sok szempontot kell figyelembe vennie a választásnál. Ár, lokáció, időbeosztás, oktatók, bizonyítvány, stb. Néhány hasznos tanáccsal segítünk a döntésben. Milyen szempontok alapján válasssz barista vagy mixer tanfolyamot? Ár Az ár fontos. A mixer […]

Bővebben...

2018. június 19., 00:00
A 20 legjobb Disaronno Amaretto koktél – Mixer Tanfolyam

Bomba Disaronno Amaretto koktélok! Az amaretto keserédes mandula és vanília íze fantasztikusan keveredik a sötét alkoholokkal – főként whisk(e)y-vel és a hosszan érlelt tequilával is. Ez a sok oldalú likőr fehér/áttetsző szeszekkel is jól kombinálható – vodkával, de természetesen ginnel is, erre brilliáns példaként szolgál a Marsala Martini koktél, gin és amaretto tökéletes keveréke.  Disaronno […]

Bővebben...

2018. június 14., 00:00
MATTONI Világbajnokságon Kalydy Péter Gábor bartender képviseli hazánkat

Idén 8. alkalommal kerül megrendezésre Csehországban, Prágában a MATTONI Világbajnokság alkoholmentes koktél kategóriában. Június 16-án, 21 versenyző érkezik a világ minden tájáról a cseh fővárosba, ahol a bármixerek összemérhetik tudásukat. Magyarországot Kalydy Péter Gábor képviseli a világbajnokságon. Gábor felkészülését a Mojito Mixeriskola is segítette. Egyedi koktél receptúráját a mixeriskola oktatóival tesztelte. Az italban különleges ízvilág […]

Bővebben...

2018. június 06., 00:00
11 abszolút ellenállhatatlan ananászos koktél – mixer tanfolyam 2022

Ne hagy ki ezt a 11 ananászos koktélt! Azok számára, akik nem tudnak a trópusokon pihenni most bemutatunk 11 nyári, ananászos koktélt, hogy akár otthon is élvezni lehessen a szabadság édes ízét. Az ananász rendkívül népszerű és a bártenderek innovatív módon igyekeznek bemutatni ezt a gyümölcsöt, készítenek „grillezett ananászleveket” vagy épp a kivájt, üreges gyümölcsöt […]

Bővebben...

2018. május 23., 00:00
Ingyenes Tréning Nap Június 20-án (free pouring, angol bárszaknyelv és még sok más)

Szeretnél előnyt szerezni a munkaerőpiacon? Bármixerként és baristaként szükséged lehet plusz tudásra. Ha már a  Mojito Mixeriskola és a  Barista Akadémia tanulója vagy, akkor a június 20.-i tréning napunkon teljes ingyen vehetsz részt. A programok között lesz  pincér-, standolás és elszámoltatás-, free pouring és angol bárszaknyelv tréning is. Ha még nem vagy hallgatónk, de szívesen képeznéd magad […]

Bővebben...

2018. május 10., 00:00
Pezsgő Partik – a legjobb pezsgős koktélok

A nyár közeledtével egyre több partin vehetsz részt vagy épp Te magad állhatsz szervezőként a vendégek körében. Ízletes falatok, finom italok és jó hangulat. De milyen italt szolgálj fel, amivel garantált a siker? Az örök klasszikus, a pezsgő sohasem fog kimenni a divatból, de néhány hozzáadott alapanyaggal igazán frissítő pezsgő alapú koktélt készíthetsz. A Mojito […]

Bővebben...

2018. május 04., 00:00
11 gin alapú koktél, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is!

 11 Gin alapú koktél, amivel biztos hogy sikert fogsz aratni! Eljött az ideje, hogy a ginnel is bátrankísérletezz és lépj túl a Gin & Tonic megszokott kombinációján. A Mojito Mixeriskola mixer tanfolyamain is a standard koktélok mellett, számos különleges koktélt mutatunk be, amiket Te is kipróbálhatsz. A gin változatos alkoholos ital, mely rengeteg stílusban megjelenik. […]

Bővebben...

