Barion Pixel
menu

Címke: coffee

2018. október 17., 00:00
10 bourbon alapú koktél, amivel találkozhatsz

Az amerikai whiskey forradalom során a harcvonalban egyértelműen a bartenderek állnak, akik igyekeznek mindenki ízlésének eleget tenni. Akár a rozs fűszerességét kedveled, akár az édeskés bourbont, számtalan whyskey alapú koktél közül választhatsz! Íme a 10 legnépszerűbb: I. WHITE SUMMER SAZERAC (The Fat Radish, New York) A The Fat Radish bárban a koktélokhoz főként különböző zöldségeket, […]

Bővebben...

2018. szeptember 20., 00:00
6 dolog, amit a Margarita koktélról érdemes tudni

Számos olyan koktél van, ami az évek múlásával eltűnik. Szalvétára feljegyezve, amelyek kabát zsebekben felejtve lapulnak valahol vagy szájbeszéd útján ugyan megmarad, de rengeteg változtatáson esik át az évek során elmesélt történetekben. Van néhány dolog, amit biztosan tudunk a Margaritáról, a tequila, a limelé és a narancslikőr klasszikus kombinációjáról. Nincs olyan szabály, amely megtiltaná a […]

Bővebben...

2018. szeptember 13., 00:00
Klasszikus Bloody Mary koktél

A másnaposság ellenszere A Bloody Mary egy vodkába áztatott tápláló reggeli és másnaposság elleni gyógymód is egyben. Mi kell még ennél is több? A paradicsom-alapú koktél több száz variációval rendelkezik, a forró szósz jellegtől a Guinness sörrel feltöltött verzióig. Kezdésnek legjobb, ha a klasszikus receptet próbálod ki. Bár az ital eredete sok kérdést vet fel, […]

Bővebben...

2018. szeptember 12., 00:00
11 rum koktél, amit otthon is elkészíthetsz

Rum koktél variációk akár otthonra is! A rum alapú koktélokat nem csak a nyaralás alatt, a tengerparton iszogatva lehet élvezni, az év bármely szakaszában elkészíthetsz egy-egy ilyen koktélt az otthonodban is. Egy parti alkalmával a barátokkal vagy egy pihentető szieszta idején, mindig tökéletes választás. Olyan koktélokat hoztunk, ami a lakásodba varázsolja a tengerparti hangulatot, a […]

Bővebben...

2018. szeptember 06., 00:00
A Mojito sztori

A Mojito neve és eredete az időben visszahaladva egyre homályosabb, nehezen lehet felkutatni. Azonban vannak, akiknek sikerült 1586-ig nyomon követni származását és egy gyógyitalt is találtak, amit Sir Frances Drake után neveztek el. Lássuk mit találunk, ha a Mojito történetének nyomába eredünk.  Mojito receptúrája technika: épített ital pohár: long drink dísz: lime cikk, friss mentaág […]

Bővebben...

2018. augusztus 30., 00:00
Whiskey Sour

Míg valaha a Brandy Sour uralta a savanyú ízű koktélcsaládot, addig a Whiskey Sour a szesztilalom ideje alatt virágzott, és nagyszerűen képviselte a legnépszerűbb és legkedveltebb stílust, a Sour koktélok stílusát, annyira, hogy saját ünnepnapja van augusztus 25.-én. Ezek a koktélok whisk(e)yt, citrust és cukrot tartalmaznak, mindegyik variációnak ez az alapja, csak meg kell határoznunk, […]

Bővebben...

2018. augusztus 22., 00:00
Párlatlexikon

A koktélok alapszeszei között számos párlattal kísérletezhetünk. A legnépszerűbb rumokkal, brandy-vel, konyakkal, a brazil cukornádpárlattal, a cachaça-val, vagy akár az abszint is a poharunkba kerülhet. A Mojito Mixeriskola mixertanfolyamain mindezek előkerülnek és tanulóink a gyakorlatban is használják a koktélok elkészítéséhez. Nézzünk meg néhányat, mit is tudunk ezekről. RUM A rum szerelmeseinek a világon mindennél többet […]

Bővebben...

