Barion Pixel
menu

Címke: mixeriskola

2020. május 12., 00:00
Whisky Alapok – Canadian Whisky

Kanadai whisky A whisky európai szabályozásáról már korábbi bejegyzésünkben írtunk. Most a kanadai fajtákról osztunk meg néhány gondolatot. Kanadában a skót telepesek a 18-19. században Ontarióban kezdték el a helyi whiskyfőzést, amelynek alapanyaga eredetileg a hűvös időjárásban is megtermő rozs volt. A kanadai whiskyt sokáig (sőt sokan még ma is) teljesen azonosítják a rozswhiskyvel. Ennek […]

Bővebben...

2020. április 05., 00:00
Cognac – a borpárlatok királya

Borpárlatok Ősidők óta készül a szőlőből bor. Amit aztán az emberi emlékezet és a történetírás – még kőtáblákon vagy már papiruszlapokon is – megörökített. Természetesen mindez ez először az emberiség bölcsőjében, a Közel-Keleten és az ősi Görögországban, majd Itáliában és általában a mediterrán térségekben történt. Európa többi részén a szőlő sokkal később, a római birodalom […]

Bővebben...

2019. október 12., 00:00
5 tipp, hogy miért iratkozz be

Manapság életünkben egyre nagyobb szerepet kap a tudatosság. Saját életünket mi irányítjuk és tudjuk, hogy mindennek lenyomata és következménye van és lesz. Szelektíven gyűjtjük a szemetet, ha lehet tömegközlekedést vagy kerékpárt választunk a napi ügyeink intéséhez és ma már (remélhetőleg) egyre tudatosabban fogyasztunk alkoholt is. Az alkohol és koktélkultúra tudatos fejlesztése alapvető igény a mai […]

Bővebben...

2019. szeptember 23., 00:00
11 tipp, hogyan tanulj a mixer tanfolyamra

Segítünk a felkészülésben a mixer tanfolyamra Az alábbi bejegyzésben 11 olyan tanácsot szeretnénk neked adni, amelyek betartásával, tuti biztos a kitűnő bizonyítvány elérése az alapfokú mixer tanfolyamon. 11 tipp a sikeresebb vizsgához a mixer tanfolyamon Légy nyitott Ha beiratkozol egy mixeriskolába, nyitottnak kell lenned az új, számodra ismeretlen dolgokra. Laikusként azt hinnénk egy bártender képzésről, […]

Bővebben...

2019. július 02., 00:00
Stiggins’ Fancy Plantation Pineapple Rum

Mindent az Ananászos Rumról Kevés kombináció jelzi olyan jól a nyár beköszöntét, mint a rum és az ananászé (lásd Pina Colada). De van egy egyszerűbb útja ennek a trópusi hangulat elérésének: az ananászos rum. Az ananászos rum története A Karibi-térségben az ananászos rum múltja egészen az 1700-as évekig vezethető vissza, amikor az ültetvényeken dolgozók ananászt […]

Bővebben...

2019. április 25., 00:00
Állásajánlat: dolgozz a Sziget Fesztiválon!

Sziasztok! Fesztiválokra keresünk bártendereket! Volt Fesztivál, Balaton Sound, Sziget Fesztivál. Helyszíneink: Jack Daniel’s Street Bar, Finlandia Bar. Önéletrajzodat a [email protected] e-mail címre várjuk! Ha még nincs mixer végzettséged, jelentkezz alapfokú mixer tanfolyamunkra, amit gyorsított formában már 4 hét alatt elvégezhetsz! Következő budapesti mixer tanfolyamunk május 15-én indul. Ha a gyorsított formát választod, júniusban már el […]

Bővebben...

2019. április 24., 00:00
Old fashioned variációk

Többféle Old Fashioned Koktél Ha szereted a whyskyt, nagy eséllyel ittál már Old Fashioned koktélt, sőt az is lehet, hogy ez által szeretted meg. Az Old Fashioned az 1880-as években született. Egy egyszerű, de nagyszerű koktél, amit a bártenderek manapság sok féle képpen próbálnak megújítani. Elhoztunk nektek ezek közül 5 variációt: Milyen Old Fashioned variációk […]

Bővebben...

2019. május 02., 00:00
Reggel érsz haza? Nem tudsz elaludni? Itt a megoldás!

