Barion Pixel
menu

Címke: alapfoku

2019. június 06., 00:00
A koktélos poháron túl

Különleges koktélos poharak A New York-i Kata Kitten bárban egy genever és umeshu alapú Negroni egy japán stílusú agyagedényben kerül szervírozásra. A Chicago-i Travelle-ben egy mezcal és tequila alapú koktélt egy olyan fajansz bögrében szervírozzák, aminek stílusjegyei a régi, hispán korszakot idézik. A Minneapolis-i Demi bárban A Daiquiriket egy méhkas alakú teáscsészében szervírozzák, aminek alakja […]

Bővebben...

2019. május 21., 00:00
4 hét, 1 szakma, 1000 lehetőség – Válaszd a Mojito Mixeriskolát

Válaszd a Mojito Mixeriskolát MIXER TANFOLYAMKEZDÉS: 2019. JÚNIUS 11. KEDD Beiratkozás: 16:00-17:00 Első óra: 17:00-20:00 Helyszín: 1071 Budapest, Lövölde tér 2. Végezd el alapfokú mixer képzésünket, és tedd pénzzé tudásodat! Gyorsított mixertanfolyamunkat mindössze 4 hét alatt elvégezheted! Tanúsítványunkkal akár külföldön is el tudsz helyezkedni, hiszen sikeres vizsga esetén egy magyar-angol nyelvű bartender bizonyítványt és egy […]

Bővebben...

2019. május 24., 00:00
Mixertanfolyam indul Egerben!

Eger Mixer Tanfolyam Indul! Alapfokú mixertanfolyam, 12 hét, heti 1 alkalom, egy alkalom 3 óra. Teljes elméleti és gyakorlati képzés,  85.000.- FT,  VIZSGADÍJ 0.- FT, részletfizetési lehetőség, magyar-angol nyelvű nemzetközi mixer bizonyítvány. A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket és baristákat. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már több mint 20 […]

Bővebben...

2019. április 01., 00:00
Sikeres vizsgát tettek egri hallgatóink

Az egri alapfokú mixer tanfolyam hallgatói sikeres vizsgát tettek a Mojito Mixeriskola budapesti központjában. Szuper koktélok készültek és a teszteket is remekül töltötték ki a mostmár ex-hallgatóink. Az elért eredményeket szorgalmas gyakorlásuknak és oktatójuknak, Vitai Benjaminnak köszönhetik. Végezd el alapfokú mixer képzésünket, és tedd pénzzé tudásodat! Tanúsítványunkkal akár külföldön is el tudsz helyezkedni, hiszen sikeres […]

Bővebben...

2019. március 21., 00:00
Jelentkezz április 11-én induló mixer tanfolyamunkra!

MIXER TANFOLYAMKEZDÉS: 2019. ÁPRILIS 11. CSÜTÖRTÖK Beiratkozás: 16:00-17:00 Első óra: 17:00-20:00 Végezd el alapfokú mixer képzésünket, és tedd pénzzé tudásodat! Tanúsítványunkkal akár külföldön is el tudsz helyezkedni, hiszen sikeres vizsga esetén egy magya-angol nyelvű bartender bizonyítványt és egy AJÁNDÉK Boston shakert is kapsz. Elérhető képzéseink: Alapfokú Mixer Tanfolyam: Képzés időtartama: 12 hét Képzés beosztása: heti 1 alkalom, […]

Bővebben...

2019. március 25., 00:00
7 idegesítő bártender szokás

Mindannyian idegesítjük a barátainkat néha. Legyen szó egy pénzügyes ismerősödről, aki folyton a bankkártyájával van elfoglalva, vagy egy tanárról, aki mindent túlmagyaráz – a foglalkozásunk beleépül személyiségünkbe és csak nagyon nehezen tudjuk ezt levetkőzni a mindennapokban. Íme 7 tulajdonság, amivel bártenderekként a barátaink agyára megyünk: 1. Túlzott borravaló. A bartenderek általában a szokásos 10%-os borravaló […]

Bővebben...