2018. szeptember 03., 00:00
Mixertanfolyam indul Tatán 2018. szeptember 19-én

A Mojito Mixeriskola 2018. szeptember 19-én Tatán indít mixertanfolyamot. A mixertanfolyam célja, olyan szakemberek képzése, akik a nálunk megszerzett magas szintű elméleti és gyakorlati tudásuknak köszönhetően, a világ bármely pontján megállják a helyüket a bárpult mögött. Legyen szó bárról, kávézóról, étteremről, folyami vagy óceánjáró hajókról. A tankönyveket, az italokat, az eszközöket természetesen az iskola biztosítja. Hallgatóink a tanfolyam […]

Bővebben...

2018. augusztus 10., 00:00
Gin&Tonic kultúra a Karib-szigeteken

Ha szomjas vagy és a nyaralásodat a Karib-térség déli részén, a Curaçao szigetén töltöd, akkor a Piña Colada vagy a Blue Hawaiian koktélokra mindig számíthatsz. De annak az italnak, amire igazán vágysz semmi köze az ananászhoz vagy a blenderhez. Curaçao szigetén van egy Gin&Tonic kultúra, ami méltó riválisa a spanyolországi hagyománynak. A nagy kérdés hogyan került egy […]

Bővebben...

2018. július 25., 00:00
BARISTA KOLLEGINÁT KERES A COFFEE SHOP 64

A Coffee Shop 64 több, mint 5 éves múlttal rendelkező, folyamatosan fejlődő kávézó. Hamarosan már 2 helyen (Budapest VII. ker. Rákóczi út 64., IX. ker. Ráday utca 5). – Profi géppark és saját pörkölésű kávék (Nuova Simonelli WBC, La Marzocco, Mazzer, Mahlkönig, Fiorenzato, Sonofresco, Probat, stb..) – Profi csapat, rendes főnök és segítőkész munkatársak – Versenyképes […]

Bővebben...

2018. július 19., 00:00
Hűsítő, nyári koktél – görögdinnye és fehérbor

Javában tart a nyári forróság. Mit is kívánhatnánk egy hosszú nap után, mint egy frissítő koktélt a barátaink társaságában. Ha kerti partit tervezel a következő dinnyés-fehérboros koktél kitűnő választás lesz, amivel lenyűgözheted a vendégeidet.  Watermelon White Wine Spritzer Ez a hűsítő, könnyed, gyümölcsös bor-alapú koktélt egyszerűen elkészítheted és remek kiegészítője lehet a nyári délutánoknak. 2 […]

Bővebben...

2018. július 17., 00:00
A világ legjobb Margarita koktélja

A Margarita nem az egyetlen tequila alapú koktél a világon, de ez az egyik legnépszerűbb ital, ami tequilával készül. Az ital története nem tisztázott, azonban nagyon valószínű, hogy egy hölgy után kaphatta nevét. Egy másik tény, hogy a „margarita” angol nyelvben jelentheti a százszorszépvirágot is („daisy flower”), amely egy másik Daisy nevű koktélhoz vezethet, amely […]

Bővebben...

2018. június 29., 00:00
5 „Star Trek” koktél, amit ki kell próbálnod otthon

A Star Trek rajongóknak is kedveskedünk 5 olyan koktéllal, ami otthon is könnyedén elkészíthető. Ez a sci-fi sorozat fél évszázada terjed, gazdag italkultúrával rendelkezik és emlékezetes jelenteket fedezhetünk fel bármixerekről is. A következő koktélok receptúrái jól tükrözik a sorozat hangulatát, de aki nem rajongó annak is bátran ajánljuk, hiszen mindegyik ital különleges és megér egy […]

Bővebben...

2018. június 26., 00:00
Ismerj meg 5 kiváló japán párlatot

Ha ittál már japán szeszes italt, nagy az esély arra, hogy az whisky volt. Köszönhetően az ország saját whiskyjéhez való ragaszkodásának és a helyiek ügyességének, az elegáns, szerte a világon közkedvelt Japán whiskyt a mai napig készítik és palackozzák. Azonban nemcsak a whiskyre szorítkoznak. Az utóbbi időben néhány tiszta, áttetsző párlat is kikerült a felkelő […]

Bővebben...

2018. május 17., 00:00
Agávé hiány? Van okunk az aggodalomra?

