Barion Pixel
menu

Címke: mixer képzés

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2022. november 25., 14:50
Ajándék karácsonyi mixer tanfolyam!

AJÁNDÉK KARÁCSONYI MIXER TANFOLYAM ÉS BARISTA TANFOLYAM !   Ha szeretnél valami igazán hasznosat ajándékozni szeretteidnek, akkor nincs más dolgod csak kiválasztani, melyik MIXER vagy BARISTA tanfolyam kerüljön a fa alá! Tanfolyamaink minden hónap közepén indulnak, ezért könnyedén kiválaszthatja az ajándékozott, mikor szeretné elvégezni a képzést. Az ajándékkártya 1 évig felhasználható. A vásárláshoz, keress fel minket telefonon: +36203558400 vagy e-mail-ben: [email protected]   Miért válaszd ajándék karácsonyi […]

Bővebben...

2022. október 12., 16:27
Akciós Novemberi Mixer Tanfolyam Beiratkozás – 2022.11.10 – 17:00

MIXER TANFOLYAM BEIRATKOZÁS 2022.11.10-ÉN 17:00 !    Miért is ne bővítenéd ismereteidet, érdekes és izgalmas tanfolyamaink keretén belül?! Budapesti mixer tanfolyamainkra, novemberben is be tudsz iratkozni. Legyél akár teljesen laikus, vagy a vendéglátásban gyakorlott ember, biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg új információt tudunk átadni, mint elméletben, mint gyakorlatban. Alap Mixer Képzéseinken át, a Haladó Bartender […]

Bővebben...

2022. október 06., 13:40
Az eredeti Pina Colada recept! – Mixer Tanfolyam 2023

Az original Pina Colada receptje és ahogy ma készítik!   A „Pina Colada” szó jelentése tükörfordításban „szűrt ananászt jelent”, ezzel utalva arra, hogy a jóminőség Pina Colada elkészítéséhez, frissen préselt ananászlére van szükségünk. Jóesetben így készül az eredeti receptúra alapján! Ki találta ki az eredeti Pina Coladát? A Piña Colada egy trópusi koktél, amely a […]

Bővebben...

2022. szeptember 30., 14:35
APEROL SPRITZ KOKTÉL RECEPT 2023 – Történet – Elkészítés

Hogyan készítsünk tökéletes Aperol Spritzet? Recept! A Spritz eredete nem tisztázott. Néhányan azt vallják, hogy ezt az italt a XIX. század alatt találták fel Olaszország osztrák megszállása alatt – neve a német spritzen szóból származik -, de lehetetlen megismerni az ital eredeti történetét. Biztosan állítható, hogy az Aperol Spritz az olaszok fröccse. Ez a leghíresebb koktélok egyike […]

Bővebben...

2022. szeptember 15., 12:45
Akciós Októberi Mixer Tanfolyam Beiratkozás – 2022.10.10 – 17:00

MIXER TANFOLYAM BEIRATKOZÁS 2022.10.10-ÉN 17:00 !    Miért is ne bővítenéd ismereteidet, érdekes és izgalmas tanfolyamaink keretén belül?! Budapesti mixer tanfolyamainkra, Októberben is be tudsz iratkozni. Legyél akár teljesen laikus, vagy a vendéglátásban gyakorlott ember, biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg új információt tudunk átadni, mint elméletben, mint gyakorlatban. Alap Mixer Képzéseinken át, a Haladó Bartender […]

Bővebben...

2022. augusztus 24., 12:54
Ingyenes Tréningek 2022. szeptember 1-én 11:00-tól!

Újra ingyenes tréning napot rendezünk 2022.09.01.-én, amihez a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola volt és jelenlegi hallgatói teljesen ingyen jutnak hozzá. Választhatsz a pincér, a standolás és a master class tréningek közül. Nem tartozol még az iskolánk hallgatói közül? Ne csüggedj, mert szeptemberben is lehetőséged nyílik beiratkozni a barista és/vagy mixertanfolyamainkra. A képzéseket akár […]

Bővebben...

2022. augusztus 23., 14:59
Mixer állás az EnterBar-ban! – Mixer Munka

A Móricz Zsigmond körtér közvetlen közelében található, igényesen kialakított tematikus bárunkba keresünk új csapattársakat PULTOS, BARTENDER munkakörbe, akár PÁLYAKEZDŐKET is. Az állás már betelt! Elvárásaink: • pontos és önálló munkavégzés • kassza kezelése • italok elkészítése • koktélok ismerete • munkájára való igényesség • ápolt, igényes megjelenés (tetoválás, piercing stb. jöhet) • munkaidő 16.30-23.30. Plusz […]

Bővebben...

2022. augusztus 16., 14:40
K+K Hotel Kft. keresi bartender kollégáit! – Mixer állás, munka!

K+K Hotel Kft. Bővülő csapatunkba Báros-felszolgáló munkatársat keresünk. K+K Hotel Opera Főbb feladatok, munkák: -Napnyitás, napzárás, pénztárgép kezelése -Vendégek fogadása, kiszolgálása -Rendelések felvétele -Standolás -Vendégtér/pult tisztán tartása Az álláshoz tartozó elvárások: -Vendégközpontú hozzáállás -1-3 év szakmai tapasztalat – Angol társalgási szint – Egészségügyi nyilatkozat Az állás betöltéséhez előnyt jelent: – Hasonló munkakörben szerzett tapasztalat. – […]

Bővebben...

2022. augusztus 12., 12:31
Akciós Szeptemberi Mixer Tanfolyam Beiratkozás – 2022.09.13 – 17:00

MIXER TANFOLYAM BEIRATKOZÁS 2022.09.13-ÁN 17:00 !    Miért is ne bővítenéd ismereteidet, érdekes és izgalmas tanfolyamaink keretén belül?! Budapesti mixer tanfolyamainkra, szeptemberben is be tudsz iratkozni. Legyél akár teljesen laikus, vagy a vendéglátásban gyakorlott ember, biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg új információt tudunk átadni, mint elméletben, mint gyakorlatban. Alap Mixer Képzéseinken át, a Haladó Bartender […]

Bővebben...

2022. július 25., 12:37
Céges Csapatépítő Koktél Tréning – Mixer Tanfolyam Nagyobb társaságoknak!

