Barion Pixel
menu

Címke: daiquiri

2020. március 09., 00:00
A Bacardi rum története

A Bacardi rumok a világ legnépszerűbb rumjai közé tartoznak, mixertanfolyamainkon nem véletlenül kerülnek középpontba. Lássuk a Bacardi történelmet: Don Facundo Bacardí Massó, a spanyol bor és brandy kereskedő 1814-ben született a spanyolországi, Sitgesben, és 1830-ban Kubába emigrált. Ebben az időszakban a rumot olcsón gyártották, és nem tekintették finomított italnak, és ritkán értékesítették az utcai bárokban. […]

Bővebben...

2019. május 20., 00:00
Megtanítunk shakelni!

Shakelési technikák Azt feltételezni, hogy egy bártender csak egy féle képpen tud shakelni olyan, mint azt mondani, hogy egy séf csak egy féle módon tud főzni. A legtöbben úgy hiszik, hogy a shakelés lényege az, hogy jó ritmusa legyen, és jól nézzen ki. De ennél sokkal többről van szó: nagyon fontos a sebesség, a pálya, […]

Bővebben...

2019. április 27., 00:00
5 dolog, amit nem tudtál a Daiquiriről

Daiquiri koktél története és receptje! A Daiquiri a világ egyik legnépszerűbb koktélja, sikere az egyszerűségében rejlik. A három összetevő a rum, a lime és a cukor. bárhol beszerezhetők. Egy shakerben jól összerázzuk, és már fogyaszthatjuk is. Ha hihetünk a beszámolóknak, akkor a XIX. század végén egy bizonyos Jennings Cox nevezetű úriember készítette először, aki egy […]

Bővebben...

2017. szeptember 08., 00:00
Daiquiri Koktél története

Minden amit tudni akartál a Daiquiri koktélról! A Daiquiri közeli rokonságban van a Canchanchara koktéllal, ami egy XIX. századi kubai ital, rum, citrom, méz és víz keveréke. A Daiquirit Jennings Stockton Coxnak köszönhetjük, aki egy amerikai mérnök volt a XX. század fordulóján.  Daiquiri története 1898-ban, Roosevelt San Juan Hill-i csatában aratott győzelme után,  az amerikaiak […]

Bővebben...

2017. július 07., 00:00
Egy mixertanfolyam története

Jelenleg az egyetemi éveimet töltöm Budapesten, mint a legtöbb hallgató, én is azok táborát erősítem, aki az előadások és vizsgák mellett dolgozik. A hallgatók általában diákmunkát vállalnak, de aki teheti részmunkaidős vagy főállású pozícióban dolgozik. Mindenképp szerettem volna olyan szakmában elhelyezkedni, amit nem lehet megunni, nem sablonos, az érdeklődési körömbe tartozik, ugyanakkor kamatoztathatom a kreatív […]

Bővebben...