2019. március 05., 00:00
Mixer és Barista tanfolyam: Eger, Miskolc 03.18.

Mixer és Barista tanfolyam indul Egerben és Miskolcon 2019. március 18-án!  Jelentkezzetek Barista tanfolyamunkra és már 6 hét alatt szerezhettek egy szakmát, amivel biztosan el tudtok helyezkedni. Ha a mixer szakma érdekel, akkor 12 hét alatt elvégezheted a képzésünket és már dolgozhatsz is a nyári fesztiválokon! Jelentkezni ezen az oldalon jobb oldalt található „Tanfolyam jelentkezés” […]

Bővebben...

2019. február 15., 00:00
10 jó tanács bártendereknek

Tanulj, de nem mindegy, hogy mit Ne kövesd el azt a hibát, hogy mindent tudni akarsz az italokról. Ne csak a könyvekből és az internetről tanulj. Figyeld a vendégek a kollégák visszajelzéseit! Próbáld ki magad mixer versenyeken is! Járj el más bárokba, figyeld az új trendeket! Szelektáld a rengeteg információt Annyi információ és adat van […]

Bővebben...

2019. február 19., 00:00
Mixer tanfolyam indul Budapesten: március 12., Kedd

NÁLUNK NINCS VIZSGADÍJ ÉS REJTETT KÖLTSÉGEK! Alapfokú mixertanfolyam, 12 hét, heti 1 alkalom, egy alkalom 3 óra. Teljes elméleti és gyakorlati képzés,  85.000.- FT, VIZSGADÍJ 0.- FT, részletfizetési lehetőség, magyar-angol nyelvű nemzetközi mixer bizonyítvány. Végezd el alapfokú mixer képzésünket, és tedd pénzzé tudásodat azonnal! Profi oktatóink tudásuk legjavát adják át Neked. Tanúsítványunkkal akár külföldön is […]

Bővebben...

2019. január 23., 00:00
5 dolog, amit tudnod kell a Bloody Mary-ről

Van a Bloody Mary-nél megosztóbb koktél? Általában reggel (vagy ébredés után) fogyasztják, valaki vagy imádja, vagy ki nem állhatja a paradicsom, a citrom, a fűszerek és az alkohol ízének keveredését. Azoknak akik kedvelik, íme néhány érdekesség erről a likopin-bombáról. Több elmélet is van arról, hogy mikor és hol született meg az első Bloody Mary recept, […]

Bővebben...

2019. január 21., 00:00
Mixer tanfolyam indul Budapesten: február 11. Hétfő

NÁLUNK NINCS VIZSGADÍJ ÉS REJTETT KÖLTSÉGEK! Alapfokú mixertanfolyam, 12 hét, heti 1 alkalom, egy alkalom 3 óra. Teljes elméleti és gyakorlati képzés,  85.000.- FT, VIZSGADÍJ 0.- FT, részletfizetési lehetőség, magyar-angol nyelvű nemzetközi mixer bizonyítvány. Végezd el alapfokú mixer képzésünket, és tedd pénzzé tudásodat azonnal! Profi oktatóink tudásuk legjavát adják át Neked. Tanúsítványunkkal akár külföldön is […]

Bővebben...

2019. január 15., 00:00
Earn Your Booze – Egy mozgalom bartendereknek

A mixer szakma amellett, hogy egy kifizetődő szakma és sok előnnyel is jár, sok kihívást is tartogat. Az éjeszakába nyúló munkaórák és az alkoholokhoz való hozzáférés nem kecsegtet egy egészséges életmód lehetőségével. Ezen szeretett volna változtatni Elliott Clark és Justin Cross, amikor megalkották az „Earn Your Booze” azaz „érdemeld ki az italod” programot. A fiúk […]

Bővebben...

