Barion Pixel
menu

Címke: koktélok

2019. június 06., 00:00
A koktélos poháron túl

Különleges koktélos poharak A New York-i Kata Kitten bárban egy genever és umeshu alapú Negroni egy japán stílusú agyagedényben kerül szervírozásra. A Chicago-i Travelle-ben egy mezcal és tequila alapú koktélt egy olyan fajansz bögrében szervírozzák, aminek stílusjegyei a régi, hispán korszakot idézik. A Minneapolis-i Demi bárban A Daiquiriket egy méhkas alakú teáscsészében szervírozzák, aminek alakja […]

Bővebben...

2019. május 14., 00:00
Tudja valaki, mi az a Tiki? – Mixer Tanfolyam 2022

Minden amit a Polinéz koktél kultúráról tudni kell! Az első Pearl Driver Punch-ot az 1930-as években, a Los Angeles-i Don the Beachcomber bárjában készítették el. Az ital, melyet muskátli levél és ehető virágok díszítettek, pont az addig ismert Manhattan, Martini és Old-Fashioned ellentéte volt. Ez az ital egy teljesen új kategóriába tartozott. A ma Tikiként […]

Bővebben...

2019. március 11., 00:00
3 érdekes koktél az újonnan nyílt Obispo-ból

Obispo híres koktéljai Ha Thad Vogler bártenderről csak néhány dolgot jegyzünk meg, akkor az legyen az, hogy nagy tisztelettel van az alapszeszek iránt és az, hogy nagyon ért a térkihasználáshoz. Két San Francisco-i bárja (Bar Agricole, Trou Normand) mellé most végre megnyílt a várva várt Obispo is. Két régebbi helye a mezőgazdasági eredetű alkoholok köré […]

Bővebben...

2019. március 05., 00:00
Mixer és Barista tanfolyam: Eger, Miskolc 03.18.

Mixer és Barista tanfolyam indul Egerben és Miskolcon 2019. március 18-án!  Jelentkezzetek Barista tanfolyamunkra és már 6 hét alatt szerezhettek egy szakmát, amivel biztosan el tudtok helyezkedni. Ha a mixer szakma érdekel, akkor 12 hét alatt elvégezheted a képzésünket és már dolgozhatsz is a nyári fesztiválokon! Jelentkezni ezen az oldalon jobb oldalt található „Tanfolyam jelentkezés” […]

Bővebben...

2019. március 18., 00:00
Szuper koktélok márciusi partikhoz!

Koktélok egy jó márciusi partihoz! Már félig eltelt a tavasz első hónapja, de ne csüggedjünk, hiszen most jön még csak a java! Az idő egyre jobb lesz, egyre több időt töltünk majd a szabadban. Elhoztunk Nektek néhány koktélt, amit akár a teraszotokon üldögélve, akár egy kerti partin is elkészíthettek! Ezekhez hasonló italokat és elkészítésüket az […]

Bővebben...

2019. február 27., 00:00
10 tipp hogyan koktélozz

Ne keverd A bárpult és a koktélok világa nagyon csábító. Ne kövesd el azt a hibát, hogy mindent egy este akarsz kipróbálni. Emlékezz arra, amikor mindent össze-vissza ettél az is kész katasztrófa volt. Az italokkal ugyan ez a helyzet. Próbáld meg egyfajta itallal végig vinni az estét vagy legalább minél kevesebb fajtát magadba tölteni. Igyál […]

Bővebben...

2019. február 25., 00:00
Néhány tipp, hogy több borravalót kapj

Néhány vendéglős és vendéglátóegység eljátszott a gondolattal, hogy borravaló mentesen működjön, de be kell látniuk, hogy a borravaló a szolgáltató ipar elengedhetetlen része – és nem mellesleg az iparágban dolgozók életéé is. A bártendereket okkal hívják így: eredetileg és szerencsére még ma is sok helyen nem csak „pultosok”, de a vendégek élményeinek is a részei. […]

Bővebben...

