Barion Pixel
menu

Címke: beiratkozas

2020. március 04., 00:00
Mojtio Mixeriskola Mixertanfolyam #2 Jameson – Ír Whiskey

Hogy mi az az ír whiskey? Hogyan készül az ír whiskey? Milyen márkákat ismerünk?   Ezekre a kérdésekre keresi cikkünk a válasz illetve szeretnénk jó pár fajtát is bemutatni nektek. Az ír whisky (eredetvédett nevei angolul Irish Whiskey és Irish Whisky, írül Uisce Beatha Eireannach) a törvény szerint Írországban vagy Észak-Írországban készült és legalább három évig fahordóban érlelt whisky, bár az érlelés ennél általában tovább tart. A mai […]

Bővebben...

2020. február 13., 00:00
Mixertanfolyam Beiratkozás 2020.03.12.-én 16:00!

Beiratkozás 2020.03.12.-én 16:00  Mixertanfolyamainkra és Barista képzéseinkre Miért is ne bővítenéd ismereteidet, érdekes és izgalmas tanfolyamaink keretén belül?! Budapesti Mixertanfolyamink ba Márciusban is be tudsz iratkozni. Legyél akár teljesen laikus, vagy a vendéglátásban gyakorlott ember, biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg új információt tudunk átadni, mint elméletben, mint gyakorlatban. Alap Mixer Képzéseinken át, a Haladó Bartender […]

Bővebben...

2018. december 18., 00:00
2019 koktél trendjei

A koktélkedvelők sok meglepetés és változás elé néznek a 2019-es évben. Számos meghökkentő kombináció és az italok világában újnak számító alapanyag került terítékre. Az Aperol Frosétól (fagyasztott rozé és Aperol spritz keveréke) a sós koktélokon keresztül a leves szerű italokig mindennel találkozhatunk. Egyre népszerűbbé kezd válni a mocktail, azaz az alkoholmentes koktél. A mocktail az […]

Bővebben...

2018. november 19., 00:00
Mixer tanfolyam beiratkozás: december 5.

Mire számíthatsz ha a Mojito Mixeriskolát választod? Mixer tanfolyamaink mindig jó hangulatban telnek, de ez persze nem válik a profizmus rovására. Oktatóink tudásuk legjavát igyekeznek átadni Nektek és, ha szorgalmasan gyakoroltok és odafigyeltek az órán, akkor a 12. hét végére már nem okozhat gondot egy Bloody Mary  vagy egy Rob Roy elkészítése sem. Alap képzésünkhöz […]

Bővebben...

2018. augusztus 28., 00:00
Szívószálak – 10 alternatív megoldás a plasztik szívószál helyett

A fenntarthatóság az alkohol- és italiparban is jelenleg óriási figyelmet kap és nem véletlenül, mivel a bárok iszonyatos mennyiségű hulladékot termelnek és a hulladéklerakókban keletkezett üvegházhatású gázok mennyisége jelentősen befolyásolja Földünk klímáját. Az egyik kicsi, de annál jelentősebb eszköz a műanyag szívószálak, amelyeket a hagyományos műanyagokhoz hasonlóan fosszilis energiahordozókból gyártanak. Ezek kiküszöbölésével már látványosan csökkenthető […]

Bővebben...

2018. január 19., 00:00
13 whiskey alapú koktél, amit nem hagyhatsz ki

Whiskey alapú koktél receptek, akár otthonra is! A DrinkWire a Liquor magazin olyan része, ahol a legjobb írok és bloggerek cikkei, receptjei és véleményei kerülnek bemutatásra. Ebben a posztban, 13 whiskey alapú koktéllal ismerkedhetsz meg. A Mojito Mixeriskolában a whiskey alapú koktélok mellett számos más italt is keverhetsz. Ha érdekel milyen a bárpult mögött és […]

Bővebben...