Csapatépítő Koktél Tréning Cégek és Nagyobb Csapatok részére!   Szeretnétek egy estére mixerekké válni? Próbáljátok ki a bárpult mindkét oldalát! Cégeknek és nagyobb csapatoknak, egyaránt ajánljuk „csapatépítő csomagunkat”, ahol profi bartender segítségével ti is elkészíthetitek a manapság legdivatosabb koktélokat! Profin felszerelt oktatótermünk, egyedi ajánlatokkal várja a kikapcsolódni vágyó társaságokat! A program egyedi módon alakítható, de […]

Bővebben...

2022. június 24., 12:42
Akciós Júliusi Mixer Tanfolyam Beiratkozás – 2022.07.12 – 17:00

MIXER TANFOLYAM BEIRATKOZÁS 2022.07.12-ÉN 17:00 !    Miért is ne bővítenéd ismereteidet, érdekes és izgalmas tanfolyamaink keretén belül?! Budapesti mixer tanfolyamainkra, júliusban is be tudsz iratkozni. Legyél akár teljesen laikus, vagy a vendéglátásban gyakorlott ember, biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg új információt tudunk átadni, mint elméletben, mint gyakorlatban. Alap Mixer Képzéseinken át, a Haladó Bartender […]

Bővebben...

2022. május 20., 18:27
Akciós Júniusi Mixer Tanfolyam Beiratkozás – 2022.06.13 – 17:00

MIXER TANFOLYAM BEIRATKOZÁS 2022.06.13-ÁN 17:00 !    Miért is ne bővítenéd ismereteidet, érdekes és izgalmas tanfolyamaink keretén belül?! Budapesti mixer tanfolyamainkra, júniusban is be tudsz iratkozni. Legyél akár teljesen laikus, vagy a vendéglátásban gyakorlott ember, biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg új információt tudunk átadni, mint elméletben, mint gyakorlatban. Alap Mixer Képzéseinken át, a Haladó Bartender […]

Bővebben...

, 13:37
Pultosokat és Mixereket keresnek a legkomolyabb nyári fesztiválokra!

Mixereket és pultosokat keresünk a legnagyobb nyári fesztiválokra! Cégünk bárokat üzemeltet több, mint 10 éve a Balaton Soundon és a Sziget Fesztiválon. Kezdő és tapasztalt pultosokat egyaránt keresünk a csapatunkba! Amit kínálunk: korrekt bérezés + kiemelkedő teljesítmény után bónusz heti belépőjegy a fesztiválokra – buli munka előtt & után dolgozói étkezés szállás a Balatonon   […]

Bővebben...

2022. április 29., 17:28
Levante – Mitico – Backyard – Mixer állás – munka!

Levante Budapest – Mitico Budapest – Backyard Budapest keresi új bartender, barback és felszolgáló kollégáit! Szeretnél egy menő koktél bárban dolgozni? 😉 Fontos neked, hogy minőségi italokkal dolgozhass? 🙋🏼‍♂️ Számít, hogy hétről hétre tapasztalt bartenderek segítségével kibontakoztathasd a kreativitásod, miközben folyamatosan fejlődsz? 🙋🏼‍♂️ AKKOR NÁLUNK A HELYED❗️   Bárjainkba keressük hosszú távra legújabb munkatársainkat Felszolgáló, […]

Bővebben...

, 17:09
Bartender – Mixer állás az 5kertben!

Mixer állás az Ötkertben! Belvárosi szórakozóhelyre keresünk éjszakai munkavégzésre bartendereket. PÁLYAKEZDŐK jelentkezését is várjuk. Átlagosan heti 4 napos munkavégzés. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal az [email protected] email címen lehet.

Bővebben...

2021. május 26., 00:00
Mixer állás a Leo Rooftop Bárban – bartender munka

Álláshirdetés: Leo Rooftop Bar! Dolgozz a város legszebb kilátásával rendelkező Leo Rooftop Barban! Segítsd a bartender-ek munkáját barback-ként, és lesd el a trükköket a bár mögött! Várjuk önéletrajzod az alábbi címre: Email: [email protected]

Bővebben...

2021. június 17., 00:00
Ingyenes Tréningek 2021. július 7-én 11:00-tól!

Újra tréning napot rendezünk július 7.-én, amihez a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola volt és jelenlegi hallgatói teljesen ingyen jutnak hozzá. Választhatsz a pincér, a standolás és a master class tréningek közül. Nem tartozol még az iskolánk hallgatói közül? Ne csüggedj, mert júliusban is lehetőséged nyílik beiratkozni a barista és/vagy mixertanfolyamainkra. A képzéseket akár […]

Bővebben...

2021. június 21., 00:00
Steier Máté a BACARDÍ® LEGACY koktélversenyén!

Steier Máté készen áll a Bacardí Legacy online döntőjére A világ legnevesebb koktélversenye, a Bacardí Legacy Coctail Competition a tavaly elmaradt döntő után 2021-ben az online térben folytatódik, ahol a világ legjobb bartenderei egy egyedülálló, innovatív rendszerben versenyeznek. Steier Máté – aki Bonita nevű koktéljával képviseli Magyarországot – mesélt az előkészületekről. Mintha egy örökkévalósággal ezelőtt […]

Bővebben...

2021. január 26., 00:00
Méz a koktélok világában!

Az egyik kedves tanítványunk kérdezte meg az utolsó órák egyikén, hogy a vizsga italát díszítheti-e lépesmézzel. Természetesen a válaszunk egy hatalmas IGEN volt !!  A vizsga koktélt a cikk végén mutatjuk be, addig nézzük meg mit tudhatunk meg erről kiváló alapanyagról. J A méz Méznek nevezzük a méhek által növényi nektárból vagy élő növényi nedvekből, illetve növényi nedveket szívó […]

Bővebben...

2021. április 30., 00:00
II. Must Koktél Verseny – Varga Pincészet

Kedves Bartenderek!   Fedezd fel az Irsai Olivér mustban rejlő lehetőségeket! Nincs más dolgotok, mint elkészíteni egy saját, kreatív és stílusos koktélt a Varga Pincészet Irsai Mustjából, és elküldeni nekünk a receptet és a koktél fotót illetve egy maximum 1-2 perces, álló formátumú videót a [email protected] címre. A videó témája: Mustból a legjobb (légy kreatív)! […]

Bővebben...

2020. november 23., 00:00
Ajándékozz Mixer vagy Barista Tanfolyamot karácsonyra

Ajándék Mixer és Barista Tanfolyam a Mojito Mixeriskolában! Ha szeretnél valami igazán hasznosat ajándékozni szeretteidnek, akkor nincs más dolgod csak kiválasztani, melyik Mixer vagy Barista tanfolyam kerüljön a fa alá! Tanfolyamaink minden hónap közepén indulnak, ezért könnyedén kiválaszthatja az ajándékozott, mikor szeretné elvégezni a képzést. Az ajándékkártya 1 évig felhasználható. A vásárláshoz, keress fel minket […]

Bővebben...