Megoldás az alvászavarra, vendéglátósoknak! A bártenderek a hosszú, éjszakába nyúló műszakok után érthetően nehezen alszanak el. A munkakörnyezetük stresszes, nyüzsgő, hangos, stb. így nehezen áll át a szervezetük a pihenésre. A műszak végén fáradtan ugyan, de még mindig pörögnek, zsong a fejük. Adunk néhány tippet, hogy aludhatnál jól egy éjszakás műszak után. Az alkohol nem […]

Bővebben...

2019. április 15., 00:00
Egy életre elég gin?

A pop-up bárok egyre népszerűbbek: mindenféle témában nyílnak, már cikket is írtunk róluk. De létezhet olyan pop-up bár, ahol ingyen gint adnak? Ráadásul egy életre eleget? Bizony létezik, de nem akárhol. Ennyi ginért bizony meg kell dolgoznunk és csak egy napunk van rá. Az „Arctic Bar” ugyanis nem máshol nyílik, mint az Északi-sarkon. Április 17-én […]

Bővebben...

2019. április 10., 00:00
Csak így vállalj munkát mixerként vagy baristaként!

Ha bártenderként munkát vállalsz, légy körültekintő. Nem mindegy, hogy milyen körülmények között dolgozol. Egy jó munkahely bearanyozhatja az ember életét, egy rossz viszont megkeserítheti. Érdeklődj kollégáktól mit hallottak a helyről. Gyakran esünk mixer és barista állás keresés közben abba a hibába, hogy csak a fizetésre figyelünk. A pénz ugyan fontos kérdés, de a körülmények összessége […]

Bővebben...

2019. március 28., 00:00
Indul a fesztivál szezon!

Volt / Balaton Sound / Sziget / Strand Fesztiválokra Bármixereket és Pultosokat és keresünk! Kezdő vagy, vagy már van gyakorlatod? Itt a helyed. Amennyiben érdekel a munka és szeretnél egy profi  „Fesztiválos” csapat tagja lenni, keress a 06 30 650 9833 számon, és küldd el önéletrajzodat a [email protected] címre.

Bővebben...

2019. március 29., 00:00
6 dolog, amit egy bártender sosem tesz

Az orvosokból lesznek a legrosszabb betegek, de szerencsére a bártenderekből nagyon is jó vendég válik. Tudjuk milyen a pult másik oldalán lenni, ezért figyelünk arra, hogy ne csináljunk olyat, ami nekünk is kellemetlen lenne. Íme 6 dolog, amit egy bártender sosem tenne meg vendégként: 1. Sosem adná meg a telefonszámát a bártendernek. Nem azért, mert […]

Bővebben...

2019. március 25., 00:00
7 idegesítő bártender szokás

Mindannyian idegesítjük a barátainkat néha. Legyen szó egy pénzügyes ismerősödről, aki folyton a bankkártyájával van elfoglalva, vagy egy tanárról, aki mindent túlmagyaráz – a foglalkozásunk beleépül személyiségünkbe és csak nagyon nehezen tudjuk ezt levetkőzni a mindennapokban. Íme 7 tulajdonság, amivel bártenderekként a barátaink agyára megyünk: 1. Túlzott borravaló. A bartenderek általában a szokásos 10%-os borravaló […]

Bővebben...

2019. március 11., 00:00
3 érdekes koktél az újonnan nyílt Obispo-ból

Obispo híres koktéljai Ha Thad Vogler bártenderről csak néhány dolgot jegyzünk meg, akkor az legyen az, hogy nagy tisztelettel van az alapszeszek iránt és az, hogy nagyon ért a térkihasználáshoz. Két San Francisco-i bárja (Bar Agricole, Trou Normand) mellé most végre megnyílt a várva várt Obispo is. Két régebbi helye a mezőgazdasági eredetű alkoholok köré […]

Bővebben...

2019. március 06., 00:00
Mixer tanfolyam indul Tatán március 13-án!

Jelentkezz március 13-án induló mixer tanfolyamunkra, végezd el képzésünket mindössze 12 hét alatt és tedd pénzzé tudásodat már akár a nyári fesztiválokon! Jelentkezni ezen az oldalon jobb oldalt található „Tanfolyam jelentkezés” ablak kitöltésével vagy az alább található elérhetőségek egyikén tudtok. A mixer tanfolyamról: A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, […]

Bővebben...

2019. március 05., 00:00
Mixer és Barista tanfolyam: Eger, Miskolc 03.18.

Mixer és Barista tanfolyam indul Egerben és Miskolcon 2019. március 18-án!  Jelentkezzetek Barista tanfolyamunkra és már 6 hét alatt szerezhettek egy szakmát, amivel biztosan el tudtok helyezkedni. Ha a mixer szakma érdekel, akkor 12 hét alatt elvégezheted a képzésünket és már dolgozhatsz is a nyári fesztiválokon! Jelentkezni ezen az oldalon jobb oldalt található „Tanfolyam jelentkezés” […]

Bővebben...