2018. április 26., 00:00
Minden, amit a koktélszűrőkről tudni érdemes. De melyiket válasszuk?

A koktél szűrők és minden amit tudni érdemes róluk! Ha az otthoni bár kialakításán töröd a fejed és a konyhában a báreszközöknek is helyet adsz, felmerülhet a kérdés, hogy az eszközök nagy választékából melyiket szerezd be. Az alapanyagokon kívül nagy hangsúlyt kell fektetni az eszközök beszerzésére és a technikák elsajátítására is. A Mojito Mixeriskola mixer […]

Bővebben...

2018. április 17., 00:00
Barback állásajánlat a BOB szórakozóhelyen

BOB – Bacardi Original Bar a Bazilika vonzáskörzetében található szórakozóhelyen barback/pultfeltöltő pozícióra keresnek kollégát A BOB „utcabárban” budai panoráma és fergeteges hangulat fogad. Munkaidő: szerdától – szombatig 18:00-06:00 (maximum) Fizetés: 12.000,-/nap. Egy hónapban 192.000,- forint kereset.  8 órás bejelentés, fejlődési lehetőség és sok meló. 🙂 Ha érdekel jelentkezz a pozícióra és küld el fényképes önéletrajzodat […]

Bővebben...

, 00:00
Meló után egy fejes? Benne vagy?

Bármixer/Pultos állásajánlat a Lupa-tónál, Budapesten A Lupa-tónál található ROSÉ – LOS TIKI SUMMER, amely a Lupa Prémium Strandjának karibi hangulatú Beach bárja keres bármixereket és pultosokat.  Igazi TIKI BEACH hangulatot hozunk a LUPÁRA  a „partra vetett hajó” formájú bárunkkal valamint a TIKI kultúrára jellemző trópusi vad színvilággal. Csendes-óceán világát megidéző étel- és italkultúra design és hangulat jelenik […]

Bővebben...

2018. április 06., 00:00
11 ütős koktél 2018 áprilisában

Ismét elérkezett a tavaszi szezon, így a bartenderek újabb koktél variációkat találtak ki. Néhány ital szeszélyes és selymes, ideális választás a hűvös éjszakákra és az esős napokra. Míg más koktélok erősen citrusosak, jellemzően csilis és bogyós gyümölcsösek. A következő 11 koktél megállja a helyét a tavaszi itallapokon. Bátran készítsétek el Ti magatok is az italokat, […]

Bővebben...

2018. április 05., 00:00
Piano Art Café keres pultost/mixert

PIANO ART CAFÉ keres, ….. gyakorlattal rendelkező, jó kommunikációs készséggel, angol esetleg német nyelvtudású felszolgáló pultos hölgyet, mixer végzettséggel.   Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a [email protected] e-mail címen lehet.

Bővebben...

2018. március 26., 00:00
A világ legdrágább ginjei

A legdrágább Ginek amit használhatsz a koktélokban! A gin tiszta gabona alkoholból készül, amit borókabogyóval és más természetes összetevőkkel ízesítenek meg. A gin ma már ugyanolyan népszerű, mint a vodka, az elmúlt években egyre több koktélban találkozhattunk vele. Így nem meglepő, hogy a legdrágább gin 2008-ban készült.  Nézzük a legdrágább Gineket: A Bombay Revelation A […]

Bővebben...

2018. március 21., 00:00
Bármixer és Pultos álláslehetőség a Balaton Sound / Sziget / Strand Fesztiválokon

Balaton Sound / Sziget / Strand Fesztiválokra Bármixereket és Pultosokat keresünk! Szereted a pörgést, a bulit és a fesztiválokat? Az idei nyáron is lehetőséged van fesztiválokon bármixerként és pultosként dolgozni. Amennyiben érdekel a munka és szeretnél egy profi  „Fesztiválos” csapat tagja lenni, akkor jelentkezz az önéletrajzod elküldésével a [email protected] címen. További információ: 06 30 650 9833

Bővebben...