2019. január 12., 00:00
Mixer tanfolyam indul Sopronban! (Február 06.)

Soproni Mixer Tanfolyam A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában dolgoztak, tanultak, és folyamatosan fejlesztik tudásukat. A mixertanfolyam célja, olyan szakemberek képzése, akik a nálunk megszerzett magas szintű […]

Bővebben...

2019. január 03., 00:00
Francisco “Don Pancho” Fernandez: Yolo rum

A Yolo rum megalkotója, a kubai Francisco Fernandez 1938-ban született Kubában, apja a borszakértő Don Antonio Fernandez Castro volt. Don Pancho gyermekkorától kezdve ismerte a rum és az alkoholok világát, gyakran segített apjának a cukornád ültetvényeken. Később mikrobiológus végzettséget szerzett és Ramon Fernandez Corrales segítségével a kubai stílusú rumkészítést tanulmányozta. A ’70-es években ifj. Fernandez […]

Bővebben...

2018. november 06., 00:00
Már most a nyári munkán gondolkozol? Segítünk!

Főiskolás vagy és nyári munkát keresel? Válassz egy olyan szakmát, amiben a műszakok jó hangulatban telnek és amiben sok új barátra tehetsz szert! Ha a Mojito Mixeriskolát választod, garantáltan el tudsz helyezkedni egy számodra megfelelő szórakozóhelyen vagy más vendéglátó egységben, legyen az egy étterem vagy egy hotel bárja. Alap mixer képzésünk során elsajátíthatod a koktél […]

Bővebben...

2018. október 08., 00:00
Szárazjég a bárokban – #Mixer Tanfolyam

A szárazjég használata a bárpultban! Több, mint egy évtizede kezdődött a molekuláris gasztronómia és mixológia népszerűsége. Ma már teljesen természetes, hogy a konyhában ás a bárpultban is használunk olyan vegyszereket és anyagokat, amelyek segítségével megváltoztathatjuk az italok halmazállapotát. Ezen italok elkészítésében és szervírozásában nagyon sokat segít a szárazjég, amit a SZÁRAZJÉG KFT. biztosít a számunkra […]

Bővebben...

2018. szeptember 26., 00:00
Két különleges szakma rövid időn belül? Jelentkezz mixer és barista tanfolyamra! Határidő: október 8.

Gyorsan és profi módon szerezheted meg a bármixer és barista szakmákat, ha jelentkezel a Mojito Mixeriskola és Barista Akadémia mixer és barista tanfolyamaira. A képzéseken megszerzett bartender és barista szakmai tudással könnyedén elhelyezkedhetsz a munkaerőpiacon akár diákként, akár főállású pozícióban. Azoknak is ajánljuk az alapfokú mixer és barista képzéseket, akik hobbiként tekintenek a koktél és kávé […]

Bővebben...

2018. október 17., 00:00
10 bourbon alapú koktél, amivel találkozhatsz

Az amerikai whiskey forradalom során a harcvonalban egyértelműen a bartenderek állnak, akik igyekeznek mindenki ízlésének eleget tenni. Akár a rozs fűszerességét kedveled, akár az édeskés bourbont, számtalan whyskey alapú koktél közül választhatsz! Íme a 10 legnépszerűbb: I. WHITE SUMMER SAZERAC (The Fat Radish, New York) A The Fat Radish bárban a koktélokhoz főként különböző zöldségeket, […]

Bővebben...

2018. szeptember 20., 00:00
6 dolog, amit a Margarita koktélról érdemes tudni

Számos olyan koktél van, ami az évek múlásával eltűnik. Szalvétára feljegyezve, amelyek kabát zsebekben felejtve lapulnak valahol vagy szájbeszéd útján ugyan megmarad, de rengeteg változtatáson esik át az évek során elmesélt történetekben. Van néhány dolog, amit biztosan tudunk a Margaritáról, a tequila, a limelé és a narancslikőr klasszikus kombinációjáról. Nincs olyan szabály, amely megtiltaná a […]

Bővebben...

