Barion Pixel
menu

Címke: best

2019. október 12., 00:00
5 tipp, hogy miért iratkozz be

Manapság életünkben egyre nagyobb szerepet kap a tudatosság. Saját életünket mi irányítjuk és tudjuk, hogy mindennek lenyomata és következménye van és lesz. Szelektíven gyűjtjük a szemetet, ha lehet tömegközlekedést vagy kerékpárt választunk a napi ügyeink intéséhez és ma már (remélhetőleg) egyre tudatosabban fogyasztunk alkoholt is. Az alkohol és koktélkultúra tudatos fejlesztése alapvető igény a mai […]

Bővebben...

2019. július 05., 00:00
Ízesített vodka házilag – egyszerűbb, mint gondolnád

Házi ízesített vodka! Gondolj egy ízre! Bármelyikre! Nagy az esélye annak, hogy találsz vodkát ezzel az ízzel. De nem biztos, hogy ez a vodka minőségi lesz vagy finom. Ha mégis találnál egy természetes alapanyagokkal ízesített vodkát, ami minőségi és finom is, szinte biztos, hogy nem olyan lesz, mint amilyenre te gondoltál. Ízesíts otthon vodkát Miért […]

Bővebben...

2019. június 27., 00:00
Orgeat – van élet a mandulán túl?

A mandula szirup rejtelmei Az Orgeat-ként ismert mandulaszirup illetve likőr koktél alapanyagát képezi. A Mai Tai-tól kezdve Jerry Thomas Japanese Cocktail-ján keresztül rengeteg italban megtalálható. De ahogyan egyre több bár keres környezetbarát megoldásokat, úgy az Orgeat-nak lassan leáldozik. A mandula termesztése és feldolgozása rendkívül vízigényes – ebből kifolyólag elég drága is; ezért sokan már alternatív […]

Bővebben...

2019. június 18., 00:00
Mixertanfolyam indul Budapesten július 15-én!

MIXERTANFOLYAM KEZDÉS: 2019. JÚLIUS 15. HÉTFŐ Beiratkozás: 16:00-17:00 Első óra: 17:00-20:00 Végezd el alapfokú mixer képzésünket, és tedd pénzzé tudásodat! Tanúsítványunkkal akár külföldön is el tudsz helyezkedni, hiszen sikeres vizsga esetén egy magyar-angol nyelvű bartender bizonyítványt és egy AJÁNDÉK Boston shakert is kapsz, mellyel otthon tovább gyakorolhatsz! Az alapfokú mixertanfolyam tematikáját ITT találod. Elérhető képzéseink: […]

Bővebben...

2019. június 17., 00:00
Te milyen cipőben dolgozol?

A helyes lábbeli kiválasztása ha bárpultban dolgozol! Ha már dolgoztál vendéglátásban tudod, hogy egy rossz cipő gyorsabban tönkretesz egy műszakot, mint egy elfeledett borravaló. Ennek ellenére nagyon kevesen figyelnek oda arra, hogy milyen lábbeliben dolgozzák végig a hosszú munkaórákat. A cipőd ugyanolyan eszközöd, mint a shakered: fontos, hogy kiszolgáljon és sokáig „működjön”. Lányok, sajnos el […]

Bővebben...

2019. június 13., 00:00
A legkedveltebb alapszesz a világon

A világ leghíresebb párlatai Az International Wine and Spirits Research (IWSR) legfrissebb kutatása szerint a gin fogyasztás 2018-ban hatalmasat nőtt világszerte. A 8,3%-os növekedés a pink ginnek is köszönhető, hiszen a fiatalok és főleg a lányok körében ez rendkívül népszerű lett, de a Gin & Tonic is egyre felkapottabb. Az Egyesült Királyságban, a gin szülőhazájában […]

Bővebben...

2019. június 11., 00:00
Ice Forward – az eddigi legjobb jégtömb gyártó gép

A legjobb jégtömb gyártó gép A különböző formájú és méretű jégdarabok sokkal látványosabbá tehetnek egy koktélt, de sajnos a tömbjég vásárlás nem olcsó mulatság. Legalábbis eddig így volt. Azonban Stephan Hinz megalkotott egy gépet, ami kristálytiszta jégtömböket gyárt, és bármelyik bárban elfér (így megkönnyítve a mixerek életét), hiszen nem nagyobb, mint egy mosogató gép, de […]

Bővebben...

2019. május 24., 00:00
Megvan a nyári programod!