2019. március 18., 00:00
Szuper koktélok márciusi partikhoz!

Koktélok egy jó márciusi partihoz! Már félig eltelt a tavasz első hónapja, de ne csüggedjünk, hiszen most jön még csak a java! Az idő egyre jobb lesz, egyre több időt töltünk majd a szabadban. Elhoztunk Nektek néhány koktélt, amit akár a teraszotokon üldögélve, akár egy kerti partin is elkészíthettek! Ezekhez hasonló italokat és elkészítésüket az […]

Bővebben...

2019. március 04., 00:00
INGYENES Training nap a Mojito Mixeriskolában!

Jelenlegi és végzett hallgatóink részére INGYENES Training napot tartunk a Mojito Mixeriskolában 2019.03.18-án! Kérjük részvételi szándékotokat jelezzétek részünkre e-mailben ([email protected]). Elérhető modulok: 15:00 – Standolás 16:00 – Pincér training 17:00 – Free pouring (mérce nélküli pontos töltés) Mindenkit várunk sok szeretettel! Információ: 06/20-355-8400 [email protected]

Bővebben...

, 00:00
Mixer és Barista tanfolyam indul Sopronban!

Alapfokú és haladó Barista képzés indul Sopronban 03.19-én Kedden! Ha szeretnél 6 héten belül szakmát szerezni és munkát találni, akkor ne habozz! Jelentkezz barista képzésünkre még ma! Jelentkezni ezen az oldalon jobb oldalt található „Tanfolyam jelentkezés” ablakban tudsz néhány adat megadásával és a tanfolyam valamint a város megjelölésével vagy az oldal alján található elérhetőségeken. ALAPFOKÚ ÉS […]

Bővebben...

2019. február 25., 00:00
Bartendert keresnek a Spíler BistroPubba!

Amit kínálunk: versenyképes bérezés ingyenes személyzeti étkezés frekventált, könnyen megközelíthető munkahely fiatalos, profi környezet céges kedvezmények (csapatépítők, kedvezményes kondibérlet, éttermi engedmények stb.) Amit várunk: jó helyzetfelismerő képesség kommunkációképes angol nyelvtudás nyitott hozzáállás türelmes személyiség Ha úgy érzed, Te vagy, akire illik leírásunk, küldd el fényképes önéletrajzodat az alábbi „Jelentkezés ITT” gombra kattintva. Középfokú angol nyelvtudás […]

Bővebben...

2019. február 22., 00:00
Menekülj, ha ilyen bártenderrel találkozol.

Tíz mixer típus, akik minden bárban megtalálhatók A pletykás Be nem áll a szája. Ő az, akinek mindig van valami mondanivalója. Mindegy, hogy egy szaftos pletyka a főnökről, vagy egy izgalmas hír valamelyik vendégről, a lényeg, hogy mindig naprakész információkkal lát el, függetlenül attól, hogy érdekel-e vagy sem. Jó, ha tudod, rólad is pletykál. A […]

Bővebben...

2019. február 15., 00:00
10 jó tanács bártendereknek

Tanulj, de nem mindegy, hogy mit Ne kövesd el azt a hibát, hogy mindent tudni akarsz az italokról. Ne csak a könyvekből és az internetről tanulj. Figyeld a vendégek a kollégák visszajelzéseit! Próbáld ki magad mixer versenyeken is! Járj el más bárokba, figyeld az új trendeket! Szelektáld a rengeteg információt Annyi információ és adat van […]

Bővebben...

2019. február 25., 00:00
Néhány tipp, hogy több borravalót kapj

Néhány vendéglős és vendéglátóegység eljátszott a gondolattal, hogy borravaló mentesen működjön, de be kell látniuk, hogy a borravaló a szolgáltató ipar elengedhetetlen része – és nem mellesleg az iparágban dolgozók életéé is. A bártendereket okkal hívják így: eredetileg és szerencsére még ma is sok helyen nem csak „pultosok”, de a vendégek élményeinek is a részei. […]

Bővebben...