2020. december 14., 00:00
Csokoládé a koktélokban, történelem, receptek! – #Mixer Tanfolyam

Csokoládé a bárban ! Azt hiszem, mindkettő magában is egy fantasztikus gasztronómiai élmény, de mikor a tanfolyamainkon egy-egy koktél alapanyagának vagy díszítésének előkerülnek a csokoládék egyből mindenki „Gombóc Artúrrá „ változik. Gombóc Artúr, Csukás István egyik mesefigurája. Arról híres, hogy szereti: „A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű […]

Bővebben...

2020. november 03., 00:00
Az ikonikus ír kávé története

Honnan ered, hogyan készítsük és ki csinálta az első Ír Kávét? Amikor beköszönt a hideg időjárás, gyakrabban töltjük az időt zárt térben, ami remek alkalmat teremt, hogy elkortyoljunk egy szívmelegítő Ír Kávét. Mai cikkünk erről a méltán híres és közkedvelt italról fog szólni, amit bár sokan ismernek, mégis kevesen tudnak  jól elkészíteni. Alapvetően nem sok […]

Bővebben...

2020. október 28., 00:00
AKCIÓS MIXERTANFOLYAM! JELENTKEZZ: NOVEMBER 16.-IG!

MIXERTANFOLYAM BEIRATKOZÁS 2020.11.16.-ÉN 17:00 !    Miért is ne bővítenéd ismereteidet, érdekes és izgalmas tanfolyamaink keretén belül?! Budapesti mixer tanfolyamainkra, novemberben is be tudsz iratkozni. Legyél akár teljesen laikus, vagy a vendéglátásban gyakorlott ember, biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg új információt tudunk átadni, mint elméletben, mint gyakorlatban. Alap Mixer Képzéseinken át, a Haladó Bartender tanfolyamaink-ig, […]

Bővebben...

2020. október 31., 00:00
Happy Halloween – Rémisztő koktélok – #Mixer Tanfolyam

Halloween és a koktélok! Azt hiszem, az elkövetkezendő napokban rengeteg Bloody Brain, Zombie, Mai Tai és Bloody Mary fog elkészülni a világ bárjaiban és a horror filmbe illő házibulikban. Mielőtt neki fognánk ezeknek az ital kreációknak, vizsgáljuk meg mi az Halloween. A Halloween szó mindenszentek előestéjét jelenti, ami az “All Hallows Eve” kifejezés rövidítésével alakult ki. Mindenszentek […]

Bővebben...

2020. október 15., 00:00
Bourbon Whiskey Master Class Hubai Miklóssal – Mixer Tanfolyam

Ingyenes Whiskey Master Class Tréningek minden Mojito-s hallgató számára!   Megint kitett magáért Hubai Miklós márkanagykövet. Újabb izgalmas workshopon vehettek részt a leendő mixerek. A Maestercalss témája a Bourbon legendák azon belül is a Jim Beam és a Maker’s Mark volt. A részvevők megismerkedhettek a Bourbon kialakulásának történetével gyártási módjával, majd egy kóstoló keretein belül […]

Bővebben...

2020. szeptember 01., 00:00
Akciós Mixertanfolyam! Jelentkezz: szeptember 21.-ig!

BEIRATKOZÁS 2020.09.21.-ÉN 17:00  MIXERTANFOLYAMAINKRA   Miért is ne bővítenéd ismereteidet, érdekes és izgalmas tanfolyamaink keretén belül?! Budapesti Mixertanfolyamink ra, szeptemberben is be tudsz iratkozni. Legyél akár teljesen laikus, vagy a vendéglátásban gyakorlott ember, biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg új információt tudunk átadni, mint elméletben, mint gyakorlatban. Alap Mixer Képzéseinken át, a Haladó Bartender tanfolyamaink-ig, vagy […]

Bővebben...

2020. szeptember 03., 00:00
Patrón Tequila Master Class – Gózon Péter márkanagykövettel

Képezd magad tovább ingyenes Master Class tréningeinken! Sorozatunk 3. állomásán, megint egy remek előadást hallhattunk Gózon Péter jóvoltából, aki a Patrón tequila márkanagykövete. Következő cikkünk azok számára készült első sorban, akik nem tudtak részt venni a workshopon. Szerintünk a képek magukért beszélnek 😉 Ismerjétek meg, Gózon Pétert 6 évvel ezelőtt kezdtem el a pult mögött […]

Bővebben...

2020. szeptember 23., 00:00
Akciós Mixertanfolyam! Jelentkezz: október 20.-ig!

BEIRATKOZÁS 2020.10.20.-ÉN 17:00  MIXERTANFOLYAMAINKRA   Miért is ne bővítenéd ismereteidet, érdekes és izgalmas tanfolyamaink keretén belül?! Budapesti mixer tanfolyamainkra, októberben is be tudsz iratkozni. Legyél akár teljesen laikus, vagy a vendéglátásban gyakorlott ember, biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg új információt tudunk átadni, mint elméletben, mint gyakorlatban. Alap Mixer Képzéseinken át, a Haladó Bartender tanfolyamaink-ig, vagy […]

Bővebben...

2020. augusztus 12., 00:00
Legújabb partnerünk Ice Cube – Minőségi jég Mixer tanfolyamainkon

A 2020-as év a megújulás jegyében telik iskolánk számára, nagyszerű új partnereket köszönthetünk soraink között. Legújabb társunk az oktatásban az Ice Cube csapata, akikről elmondható, hogy a legmagasabb minőséget képviselik jéggyártás fronton és országos hálózatuknak köszönhetően, bárhol elérhetővé teszik mindenki számára a kiváló minőségű jégkockákat. Biztosak vagyunk abba, hogy már ti is számtalan benzinkúton, bevásárló […]

Bővebben...

2020. július 28., 00:00
Ingyenes Tréningek 2020. augusztus 13.-án 11:00-tól!

Újra tréning napot rendezünk augusztus 13.-án, amihez a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola volt és jelenlegi hallgatói teljesen ingyen jutnak hozzá. Választhatsz a pincér, a standolás és a master class tréningek közül. Nem tartozol még az iskolánk hallgatói közül? Ne csüggedj, mert augusztus 12.-én lehetőséged nyílik beiratkozni a barista és/vagy mixertanfolyamainkra. A képzéseket akár […]

Bővebben...