2018. augusztus 28., 00:00
Szívószálak – 10 alternatív megoldás a plasztik szívószál helyett

A fenntarthatóság az alkohol- és italiparban is jelenleg óriási figyelmet kap és nem véletlenül, mivel a bárok iszonyatos mennyiségű hulladékot termelnek és a hulladéklerakókban keletkezett üvegházhatású gázok mennyisége jelentősen befolyásolja Földünk klímáját. Az egyik kicsi, de annál jelentősebb eszköz a műanyag szívószálak, amelyeket a hagyományos műanyagokhoz hasonlóan fosszilis energiahordozókból gyártanak. Ezek kiküszöbölésével már látványosan csökkenthető […]

Bővebben...

2018. augusztus 22., 00:00
Párlatlexikon

A koktélok alapszeszei között számos párlattal kísérletezhetünk. A legnépszerűbb rumokkal, brandy-vel, konyakkal, a brazil cukornádpárlattal, a cachaça-val, vagy akár az abszint is a poharunkba kerülhet. A Mojito Mixeriskola mixertanfolyamain mindezek előkerülnek és tanulóink a gyakorlatban is használják a koktélok elkészítéséhez. Nézzünk meg néhányat, mit is tudunk ezekről. RUM A rum szerelmeseinek a világon mindennél többet […]

Bővebben...

2018. augusztus 10., 00:00
Gin&Tonic kultúra a Karib-szigeteken

Ha szomjas vagy és a nyaralásodat a Karib-térség déli részén, a Curaçao szigetén töltöd, akkor a Piña Colada vagy a Blue Hawaiian koktélokra mindig számíthatsz. De annak az italnak, amire igazán vágysz semmi köze az ananászhoz vagy a blenderhez. Curaçao szigetén van egy Gin&Tonic kultúra, ami méltó riválisa a spanyolországi hagyománynak. A nagy kérdés hogyan került egy […]

Bővebben...

2018. augusztus 01., 00:00
Válaszd ki a hozzád illő mixer és barista tanfolyamot!

Sajátíts el különleges szakmákat még az idei nyáron! Diákként, teljes munkaidőben, külföldön és belföldön számos kávézóban, bárban, szórakozóhelyen, fesztiválokon, hajókon tudsz munkába állni baristaként és bármixerként. Tanulj a Barista Akadémián és a Mojito Mixeriskolában, ahol kedvezmények, ingyenes tréningek, ajándék képzések, profi oktatás és fantasztikus hangulat vár! Táriskolánkban, a Barista Akadémián többféle barista tanfolyam közül választhatsz. […]

Bővebben...

2018. június 29., 00:00
5 „Star Trek” koktél, amit ki kell próbálnod otthon

A Star Trek rajongóknak is kedveskedünk 5 olyan koktéllal, ami otthon is könnyedén elkészíthető. Ez a sci-fi sorozat fél évszázada terjed, gazdag italkultúrával rendelkezik és emlékezetes jelenteket fedezhetünk fel bármixerekről is. A következő koktélok receptúrái jól tükrözik a sorozat hangulatát, de aki nem rajongó annak is bátran ajánljuk, hiszen mindegyik ital különleges és megér egy […]

Bővebben...

2018. június 26., 00:00
Ismerj meg 5 kiváló japán párlatot

Ha ittál már japán szeszes italt, nagy az esély arra, hogy az whisky volt. Köszönhetően az ország saját whiskyjéhez való ragaszkodásának és a helyiek ügyességének, az elegáns, szerte a világon közkedvelt Japán whiskyt a mai napig készítik és palackozzák. Azonban nemcsak a whiskyre szorítkoznak. Az utóbbi időben néhány tiszta, áttetsző párlat is kikerült a felkelő […]

Bővebben...