2019. február 19., 00:00
Mixer tanfolyam indul Budapesten: március 12., Kedd

NÁLUNK NINCS VIZSGADÍJ ÉS REJTETT KÖLTSÉGEK! Alapfokú mixertanfolyam, 12 hét, heti 1 alkalom, egy alkalom 3 óra. Teljes elméleti és gyakorlati képzés,  85.000.- FT, VIZSGADÍJ 0.- FT, részletfizetési lehetőség, magyar-angol nyelvű nemzetközi mixer bizonyítvány. Végezd el alapfokú mixer képzésünket, és tedd pénzzé tudásodat azonnal! Profi oktatóink tudásuk legjavát adják át Neked. Tanúsítványunkkal akár külföldön is […]

Bővebben...

2019. március 05., 00:00
Hanoi: a csendes bárok városa

Hanoi a bárok fővárosa Vietnám fővárosa, Hanoi már több, mint 1000 éves de mégis most a legéletteltelibb. Az ország északi részén található város mindig is büszke volt a sokszínűségére: kínai templomok, francia stílusú villák és modern bevásárló központok.  A történelmi értelemben konzervatív város mára elkezedett kicsit nyitottabb lenni. Ez részben köszönhető az ország rohamos ipari […]

Bővebben...

2019. február 10., 00:00
Valentin-napi koktélok nem csak párkapcsolatban élőknek!

Akár a pároddal, akár egyedül, akár barátokkal töltöd a Valentin-napot, mindenképpen hasznos, ha ismersz pár receptet ami témába vág. Íme 6, amik közül bármelyikkel sikert arathatsz. De ha igazán profi szeretnél lenni, iratkozz be barista tanfolyamunkra vagy mixer képzésünkre! Kir Royale: A pezsgő tipikusan romantikus, Valentin-napi ital. A Kir Royal talán az egyik legegyszerűbben elkészíthető […]

Bővebben...

2019. február 04., 00:00
Február 4: a Bacardi születésnapja

A Bacardi alapítója, Facundo Bacardi Massó egy katalán borkereskedő volt, aki 1830-ban elhagyta szülőhazáját, Spanyolországot, hogy Kubába utazzon. 1862-ben testvérével, Joséval megalapították a Santiago de Cuba lepárló üzemet, ahol vejükkel, Schueggel megalapították a Bacardi márkát ami futótűzként terjedt. Kubát a rum hazájának, a Bacardit pedig a rumok királyának címkézték. Az amerikai szesztilalom alatt Kubába invitálták […]

Bővebben...

2019. január 30., 00:00
Mixer tanfolyam indul Tatán! (2019.03.13.)

Tatai mixer tanfolyam A Mojito Mixeriskola szervezésében A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában dolgoztak, tanultak, és folyamatosan fejlesztik tudásukat. Mixer tanfolyam Tatán A mixertanfolyam célja, olyan szakemberek […]

Bővebben...

2019. február 13., 00:00
Picon Puncs

Az első gondolatod, miután megittál egy Picon Puncsot az az, hogy meginnál még egyet. És még egyet. Ez a XIX. századi ital Amer Piconnal (egy francia bitterrel), gránátalmával, brandyvel és szódával készül. A legtöbb Picon  40%-os, így az arányoktól függően elég hamar jó kedvre deríthet. Louis Erreguible, a Reno-i Louis’ Basque Corner tulajdonosa így nyilatkozott: […]

Bővebben...

2019. január 28., 00:00
Mennyit isznak a bártenderek munkaidő alatt?

Mindegy, hogy foglalkozási ártalomnak vagy egyszerűen a munka részének nevezzük, de sok bartender dolgozik illuminált állapotban. Gina Chersevani, a washingtoni Buffalo & Bergen tulajdonosa egy kollégium bárjában kezdte pályafutását, ahol szinte elvárás volt a munka idő alatti italozás. „Mikor a 2000-es évek elején elkezdtem dolgozni a kollégiumunk kocsmájában, nagyon is elfogadott volt, hogy felesezzünk a […]

Bővebben...

2019. január 21., 00:00
Mixer tanfolyam indul Budapesten: február 11. Hétfő

NÁLUNK NINCS VIZSGADÍJ ÉS REJTETT KÖLTSÉGEK! Alapfokú mixertanfolyam, 12 hét, heti 1 alkalom, egy alkalom 3 óra. Teljes elméleti és gyakorlati képzés,  85.000.- FT, VIZSGADÍJ 0.- FT, részletfizetési lehetőség, magyar-angol nyelvű nemzetközi mixer bizonyítvány. Végezd el alapfokú mixer képzésünket, és tedd pénzzé tudásodat azonnal! Profi oktatóink tudásuk legjavát adják át Neked. Tanúsítványunkkal akár külföldön is […]

Bővebben...

