Barion Pixel
menu

Címke: ketto az egyben

2019. február 19., 00:00
Mixer tanfolyam indul Budapesten: március 12., Kedd

NÁLUNK NINCS VIZSGADÍJ ÉS REJTETT KÖLTSÉGEK! Alapfokú mixertanfolyam, 12 hét, heti 1 alkalom, egy alkalom 3 óra. Teljes elméleti és gyakorlati képzés,  85.000.- FT, VIZSGADÍJ 0.- FT, részletfizetési lehetőség, magyar-angol nyelvű nemzetközi mixer bizonyítvány. Végezd el alapfokú mixer képzésünket, és tedd pénzzé tudásodat azonnal! Profi oktatóink tudásuk legjavát adják át Neked. Tanúsítványunkkal akár külföldön is […]

Bővebben...

2018. október 17., 00:00
10 bourbon alapú koktél, amivel találkozhatsz

Az amerikai whiskey forradalom során a harcvonalban egyértelműen a bartenderek állnak, akik igyekeznek mindenki ízlésének eleget tenni. Akár a rozs fűszerességét kedveled, akár az édeskés bourbont, számtalan whyskey alapú koktél közül választhatsz! Íme a 10 legnépszerűbb: I. WHITE SUMMER SAZERAC (The Fat Radish, New York) A The Fat Radish bárban a koktélokhoz főként különböző zöldségeket, […]

Bővebben...

2018. május 17., 00:00
Agávé hiány? Van okunk az aggodalomra?

Ha tequila rajongónak vallod magad, akkor aggodalommal tölthet el az ital árnövekedése, ami az agávé -tequila alapanyaga-  hiányából származik. A tüskés, kékeszöld növénynek, mely a tequila szíve-lelke, 2016-os árfolyama kilogrammonként 4 pezó alatt maradt (kb. 0,21 dollár). Mára ez közel a hatszorosára emelkedett, több, mint 23 pezó 1 kilogramm agávé (kb. 1,26 dollár).  „Az agávé árak ciklikusak” – […]

Bővebben...

2018. május 14., 00:00
Mojito Mixeriskola tanulója dobogós helyen végzett az idei Balatoni Barista és Koktél Bajnokságon

Balatoni barista és koktél bajnokság A MAX Gastro Group Kft., a Balatoni Kurzusok és a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület szervezte a III. Balatoni Barista és Koktél Bajnokságot. A balatoni kávézási, a koktélfogyasztási kultúra és a minőségi kávézás, italfogyasztás élénkítése volt a cél.  A bajnokság 2018. május 05.-én, szombaton került megrendezésre, ahol kiválasztották az idei év Balaton Kávéját […]

Bővebben...

2018. március 20., 00:00
Miért olyan népszerű az Aperol Spritz Olaszországban?

Senki sem érti eléggé az olaszok ital fogyasztásainak és a kultúrájuknak kereszteződését. Reggeltől estig, minden alkalomra van egy ital, ez pedig az Aperol Spritz. Ez már egy életforma. Irány Olaszország, ahol a bármixerek elkészítik számodra az igazi olasz frissítő koktélt! A Spritz eredete nem tisztázott. Néhányan azt vallják, hogy ezt az italt a XIX. század alatt […]

Bővebben...

2018. február 22., 00:00
Profi Barista és Mixer Csomagok ajándékkal – Jelentkezési határidő: március 8.

Mixer és Barista Tanfolyamok extra ajándékkal! A Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola a megszokott alapfokú, gyorsított, haladó/latte art, egyéni barista és mixertanfolyamokon kívül márciustól Profi Barista és Mixer Csomagokat is indít, amihez ajándékba Barista MasterClass és American Bartending tanfolyamokat adunk. A képzések végén nemzetközi magyar-angol nyelvű bizonyítványt és munkaajánlatot is kapsz. A tanfolyam díjakat […]

Bővebben...

2018. február 20., 00:00
Top 10 Don the Beachcomber koktél

A 10 legjobb Don the Beachcomber koktél DONN BEACH (korábbi ismert nevén Ernest Raymond Beaumont Gantt) találta ki a Tiki koktélokat, amikor 1933-ban egy trópusi-tengeri témájú kis bárt nyitott meg, a Don’s Beachcomber Café-t, egy apró helyen a McCadden Place-ben, Hollywoodban. Hoolywood Boulevard utcájáról besétáló támogatókat hajtotta a kíváncsiság és jó néhányan feleszméltek, hogy egy fontos stílus és […]

Bővebben...

2018. január 11., 00:00
2017-es év 10 kedvenc koktélja

A 10 legmenőbb 2017-es koktél! A kellemes, téli melegítő italoktól a nyári pezsdítő koktélokig izgalmasnak mondható a 2017-es év, sok merész koktélt és új ízeket hozott az elmúlt esztendő. Az Imbibe Magazin összeválogatta a 2017-es év 10 legnépszerűbb koktéljait. A Mojito Mixeriskola most ezt a válogatást mutatja be Nektek. Még több koktéllal ismerkedhetsz meg mixer […]

Bővebben...