2018. június 19., 00:00
A 20 legjobb Disaronno Amaretto koktél – Mixer Tanfolyam

Bomba Disaronno Amaretto koktélok! Az amaretto keserédes mandula és vanília íze fantasztikusan keveredik a sötét alkoholokkal – főként whisk(e)y-vel és a hosszan érlelt tequilával is. Ez a sok oldalú likőr fehér/áttetsző szeszekkel is jól kombinálható – vodkával, de természetesen ginnel is, erre brilliáns példaként szolgál a Marsala Martini koktél, gin és amaretto tökéletes keveréke.  Disaronno […]

Bővebben...

2018. május 17., 00:00
Agávé hiány? Van okunk az aggodalomra?

Ha tequila rajongónak vallod magad, akkor aggodalommal tölthet el az ital árnövekedése, ami az agávé -tequila alapanyaga-  hiányából származik. A tüskés, kékeszöld növénynek, mely a tequila szíve-lelke, 2016-os árfolyama kilogrammonként 4 pezó alatt maradt (kb. 0,21 dollár). Mára ez közel a hatszorosára emelkedett, több, mint 23 pezó 1 kilogramm agávé (kb. 1,26 dollár).  „Az agávé árak ciklikusak” – […]

Bővebben...

2018. május 14., 00:00
Mojito Mixeriskola tanulója dobogós helyen végzett az idei Balatoni Barista és Koktél Bajnokságon

Balatoni barista és koktél bajnokság A MAX Gastro Group Kft., a Balatoni Kurzusok és a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület szervezte a III. Balatoni Barista és Koktél Bajnokságot. A balatoni kávézási, a koktélfogyasztási kultúra és a minőségi kávézás, italfogyasztás élénkítése volt a cél.  A bajnokság 2018. május 05.-én, szombaton került megrendezésre, ahol kiválasztották az idei év Balaton Kávéját […]

Bővebben...

2018. május 10., 00:00
Pezsgő Partik – a legjobb pezsgős koktélok

A nyár közeledtével egyre több partin vehetsz részt vagy épp Te magad állhatsz szervezőként a vendégek körében. Ízletes falatok, finom italok és jó hangulat. De milyen italt szolgálj fel, amivel garantált a siker? Az örök klasszikus, a pezsgő sohasem fog kimenni a divatból, de néhány hozzáadott alapanyaggal igazán frissítő pezsgő alapú koktélt készíthetsz. A Mojito […]

Bővebben...

2018. április 10., 00:00
6 Jägermeister koktél, ami megváltoztatja az életedet

A legmenőbb Jägermeister koktélok, amiket te is elkészíthetsz! Ismered a zöld üveget, ami sötét színű és erőteljes gyógynövényes likőrrel van megtöltve, amely olyan, mint a fekete édesgyökér? A logóban szarvas szerepel, az ital neve magyarul vadászmestert, fővadászt jelent. Igen, ez a Jägermeister. Többen is emlékezhetnek a kollégiumi évek alatt elfogyasztott ízletes, rövid italra.  6 Jägermeister […]

Bővebben...

2018. április 06., 00:00
11 ütős koktél 2018 áprilisában

Ismét elérkezett a tavaszi szezon, így a bartenderek újabb koktél variációkat találtak ki. Néhány ital szeszélyes és selymes, ideális választás a hűvös éjszakákra és az esős napokra. Míg más koktélok erősen citrusosak, jellemzően csilis és bogyós gyümölcsösek. A következő 11 koktél megállja a helyét a tavaszi itallapokon. Bátran készítsétek el Ti magatok is az italokat, […]

Bővebben...

2018. április 04., 00:00
Mixer és Barista tanfolyam indul folyamatosan!