2019. január 15., 00:00
Earn Your Booze – Egy mozgalom bartendereknek

A mixer szakma amellett, hogy egy kifizetődő szakma és sok előnnyel is jár, sok kihívást is tartogat. Az éjeszakába nyúló munkaórák és az alkoholokhoz való hozzáférés nem kecsegtet egy egészséges életmód lehetőségével. Ezen szeretett volna változtatni Elliott Clark és Justin Cross, amikor megalkották az „Earn Your Booze” azaz „érdemeld ki az italod” programot. A fiúk […]

Bővebben...

2019. január 12., 00:00
Mixer tanfolyam indul Sopronban! (Február 06.)

Soproni Mixer Tanfolyam A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában dolgoztak, tanultak, és folyamatosan fejlesztik tudásukat. A mixertanfolyam célja, olyan szakemberek képzése, akik a nálunk megszerzett magas szintű […]

Bővebben...

2019. január 07., 00:00
7 koktél januári partikhoz

7 különleges januári parti koktél Lecsengett a karácsonyi őrület, már nem kell ajándék és fenyőfa beszerző körútra indulnunk – végre van egy kis időnk lazítani. Az alábbi koktélok segítenek remek hangulatot teremteni a januári összejöveteleken. Ezeket a koktélokat ne hagyd ki a januári partydról TRINIDAD SOUR Segít felmelegedni a téli estéken annak ellenére, hogy jéghidegen […]

Bővebben...

2019. január 18., 00:00
Különleges italok különleges palackokban.

Néhány italról már kóstolás előtt meg lehet mondani, hogy különleges. Talán a palackon lévő érdekes minta teszi, vagy a palack alakja. Mindenesetre marketing szempontjából nagyon fontos, hogy hogyan néz ki, amit megvásárolunk. Egy érdekes és modern csomagolás mindenképpen vonzza a tekintetet és a bevételt. A Kentucky Peerless rozs whyskey gyártói tudják, mi kell a vásárlóknak. […]

Bővebben...

2019. január 04., 00:00
Azonnali munkalehetőség európai folyami szállodahajókon

A Neptun Agency a Sea Chefs Cruises Ltd. számára toboroz munkavállalókat. A Sea Chefs-et 1999-ben alapították, ma Európa egyik vezető hajós hotelmenedzsment cége, több, mint tízezer munkavállalóval. INFORMÁCIÓK – munkavégzés 4-5 csillagos folyami szállodahajókon – vendégkör: német, amerikai, ausztrál utasok – szállás és étkezés biztosított – komplett útiköltséget a hajóstársaság fizeti – európai munkaszerződés, európai […]

Bővebben...

2018. december 28., 00:00
A legjobb rumok 15.000 Forint alatt

Az alábbi lista a rumok tekintetében olcsónak, de mégis minőséginek nevezhető márkákról készült a teljesség igénye nélkül, csupán tájékoztató jelleggel. Brugal 1888 0,7 l, 40% A Brugal 1888 rum származási helye a Dominikai Köztársaság.  Az ital alapanyaga a cukornádmelasz, érlelése 12 éven át történik Oloroso sherry -hordóban. Ár: 15.250 Forinttól Szín: Az ital színe csodálatos mély borostyánsárga. Illat: A Brugal 1888 rum illatának […]

Bővebben...

2018. december 15., 00:00
Koktéltok decemberi partikhoz

December a legalkalmasabb hónap partik tartására, hiszen a Karácsony miatt már egyébként is ünnepi hangulatban vagyunk. Idén várjuk vendégeinket valami mással, mint a jól megszkott forraltbor-tojáslikőr párossal. Íme néhány receptötlet: Forró vajas rum: Hozzávalók 6 főre: 300 ml gold rum 1 l almabor 2 ek barnacukor 12 egész szegfűszeg 1 ek vaj narancshéj reszelve Díszítés: […]

Bővebben...

2018. november 19., 00:00
Hogyan legyünk kreatív bartenderek?

Miben rejlik a Bartenderek kreativitása? A bartnederek világszerte vitáznak azon, hogy milyen koktélt milyen pohárban kell szervírozni, ki és mikor találta ki a szóban forgó italt. Rengeteg féle képpen gondolhatunk a koktélokról. Megközelíthetjük a vendéglátás egy ágazatként is, de tekinthetünk rá egy különálló művészetként is. Amikor megpróbáljuk megérteni, hogy mi is valójában a koktél-ipar, gyakran […]

Bővebben...