2018. február 08., 00:00
2018-tól a Bacardi portfóliójában a Patrón

Patrón a tequilák királya a Bacardinál! A családi tulajdonban lévő Bacardi Limited, a világ legnagyobb magánjellegű szeszes ital cége, a közel múltban bejelentette, hogy a prémium szeszes italait bővíti és végleges megállapodást kötött a Patrón Spirits International AG, a PATRÓN® márka, a világ legkeresettebb ultra-prémium tequilát gyártó cégével. A cégek közti tranzakciók, a részvények értéke jól […]

Bővebben...

2018. január 29., 00:00
Sztár bartender, aki Justin Biebert is kitessékelte a bárból és aki 4 évesen kóstolt először alkoholos italt

Simone Capolale az egyik leghíresebb bártender A Mojito Mixeriskola most nem koktélokat hozott Nektek, hanem egy olasz bármixert mutat be, Simone Caporale-t, aki dolgozott bartenderként a londoni Artesian bárban is és a 2014-es év nemzetközi bartendere címmel is büszkélkedhet. A Post Magazine-nak adott interjújában mesél a kedvenc bárjairól – Szingapúrban, Hong Kongban és Barcelonában, de […]

Bővebben...

2018. január 25., 00:00
Piano Art Café – pultos, mixer munkalehetőség

Piano Art Café keres gyakorlattal rendelkező, jó kommunikációs készséggel, angol, esetleg német nyelvtudású, mixer végzettséggel rendelkező felszolgáló pultost. Érdeklődni és Jelentkezni fényképes önéletrajzzal: [email protected]  

Bővebben...

2018. január 11., 00:00
2017-es év 10 kedvenc koktélja

A 10 legmenőbb 2017-es koktél! A kellemes, téli melegítő italoktól a nyári pezsdítő koktélokig izgalmasnak mondható a 2017-es év, sok merész koktélt és új ízeket hozott az elmúlt esztendő. Az Imbibe Magazin összeválogatta a 2017-es év 10 legnépszerűbb koktéljait. A Mojito Mixeriskola most ezt a válogatást mutatja be Nektek. Még több koktéllal ismerkedhetsz meg mixer […]

Bővebben...

2018. január 05., 00:00
A Martini története

A Mojito Mixeriskola elhozta Amerika klasszikus koktéljának zavaros történetét. A Food52 magazin nemcsak az ételekről, de az alkoholos italokról, koktélokról is számos érdekességet mutat be. Ezek közül válogattunk, így most a Martiniről tudhatunk meg néhány izgalmas tényt. Ha nemcsak elméletben, de a gyakorlatban is szívesen kipróbálnád a koktélokat, akkor gyere el január 10-én, 17 órakor […]

Bővebben...

2017. december 22., 00:00
Frozen Spicy Pineapple and Coconut Daiquiri

Készítsd el a legjobb Spicy Ananászos és Kókuszos Daiquirit! Egy újabb ünnepi koktélt hoztunk, amivel garantáltan sikered lesz a karácsonyi vagy a szilveszteri partikon. Lepd meg a vendégeidet egy elegáns és krémes koktéllal. Még több koktélt keverhetsz a Mojito Mixeriskola mixer tanfolyamain, ahol a fantasztikus élmények, az új barátok mellett különleges szakmát is szerezhetsz. Tervezz […]

Bővebben...

2017. december 20., 00:00
Karácsonyi Puncs Koktél

Puncs koktél Karácsonyra! A Mojito Mixeriskola egy remek karácsonyi koktélt mutat be Nektek, amivel az ünnepek alatt is bátran kedveskedhettek a vendégeknek. Ha még a megfelelő ajándékot keresed, akkor is jó helyen jársz, ajándékozz mixer tanfolyamot szeretteidnek vagy vegyél részt Te magad a mixer képzéseken. Fantasztikus élmények, új barátok és egy különleges szakma vár a mixer […]

Bővebben...

2017. november 28., 00:00
Az Egyesült Államok 9 legdrágább koktélja

Amerika 9 legdrágább koktélját mutatjuk be nektek! Mialatt manapság a legtöbb amerikai bárban 10 és 20 dollár közötti értékben fogyaszthatsz koktélt, addig más bárokban speciális itallapokkal is találkozhatsz, ahol nem ritkán 40 és 50 dollár között kérhetsz egy-egy italt. De mi a helyzet a 100 vagy 300 dolláros koktélokkal? Vagy esetleg szeretnél költeni 1000 dollárt […]

Bővebben...