2020. július 23., 00:00
Irsai Olivér must és pezsgőkoktél verseny!

Kedves Bartenderek!   Fedezd fel az Irsai Olivér mustban és pezsgőben rejlő lehetőségeket! Nincs más dolgotok, mint elkészíteni egy saját, kreatív és stílusos koktélt a Varga Pincészet Irsai Mustjából, és elküldeni nekünk a receptet és a koktél fotót a [email protected] címre. A Varga Pincészet mustja teljesen tiszta és szűrt, magas minőséget képvisel! Elődöntő feltételek: – […]

Bővebben...

2020. július 24., 00:00
Diplomático master class – Schök Norbert márkanagykövettel!

Remek workshopon vehettünk részt Schök Norbert Diplomático márkanagykövettel   Jó hangulatban telt a legutóbbi Diplomático Master Classunk, ahol Schök Norbert a Diplomático márkanagykövete mesélt az ital történetéről, gyártásáról és ezen felül több italt is megkóstolhattak a résztvevők. Schök Norbi a magyar báros élet ismert alakja. Miután élt és dolgozott Írországban és Spanyolországban, visszaköltözött Budapestre, ahol […]

Bővebben...

2020. július 22., 00:00
Akciós Mixertanfolyam 69 000 Ft – 2020.08.14.

BEIRATKOZÁS 2020.08.14.-ÉN 16:00  MIXERTANFOLYAMAINKRA ÉS BARISTA KÉPZÉSEINKRE Miért is ne bővítenéd ismereteidet, érdekes és izgalmas tanfolyamaink keretén belül?! Budapesti Mixertanfolyamink ra, augusztusban is be tudsz iratkozni. Legyél akár teljesen laikus, vagy a vendéglátásban gyakorlott ember, biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg új információt tudunk átadni, mint elméletben, mint gyakorlatban. Alap Mixer Képzéseinken át, a Haladó Bartender tanfolyamaink-ig, […]

Bővebben...

2020. július 14., 00:00
A nagy klasszikusok 1.rész – #Mixer Tanfolyam

A nagy klasszikus koktélok: Blue Hawaii – Punch-ok.. Azon gondolkoztam, hogyan is lehetne rendszerezni a bemutatni kívánt italokat és arra jutottam,  hogy közelítsük meg ezt a kérdés a folyton változó „Divat” alapján. Mert ami egyszer menő, az lehet holnap már „égő”. De attól még objektív szempontok alapján, lehetnek szakmailag korrekt italok, sőt.. Blue Hawaii Egy […]

Bővebben...

2020. július 03., 00:00
Igazi nyári nagyágyúk! Long Island, Mai Tai, Singapore Sling!

A mixer tanfolyamok sztárjai: Long Island Iced Tea – Mai Tai – Singapore Sling   Beköszöntött a kánikula! Ilyenkor nagyon fontos a hidratálás, de persze nem mindig csak vízzel olthatjuk szomjunkat, főleg ha belecsöppenünk egy nyári partyba! Ilyenkor előszeretettel fogyaszt mindenki koktélokat és hát persze cikkünk főhőseiből, fogy is bőven a szórakozóhelyeken, bárokban! Három klasszikus, […]

Bővebben...

2020. június 19., 00:00
Akciós Mixertanfolyam 85.000.-Ft helyett, most csak 69.000.-Ft!

BEIRATKOZÁS 2020.07.14.-ÉN 16:00  MIXERTANFOLYAMAINKRA ÉS BARISTA KÉPZÉSEINKRE Miért is ne bővítenéd ismereteidet, érdekes és izgalmas tanfolyamaink keretén belül?! Budapesti Mixertanfolyamink ra, júliusban is be tudsz iratkozni. Legyél akár teljesen laikus, vagy a vendéglátásban gyakorlott ember, biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg új információt tudunk átadni, mint elméletben, mint gyakorlatban. Alap Mixer Képzéseinken át, a Haladó Bartender tanfolyamaink-ig, vagy […]

Bővebben...

2020. június 14., 00:00
Fagyi a koktélokban, igazi nyári kedvenc!

Fagyi és a Koktél a Mixer Tanfolyamon!!!! MEGÉRKEZETT A NYÁR!!!! Nem csak onnan tudjuk, hogy júniust írunk, hanem a vizsgázó hallgatóink saját készítésű vizsga italaiba, egyre többször kerülnek nagyon finom minőségi fagylaltok. Cikkünkben ezek közül szeretnénk nektek bemutatni párat, de mielőtt belemennénk a részletekbe, vizsgáljuk meg részletesen mi is az a Fagyi! A fagylalt, röviden […]

Bővebben...

2020. június 06., 00:00
Brita víz folyik a csapból is a Mixertanfolyamokon!

A Brita Professional vízkezelői szolgáltatják a vizet, barista és mixertanfolyamainkon egyaránt!   Már a csapból is Brita víz folyik! Folytatjuk a „zöld” hadjáratunkat. Mivel iskolánkban rengeteg tanuló fordul meg, biztosítanunk kell a kristálytiszta és friss ivóvizet. Erre a célra egy teljesen környezetbarát megoldást találtunk a Coffee and Drink Systems Kft.-vel karöltve, akik a Brita Professional […]

Bővebben...

, 00:00
Gyümölcsturmix – Smoothie – Shake – #Mixertanfolyam

Gyümölcsturmix – Smoothie-Shake Mai rohanó világunkban, egyre nagyobb teret kap az egészségesebb táplálkozás. Ebbe az életmódba tökéletesen bele illenek a gyümölcs turmixok, smoothiek és a shakek. Cikkünkben körbe jártuk a témát, mivel a sok hasonlóság ellenére mindegyik megnevezés külön csoportba osztható. A gyümölcsturmix friss gyümölcsökből pépesítéssel (turmixolással) készült alkoholmentes ital. A friss gyümölcs mellett tartalmazhat még édesítőszert (cukor, méz […]

Bővebben...

2020. május 22., 00:00
Milyen zöldségeket, fűszernövényeket használunk a mixertanfolyamon?

Tanfolyamainkon használt zöldségek, fűszer és gyógynövények!!!   A Mojito Mixeriskolánál fő szempont, hogy csak is friss és jó minőségű gyümölcsöket, zöldségeket, fűszer és gyógynövényeket használunk a koktélok elkészítéséhez és díszítéséhéhez. Nagyon fontos összetevők az alapszeszek, likőrök és a szirupok mellett, hiszen vizuálisan és az ital ízében egyaránt megjelenik az elkészített kevertitaloknál. Tehát nézzünk bele a […]

Bővebben...