2018. január 05., 00:00
A Martini története

A Mojito Mixeriskola elhozta Amerika klasszikus koktéljának zavaros történetét. A Food52 magazin nemcsak az ételekről, de az alkoholos italokról, koktélokról is számos érdekességet mutat be. Ezek közül válogattunk, így most a Martiniről tudhatunk meg néhány izgalmas tényt. Ha nemcsak elméletben, de a gyakorlatban is szívesen kipróbálnád a koktélokat, akkor gyere el január 10-én, 17 órakor […]

Bővebben...

2017. november 16., 00:00
5 bitter, ami nem hiányozhat a polcodról

Angostura, Peychaud, The Bitter Truth Orange, Bittermens Hopped Grapefruit, The Bitter Truth Celery Bitters Az 1800-as években a keserűk még az orvostudományhoz tartoztak. A betegségekre, például a köhögés, a gyomorfájás és a vesebetegségek gyógyítására alkalmazták, de idővel az emberek felismerték, hogy a bitterek sokkal jobban fogyaszthatóak az italokban. Az egyre divatosabb mozgalom, miszerint igyekezünk minél […]

Bővebben...

2017. november 10., 00:00
Készítsd el a saját ír krémlikőrödet

Készítsd el otthon a legfinomabb ír krémlikőrt! Többen is tapasztalhatták, hogy a nyaraláson kóstolt ételek és italok közül a házi készítésűek voltak a legfinomabbak. Mi lehet még ennél is jobb? Azaz ital, ami házi készítésű és egyben likőr is. Természetesen fűszeres bourbon golyókat, whiskeys-vajkaramellás szószt vagy mandulás-konyakos kekszeket is készíthetünk az ünnepekre, de valójában érdemesebb […]

Bővebben...

2017. augusztus 31., 00:00
Különleges koktél és kávé trendek

Koktél és kávé trendek a nagyvilágban! Két bartender és egy barista új módszert alkalmaznak, amivel exkluzívabbá tehetik az italokat. A koktélok és a kávék habos koronáját úgy használják, mintha festővászon lenne. A művészet megelevenedik az italok tetején. A közösségi oldalaikon posztolt fotóiknak köszönhetően egyre többen követik nyomon alkotásaikat.  Koktél és kávé dekor magas fokon! Először a […]

Bővebben...

2017. január 26., 00:00
Nyereményjáték

NYEREMÉNYJÁTÉK!!! Tanulj a Mojitoban, szerezz mixer és barista szakmát, dolgozz hazai vagy külföldi bárokban, kávézókban, folyami vagy óceánjáró hajókon. Mixer és barista tanfolyam beiratkozás: 2017. 02. 13. és 2017. 03. 09. 17 óra www.mojito.hu Nem kell mást tenned csak oszd meg ezt a bejegyzést és lájkold az oldalunkat. A nyeremény 1 üveg Bacardi Carta Blanca […]

Bővebben...

2016. október 12., 00:00
Nyereményjáték

MARTINI NYEREMÉNYJÁTÉK!!! Tanulj a Mojitoban, szerezz mixer és barista szakmát, dolgozz hazai vagy külföldi bárokban, kávézókban, folyami vagy óceánjáró hajókon. Mixer és barista tanfolyam beiratkozás: 2016. 11. 10. www.mojito.hu Nem kell mást tenned csak oszd meg a képet és lájkold az oldalunkat, a nyeremény 1 üveg Martini Bianco. Sorsolás: 2016. 11. 10.

Bővebben...

2016. október 04., 00:00
Mixertanfolyam beiratkozás!!!

Ne felejtsétek, hogy minden hónap közepén van alapfokú mixertanfolyam, gyorsított mixertanfolyam és barista tanfolyam beiratkozás!!! A következő időpont: 2016. november 10. (csütörtök) 17:00 Helyszín: 1071 Budapest, Lövölde tér 2. Gyere el és mi megtanítunk, hogyan válj professzionális bártenderré.

Bővebben...