2017. november 23., 00:00
Kedvezményes Kettő az egyben: Mixer és Barista tanfolyam – Beiratkozás: december 12.

Szerezz rövid időn belül akár két szakmát, ráadásul kedvezményes áron. A Mojito Mixeriskola és a Barista Akadémia közösen indított Kettő az egyben: Barista és Mixertanfolyam választásával lehetőséged nyílik kedvezményes áron elvégezni a barista és bármixer szakmát is. A tanfolyamokra december 12-én, 17 órakor lehet beiratkozni. Minden hallgatónk számára részletfizetést biztosítunk, angol-magyar nyelvű barista és bármixer […]

Bővebben...

2017. november 16., 00:00
5 bitter, ami nem hiányozhat a polcodról

Angostura, Peychaud, The Bitter Truth Orange, Bittermens Hopped Grapefruit, The Bitter Truth Celery Bitters Az 1800-as években a keserűk még az orvostudományhoz tartoztak. A betegségekre, például a köhögés, a gyomorfájás és a vesebetegségek gyógyítására alkalmazták, de idővel az emberek felismerték, hogy a bitterek sokkal jobban fogyaszthatóak az italokban. Az egyre divatosabb mozgalom, miszerint igyekezünk minél […]

Bővebben...

2017. november 10., 00:00
Készítsd el a saját ír krémlikőrödet

Készítsd el otthon a legfinomabb ír krémlikőrt! Többen is tapasztalhatták, hogy a nyaraláson kóstolt ételek és italok közül a házi készítésűek voltak a legfinomabbak. Mi lehet még ennél is jobb? Azaz ital, ami házi készítésű és egyben likőr is. Természetesen fűszeres bourbon golyókat, whiskeys-vajkaramellás szószt vagy mandulás-konyakos kekszeket is készíthetünk az ünnepekre, de valójában érdemesebb […]

Bővebben...

2017. november 02., 00:00
A vendégek 9 szokása, ami bosszantja a bartendert

Ahhoz, hogy valakit kidobjanak egy bárból igazán „nagy” dolgot kell csinálnia, de ez nem jelenti azt, hogy ne fordulna meg minden este a bartenderek fejében az a gondolat, hogy néhány vendégüket szívesebben látnák az utcán, mint a bárpult előtt. A Redbook blogmagazin bejegyzésében bartenderek történetei alapján összeszedték a legidegesítőbb szokásokat, amitől a bartender -még ha […]

Bővebben...

2017. október 25., 00:00
Cheesecake Martini

„A Cocktail Life” bloggere remek ötlettel állt elő a klasszikus Martini koktél megbolondítására. Az ötlet a Sajttorta Világnapja alkalmából született. A Kékáfonyás Ricottás Krémsajttorta receptje volt a kiindulási alapja a Cheesecake Martini koktél elkészítésének.  Végső soron minden sajttorta – legyen az sütőben készített vagy sütés nélküli sajttorta – alapja a sajt, ami jól használható folyékony állapotban […]

Bővebben...

2017. október 20., 00:00
Pumpedék a Mojito Mixeriskolában koktéloztak

Lezárult a több héten keresztül tartó RTL Spike játéka, ahol a szerencsés nézők egyike megnyerhette a fődíjat, egy mixertanfolyamot és együtt shakelhetett magával Pumped Gabóval a Mojito Mixeriskolában. Pumped Gabó a fél nyarat Siófokon töltötte, ahol fejest ugrott az éjszakai életbe és végre bebizonyíthatta, hogy egy bár menedzsereként, valamint mixerként is megállja a helyét. Hogy ez […]

Bővebben...