Folyamatosan várunk Bartender Képzéseinken és Barista Tanfolyamainkon! Ajándékozz tanfolyamot vagy iratkozz be Te magad a barista és mixer képzésekre, várunk minden hónap közepén. A Mojito Mixeriskola és a  Barista Akadémia oktatói az alapoktól egészen a haladó szintig elkísérnek és mindenben a segítségedre lesznek! Egyes képzésekhez kedvezményeket, ajándék tanfolyamokat és ajándék tréningeket is kapsz. A barista és mixer […]

Bővebben...

2018. március 22., 00:00
Balatoni Barista és Koktél Bajnokság 2018

Koktél és kávé bajnokság a Balatonon 2018 A MAX Gastro Group Kft., a Balatoni Kurzusok és a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület meghirdeti a III. Balatoni Barista és Koktél Bajnokságot. A balatoni kávézási, a koktélfogyasztási kultúra és a minőségi kávézás, italfogyasztás élénkítésére.  A bajnokság időpontja: 2018. május 05. szombat (délelőtt barista bajnokság, délután koktél bajnokság). Kiválasztjuk az […]

Bővebben...

2018. március 20., 00:00
Miért olyan népszerű az Aperol Spritz Olaszországban?

Senki sem érti eléggé az olaszok ital fogyasztásainak és a kultúrájuknak kereszteződését. Reggeltől estig, minden alkalomra van egy ital, ez pedig az Aperol Spritz. Ez már egy életforma. Irány Olaszország, ahol a bármixerek elkészítik számodra az igazi olasz frissítő koktélt! A Spritz eredete nem tisztázott. Néhányan azt vallják, hogy ezt az italt a XIX. század alatt […]

Bővebben...

2018. március 09., 00:00
8 legbizarabb bár a világon

A világ néhány bárjában igazán extrém, furcsa és egyben lenyűgöző belső teret alakítottak ki, úgy néznek ki, mint egy sci-fi film díszlete vagy egy vámpír tanya, vagy akár éppen olyan, mintha valakinek a nappalijában ücsörögnénk és kortyolgatnánk a koktélunkat. A dél-afrikai hatalmas fa belsejében kialakított bártól egészen az izlandi lagúnáig találunk példát a különleges és […]

Bővebben...

2018. február 22., 00:00
Profi Barista és Mixer Csomagok ajándékkal – Jelentkezési határidő: március 8.

Mixer és Barista Tanfolyamok extra ajándékkal! A Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola a megszokott alapfokú, gyorsított, haladó/latte art, egyéni barista és mixertanfolyamokon kívül márciustól Profi Barista és Mixer Csomagokat is indít, amihez ajándékba Barista MasterClass és American Bartending tanfolyamokat adunk. A képzések végén nemzetközi magyar-angol nyelvű bizonyítványt és munkaajánlatot is kapsz. A tanfolyam díjakat […]

Bővebben...

2018. február 20., 00:00
Top 10 Don the Beachcomber koktél

A 10 legjobb Don the Beachcomber koktél DONN BEACH (korábbi ismert nevén Ernest Raymond Beaumont Gantt) találta ki a Tiki koktélokat, amikor 1933-ban egy trópusi-tengeri témájú kis bárt nyitott meg, a Don’s Beachcomber Café-t, egy apró helyen a McCadden Place-ben, Hollywoodban. Hoolywood Boulevard utcájáról besétáló támogatókat hajtotta a kíváncsiság és jó néhányan feleszméltek, hogy egy fontos stílus és […]

Bővebben...

2018. február 08., 00:00
2018-tól a Bacardi portfóliójában a Patrón

Patrón a tequilák királya a Bacardinál! A családi tulajdonban lévő Bacardi Limited, a világ legnagyobb magánjellegű szeszes ital cége, a közel múltban bejelentette, hogy a prémium szeszes italait bővíti és végleges megállapodást kötött a Patrón Spirits International AG, a PATRÓN® márka, a világ legkeresettebb ultra-prémium tequilát gyártó cégével. A cégek közti tranzakciók, a részvények értéke jól […]

Bővebben...