Mixertanfolyam beiratkozás: 2019. június 11. 16 óra. A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a hazai és a nemzetközi vendéglátó és szállodaiparba mixereket és baristákat. Most jött el a Te időd! Képezd magad, alapozd meg a jövőd! Dolgozz mixerként vagy baristaként hazai vagy külföldi bárokban, kávézókban, szállodákban, folyami vagy óceánjáró hajókon. A Mojito Mixeriskola és a […]

Bővebben...

2019. június 03., 00:00
American Bartending tanfolyam beiratkozás: 2019. június 12.

American Bartending tanfolyam Beiratkozás: 2019.06.12. 17:00 Helyszín: 1071 Budapest, Lövölde tér 2. Az American Bartending Tanfolyam felgyorsítja, stílusosabbá és látványosabbá teszi a bartender munkáját, ezáltal növelve a bevételt és a fizetést. Az American Bartending Tanfolyam tematikája: mérce nélküli, pontos töltés betanulása, amely nélkülözhetetlen a koktélok elkészítéséhez a különböző töltéstechnikák  elsajátítása, a gyors, látványos és hatékony […]

Bővebben...

2019. május 31., 00:00
7 tipp, hogyan írj kiemelkedő önéletrajzot!

7 tipp hogy még jobb önéletrajzot tudj készíteni! Akár egy új pozícióra jelentkezel, akár előléptetést szeretnél, fontos, hogy az önéletrajzod kitűnjön a többi közül. A hagyományos, felsorolásos szerkezet már a múlté. Egy olyan ember segített nekünk, aki naponta akár több 100 CV-t is elolvas: Kirk Estopinal, a Cure és a Cane & Table munkatársa. Elmondása […]

Bővebben...

2019. április 25., 00:00
Állásajánlat: dolgozz a Sziget Fesztiválon!

Sziasztok! Fesztiválokra keresünk bártendereket! Volt Fesztivál, Balaton Sound, Sziget Fesztivál. Helyszíneink: Jack Daniel’s Street Bar, Finlandia Bar. Önéletrajzodat a [email protected] e-mail címre várjuk! Ha még nincs mixer végzettséged, jelentkezz alapfokú mixer tanfolyamunkra, amit gyorsított formában már 4 hét alatt elvégezhetsz! Következő budapesti mixer tanfolyamunk május 15-én indul. Ha a gyorsított formát választod, júniusban már el […]

Bővebben...

2019. április 24., 00:00
Old fashioned variációk

Többféle Old Fashioned Koktél Ha szereted a whyskyt, nagy eséllyel ittál már Old Fashioned koktélt, sőt az is lehet, hogy ez által szeretted meg. Az Old Fashioned az 1880-as években született. Egy egyszerű, de nagyszerű koktél, amit a bártenderek manapság sok féle képpen próbálnak megújítani. Elhoztunk nektek ezek közül 5 variációt: Milyen Old Fashioned variációk […]

Bővebben...

2019. május 02., 00:00
Reggel érsz haza? Nem tudsz elaludni? Itt a megoldás!

Megoldás az alvászavarra, vendéglátósoknak! A bártenderek a hosszú, éjszakába nyúló műszakok után érthetően nehezen alszanak el. A munkakörnyezetük stresszes, nyüzsgő, hangos, stb. így nehezen áll át a szervezetük a pihenésre. A műszak végén fáradtan ugyan, de még mindig pörögnek, zsong a fejük. Adunk néhány tippet, hogy aludhatnál jól egy éjszakás műszak után. Az alkohol nem […]

Bővebben...

2019. április 17., 00:00
Mixer tanfolyam indul Budapesten május 15-én!

Mixer tanfolyam indul Budapesten május 15-én! MIXER TANFOLYAMKEZDÉS: 2019. MÁJUS 15. SZERDA Beiratkozás: 16:00-17:00 Első óra: 17:00-20:00 Végezd el alapfokú mixer képzésünket, és tedd pénzzé tudásodat! Tanúsítványunkkal akár külföldön is el tudsz helyezkedni, hiszen sikeres vizsga esetén egy magyar-angol nyelvű bartender bizonyítványt és egy AJÁNDÉK Boston shakert is kapsz, mellyel otthon tovább gyakorolhatsz! Elérhető képzéseink: […]

Bővebben...

2019. április 15., 00:00
Egy életre elég gin?

A pop-up bárok egyre népszerűbbek: mindenféle témában nyílnak, már cikket is írtunk róluk. De létezhet olyan pop-up bár, ahol ingyen gint adnak? Ráadásul egy életre eleget? Bizony létezik, de nem akárhol. Ennyi ginért bizony meg kell dolgoznunk és csak egy napunk van rá. Az „Arctic Bar” ugyanis nem máshol nyílik, mint az Északi-sarkon. Április 17-én […]

Bővebben...

, 00:00
Rendhagyó receptkönyvek, amiket kár lenne kihagynod!