2020. május 12., 00:00
A koktélokhoz felhasznált gyümölcsök! Honnan is származnak?

A mixer tanfolyamon használt gyümölcsök! A Mojito Mixeriskolánál fő szempont, hogy csak is friss és jó minőségű gyümölcsöket, zöldségeket és fűszernövényeket használunk a koktélok elkészítéséhez és díszítéséhéhez. Nagyon fontos összetevők az alapszeszek, likőrök és a szirupok mellett, hiszen vizuálisan és az ital ízében egyaránt megjelenik az elkészített kevertitaloknál. Tehát nézzünk bele a pult alatti hűtőinkbe […]

Bővebben...

2020. május 02., 00:00
A látványos és gyors italkészítés – Vagyis a Flair Bartending!

FLAIR BARTENDING   Flair Bartending jelentése: Látványos italkészítés a bárban található eszközök bármelyikével. Célja a vendég szórakoztatása és ezzel egy pozitív élmény kialakítása, amely maradandó emlékké teheti bármely koktél elfogyasztását. Példák: Töltés technikák Tin (shaker) Mozdulatok Üveg dobások Tüzes elemek alkohollal Előnyei: Jó hírnév kialakítása Figyelem felkeltés Koktélfogyasztásra ösztönzés Szórakoztatás Flair kezdetek „Professor” Jerry Thomas […]

Bővebben...

2020. május 06., 00:00
Az örök kedvenc – A limonádé története – Mixertanfolyam#

A Limonádé Története Napjainkig   A limonádé története nagyon sokáig visszavezethető. Már az ősember is foglalkozott a gyümölcsök és zöldségek facsarásával, ami mind máig az igazi limonádé alapja. Európába egy kicsit később a XI. századba hozták be Ázsiából a keresztes lovagok, majd a középkorban már nem volt ritkaság a citromos hűsítő. A név eredete a […]

Bővebben...

2020. április 27., 00:00
Tengely Norbert a Mojito MIskola egykori tanítványa a Világbajnokságon

Egy verseny „pár” szóban   Tengely Norbertet 2002-ben a Mojito Mixeriskolában végzett hallgatónkat, a 2019-es év Magyar Bajnokság győztesét kérdeztük. Milyen élményekkel gazdagodott a Nemzetközi Bártender Szövetség (IBA) által rendezett Cocktail Világbajnokságon Kínában? Tavaly novemberben rendezték meg a Cocktail Világbajnokságot Kínában az IBA szervezésében. Magyarországot Tengely Norbert képviselte, akivel már korábban is beszélgettünk a Magyar […]

Bővebben...

2020. április 20., 00:00
A Koktélkészítés egyik legfontosabb alapanyaga – Monin szirupok!

Szirupok, vagyis a tökéletes íz alapkövei.. A képzéseink során, legyen szó alap vagy haladó tanfolyamról, szinte minden alkalommal a kezünk ügyébe kerül jó pár üveg prémium minőségű szirup és likőr. Joggal merül fel kérdés milyen összetevőket is használunk pontosan az alapszeszeken kívül. Mivel két nagy csoportról beszélünk, ezért kezdjük az alkoholmentes szirupokkal. A szirup valamilyen cukorféleség (esetleg cukoralkohol) tömény oldata, […]

Bővebben...

2020. április 03., 00:00
Milyen az élet egy hajón? Egy Mixer vallomása.

Egyre több tanulónk kérdezi tőlünk milyen is folyami vagy éppen óceán járó hajókon dolgozni?   Egy volt hallgatónktól Kalydy Gábortól kérdeztük meg, aki 2010-ben végzett iskolánkban: 2010-ben kezdtem ismerkedni a vendéglátó szakmával Szentesen. Édesapám megemlítette, hogy indul egy bártender tanfolyam a Mojito Mixeriskolánál Ludányi István vezetésével. Mivel István már akkor is közismert volt a szakmában […]

Bővebben...

2020. március 24., 00:00
Szénhidrát csökkentett italok a bárpultban! Mixertanfolyam 6#

Szénhidrát mentes Alkoholos Italok Először is beszéljünk arról, milyen szénhidrát mentes opciók léteznek. Ha őszinte akarok lenni, csekély számú a lehetséges variációk száma, ugyanis a legtöbb koktél tartalmaz valamilyen édesítőt, hogy balanszba hozza a keserű vagy a savanyú ízeket. De ne aggódj, az alábbiakban felsorolunk pár variációt, melyeket szinte bármelyik bárban megrendelhetsz. Kérd tisztán…! A […]

Bővebben...

2020. március 26., 00:00
Így készül a Tequila

A tequilával kapcsolatban még napjainkban is számos hamis információ kering a vendéglátósok és a vendégek körében. Sokan még mindig azt hiszik, hogy a tequila egy kaktuszpálinka. Pedig se nem kaktusz, se nem pálinka. A tequila-törvény (részlet) Norma Oficial Mexiacan NOM-006-SCFI-2005, Bebidas alcoholica – Tequila – Especificaciones alapján a tequila minimum 51%-ban (a törvényileg kijelölt helyszínen […]

Bővebben...

2020. március 25., 00:00
Hogyan készül az alkohol 2. rész

A lepárlás A desztilláció (latinul: csepegtetés, magyarul: lepárlás) alapelve az, hogy elegyített, de különböző forráspontú folyadékok melegítése, majd pedig a keletkezett gőzök lehűtése során az anyagok különválaszthatók, így ezt a módszert használják szesztöményítésre, vagy másképpen az alkoholkoncentráció növelésére. Az erjedésből keletkezett folyadékok általában maximum 10-15%-os alkoholtartalommal rendelkeznek. Ezenkívül számtalan más (bár mennyiségben igen csekély aroma, […]

Bővebben...

2020. március 12., 00:00
Varga Pincészet extra száraz gyümölcsös pezsgőivel készülnek italaink!

A Varga Pincészet 2019 októberében három gyümölcsös extra száraz pezsgővel jelent meg a piacon, egy fehér küvével, egy Irsaival és egy Pinot Noir rozéval. Örömmel tudatjuk veletek, hogy a Varga Pincészet és a Mojito Mixeriskola közreműködése által az órákon lekevert pezsgő koktélok a Varga Pincészet kiváló gyümölcsös száraz pezsgőivel készülnek! Már a gyümölcsös pezsgő szóösszetétel […]

Bővebben...