Ha tequila rajongónak vallod magad, akkor aggodalommal tölthet el az ital árnövekedése, ami az agávé -tequila alapanyaga-  hiányából származik. A tüskés, kékeszöld növénynek, mely a tequila szíve-lelke, 2016-os árfolyama kilogrammonként 4 pezó alatt maradt (kb. 0,21 dollár). Mára ez közel a hatszorosára emelkedett, több, mint 23 pezó 1 kilogramm agávé (kb. 1,26 dollár).  „Az agávé árak ciklikusak” – […]

Bővebben...

2018. május 10., 00:00
Pezsgő Partik – a legjobb pezsgős koktélok

A nyár közeledtével egyre több partin vehetsz részt vagy épp Te magad állhatsz szervezőként a vendégek körében. Ízletes falatok, finom italok és jó hangulat. De milyen italt szolgálj fel, amivel garantált a siker? Az örök klasszikus, a pezsgő sohasem fog kimenni a divatból, de néhány hozzáadott alapanyaggal igazán frissítő pezsgő alapú koktélt készíthetsz. A Mojito […]

Bővebben...

2018. április 13., 00:00
9 bartender, és a tequila készítés legnagyobb titkai

Nincs szükség arra, hogy változtassunk a prémium tequila jól bevált gyártási technikáján. Végig kell járni a fáradságot nem kímélő folyamatot, ragaszkodva a jól bevált technikához, hogy olyan tequila születhessen, mint a Casa Noble. A felhasznált organikus agave és a fenntartható termelési módszerek tovább növelik a nehézségi szintet. A legjobb bartenderek támogatják ezt az eljárást. Ezért a […]

Bővebben...

2018. március 26., 00:00
A világ legdrágább ginjei

A legdrágább Ginek amit használhatsz a koktélokban! A gin tiszta gabona alkoholból készül, amit borókabogyóval és más természetes összetevőkkel ízesítenek meg. A gin ma már ugyanolyan népszerű, mint a vodka, az elmúlt években egyre több koktélban találkozhattunk vele. Így nem meglepő, hogy a legdrágább gin 2008-ban készült.  Nézzük a legdrágább Gineket: A Bombay Revelation A […]

Bővebben...

2017. december 22., 00:00
Frozen Spicy Pineapple and Coconut Daiquiri

Készítsd el a legjobb Spicy Ananászos és Kókuszos Daiquirit! Egy újabb ünnepi koktélt hoztunk, amivel garantáltan sikered lesz a karácsonyi vagy a szilveszteri partikon. Lepd meg a vendégeidet egy elegáns és krémes koktéllal. Még több koktélt keverhetsz a Mojito Mixeriskola mixer tanfolyamain, ahol a fantasztikus élmények, az új barátok mellett különleges szakmát is szerezhetsz. Tervezz […]

Bővebben...

2017. november 28., 00:00
Az Egyesült Államok 9 legdrágább koktélja

Amerika 9 legdrágább koktélját mutatjuk be nektek! Mialatt manapság a legtöbb amerikai bárban 10 és 20 dollár közötti értékben fogyaszthatsz koktélt, addig más bárokban speciális itallapokkal is találkozhatsz, ahol nem ritkán 40 és 50 dollár között kérhetsz egy-egy italt. De mi a helyzet a 100 vagy 300 dolláros koktélokkal? Vagy esetleg szeretnél költeni 1000 dollárt […]

Bővebben...

2017. november 10., 00:00
Készítsd el a saját ír krémlikőrödet

Készítsd el otthon a legfinomabb ír krémlikőrt! Többen is tapasztalhatták, hogy a nyaraláson kóstolt ételek és italok közül a házi készítésűek voltak a legfinomabbak. Mi lehet még ennél is jobb? Azaz ital, ami házi készítésű és egyben likőr is. Természetesen fűszeres bourbon golyókat, whiskeys-vajkaramellás szószt vagy mandulás-konyakos kekszeket is készíthetünk az ünnepekre, de valójában érdemesebb […]

Bővebben...

2017. szeptember 19., 00:00
Ahogy Rómában szokás

Ital fogyasztási szokások Milyen olasz szokások vannak az italfogyasztás terén? Az olaszok mindig keresnek okot egy-egy ital elfogyasztására. Az országban egyetlen vacsora sem érhet véget bor nélkül. Az olasz életmódban épp ugyanolyan fontosak az aperitif és a digestiv  italok is –  a tipikus keserű italok, amik megelőzik az étkezést vagy épp lezárják azt. A Negroni […]

Bővebben...