2018. november 27., 00:00
Rázva nem keverve II. – Tippek haladóknak

Miután sikerült elsajátítanod a shakelés alapjait, ideje, hogy tovább képezd magad. A koktélkeverés tudománya nem sokat változott, amíg 2009-ben Dave Arnold és barátja Eben Klemm prezentálták a The Science of Shaking című cikket a Tales of the Cocktail eseményén. A Tales of the Cocktail egy non-profit szervezet, ami a bárok világával foglalkozik. Dave Arnold még […]

Bővebben...

2018. október 08., 00:00
Szárazjég a bárokban – #Mixer Tanfolyam

A szárazjég használata a bárpultban! Több, mint egy évtizede kezdődött a molekuláris gasztronómia és mixológia népszerűsége. Ma már teljesen természetes, hogy a konyhában ás a bárpultban is használunk olyan vegyszereket és anyagokat, amelyek segítségével megváltoztathatjuk az italok halmazállapotát. Ezen italok elkészítésében és szervírozásában nagyon sokat segít a szárazjég, amit a SZÁRAZJÉG KFT. biztosít a számunkra […]

Bővebben...

2018. szeptember 17., 00:00
Kedvenc márkáink

BACARDI Don Facundo Bacardí Massó 1862-ben Santiago de Cubában létrehozta a Bacardit, a világ első tiszta, érlelt, lágy ízű fehér rumját, mely olyan népszerű koktéloknak lett az eredeti alkotóeleme, mint a MOJITO, a CUBA LIBRE, a PIÑA COLADA és a DAIQUIRI. A Bacardi rum ma is az eredeti recept alapján készül a rum-keverő mesterek („Maestros de […]

Bővebben...

2018. szeptember 26., 00:00
Két különleges szakma rövid időn belül? Jelentkezz mixer és barista tanfolyamra! Határidő: október 8.

Gyorsan és profi módon szerezheted meg a bármixer és barista szakmákat, ha jelentkezel a Mojito Mixeriskola és Barista Akadémia mixer és barista tanfolyamaira. A képzéseken megszerzett bartender és barista szakmai tudással könnyedén elhelyezkedhetsz a munkaerőpiacon akár diákként, akár főállású pozícióban. Azoknak is ajánljuk az alapfokú mixer és barista képzéseket, akik hobbiként tekintenek a koktél és kávé […]

Bővebben...

2018. október 17., 00:00
10 bourbon alapú koktél, amivel találkozhatsz

Az amerikai whiskey forradalom során a harcvonalban egyértelműen a bartenderek állnak, akik igyekeznek mindenki ízlésének eleget tenni. Akár a rozs fűszerességét kedveled, akár az édeskés bourbont, számtalan whyskey alapú koktél közül választhatsz! Íme a 10 legnépszerűbb: I. WHITE SUMMER SAZERAC (The Fat Radish, New York) A The Fat Radish bárban a koktélokhoz főként különböző zöldségeket, […]

Bővebben...

2018. szeptember 20., 00:00
6 dolog, amit a Margarita koktélról érdemes tudni

Számos olyan koktél van, ami az évek múlásával eltűnik. Szalvétára feljegyezve, amelyek kabát zsebekben felejtve lapulnak valahol vagy szájbeszéd útján ugyan megmarad, de rengeteg változtatáson esik át az évek során elmesélt történetekben. Van néhány dolog, amit biztosan tudunk a Margaritáról, a tequila, a limelé és a narancslikőr klasszikus kombinációjáról. Nincs olyan szabály, amely megtiltaná a […]

Bővebben...

2018. szeptember 12., 00:00
11 rum koktél, amit otthon is elkészíthetsz

Rum koktél variációk akár otthonra is! A rum alapú koktélokat nem csak a nyaralás alatt, a tengerparton iszogatva lehet élvezni, az év bármely szakaszában elkészíthetsz egy-egy ilyen koktélt az otthonodban is. Egy parti alkalmával a barátokkal vagy egy pihentető szieszta idején, mindig tökéletes választás. Olyan koktélokat hoztunk, ami a lakásodba varázsolja a tengerparti hangulatot, a […]

Bővebben...

2018. szeptember 06., 00:00
A Mojito sztori

A Mojito neve és eredete az időben visszahaladva egyre homályosabb, nehezen lehet felkutatni. Azonban vannak, akiknek sikerült 1586-ig nyomon követni származását és egy gyógyitalt is találtak, amit Sir Frances Drake után neveztek el. Lássuk mit találunk, ha a Mojito történetének nyomába eredünk.  Mojito receptúrája technika: épített ital pohár: long drink dísz: lime cikk, friss mentaág […]

Bővebben...