Mik lesznek az idei tavaszi trendek? A legújabb koktél-könyvek alapján minden nagyon virágos és romantikus lesz gin és vodka alapokon. Előtérbe kerülnek a kerti partik és a baráti összejövetelek sztárjai a batch-koktélok, amiket előre elkészthetünk. A könyvek angolul írodtak, így elolvasásukhoz némi nyelvtudás szükséges. BATCH COCKTAILS: Make-ahead pitcher drinks for every occasion. A könyv szerzője, […]

Bővebben...

2019. április 01., 00:00
Oktatói képzés

A Mojito Mixeriskola oktatói képzést indít. Ha bártenderként dolgozol és szeretnél fejlődni, akkor itt a helyed. Oktatói képzésünkön megtanulhatod, hogyan kell átadni a tudást, hogy az maradandó legyen, hogyan kell motiválni egy hallgatót, és hogyan tudsz összpontosítani akár 15 hallgatóra egyszerre. Miként lehet olyan hallgatókból bártendert képezni akár nyolc hét alatt, aki még soha nem […]

Bővebben...

2019. március 14., 00:00
Dolgozz fesztiválokon!

Sziasztok! Mixereket keresünk a Balaton Sound és a Sziget fesztiválokra! Munkakör: pultos/mixer (alap koktélok készítése, sörcsapolás, röviditalok, borok szervírozása). Angolul beszélő, pörgős, vidám mixerek jelentkezését várjuk. Bérezés: 1000 Ft/óra + prémium. Napi 12 órás műszakokban dolgoznak a pultosok. A bér mellé fesztivál belépőt és napi egyszeri étkezést biztosítunk + a Balaton Soundon szállást is. Ha […]

Bővebben...

2019. március 29., 00:00
6 dolog, amit egy bártender sosem tesz

Az orvosokból lesznek a legrosszabb betegek, de szerencsére a bártenderekből nagyon is jó vendég válik. Tudjuk milyen a pult másik oldalán lenni, ezért figyelünk arra, hogy ne csináljunk olyat, ami nekünk is kellemetlen lenne. Íme 6 dolog, amit egy bártender sosem tenne meg vendégként: 1. Sosem adná meg a telefonszámát a bártendernek. Nem azért, mert […]

Bővebben...

2019. március 25., 00:00
7 idegesítő bártender szokás

Mindannyian idegesítjük a barátainkat néha. Legyen szó egy pénzügyes ismerősödről, aki folyton a bankkártyájával van elfoglalva, vagy egy tanárról, aki mindent túlmagyaráz – a foglalkozásunk beleépül személyiségünkbe és csak nagyon nehezen tudjuk ezt levetkőzni a mindennapokban. Íme 7 tulajdonság, amivel bártenderekként a barátaink agyára megyünk: 1. Túlzott borravaló. A bartenderek általában a szokásos 10%-os borravaló […]

Bővebben...

2019. március 06., 00:00
Mixer tanfolyam indul Tatán március 13-án!

Jelentkezz március 13-án induló mixer tanfolyamunkra, végezd el képzésünket mindössze 12 hét alatt és tedd pénzzé tudásodat már akár a nyári fesztiválokon! Jelentkezni ezen az oldalon jobb oldalt található „Tanfolyam jelentkezés” ablak kitöltésével vagy az alább található elérhetőségek egyikén tudtok. A mixer tanfolyamról: A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, […]

Bővebben...

2019. március 18., 00:00
Szuper koktélok márciusi partikhoz!

Koktélok egy jó márciusi partihoz! Már félig eltelt a tavasz első hónapja, de ne csüggedjünk, hiszen most jön még csak a java! Az idő egyre jobb lesz, egyre több időt töltünk majd a szabadban. Elhoztunk Nektek néhány koktélt, amit akár a teraszotokon üldögélve, akár egy kerti partin is elkészíthettek! Ezekhez hasonló italokat és elkészítésüket az […]

Bővebben...

2019. február 25., 00:00
Bartendert keresnek a Spíler BistroPubba!

Amit kínálunk: versenyképes bérezés ingyenes személyzeti étkezés frekventált, könnyen megközelíthető munkahely fiatalos, profi környezet céges kedvezmények (csapatépítők, kedvezményes kondibérlet, éttermi engedmények stb.) Amit várunk: jó helyzetfelismerő képesség kommunkációképes angol nyelvtudás nyitott hozzáállás türelmes személyiség Ha úgy érzed, Te vagy, akire illik leírásunk, küldd el fényképes önéletrajzodat az alábbi „Jelentkezés ITT” gombra kattintva. Középfokú angol nyelvtudás […]

Bővebben...

