Címke: Cognac
Cognac – a borpárlatok királya
Borpárlatok Ősidők óta készül a szőlőből bor. Amit aztán az emberi emlékezet és a történetírás – még kőtáblákon vagy már papiruszlapokon is – megörökített. Természetesen mindez ez először az emberiség bölcsőjében, a Közel-Keleten és az ősi Görögországban, majd Itáliában és általában a mediterrán térségekben történt. Európa többi részén a szőlő sokkal később, a római birodalom […]
Bővebben...
Párlatlexikon
A koktélok alapszeszei között számos párlattal kísérletezhetünk. A legnépszerűbb rumokkal, brandy-vel, konyakkal, a brazil cukornádpárlattal, a cachaça-val, vagy akár az abszint is a poharunkba kerülhet. A Mojito Mixeriskola mixertanfolyamain mindezek előkerülnek és tanulóink a gyakorlatban is használják a koktélok elkészítéséhez. Nézzünk meg néhányat, mit is tudunk ezekről. RUM A rum szerelmeseinek a világon mindennél többet […]
Bővebben...
Beszélgetés a konyakról Olivier Paultes-sel, a Hennessy nagy mesterével
A konyak készítése hosszú ideje már a rangidős férfiak feladata. Így amikor Olivier Paultes-t 25 éves korában kinevezték a Frapin keverő mesterévé, az iparág meglepődött. Két évtizeddel később, amikor csatlakozott a legrangosabb kóstolókhoz Franciaországban, Hennessy Comité de Degustation, a szemek elkerekedtek a meglepetéstől. Az örökség így már biztosított volt. A világ legnagyobb konyak márka blender […]
Bővebben...
Egy koktélíró naplójából – Spiritus vini, azaz a bor lelke, azaz borpárlatok
Antal B. Gábor – Cognac – Brandy – Armagnac 2004 A szőlő lelke a bor, a bor lelke pedig a cognac, az armagnac és persze a brandy. A történelem ködében Cognac Egyszer volt, hol nem volt, volt valaha a szőlő. Ugyanilyen ősidők óta készül a szőlőből bor is. Amit aztán az emberi emlékezet és persze […]
Bővebben...
A legdrágább Cognac
Ki ne gondolta volna, hogy a világ legdrágábbnak mondott itala egy cognac-féle lesz? Erről az italfajtáról mindenkinek a magas ár, a kiváló minőség és a luxus jut eszébe. Ez az italfajta különleges elkészítési módot és odafigyelést igényel, a cognac-ot ugyanis válogatott szőlőszemekből készítik, aztán évekig tölgyfahordóban érlelik, ekkor kapja meg az ital a különleges színét […]
Bővebben...