2017. október 19., 00:00
5 legkreatívabb módszer az abszint fogyasztásához – Abszint koktél

5 kreatív abszint koktél recept! Az abszint (Green Fairy) nem tréfadolog. Igazán nagy alkoholtartalmú, intenzív gyógynövény aromákkal rendelkező ital, így nem csoda, hogy még mindig akad olyan, aki úgy gondolja, hogy az abszint pszichoaktív hatással bír. (Valóban van hallucinogén hatása, ha extrém mennyiséget fogyasztanak belőle.) A finomabb tulajdonságai miatt remekül illik a koktélok alapanyagai közé. […]

Bővebben...

2017. október 04., 00:00
Pultos, pincér, hostess álláslehetőség budapesti szórakozóhelyen

Éjszakai szórakozóhely pályázatot hirdet az alábbi pozíciók betöltésére: pultos, pincér, (női/ férfi) hostess . Pozitív beállítottságú, energikus és kreatív munkatársakat keresünk, minimum 1 év szakmai tapasztalattal. Angol és/vagy orosz, társalgási szintű nyelvtudás komoly előnyt jelent a kiválasztás során! Amit kínálunk: barátságos munkahelyi légkör versenyképes fizetés teljes- vagy részmunkaidős foglalkoztatás Minden további részlet megvitatására az állásinterjú […]

Bővebben...

2017. október 12., 00:00
5 klasszikus Bourbon koktél újragondolva

Az 5 legmenőbb Bourbon koktél átalakítva! A tökéletes egyensúly megtalálása a bourbon italoknál ma már nem nehéz feladat. A kézműves koktélok újjáéledésével a tradícióra fókuszálnak, minden bártender ismeri a só fontosságát a receptúrákban, amivel szívesen dolgozik és pillanatok alatt hibátlan koktélt tud keverni. A Bourbon koktélok különösen népszerűek, és imádjuk kóstolni az olyan klasszikusok újabb […]

Bővebben...

2017. augusztus 29., 00:00
Bartender álláslehetőség Norvégiában!

Norvégiába keresnek gyakorlott bártendert mielőbbi munkakezdéssel. Helyszín: Havnekontoret Kaffe bar og spiseri Kristiansund, Norvégia Korábban a Barista Akadémián és a Mojito Mixeriskolában, mixerként és baristaként végzett hallgatónk a norvég bár menedzsereként keres további alkalmazottat. Amit elvárnak: angol nyelv társalgási szintű ismerete megbízhatóság önállóság terhelhetőség alkalmas legyen csapatmunkára előnyt jelent a norvég nyelvtudás, de nem feltétel Amit […]

Bővebben...

2016. december 16., 00:00
Bacardi Legacy Hungary 2016

A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition hazai elődöntőjének továbbjutói lázasan készülnek a moszkvai megmérettetésre. A promóciós időszakban mind a három döntős azon dolgozik, hogy italát minél több emberrel megismertesse. A TOP 3-ba jutott italokról bővebben tájékozódhattok a linkekre kattintva: Kocsis Tamás egy letisztult, de mégis kerek itallal készült a versenyre, ami Ganbatte névre hallgat. Az ital […]

Bővebben...

2016. december 22., 00:00
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kíván mindenkinek a Mojito Mixeriskola és a Barista Akadémia! Reméljük a 2016-os év úgy telt, ahogy elterveztétek. Kívánjuk, hogy a következő esztendőben is minden úgy alakuljon, ahogy szeretnétek és elérjétek a céljaitokat. Mixer, barista, gyorsított, haladó, egyéni és  kettő az egyben  tanfolyamaink az újévben ismét indulnak. Továbbá különféle […]

Bővebben...

2017. január 04., 00:00
9 tökéletes füstös koktél – Mixer Tanfolyam

Füstös koktélok profiktól! Bár hideggel és szürkeséggel indít a 2017-es év, te tehetsz róla, hogy felmelegedj ezeken a hűvös napokon. A bármixerek idén télen a tűzzel játszanak, és ezt értsd szó szerint! A fás, hamus és a tüzes jelleggel rendelkező koktélok most a befutók. Mutatunk neked 9 füstös koktélt, hogy hangulatba kerülj a téli hónapokra, akár egy közeli […]

Bővebben...