2019. február 22., 00:00
Menekülj, ha ilyen bártenderrel találkozol.

Tíz mixer típus, akik minden bárban megtalálhatók A pletykás Be nem áll a szája. Ő az, akinek mindig van valami mondanivalója. Mindegy, hogy egy szaftos pletyka a főnökről, vagy egy izgalmas hír valamelyik vendégről, a lényeg, hogy mindig naprakész információkkal lát el, függetlenül attól, hogy érdekel-e vagy sem. Jó, ha tudod, rólad is pletykál. A […]

Bővebben...

2019. február 15., 00:00
10 jó tanács bártendereknek

Tanulj, de nem mindegy, hogy mit Ne kövesd el azt a hibát, hogy mindent tudni akarsz az italokról. Ne csak a könyvekből és az internetről tanulj. Figyeld a vendégek a kollégák visszajelzéseit! Próbáld ki magad mixer versenyeken is! Járj el más bárokba, figyeld az új trendeket! Szelektáld a rengeteg információt Annyi információ és adat van […]

Bővebben...

2019. február 25., 00:00
Néhány tipp, hogy több borravalót kapj

Néhány vendéglős és vendéglátóegység eljátszott a gondolattal, hogy borravaló mentesen működjön, de be kell látniuk, hogy a borravaló a szolgáltató ipar elengedhetetlen része – és nem mellesleg az iparágban dolgozók életéé is. A bártendereket okkal hívják így: eredetileg és szerencsére még ma is sok helyen nem csak „pultosok”, de a vendégek élményeinek is a részei. […]

Bővebben...

2019. február 20., 00:00
Jelentkezz Haladó Mixer Tanfolyamunkra!

Haladó bártender képzés mixereknek! Ezt a tanfolyamunkat bártenderek számára ajánljuk. Mindenképp szükséges hozzá már meglévő alapfokú mixerképzés. A haladó mixertanfolyam olyan átfogó szemlélet módot, elméleti és gyakorlati tudást biztosít a hallgatóknak, amely birtokában biztos a siker a világ bármely pontján a bárpult mögött. KÖVETKEZŐ HALADÓ MIXER TANFOLYAM BEIRATKOZÁS: MÁRCIUS 21. 17:00 ÓRA A 8 hetes tanfolyam folyamán olyan témaköröket […]

Bővebben...

2019. február 19., 00:00
Mixer tanfolyam indul Budapesten: március 12., Kedd

NÁLUNK NINCS VIZSGADÍJ ÉS REJTETT KÖLTSÉGEK! Alapfokú mixertanfolyam, 12 hét, heti 1 alkalom, egy alkalom 3 óra. Teljes elméleti és gyakorlati képzés,  85.000.- FT, VIZSGADÍJ 0.- FT, részletfizetési lehetőség, magyar-angol nyelvű nemzetközi mixer bizonyítvány. Végezd el alapfokú mixer képzésünket, és tedd pénzzé tudásodat azonnal! Profi oktatóink tudásuk legjavát adják át Neked. Tanúsítványunkkal akár külföldön is […]

Bővebben...

2019. február 13., 00:00
6 egyszerű szalvéta trükk: mixereknek, pultosoknak kötelező!

A mai világban már elengedhetetlen, hogy a mixerek illetve bártenderek munkája látványos legyen. A vendégek igénylik a vizuális élményeket szórakozás közben. Az alábbiakban 6 egyszerű és látványos szalvéta trükköt láthattok, melyeket a videók alapján le tudtok modellezni és meg tudtok tanulni. Ha ez mégsem sikerülne, vagy ha még több trükköt és látványos show elemet szeretnétek […]

Bővebben...

2019. március 05., 00:00
Hanoi: a csendes bárok városa

Hanoi a bárok fővárosa Vietnám fővárosa, Hanoi már több, mint 1000 éves de mégis most a legéletteltelibb. Az ország északi részén található város mindig is büszke volt a sokszínűségére: kínai templomok, francia stílusú villák és modern bevásárló központok.  A történelmi értelemben konzervatív város mára elkezedett kicsit nyitottabb lenni. Ez részben köszönhető az ország rohamos ipari […]

Bővebben...

2019. február 10., 00:00
Valentin-napi koktélok nem csak párkapcsolatban élőknek!

Akár a pároddal, akár egyedül, akár barátokkal töltöd a Valentin-napot, mindenképpen hasznos, ha ismersz pár receptet ami témába vág. Íme 6, amik közül bármelyikkel sikert arathatsz. De ha igazán profi szeretnél lenni, iratkozz be barista tanfolyamunkra vagy mixer képzésünkre! Kir Royale: A pezsgő tipikusan romantikus, Valentin-napi ital. A Kir Royal talán az egyik legegyszerűbben elkészíthető […]

Bővebben...