2018. augusztus 30., 00:00
Whiskey Sour

Míg valaha a Brandy Sour uralta a savanyú ízű koktélcsaládot, addig a Whiskey Sour a szesztilalom ideje alatt virágzott, és nagyszerűen képviselte a legnépszerűbb és legkedveltebb stílust, a Sour koktélok stílusát, annyira, hogy saját ünnepnapja van augusztus 25.-én. Ezek a koktélok whisk(e)yt, citrust és cukrot tartalmaznak, mindegyik variációnak ez az alapja, csak meg kell határoznunk, […]

Bővebben...

2018. augusztus 28., 00:00
Szívószálak – 10 alternatív megoldás a plasztik szívószál helyett

A fenntarthatóság az alkohol- és italiparban is jelenleg óriási figyelmet kap és nem véletlenül, mivel a bárok iszonyatos mennyiségű hulladékot termelnek és a hulladéklerakókban keletkezett üvegházhatású gázok mennyisége jelentősen befolyásolja Földünk klímáját. Az egyik kicsi, de annál jelentősebb eszköz a műanyag szívószálak, amelyeket a hagyományos műanyagokhoz hasonlóan fosszilis energiahordozókból gyártanak. Ezek kiküszöbölésével már látványosan csökkenthető […]

Bővebben...

2018. augusztus 22., 00:00
Párlatlexikon

A koktélok alapszeszei között számos párlattal kísérletezhetünk. A legnépszerűbb rumokkal, brandy-vel, konyakkal, a brazil cukornádpárlattal, a cachaça-val, vagy akár az abszint is a poharunkba kerülhet. A Mojito Mixeriskola mixertanfolyamain mindezek előkerülnek és tanulóink a gyakorlatban is használják a koktélok elkészítéséhez. Nézzünk meg néhányat, mit is tudunk ezekről. RUM A rum szerelmeseinek a világon mindennél többet […]

Bővebben...

2018. augusztus 07., 00:00
Az idei nyár fülledt, izgalmas koktéljai

A nyár utolsó hónapja legtöbbünknek a lazításról, a nyaralásról és rengeteg élményről szól. Képzeljük csak magunkat egy tengerpartra, hegyvidéki kalandozásra vagy egy forró, nyáresti tábortűz köré, ahol a barátainkkal közösen pihenünk és szórakozunk. Ne feledkezzünk meg az egyik fontos összetevőről sem, a kezünkben szorongatott hűsítő italról. Az egyik legjobb élményt nyújthatja egy kiválóan elkészített koktél, […]

Bővebben...

2018. augusztus 10., 00:00
Gin&Tonic kultúra a Karib-szigeteken

Ha szomjas vagy és a nyaralásodat a Karib-térség déli részén, a Curaçao szigetén töltöd, akkor a Piña Colada vagy a Blue Hawaiian koktélokra mindig számíthatsz. De annak az italnak, amire igazán vágysz semmi köze az ananászhoz vagy a blenderhez. Curaçao szigetén van egy Gin&Tonic kultúra, ami méltó riválisa a spanyolországi hagyománynak. A nagy kérdés hogyan került egy […]

Bővebben...

2018. augusztus 01., 00:00
Válaszd ki a hozzád illő mixer és barista tanfolyamot!

Sajátíts el különleges szakmákat még az idei nyáron! Diákként, teljes munkaidőben, külföldön és belföldön számos kávézóban, bárban, szórakozóhelyen, fesztiválokon, hajókon tudsz munkába állni baristaként és bármixerként. Tanulj a Barista Akadémián és a Mojito Mixeriskolában, ahol kedvezmények, ingyenes tréningek, ajándék képzések, profi oktatás és fantasztikus hangulat vár! Táriskolánkban, a Barista Akadémián többféle barista tanfolyam közül választhatsz. […]

Bővebben...

2018. július 25., 00:00
BARISTA KOLLEGINÁT KERES A COFFEE SHOP 64

A Coffee Shop 64 több, mint 5 éves múlttal rendelkező, folyamatosan fejlődő kávézó. Hamarosan már 2 helyen (Budapest VII. ker. Rákóczi út 64., IX. ker. Ráday utca 5). – Profi géppark és saját pörkölésű kávék (Nuova Simonelli WBC, La Marzocco, Mazzer, Mahlkönig, Fiorenzato, Sonofresco, Probat, stb..) – Profi csapat, rendes főnök és segítőkész munkatársak – Versenyképes […]

Bővebben...