2017. január 17., 00:00
Legacy Top3 Workshop

Február 13-án ellátogat hozzánk Magyarország Top 3 bártendere, akik a világ legnívósabb koktélversenyén a Bacardi Legacy-n bizonyították rátermettségüket. Gyere el, ismerd meg őket személyesen! Kóstold meg a már nagy népszerűségnek örvendő italaikat és készítsd el Te magad is! Ismerd meg a Bacardi Carta Blanca és a Bacardi Carta Oro ízvilágát és ízjegyeit, és hallgasd meg […]

Bővebben...

2017. január 19., 00:00
6 ellenállhatatlan rumfajta

Hogy állsz a rumokkal? Szereted az ízét, van már favoritod? Most mutatunk neked 6 legjobb rumfajtát, melyek közül tuti megtalálod a kedvencedet! Szakértők és mixerek véleménye alapján készült a lista, ami nem egy fontossági vagy minőségi rangsor, csupán a megkérdezettek kedvenceinek összeállítása. Az árak átlagoltak és államról államra változhatnak.   EL DORADO 25 YEAR ($522) „Rumból […]

Bővebben...

2017. január 23., 00:00
A történelem 9 legjelentősebb bártendere

Szoktál azon gondolkodni, hogy honnan származnak a klasszikus koktélok, miközben elkészítesz egy italt, vagy a bár kínálatát nézegeted? A bártenderek munkájának, mindkettő alapvető részét képezi. Hidd el, koktélokról olvasni, majdnem annyira jó, mint amennyire szeretjük őket meginni. Szerencsére nagyon sok recept története jól megalapozott, és gyakran visszavezethető számos kezdeményező és kreatív mixerhez, Jerry Thomastól, és […]

Bővebben...

2017. február 01., 00:00
Nálunk nincs vizsgadíj!

Takaríts meg pénzt, tanulj a Mojitoban, rejtett költségek nélkül! Veled is előfordult már, hogy plusz költségek terheltek az iskolával, képzéssel vagy szolgáltatással kapcsolatban, amiről a tájékoztatókban nem esett szó? Vagy a csábítónak tűnő, megfizethető ár valójában nem is a tényleges költséget tartalmazta? Nálunk ilyen nem fordul elő! Mi vagyunk az egyetlen olyan mixeriskola, ahol rejtett […]

Bővebben...

2017. február 06., 00:00
Ezeket az őrült italokat próbáld ki 2017-ben!

Mutatunk neked 8 izgalmas italt, próbáld ki, ha mered 🙂 Az újévre Jeff Cioletti szerző, aki az olvasók körében is népszerű, remek ötletet kínál 2017-re ’Drink Adventurously’ (’Igyál merészen’) jelszóval. Könyvében, amelynek címe ’A kalandos ivás éve: 52 mód, hogy kilépj a komfortzónádból’ Cioletti az alkoholos italok kedvelőit állítja kihívás elé egy érdekes küldetéssel: minden héten […]

Bővebben...

2017. február 10., 00:00
Kedvenceink kedvenc koktéljai

Kíváncsi vagy mit szeretnek kortyolgatni a sztárok, egy nehéz hét után? Lehúztuk a leplet, most kiderül milyen ízvilágú koktélokért lelkesednek oda meg vissza!!! Próbáld ki te is, hátha rálelsz a párodra 🙂 Jessica Biel kedvenc itala az Angry Dragon, mely New York The Grand nevű bárjában kapható. Kóstold meg ti is! A recept a következő: 2 […]

Bővebben...

2017. február 15., 00:00
Fernet Branca — “A bártenderek kézfogása”

Mutatunk nektek egy cikket, mely a híres Branca család leszármazottjával, Edoardo Branca-val készült. Tanulságos és egyben jópofa is, olvassátok végig! 🙂 “[Fernet Branca]… ez az alkohol nem való mindenkinek,” ismeri be Edoardo Branca, a híres milánói Branca család leszármazottja. „Ez nem pont az a kijelentés, amit bárki is hallani szeretne, amikor interjúra ül le a […]

Bővebben...