2018. január 30., 00:00
Ajándékozz élményt szeretteidnek – Mixer és barista tanfolyamok

Születésnap, házassági évforduló, ballagás, klasszikus ünnepek vagy bármilyen eseményről is legyen szó, ha különleges ajándékkal lepnéd meg szeretteidet, akkor ajándékozz nekik mixer és/vagy barista tanfolyamot! Az egyedülálló meglepetés mind amellett, hogy remek élményt, új barátokat nyújt, a mixer és barista képzések elvégzésével kivételes szakmát biztosít. Az ajándékutalványt megvásárolhatod akár a képzési tandíj teljes összegében, vagy […]

Bővebben...

2018. január 19., 00:00
13 whiskey alapú koktél, amit nem hagyhatsz ki

Whiskey alapú koktél receptek, akár otthonra is! A DrinkWire a Liquor magazin olyan része, ahol a legjobb írok és bloggerek cikkei, receptjei és véleményei kerülnek bemutatásra. Ebben a posztban, 13 whiskey alapú koktéllal ismerkedhetsz meg. A Mojito Mixeriskolában a whiskey alapú koktélok mellett számos más italt is keverhetsz. Ha érdekel milyen a bárpult mögött és […]

Bővebben...

2018. január 11., 00:00
2017-es év 10 kedvenc koktélja

A 10 legmenőbb 2017-es koktél! A kellemes, téli melegítő italoktól a nyári pezsdítő koktélokig izgalmasnak mondható a 2017-es év, sok merész koktélt és új ízeket hozott az elmúlt esztendő. Az Imbibe Magazin összeválogatta a 2017-es év 10 legnépszerűbb koktéljait. A Mojito Mixeriskola most ezt a válogatást mutatja be Nektek. Még több koktéllal ismerkedhetsz meg mixer […]

Bővebben...

2018. január 05., 00:00
A Martini története

A Mojito Mixeriskola elhozta Amerika klasszikus koktéljának zavaros történetét. A Food52 magazin nemcsak az ételekről, de az alkoholos italokról, koktélokról is számos érdekességet mutat be. Ezek közül válogattunk, így most a Martiniről tudhatunk meg néhány izgalmas tényt. Ha nemcsak elméletben, de a gyakorlatban is szívesen kipróbálnád a koktélokat, akkor gyere el január 10-én, 17 órakor […]

Bővebben...

2017. december 22., 00:00
Frozen Spicy Pineapple and Coconut Daiquiri

Készítsd el a legjobb Spicy Ananászos és Kókuszos Daiquirit! Egy újabb ünnepi koktélt hoztunk, amivel garantáltan sikered lesz a karácsonyi vagy a szilveszteri partikon. Lepd meg a vendégeidet egy elegáns és krémes koktéllal. Még több koktélt keverhetsz a Mojito Mixeriskola mixer tanfolyamain, ahol a fantasztikus élmények, az új barátok mellett különleges szakmát is szerezhetsz. Tervezz […]

Bővebben...

2017. november 28., 00:00
Az Egyesült Államok 9 legdrágább koktélja

Amerika 9 legdrágább koktélját mutatjuk be nektek! Mialatt manapság a legtöbb amerikai bárban 10 és 20 dollár közötti értékben fogyaszthatsz koktélt, addig más bárokban speciális itallapokkal is találkozhatsz, ahol nem ritkán 40 és 50 dollár között kérhetsz egy-egy italt. De mi a helyzet a 100 vagy 300 dolláros koktélokkal? Vagy esetleg szeretnél költeni 1000 dollárt […]

Bővebben...

2017. november 23., 00:00
Kedvezményes Kettő az egyben: Mixer és Barista tanfolyam – Beiratkozás: december 12.