2017. november 28., 00:00
Az Egyesült Államok 9 legdrágább koktélja

Amerika 9 legdrágább koktélját mutatjuk be nektek! Mialatt manapság a legtöbb amerikai bárban 10 és 20 dollár közötti értékben fogyaszthatsz koktélt, addig más bárokban speciális itallapokkal is találkozhatsz, ahol nem ritkán 40 és 50 dollár között kérhetsz egy-egy italt. De mi a helyzet a 100 vagy 300 dolláros koktélokkal? Vagy esetleg szeretnél költeni 1000 dollárt […]

Bővebben...

2017. november 23., 00:00
Kedvezményes Kettő az egyben: Mixer és Barista tanfolyam – Beiratkozás: december 12.

Szerezz rövid időn belül akár két szakmát, ráadásul kedvezményes áron. A Mojito Mixeriskola és a Barista Akadémia közösen indított Kettő az egyben: Barista és Mixertanfolyam választásával lehetőséged nyílik kedvezményes áron elvégezni a barista és bármixer szakmát is. A tanfolyamokra december 12-én, 17 órakor lehet beiratkozni. Minden hallgatónk számára részletfizetést biztosítunk, angol-magyar nyelvű barista és bármixer […]

Bővebben...

2017. november 16., 00:00
5 bitter, ami nem hiányozhat a polcodról

Angostura, Peychaud, The Bitter Truth Orange, Bittermens Hopped Grapefruit, The Bitter Truth Celery Bitters Az 1800-as években a keserűk még az orvostudományhoz tartoztak. A betegségekre, például a köhögés, a gyomorfájás és a vesebetegségek gyógyítására alkalmazták, de idővel az emberek felismerték, hogy a bitterek sokkal jobban fogyaszthatóak az italokban. Az egyre divatosabb mozgalom, miszerint igyekezünk minél […]

Bővebben...

2017. november 15., 00:00
Ingyenes Tréning Nap – November. 27.

A  Mojito Mixeriskola és a Barista Akadémia november 27-én rendezi meg a következő ingyenes tréning napot. Az oktatásra szeretettel várjuk korábbi és jelenlegi tanulóinkat is. A pincér-, standolás-, rendezvényszervezés- és a free pouring tréning közül választhattok, a lelkesebbek akár mindegyik tréningen részt vehetnek és fejleszthetik tudásukat teljesen ingyen.  Időpont: 2017. november 27. hétfő Helyszín: Mojito Mixeriskola & […]

Bővebben...

2017. november 10., 00:00
Készítsd el a saját ír krémlikőrödet

Készítsd el otthon a legfinomabb ír krémlikőrt! Többen is tapasztalhatták, hogy a nyaraláson kóstolt ételek és italok közül a házi készítésűek voltak a legfinomabbak. Mi lehet még ennél is jobb? Azaz ital, ami házi készítésű és egyben likőr is. Természetesen fűszeres bourbon golyókat, whiskeys-vajkaramellás szószt vagy mandulás-konyakos kekszeket is készíthetünk az ünnepekre, de valójában érdemesebb […]

Bővebben...

2017. november 08., 00:00
Lavender Rosé Royal Koktél

Levendulás extra finom pezsgő koktél Egy kifinomult koktél nem jelenti azt, hogy bonyolult a receptúra! A Lavender Rosé Royal koktél mindenkit megdöbbent, még a legkritikusabb koktél sznobokat is, mégis egyszerűen elkészíthető. Az édes, apró levendula virágok ízjegyeivel, a rozéval és a kesernyés grapefruitlével egy komplex italt kapunk. Pezsgővel feltöltve ideális bármelyik ünnepi eseményen! Hogyan keletkezett a Lavender Rosé […]

Bővebben...

2017. november 02., 00:00
A vendégek 9 szokása, ami bosszantja a bartendert

Ahhoz, hogy valakit kidobjanak egy bárból igazán „nagy” dolgot kell csinálnia, de ez nem jelenti azt, hogy ne fordulna meg minden este a bartenderek fejében az a gondolat, hogy néhány vendégüket szívesebben látnák az utcán, mint a bárpult előtt. A Redbook blogmagazin bejegyzésében bartenderek történetei alapján összeszedték a legidegesítőbb szokásokat, amitől a bartender -még ha […]

Bővebben...

2017. október 19., 00:00
5 legkreatívabb módszer az abszint fogyasztásához – Abszint koktél

5 kreatív abszint koktél recept! Az abszint (Green Fairy) nem tréfadolog. Igazán nagy alkoholtartalmú, intenzív gyógynövény aromákkal rendelkező ital, így nem csoda, hogy még mindig akad olyan, aki úgy gondolja, hogy az abszint pszichoaktív hatással bír. (Valóban van hallucinogén hatása, ha extrém mennyiséget fogyasztanak belőle.) A finomabb tulajdonságai miatt remekül illik a koktélok alapanyagai közé. […]

Bővebben...

2016. október 11., 00:00
Tanfolyam indulások

Alábbi tanfolyamtípusaink minden hónap közepén indulnak: Alapfokú mixertanfolyam Gyorsított mixertanfolyam Barista tanfolyam Gyorsított barista tanfolyam Szuper intenzív barista tanfolyam Kettő az egyben: mixer és barista tanfolyam Kettő az egyben gyorsított: mixer és barista tanfolyam Pontos időpontok és helyszínek az induló tanfolyamok menüpontban! Információ és jelentkezés: 0620/355-8400

Bővebben...