2017. augusztus 28., 00:00
8 nyárzáró, frissítő Spritz a külföldi bárokból

 Sritz koktélok a nyári melegben! Ha tökéletes nyári koktélt szeretnél, akkor az „olasz fröccs”, azaz a Spritz mindenképp kerüljön az asztalodra. Leslie Pariseau a Spritzről írt könyvet, Spritz: Olaszország ikonikus aperitif koktélja címmel, amiben a Spritz recepteket és azok elkészítését laza, könnyed rajzokon keresztül mutatja be a könyv. Nyáron is hódítanak a Spritz koktélok! New Orleansban, […]

Bővebben...

2017. július 07., 00:00
Egy mixertanfolyam története

Jelenleg az egyetemi éveimet töltöm Budapesten, mint a legtöbb hallgató, én is azok táborát erősítem, aki az előadások és vizsgák mellett dolgozik. A hallgatók általában diákmunkát vállalnak, de aki teheti részmunkaidős vagy főállású pozícióban dolgozik. Mindenképp szerettem volna olyan szakmában elhelyezkedni, amit nem lehet megunni, nem sablonos, az érdeklődési körömbe tartozik, ugyanakkor kamatoztathatom a kreatív […]

Bővebben...

2017. június 22., 00:00
Fever-Tree Masterclass tréning

„If 3/4 of your Gin & Tonic is the tonic, make sure you use the best” – Tim Warrillow A júniusban indult Fever-Tree Masterclass előadás sorozat társiskolánkba, a Mojito Mixeriskolába is ellátogat. Szombati Zsolt, bártender előadásában kerülnek bemutatásra a Fever Tree termékek. Vidéki városokban, mint Debrecenben, Pécset, Szegeden, Veszprémben és Budapesten is megrendezésre kerül. Akár […]

Bővebben...

2017. június 06., 00:00
VERMOUTH: Minden, amit tudni érdemes

Mindent a vermouth-okról! A Vermouth a koktél világ olyan hőse, amit kissé elfeledtek az emberek miután éveken át kiesett a népszerűségi listáról. A közkedvelt klasszikus italok, a Martinitól a Negroni koktélig, nem lenne sehol a vermouth által biztosított gyógynövényes íz jól lekerekített mélysége nélkül. Az utóbbi időben aperitifként való újjáéledését tapasztalhatjuk. Eljött az idő, hogy […]

Bővebben...

2017. május 31., 00:00
A tölgyfahordós érlelés megértése

Ha létezik olyan dolog, amiért mindannyian megőrülünk egy kicsit, az egy tölgyfahordóban érlelt ital. Ha nem vagy egy rövidital kedvelő, akkor is akad olyan tölgyfahordóban érlelt termék mely tetszeni fog, mint a balzsamecet, Worchestershire szósz vagy a Tabasco. Aki részt vett már egy whiskey mesterképzésen, talán hallotta a kifejezéseket, mint vanillin, tannin, lignin, lactone, alligator […]

Bővebben...

2017. május 16., 00:00
Siófoki cocktail bárban álláslehetőség!

Siófoki cocktail bárba keresünk a nyári szezonra: – Bartendert – Pultost – Felszolgálót – Hostest  Olyan fiatal lányok és fiúk jelentkezését várjuk akik szeretnék elsajátítani, tapasztalatot szerezni a vendéglátásban és/vagy aki szeretné hasznosan eltölteni a nyári szünetét. Főiskolások, most érettségizők jelentkezését is várjuk. Nagyszerű lehetőség, hogy aktívan és remek élményekkel töltsd el a nyarat. Jelentkezz […]

Bővebben...

2017. május 06., 00:00
Tanfolyamok a Barista Akadémián

Mi az a barista tanfolyam? Egy olyan képzés ahol megismerheted a kávét a cserjétől a csészéig és azt hogyan bánj vele, hogy a legjobb arcát mutassa. Egy espresso elkészítése legnagyobb részt a megfelelő őrlő beállításon múlik, a jó tejhab pedig a megfelelő technikán. Barista Akadémia kurzusain megtanulhatod ezeket, hogy utána tovább fejleszthesd latte art tudásod […]

Bővebben...