2019. február 04., 00:00
Február 4: a Bacardi születésnapja

A Bacardi alapítója, Facundo Bacardi Massó egy katalán borkereskedő volt, aki 1830-ban elhagyta szülőhazáját, Spanyolországot, hogy Kubába utazzon. 1862-ben testvérével, Joséval megalapították a Santiago de Cuba lepárló üzemet, ahol vejükkel, Schueggel megalapították a Bacardi márkát ami futótűzként terjedt. Kubát a rum hazájának, a Bacardit pedig a rumok királyának címkézték. Az amerikai szesztilalom alatt Kubába invitálták […]

Bővebben...

2019. január 30., 00:00
Mixer tanfolyam indul Tatán! (2019.03.13.)

Tatai mixer tanfolyam A Mojito Mixeriskola szervezésében A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában dolgoztak, tanultak, és folyamatosan fejlesztik tudásukat. Mixer tanfolyam Tatán A mixertanfolyam célja, olyan szakemberek […]

Bővebben...

2019. február 13., 00:00
Picon Puncs

Az első gondolatod, miután megittál egy Picon Puncsot az az, hogy meginnál még egyet. És még egyet. Ez a XIX. századi ital Amer Piconnal (egy francia bitterrel), gránátalmával, brandyvel és szódával készül. A legtöbb Picon  40%-os, így az arányoktól függően elég hamar jó kedvre deríthet. Louis Erreguible, a Reno-i Louis’ Basque Corner tulajdonosa így nyilatkozott: […]

Bővebben...

2019. január 28., 00:00
Mennyit isznak a bártenderek munkaidő alatt?

Mindegy, hogy foglalkozási ártalomnak vagy egyszerűen a munka részének nevezzük, de sok bartender dolgozik illuminált állapotban. Gina Chersevani, a washingtoni Buffalo & Bergen tulajdonosa egy kollégium bárjában kezdte pályafutását, ahol szinte elvárás volt a munka idő alatti italozás. „Mikor a 2000-es évek elején elkezdtem dolgozni a kollégiumunk kocsmájában, nagyon is elfogadott volt, hogy felesezzünk a […]

Bővebben...

2019. január 23., 00:00
5 dolog, amit tudnod kell a Bloody Mary-ről

Van a Bloody Mary-nél megosztóbb koktél? Általában reggel (vagy ébredés után) fogyasztják, valaki vagy imádja, vagy ki nem állhatja a paradicsom, a citrom, a fűszerek és az alkohol ízének keveredését. Azoknak akik kedvelik, íme néhány érdekesség erről a likopin-bombáról. Több elmélet is van arról, hogy mikor és hol született meg az első Bloody Mary recept, […]

Bővebben...

2019. január 21., 00:00
Mixer tanfolyam indul Budapesten: február 11. Hétfő

NÁLUNK NINCS VIZSGADÍJ ÉS REJTETT KÖLTSÉGEK! Alapfokú mixertanfolyam, 12 hét, heti 1 alkalom, egy alkalom 3 óra. Teljes elméleti és gyakorlati képzés,  85.000.- FT, VIZSGADÍJ 0.- FT, részletfizetési lehetőség, magyar-angol nyelvű nemzetközi mixer bizonyítvány. Végezd el alapfokú mixer képzésünket, és tedd pénzzé tudásodat azonnal! Profi oktatóink tudásuk legjavát adják át Neked. Tanúsítványunkkal akár külföldön is […]

Bővebben...

2019. január 15., 00:00
Earn Your Booze – Egy mozgalom bartendereknek

A mixer szakma amellett, hogy egy kifizetődő szakma és sok előnnyel is jár, sok kihívást is tartogat. Az éjeszakába nyúló munkaórák és az alkoholokhoz való hozzáférés nem kecsegtet egy egészséges életmód lehetőségével. Ezen szeretett volna változtatni Elliott Clark és Justin Cross, amikor megalkották az „Earn Your Booze” azaz „érdemeld ki az italod” programot. A fiúk […]

Bővebben...

2019. január 07., 00:00
7 koktél januári partikhoz

7 különleges januári parti koktél Lecsengett a karácsonyi őrület, már nem kell ajándék és fenyőfa beszerző körútra indulnunk – végre van egy kis időnk lazítani. Az alábbi koktélok segítenek remek hangulatot teremteni a januári összejöveteleken. Ezeket a koktélokat ne hagyd ki a januári partydról TRINIDAD SOUR Segít felmelegedni a téli estéken annak ellenére, hogy jéghidegen […]

Bővebben...