2020. március 23., 00:00
A cocktail szó eredete – Mixertanfolyam #5

A koktél szó eredete után nyomoztunk egy kicsit, bár lehet ez nem is olyan egyszerű.. Közismert szó. Népszerű szó. Divatos szó. Nemzetközi kifejezés. Mindenki tud róla valamit. Mindenkinek eszébe jut róla valami. De mégis mit is jelent pontosan? Honnan származik a kifejezés? Mi is a története? Tegyünk legalább kísérletet, hogy néhány apróságot elmondjunk róla, mert […]

Bővebben...

2020. március 11., 00:00
A Havanna Club története, fajtái! Mixertanfolyam 4#

  A kubai rum történetének kezdete a 15. századra datálható, feltehetően ez időtájt kezdtek a cukornád levéből párlatot készíteni . A cukrot Kolumbusz Kristóf vitte be Kubába, aki a Kanári-szigetekről származó cukornádpalántákban hatalmas potenciált látott. 1493-tól megindul a termesztés Kubában ami a legzamatosabb és legmagasabb cukor koncentrátumú cukornádat eredményezi. Ezekben az időkben egy hatalmas űrt […]

Bővebben...

2020. március 22., 00:00
A Bacardi is beszállt a Covid-19 vírus elleni harcba!

Hogyan lehet esélye a világnak a koronavírussal szemben? Ha mindenki kiveszi a részét a fertőzéssel folytatott harcban! A Bacaradi ezért jelentős lépéseket tett! Alapvetően, a Bacardi cég központja Bermudán található, ám annak érdekében, hogy segíteni tudja a kézfertőtlenítő gyártást ezekben a nehéz időkben, áthelyezte termelésének nagy részét a Puerto Rikói létesítményébe. A társaság szerint: A […]

Bővebben...

2020. március 04., 00:00
Mojtio Mixeriskola Mixertanfolyam #2 Jameson – Ír Whiskey

Hogy mi az az ír whiskey? Hogyan készül az ír whiskey? Milyen márkákat ismerünk?   Ezekre a kérdésekre keresi cikkünk a válasz illetve szeretnénk jó pár fajtát is bemutatni nektek. Az ír whisky (eredetvédett nevei angolul Irish Whiskey és Irish Whisky, írül Uisce Beatha Eireannach) a törvény szerint Írországban vagy Észak-Írországban készült és legalább három évig fahordóban érlelt whisky, bár az érlelés ennél általában tovább tart. A mai […]

Bővebben...

2020. március 09., 00:00
Bartendert, mixert keres az Oscar Bar Budapest!

Kedves vendéglátásban dolgozó Kollégák! Februárban az Oscar Bar Budapest BARTENDER – MIXER kollégát valamint HEAD BARTENDER kollégát keres csapatbővítés céljából! ‼a fizetés tájékoztató jellegű, konkrét ajánlatot a szakmai háttér és személyes tapasztalat alapján adunk‼ ➡️ Bartender – Mixer pozíció – 360.000.-ft ➡️ Munkaidő – heti 45 óra ➡️ Head Bartender pozíció – 400.000.-ft ➡️ Munkaidő – heti 45 óra […]

Bővebben...

2020. március 02., 00:00
TGI Fridays Oktogon Mixert keres! Bartender wanted!

Bővítés miatt új kollégáinkat keressük a TGI Fridays Oktogon, Amerikai stílusú éttermünkbe! Grill és tészta ételek elkészítésében jártas jelentkezőket keresünk!Szakmai végzettség, hasonló munka területen szerezett tapasztalat előny! Szállást nem tudunk biztosítani! Amit kínálunk: -Fizetés: 1500Ft/óra -Fizetett szabadság -Bejelentett munkaviszony -Rugalmas beosztás -Háttérkonyha támogatás -Közös csapatepítő programok -Összeszokott csapat -Hangulatos környezet Jelentkezz!,fényképes önéletrajzoddal a [email protected] e-mail […]

Bővebben...

2020. február 24., 00:00
Alapozd meg a jövődet a Dérinében! Kezdő bártenderek figyelem!

Karier lehetőség a Dérinében! Kezdj segédfelszolgálóként, hogy Bártender lehess! Szia! A képen David és Patrik látható a Déryné bartendere és üzletvezetője. Mindkét srác karriert építeni jött hozzánk minimális tapasztalattal évekkel ezelőtt. Kitartásukért és lojalitásukért cserébe mi folyamatosan képeztük őket. Megosztottuk velük, amit az elmúlt évtized tanított nekünk erről a szakmáról és évről évre magasabb pozíciót […]

Bővebben...

2020. február 21., 00:00
Mi az eredeti Mojito recept? #Mixertanfolyam – Történet

Az eredeti Mojito receptje, eredete és története, hogy otthon is le tudd készíteni! A Mojito az egyik legismertebb koktél a világon, nem véletlenül kapta iskolánk is 1999-ben a Bacardi Mojito Mixeriskola nevet! Mi az az ital, amit a vendégek nagy többsége szívesen fogyasztana? Hát persze, hogy az eredeti Mojito! Ennek a népszerű és méltán híres […]

Bővebben...

2020. február 26., 00:00
Hogyan vonjuk ki az ízeket? Készítsd el saját szirupodat!

Mi az az infúzió és hogyan vonjunk ki ízeket? Erre ad választ mai értekezésünk! Az infúzió kémiai vegyületek vagy ízesítőanyagok extrahálásának folyamata növényi anyagból oldószerben, például vízben, olajban vagy alkoholban azáltal, hogy az anyag idővel szuszpendálódik az oldószerben. (A Wikipedia-ból) Mit jelent ez a koktélok világában? Alapvetően az „infúzió” egy olyan módszer, amikor a kívánt […]

Bővebben...

, 00:00
Mixertanfolyam Beiratkozás 2020. március 11. 17:00 barista, 2 az 1ben

Mixer és Barista tanfolyam beiratkozás Sopronban! 2020.03.11. 17:00! A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában dolgoztak, tanultak, és folyamatosan fejlesztik tudásukat. A mixertanfolyam célja, olyan szakemberek képzése, akik […]

Bővebben...

2020. február 20., 00:00
Bartender-t keres a Barside!

BÁRTENDERT keresünk belvárosi Bárunkba! Röviden rólunk: – ékszerdoboz a belváros szívében, Madách tér – koktéljaink egyediek és nagyon finomak – vendégeink visszatérőek, szeretik a kiszolgálás minőségét és hangulatát – fontos a tisztaság és az igényesség Amennyiben van: · tapasztalatod, · imádod a szakmád, · igényesen végzed a munkád, · szeretsz és tudsz egyedül és csapatban […]

Bővebben...