2019. március 05., 00:00
Hanoi: a csendes bárok városa

Hanoi a bárok fővárosa Vietnám fővárosa, Hanoi már több, mint 1000 éves de mégis most a legéletteltelibb. Az ország északi részén található város mindig is büszke volt a sokszínűségére: kínai templomok, francia stílusú villák és modern bevásárló központok.  A történelmi értelemben konzervatív város mára elkezedett kicsit nyitottabb lenni. Ez részben köszönhető az ország rohamos ipari […]

Bővebben...

2019. január 23., 00:00
5 dolog, amit tudnod kell a Bloody Mary-ről

Van a Bloody Mary-nél megosztóbb koktél? Általában reggel (vagy ébredés után) fogyasztják, valaki vagy imádja, vagy ki nem állhatja a paradicsom, a citrom, a fűszerek és az alkohol ízének keveredését. Azoknak akik kedvelik, íme néhány érdekesség erről a likopin-bombáról. Több elmélet is van arról, hogy mikor és hol született meg az első Bloody Mary recept, […]

Bővebben...

2019. január 15., 00:00
Earn Your Booze – Egy mozgalom bartendereknek

A mixer szakma amellett, hogy egy kifizetődő szakma és sok előnnyel is jár, sok kihívást is tartogat. Az éjeszakába nyúló munkaórák és az alkoholokhoz való hozzáférés nem kecsegtet egy egészséges életmód lehetőségével. Ezen szeretett volna változtatni Elliott Clark és Justin Cross, amikor megalkották az „Earn Your Booze” azaz „érdemeld ki az italod” programot. A fiúk […]

Bővebben...

2019. január 11., 00:00
Kalel Demetrio, a filippínó Liquid Maestro

Ismerjétek meg a manilai (Fülöp-szigetek) bártendert, aki megismertette a filippínók nemzeti italait a világgal. A Filippínó konyha már ismert, de az italaikról keveset tudunk. Néhány amerikai étterem, mint például a Maharlika, a Bad Saint és a Lasa kifejezetten a Fülöp-szigetek ízeivel foglalkozik. Tavaly eljött az idő: az ételek mellé autentikus italokat is fogyaszthatunk. A koktélok […]

Bővebben...

2018. december 01., 00:00
Hogyan tervezzünk érdekes itallapot?

Itallap tervezés magas fokon! Képzeld el, hogy te vagy a tulajdonosa egy újonnan nyíló bárnak. Megvan álmaid helye, van személyzeted, vannak eszközeid, talán egy téma is, ami köré a bár épült. De van használható itallapod? Hogyan tervezel meg egy olyan listát, ami nem taszít anyagi csődbe és mégis vonzza a vendégeket? Ezekre a kérdésekre kaphatsz […]

Bővebben...

2018. október 29., 00:00
Őszi italok hűvös estékre

Beköszöntött az Ősz és a hideg, sötét nappalok. Egy nehéz nap végén vagy a hétvégi buliban ezek az italok egyaránt megállják a helyüket. Mindegyikben megtalálható szezonális gyümölcs, például alma és kékszőlő, vagy őszies fűszerek, lásd vanília és a fahéj. APPLE BUCK Összetevők: 45 ml calvados 15 ml almalikőr 15 ml frissen facsart limelé 30 ml […]

Bővebben...

2017. november 28., 00:00
Az Egyesült Államok 9 legdrágább koktélja

Amerika 9 legdrágább koktélját mutatjuk be nektek! Mialatt manapság a legtöbb amerikai bárban 10 és 20 dollár közötti értékben fogyaszthatsz koktélt, addig más bárokban speciális itallapokkal is találkozhatsz, ahol nem ritkán 40 és 50 dollár között kérhetsz egy-egy italt. De mi a helyzet a 100 vagy 300 dolláros koktélokkal? Vagy esetleg szeretnél költeni 1000 dollárt […]

Bővebben...

2017. április 04., 00:00
Egy koktélíró naplójából

Antal B. Gábor és Történetei Kell egy jó story az ital mellé?   Többet szeretne tudni az italok eredetéről, a gyártóról vagy az italcsaládról? Antal B. Gábor (1947- 2015) különböző lapokban ABG majd dr.Ink aláírással megjelent cikkeiből mindent megtudhat, ami az italokkal kapcsolatban fontos és érdekes. Szakmai kíváncsisága a világ minden tájára, egzotikus szegletébe is elvitte, […]

Bővebben...