2019. január 04., 00:00
Azonnali munkalehetőség európai folyami szállodahajókon

A Neptun Agency a Sea Chefs Cruises Ltd. számára toboroz munkavállalókat. A Sea Chefs-et 1999-ben alapították, ma Európa egyik vezető hajós hotelmenedzsment cége, több, mint tízezer munkavállalóval. INFORMÁCIÓK – munkavégzés 4-5 csillagos folyami szállodahajókon – vendégkör: német, amerikai, ausztrál utasok – szállás és étkezés biztosított – komplett útiköltséget a hajóstársaság fizeti – európai munkaszerződés, európai […]

Bővebben...

2018. december 25., 00:00
5 vodka az otthoni bárodba

5 vodka márka az otthoni bárszekrénybe! Az alkoholos italok fénykorát éljük; sosem volt még ekkora választék a bárok világában. Ez a cikk segít kiválasztani azt az 5 féle vodkát, amiket érdemes beszerezni egy menő szilveszteri partihoz. 5 menő vodka otthonra Ha azt gondolod, hogy minden vodka ugyanolyan: acetonos és borzalmas, csak „vodkanarancshoz” jó, akkor van […]

Bővebben...

2018. december 15., 00:00
Koktéltok decemberi partikhoz

December a legalkalmasabb hónap partik tartására, hiszen a Karácsony miatt már egyébként is ünnepi hangulatban vagyunk. Idén várjuk vendégeinket valami mással, mint a jól megszkott forraltbor-tojáslikőr párossal. Íme néhány receptötlet: Forró vajas rum: Hozzávalók 6 főre: 300 ml gold rum 1 l almabor 2 ek barnacukor 12 egész szegfűszeg 1 ek vaj narancshéj reszelve Díszítés: […]

Bővebben...

2018. december 11., 00:00
Bártender tanfolyamok külföldön

Alábbi cikkünkben kicsit körbejárjuk a teljesség igénye nélkül, a világ mixertanfolyam piacát. Az adatok összegyűjtésénél próbáltuk az azonos tartalmú tanfolyamokat összevetni időtartam és ár tekintetében. Ma rengeteg féle workshoppal és tanfolyammal dolgoznak az iskolák. A Mojito Mixeriskolához tematikáiban hasonló tanfolyamok szerepelnek a listán. Tematikákban leggyakrabban szereplő modulok: A bár bemutatása, előkészítő munkák, eszközismeret, poharak fajtái, […]

Bővebben...

2018. december 01., 00:00
Hogyan tervezzünk érdekes itallapot?

Itallap tervezés magas fokon! Képzeld el, hogy te vagy a tulajdonosa egy újonnan nyíló bárnak. Megvan álmaid helye, van személyzeted, vannak eszközeid, talán egy téma is, ami köré a bár épült. De van használható itallapod? Hogyan tervezel meg egy olyan listát, ami nem taszít anyagi csődbe és mégis vonzza a vendégeket? Ezekre a kérdésekre kaphatsz […]

Bővebben...

2018. december 31., 00:00
Pezsgő és Piña Colada

Ez a recept Chris Moore díjnyertes koktéljának az adaptációja. Chris Moore a The Savoy hotel London Beaufort bárjában főbartender. A hotel eleinte a pezsgőválsztékáról volt híres, de az igények változásával inkább áttértek a koktélokra – így jött létre ez a pezsgő alapú ital is. Az összetevők megmaradtak, de az arányuk változott egy keveset a megalkotása […]

Bővebben...

2018. november 16., 00:00
Rázva nem keverve I. – Az alapok

A shakelés nem csak összekeveri az italt hanem lehűti és higítja is. A keverés mellett a shakelés az egyik leghasználatosabb technika az italkeverés területén. Ez a cikk segít, hogy elsajátíthasd az alapokat, de nem helyettesíti a profi oktatóinktól megszerzett tudást. A shakelés nagyon egyszerű, de eleinte sok odafigyelést és gyakorlást igényel. Ha egy receptben azt […]

Bővebben...

2018. október 26., 00:00
A gin története és gin alapú italok

A gin történelme egészen a XIII. századi Hollandiáig vezethető vissza, de világkörüli útját a XVII. században kezdte Nagy-Britanniában. Páyafutását Genever néven kezdte, ami borókapálinkát jelent, habár ez meglehetősen különbözik attól az italtól, amit ma ginnek nevezünk. Maláta bort desztilláltak amíg az el nem érte az 50%-os alkohol tartalmat. Mivel önmagában ihatatlan volt, boróka bogyót és […]

Bővebben...