2020. február 13., 00:00
Mixertanfolyam Beiratkozás 2020.03.12.-én 16:00!

Beiratkozás 2020.03.12.-én 16:00  Mixertanfolyamainkra és Barista képzéseinkre Miért is ne bővítenéd ismereteidet, érdekes és izgalmas tanfolyamaink keretén belül?! Budapesti Mixertanfolyamink ba Márciusban is be tudsz iratkozni. Legyél akár teljesen laikus, vagy a vendéglátásban gyakorlott ember, biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg új információt tudunk átadni, mint elméletben, mint gyakorlatban. Alap Mixer Képzéseinken át, a Haladó Bartender […]

Bővebben...

2019. október 12., 00:00
5 tipp, hogy miért iratkozz be

Manapság életünkben egyre nagyobb szerepet kap a tudatosság. Saját életünket mi irányítjuk és tudjuk, hogy mindennek lenyomata és következménye van és lesz. Szelektíven gyűjtjük a szemetet, ha lehet tömegközlekedést vagy kerékpárt választunk a napi ügyeink intéséhez és ma már (remélhetőleg) egyre tudatosabban fogyasztunk alkoholt is. Az alkohol és koktélkultúra tudatos fejlesztése alapvető igény a mai […]

Bővebben...

2019. július 05., 00:00
Ízesített vodka házilag – egyszerűbb, mint gondolnád

Házi ízesített vodka! Gondolj egy ízre! Bármelyikre! Nagy az esélye annak, hogy találsz vodkát ezzel az ízzel. De nem biztos, hogy ez a vodka minőségi lesz vagy finom. Ha mégis találnál egy természetes alapanyagokkal ízesített vodkát, ami minőségi és finom is, szinte biztos, hogy nem olyan lesz, mint amilyenre te gondoltál. Ízesíts otthon vodkát Miért […]

Bővebben...

2019. július 02., 00:00
Stiggins’ Fancy Plantation Pineapple Rum

Mindent az Ananászos Rumról Kevés kombináció jelzi olyan jól a nyár beköszöntét, mint a rum és az ananászé (lásd Pina Colada). De van egy egyszerűbb útja ennek a trópusi hangulat elérésének: az ananászos rum. Az ananászos rum története A Karibi-térségben az ananászos rum múltja egészen az 1700-as évekig vezethető vissza, amikor az ültetvényeken dolgozók ananászt […]

Bővebben...

2019. március 20., 00:00
5 tipp a tökéletes Mojito elkészítéséhez

Eláruljuk hogy készíts tökéletes mojito-t! Kicsit olyan mintha a legféltettebb trükkjét árulná el egy bűvész, de a tudás mindenkié! Íme a tökéletes mojito készítésének minden fortéja! A lime A lime mindig legyen friss. Ez azért nehéz, mert sok ezer kilométert utazik, mire megkapja a rumadagját. Az egyik legfontosabb összetevője a tökéletes mojitónak. Külalakra legyen élénkzöld, […]

Bővebben...

2018. november 19., 00:00
Hogyan legyünk kreatív bartenderek?

Miben rejlik a Bartenderek kreativitása? A bartnederek világszerte vitáznak azon, hogy milyen koktélt milyen pohárban kell szervírozni, ki és mikor találta ki a szóban forgó italt. Rengeteg féle képpen gondolhatunk a koktélokról. Megközelíthetjük a vendéglátás egy ágazatként is, de tekinthetünk rá egy különálló művészetként is. Amikor megpróbáljuk megérteni, hogy mi is valójában a koktél-ipar, gyakran […]

Bővebben...

2018. augusztus 28., 00:00
Szívószálak – 10 alternatív megoldás a plasztik szívószál helyett

A fenntarthatóság az alkohol- és italiparban is jelenleg óriási figyelmet kap és nem véletlenül, mivel a bárok iszonyatos mennyiségű hulladékot termelnek és a hulladéklerakókban keletkezett üvegházhatású gázok mennyisége jelentősen befolyásolja Földünk klímáját. Az egyik kicsi, de annál jelentősebb eszköz a műanyag szívószálak, amelyeket a hagyományos műanyagokhoz hasonlóan fosszilis energiahordozókból gyártanak. Ezek kiküszöbölésével már látványosan csökkenthető […]

Bővebben...

2018. március 06., 00:00
A legismertebb koktélok tárháza

A legnépszerűbb koktélok gyűjteménye Melyik a legismertebb koktél? Nehéz feladat lenne egyet kiemelni, ezért A Difford’s Guide magazin olyan összeállítását mutatjuk be, amelyben a legnépszerűbb  koktélokat sorolják fel. Különböző ízvilág, különböző történeti háttér, de a fantasztikus élmény hatása egyiknél sem marad el. A Mojito Mixeriskolában számos koktéllal ismerkedhetsz meg személyesen. A mixer tanfolyamokon mindamellett, hogy Te […]

Bővebben...

2017. december 22., 00:00
Frozen Spicy Pineapple and Coconut Daiquiri

Készítsd el a legjobb Spicy Ananászos és Kókuszos Daiquirit! Egy újabb ünnepi koktélt hoztunk, amivel garantáltan sikered lesz a karácsonyi vagy a szilveszteri partikon. Lepd meg a vendégeidet egy elegáns és krémes koktéllal. Még több koktélt keverhetsz a Mojito Mixeriskola mixer tanfolyamain, ahol a fantasztikus élmények, az új barátok mellett különleges szakmát is szerezhetsz. Tervezz […]

Bővebben...

2017. december 20., 00:00
Karácsonyi Puncs Koktél

Puncs koktél Karácsonyra! A Mojito Mixeriskola egy remek karácsonyi koktélt mutat be Nektek, amivel az ünnepek alatt is bátran kedveskedhettek a vendégeknek. Ha még a megfelelő ajándékot keresed, akkor is jó helyen jársz, ajándékozz mixer tanfolyamot szeretteidnek vagy vegyél részt Te magad a mixer képzéseken. Fantasztikus élmények, új barátok és egy különleges szakma vár a mixer […]

Bővebben...

2017. december 01., 00:00
5 hihetetlen tény, amit nem tudtál a White Russian koktélról

Ezt az 5 tényt biztos nem tudtad a White Russian koktélról! Oh, a White Russian. Egy klasszikus, ami méltó helyet foglal el a „bűnös élvezetk” fejezet alatt a receptkönyvben. De ez a vodka, kávélikőr és tejszín tökéletes elegye számos meglepetést tartogat. A Liquor magazin 5 tényt gyűjtött össze, amit biztosan nem tudtál a White Russian italról. A […]

Bővebben...