Szerezz rövid időn belül akár két szakmát, ráadásul kedvezményes áron. A Mojito Mixeriskola és a Barista Akadémia közösen indított Kettő az egyben: Barista és Mixertanfolyam választásával lehetőséged nyílik kedvezményes áron elvégezni a barista és bármixer szakmát is. A tanfolyamokra december 12-én, 17 órakor lehet beiratkozni. Minden hallgatónk számára részletfizetést biztosítunk, angol-magyar nyelvű barista és bármixer […]

Bővebben...

2017. november 16., 00:00
5 bitter, ami nem hiányozhat a polcodról

Angostura, Peychaud, The Bitter Truth Orange, Bittermens Hopped Grapefruit, The Bitter Truth Celery Bitters Az 1800-as években a keserűk még az orvostudományhoz tartoztak. A betegségekre, például a köhögés, a gyomorfájás és a vesebetegségek gyógyítására alkalmazták, de idővel az emberek felismerték, hogy a bitterek sokkal jobban fogyaszthatóak az italokban. Az egyre divatosabb mozgalom, miszerint igyekezünk minél […]

Bővebben...

2017. november 15., 00:00
Ingyenes Tréning Nap – November. 27.

A  Mojito Mixeriskola és a Barista Akadémia november 27-én rendezi meg a következő ingyenes tréning napot. Az oktatásra szeretettel várjuk korábbi és jelenlegi tanulóinkat is. A pincér-, standolás-, rendezvényszervezés- és a free pouring tréning közül választhattok, a lelkesebbek akár mindegyik tréningen részt vehetnek és fejleszthetik tudásukat teljesen ingyen.  Időpont: 2017. november 27. hétfő Helyszín: Mojito Mixeriskola & […]

Bővebben...

2017. november 10., 00:00
Készítsd el a saját ír krémlikőrödet

Készítsd el otthon a legfinomabb ír krémlikőrt! Többen is tapasztalhatták, hogy a nyaraláson kóstolt ételek és italok közül a házi készítésűek voltak a legfinomabbak. Mi lehet még ennél is jobb? Azaz ital, ami házi készítésű és egyben likőr is. Természetesen fűszeres bourbon golyókat, whiskeys-vajkaramellás szószt vagy mandulás-konyakos kekszeket is készíthetünk az ünnepekre, de valójában érdemesebb […]

Bővebben...

2017. november 08., 00:00
Lavender Rosé Royal Koktél

Levendulás extra finom pezsgő koktél Egy kifinomult koktél nem jelenti azt, hogy bonyolult a receptúra! A Lavender Rosé Royal koktél mindenkit megdöbbent, még a legkritikusabb koktél sznobokat is, mégis egyszerűen elkészíthető. Az édes, apró levendula virágok ízjegyeivel, a rozéval és a kesernyés grapefruitlével egy komplex italt kapunk. Pezsgővel feltöltve ideális bármelyik ünnepi eseményen! Hogyan keletkezett a Lavender Rosé […]

Bővebben...

2017. április 05., 00:00
6 Gin típus és, hogy hogyan fogyaszd őket

Hogyan fogyasszuk a gint? 6 gin típus! Gint inni általában egy egyszerű történet szokott lenni, egy két márka, azonos stílus, London Dry. A 21. században indult Gin őrület most régi és új gin stílusokkal várja a kedvelőket a polcokon. Ez egy kicsit zavaró lehet, úgyhogy kidolgoztuk ezt a kis útmutatót az Ön számára, amely felvázolja […]

Bővebben...

2017. április 03., 00:00
Shakerek minden hangulathoz

Egy jó shaker nélkülözhetetlen minden bárban. Minden koktél műértő tudja, hogy egy shaker jóvá teheti vagy el is ronthatja az italt. Különböző stílusú shakerek egy receptet különböző módon alakítanak, adnak hozzá egy kis stílust és ravaszságot. Napjainkban a shakerek széles választéka érhető el, kezdve a legegyszerűbb két részből álló Boston shakertől egészen az extravagáns, kézzel […]

Bővebben...