2018. szeptember 17., 00:00
Kedvenc márkáink

BACARDI Don Facundo Bacardí Massó 1862-ben Santiago de Cubában létrehozta a Bacardit, a világ első tiszta, érlelt, lágy ízű fehér rumját, mely olyan népszerű koktéloknak lett az eredeti alkotóeleme, mint a MOJITO, a CUBA LIBRE, a PIÑA COLADA és a DAIQUIRI. A Bacardi rum ma is az eredeti recept alapján készül a rum-keverő mesterek („Maestros de […]

Bővebben...

2018. október 09., 00:00
Egy rég elfeledett Tiki koktél összetevő újjáéledése

A Tiki bárok népszerűségének növekedése és ennek köszönhetően gyarapodása egy olyan összetevőt hozott vissza, ami már rég feledésbe merült. Az olyan kifejezések, mint a „házikészítésű mandula szirup” már szokványossá váltak a koktél lapokon. Nem minden korábbi alapanyag használatos a mai koktélokban, de némelyiket újra felfedezik, ahogyan a Gardenia Mixet is. A Gardenia Mix vagy pontosabban […]

Bővebben...

2018. október 04., 00:00
A világ 50 legjobb bárja 2018-ban

Minden évben, így 2018-ban is elkészült a lista a világ legjobb bárjairól. A listán számos bárt megtalálunk a világ minden pontjáról. Az első helyre egy híres brit bár került, míg a top 10-ben a világ számos pontján újonnan nyitott bár is helyet kapott. A listában a legerősebb nemzet az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok, […]

Bővebben...

2018. szeptember 26., 00:00
Két különleges szakma rövid időn belül? Jelentkezz mixer és barista tanfolyamra! Határidő: október 8.

Gyorsan és profi módon szerezheted meg a bármixer és barista szakmákat, ha jelentkezel a Mojito Mixeriskola és Barista Akadémia mixer és barista tanfolyamaira. A képzéseken megszerzett bartender és barista szakmai tudással könnyedén elhelyezkedhetsz a munkaerőpiacon akár diákként, akár főállású pozícióban. Azoknak is ajánljuk az alapfokú mixer és barista képzéseket, akik hobbiként tekintenek a koktél és kávé […]

Bővebben...

2018. október 17., 00:00
10 bourbon alapú koktél, amivel találkozhatsz

Az amerikai whiskey forradalom során a harcvonalban egyértelműen a bartenderek állnak, akik igyekeznek mindenki ízlésének eleget tenni. Akár a rozs fűszerességét kedveled, akár az édeskés bourbont, számtalan whyskey alapú koktél közül választhatsz! Íme a 10 legnépszerűbb: I. WHITE SUMMER SAZERAC (The Fat Radish, New York) A The Fat Radish bárban a koktélokhoz főként különböző zöldségeket, […]

Bővebben...

2018. szeptember 20., 00:00
6 dolog, amit a Margarita koktélról érdemes tudni

Számos olyan koktél van, ami az évek múlásával eltűnik. Szalvétára feljegyezve, amelyek kabát zsebekben felejtve lapulnak valahol vagy szájbeszéd útján ugyan megmarad, de rengeteg változtatáson esik át az évek során elmesélt történetekben. Van néhány dolog, amit biztosan tudunk a Margaritáról, a tequila, a limelé és a narancslikőr klasszikus kombinációjáról. Nincs olyan szabály, amely megtiltaná a […]

Bővebben...

2018. szeptember 12., 00:00
11 rum koktél, amit otthon is elkészíthetsz

Rum koktél variációk akár otthonra is! A rum alapú koktélokat nem csak a nyaralás alatt, a tengerparton iszogatva lehet élvezni, az év bármely szakaszában elkészíthetsz egy-egy ilyen koktélt az otthonodban is. Egy parti alkalmával a barátokkal vagy egy pihentető szieszta idején, mindig tökéletes választás. Olyan koktélokat hoztunk, ami a lakásodba varázsolja a tengerparti hangulatot, a […]

Bővebben...

2018. augusztus 28., 00:00
Szívószálak – 10 alternatív megoldás a plasztik szívószál helyett

A fenntarthatóság az alkohol- és italiparban is jelenleg óriási figyelmet kap és nem véletlenül, mivel a bárok iszonyatos mennyiségű hulladékot termelnek és a hulladéklerakókban keletkezett üvegházhatású gázok mennyisége jelentősen befolyásolja Földünk klímáját. Az egyik kicsi, de annál jelentősebb eszköz a műanyag szívószálak, amelyeket a hagyományos műanyagokhoz hasonlóan fosszilis energiahordozókból gyártanak. Ezek kiküszöbölésével már látványosan csökkenthető […]

Bővebben...