2017. november 28., 00:00
Az Egyesült Államok 9 legdrágább koktélja

Amerika 9 legdrágább koktélját mutatjuk be nektek! Mialatt manapság a legtöbb amerikai bárban 10 és 20 dollár közötti értékben fogyaszthatsz koktélt, addig más bárokban speciális itallapokkal is találkozhatsz, ahol nem ritkán 40 és 50 dollár között kérhetsz egy-egy italt. De mi a helyzet a 100 vagy 300 dolláros koktélokkal? Vagy esetleg szeretnél költeni 1000 dollárt […]

Bővebben...

2017. november 16., 00:00
5 bitter, ami nem hiányozhat a polcodról

Angostura, Peychaud, The Bitter Truth Orange, Bittermens Hopped Grapefruit, The Bitter Truth Celery Bitters Az 1800-as években a keserűk még az orvostudományhoz tartoztak. A betegségekre, például a köhögés, a gyomorfájás és a vesebetegségek gyógyítására alkalmazták, de idővel az emberek felismerték, hogy a bitterek sokkal jobban fogyaszthatóak az italokban. Az egyre divatosabb mozgalom, miszerint igyekezünk minél […]

Bővebben...

2017. november 10., 00:00
Készítsd el a saját ír krémlikőrödet

Készítsd el otthon a legfinomabb ír krémlikőrt! Többen is tapasztalhatták, hogy a nyaraláson kóstolt ételek és italok közül a házi készítésűek voltak a legfinomabbak. Mi lehet még ennél is jobb? Azaz ital, ami házi készítésű és egyben likőr is. Természetesen fűszeres bourbon golyókat, whiskeys-vajkaramellás szószt vagy mandulás-konyakos kekszeket is készíthetünk az ünnepekre, de valójában érdemesebb […]

Bővebben...

2016. november 30., 00:00
Beszélgetés Kalydy Gáborral, a Bacardi Legacy döntősével

  Nemrég zajlott le a Bacardi Legacy, Magyarország legnívósabb koktélversenye. A 20 induló közül csupán hárman kerülhettek be a döntőbe, hogy a világbajnokságon hazánkat képviseljék majd. A három nyertes közül a 25 éves Kalydy Gáborral beszélgettünk, aki elmondta mennyire boldog, hogy ilyen jó helyezést ért el és elárulta nekünk hogyan készül a nemzetközi döntőre. Szia […]

Bővebben...

2017. január 19., 00:00
6 ellenállhatatlan rumfajta

Hogy állsz a rumokkal? Szereted az ízét, van már favoritod? Most mutatunk neked 6 legjobb rumfajtát, melyek közül tuti megtalálod a kedvencedet! Szakértők és mixerek véleménye alapján készült a lista, ami nem egy fontossági vagy minőségi rangsor, csupán a megkérdezettek kedvenceinek összeállítása. Az árak átlagoltak és államról államra változhatnak.   EL DORADO 25 YEAR ($522) „Rumból […]

Bővebben...

2017. január 23., 00:00
A történelem 9 legjelentősebb bártendere

Szoktál azon gondolkodni, hogy honnan származnak a klasszikus koktélok, miközben elkészítesz egy italt, vagy a bár kínálatát nézegeted? A bártenderek munkájának, mindkettő alapvető részét képezi. Hidd el, koktélokról olvasni, majdnem annyira jó, mint amennyire szeretjük őket meginni. Szerencsére nagyon sok recept története jól megalapozott, és gyakran visszavezethető számos kezdeményező és kreatív mixerhez, Jerry Thomastól, és […]

Bővebben...

2017. január 30., 00:00
9 „nagydurranás” a múltból, amit ismerned kell

Amit ma iszunk, az bizonyosan eltér attól, amit múlt évben, vagy akár 10 évvel ezelőtt fogyasztottunk. A mai fékezhetetlen koktél kultúra azonban minduntalan visszatér a múltbeli gyökerekhez, felfedezve annak elfeledett kincseit. Néhány ital okkal tűnt el a jelenből. Talán receptjük túl édes volt a mai ízlésnek. Feltételezhető továbbá, hogy a szükséges alapanyagok már nem lelhetők […]

Bővebben...

2017. február 01., 00:00
Nálunk nincs vizsgadíj!

Takaríts meg pénzt, tanulj a Mojitoban, rejtett költségek nélkül! Veled is előfordult már, hogy plusz költségek terheltek az iskolával, képzéssel vagy szolgáltatással kapcsolatban, amiről a tájékoztatókban nem esett szó? Vagy a csábítónak tűnő, megfizethető ár valójában nem is a tényleges költséget tartalmazta? Nálunk ilyen nem fordul elő! Mi vagyunk az egyetlen olyan mixeriskola, ahol rejtett […]

Bővebben...

2017. február 06., 00:00
Ezeket az őrült italokat próbáld ki 2017-ben!

Mutatunk neked 8 izgalmas italt, próbáld ki, ha mered 🙂 Az újévre Jeff Cioletti szerző, aki az olvasók körében is népszerű, remek ötletet kínál 2017-re ’Drink Adventurously’ (’Igyál merészen’) jelszóval. Könyvében, amelynek címe ’A kalandos ivás éve: 52 mód, hogy kilépj a komfortzónádból’ Cioletti az alkoholos italok kedvelőit állítja kihívás elé egy érdekes küldetéssel: minden héten […]

Bővebben...

2017. február 10., 00:00
Kedvenceink kedvenc koktéljai

Kíváncsi vagy mit szeretnek kortyolgatni a sztárok, egy nehéz hét után? Lehúztuk a leplet, most kiderül milyen ízvilágú koktélokért lelkesednek oda meg vissza!!! Próbáld ki te is, hátha rálelsz a párodra 🙂 Jessica Biel kedvenc itala az Angry Dragon, mely New York The Grand nevű bárjában kapható. Kóstold meg ti is! A recept a következő: 2 […]

Bővebben...

2017. február 15., 00:00
Fernet Branca — “A bártenderek kézfogása”

Mutatunk nektek egy cikket, mely a híres Branca család leszármazottjával, Edoardo Branca-val készült. Tanulságos és egyben jópofa is, olvassátok végig! 🙂 “[Fernet Branca]… ez az alkohol nem való mindenkinek,” ismeri be Edoardo Branca, a híres milánói Branca család leszármazottja. „Ez nem pont az a kijelentés, amit bárki is hallani szeretne, amikor interjúra ül le a […]

Bővebben...