2018. augusztus 03., 00:00
Whiskey 1,2 millió dollárért?

Ha whiskey rajongó vagy, bizonyára nem bánod, ha többet kell költened a minőségi italra. De vajon mi lehet a whiskey árának felső határa? Mennyit ér egyeseknek egy üveg minőségi whiskey? Egy pár The Macallan 1962 évjáratos whiskeyt rekord áron, 1,2 millió dollárért sikerült értékesíteni, így ezek a palackok a legdrágábbak, amit valaha eladtak. A palackok […]

Bővebben...

2018. augusztus 01., 00:00
Válaszd ki a hozzád illő mixer és barista tanfolyamot!

Sajátíts el különleges szakmákat még az idei nyáron! Diákként, teljes munkaidőben, külföldön és belföldön számos kávézóban, bárban, szórakozóhelyen, fesztiválokon, hajókon tudsz munkába állni baristaként és bármixerként. Tanulj a Barista Akadémián és a Mojito Mixeriskolában, ahol kedvezmények, ingyenes tréningek, ajándék képzések, profi oktatás és fantasztikus hangulat vár! Táriskolánkban, a Barista Akadémián többféle barista tanfolyam közül választhatsz. […]

Bővebben...

2018. július 24., 00:00
Különleges vodka-alapú koktélok a nyári forróságban

Vodka koktél különlegességek a nyári meleg ellen! Lépj tovább a vodka-szóda kombinációján: a következő vodka-alapú koktélokat számos – főként külföldi – bárokban megtalálhatod, de ha elég bátor vagy otthon is kísérletezhetsz és kreálhatsz egy saját koktélt. Egyes italoknak alkoholos, frissítő természete van, mások a vodka viszonylagos semlegességét üres vászonként használják a merészebb ízekhez, például borsos […]

Bővebben...

2018. június 26., 00:00
Ismerj meg 5 kiváló japán párlatot

Ha ittál már japán szeszes italt, nagy az esély arra, hogy az whisky volt. Köszönhetően az ország saját whiskyjéhez való ragaszkodásának és a helyiek ügyességének, az elegáns, szerte a világon közkedvelt Japán whiskyt a mai napig készítik és palackozzák. Azonban nemcsak a whiskyre szorítkoznak. Az utóbbi időben néhány tiszta, áttetsző párlat is kikerült a felkelő […]

Bővebben...

2018. június 19., 00:00
A 20 legjobb Disaronno Amaretto koktél – Mixer Tanfolyam

Bomba Disaronno Amaretto koktélok! Az amaretto keserédes mandula és vanília íze fantasztikusan keveredik a sötét alkoholokkal – főként whisk(e)y-vel és a hosszan érlelt tequilával is. Ez a sok oldalú likőr fehér/áttetsző szeszekkel is jól kombinálható – vodkával, de természetesen ginnel is, erre brilliáns példaként szolgál a Marsala Martini koktél, gin és amaretto tökéletes keveréke.  Disaronno […]

Bővebben...

2018. április 04., 00:00
Mixer és Barista tanfolyam indul folyamatosan!

Folyamatosan várunk Bartender Képzéseinken és Barista Tanfolyamainkon! Ajándékozz tanfolyamot vagy iratkozz be Te magad a barista és mixer képzésekre, várunk minden hónap közepén. A Mojito Mixeriskola és a  Barista Akadémia oktatói az alapoktól egészen a haladó szintig elkísérnek és mindenben a segítségedre lesznek! Egyes képzésekhez kedvezményeket, ajándék tanfolyamokat és ajándék tréningeket is kapsz. A barista és mixer […]

Bővebben...

2018. március 26., 00:00
A világ legdrágább ginjei

A legdrágább Ginek amit használhatsz a koktélokban! A gin tiszta gabona alkoholból készül, amit borókabogyóval és más természetes összetevőkkel ízesítenek meg. A gin ma már ugyanolyan népszerű, mint a vodka, az elmúlt években egyre több koktélban találkozhattunk vele. Így nem meglepő, hogy a legdrágább gin 2008-ban készült.  Nézzük a legdrágább Gineket: A Bombay Revelation A […]

Bővebben...

2017. február 10., 00:00
Kedvenceink kedvenc koktéljai

Kíváncsi vagy mit szeretnek kortyolgatni a sztárok, egy nehéz hét után? Lehúztuk a leplet, most kiderül milyen ízvilágú koktélokért lelkesednek oda meg vissza!!! Próbáld ki te is, hátha rálelsz a párodra 🙂 Jessica Biel kedvenc itala az Angry Dragon, mely New York The Grand nevű bárjában kapható. Kóstold meg ti is! A recept a következő: 2 […]

Bővebben...