2018. július 24., 00:00
Különleges vodka-alapú koktélok a nyári forróságban

Vodka koktél különlegességek a nyári meleg ellen! Lépj tovább a vodka-szóda kombinációján: a következő vodka-alapú koktélokat számos – főként külföldi – bárokban megtalálhatod, de ha elég bátor vagy otthon is kísérletezhetsz és kreálhatsz egy saját koktélt. Egyes italoknak alkoholos, frissítő természete van, mások a vodka viszonylagos semlegességét üres vászonként használják a merészebb ízekhez, például borsos […]

Bővebben...

2018. július 19., 00:00
Hűsítő, nyári koktél – görögdinnye és fehérbor

Javában tart a nyári forróság. Mit is kívánhatnánk egy hosszú nap után, mint egy frissítő koktélt a barátaink társaságában. Ha kerti partit tervezel a következő dinnyés-fehérboros koktél kitűnő választás lesz, amivel lenyűgözheted a vendégeidet.  Watermelon White Wine Spritzer Ez a hűsítő, könnyed, gyümölcsös bor-alapú koktélt egyszerűen elkészítheted és remek kiegészítője lehet a nyári délutánoknak. 2 […]

Bővebben...

2018. július 17., 00:00
A világ legjobb Margarita koktélja

A Margarita nem az egyetlen tequila alapú koktél a világon, de ez az egyik legnépszerűbb ital, ami tequilával készül. Az ital története nem tisztázott, azonban nagyon valószínű, hogy egy hölgy után kaphatta nevét. Egy másik tény, hogy a „margarita” angol nyelvben jelentheti a százszorszépvirágot is („daisy flower”), amely egy másik Daisy nevű koktélhoz vezethet, amely […]

Bővebben...

2018. július 03., 00:00
Tréning Nap a Mojito Mixeriskolában július 16-án (pincér, standolás és free pouring tréning)

Ha már a Mojito Mixeriskola és a Barista Akadémia tanulója vagy, akkor most nagyszerű lehetőséged van a továbbképzésedre. Július 16-án ingyenes tréning napot tartunk Mixeriskolánkban, amit érdemes kihasználnod. A programok között lesz a pincér-, standolás és elszámoltatás tréning, illetve a free pouring tréning is. Ha még nem tanulsz a barista és bármixer iskolánkban, de szívesen képeznéd magad nálunk, akkor […]

Bővebben...

2018. június 29., 00:00
5 „Star Trek” koktél, amit ki kell próbálnod otthon

A Star Trek rajongóknak is kedveskedünk 5 olyan koktéllal, ami otthon is könnyedén elkészíthető. Ez a sci-fi sorozat fél évszázada terjed, gazdag italkultúrával rendelkezik és emlékezetes jelenteket fedezhetünk fel bármixerekről is. A következő koktélok receptúrái jól tükrözik a sorozat hangulatát, de aki nem rajongó annak is bátran ajánljuk, hiszen mindegyik ital különleges és megér egy […]

Bővebben...

2018. június 22., 00:00
Hogyan válassz mixer és barista iskolát!

Ha barista vagy mixer iskolát keresel, mi segítünk a döntésben! Ha az ember elhatározza magát, hogy elvégez egy mixer vagy barista tanfolyamot, sok szempontot kell figyelembe vennie a választásnál. Ár, lokáció, időbeosztás, oktatók, bizonyítvány, stb. Néhány hasznos tanáccsal segítünk a döntésben. Milyen szempontok alapján válasssz barista vagy mixer tanfolyamot? Ár Az ár fontos. A mixer […]

Bővebben...

2018. június 19., 00:00
A 20 legjobb Disaronno Amaretto koktél – Mixer Tanfolyam

Bomba Disaronno Amaretto koktélok! Az amaretto keserédes mandula és vanília íze fantasztikusan keveredik a sötét alkoholokkal – főként whisk(e)y-vel és a hosszan érlelt tequilával is. Ez a sok oldalú likőr fehér/áttetsző szeszekkel is jól kombinálható – vodkával, de természetesen ginnel is, erre brilliáns példaként szolgál a Marsala Martini koktél, gin és amaretto tökéletes keveréke.  Disaronno […]

Bővebben...

2018. április 17., 00:00
Barback állásajánlat a BOB szórakozóhelyen

BOB – Bacardi Original Bar a Bazilika vonzáskörzetében található szórakozóhelyen barback/pultfeltöltő pozícióra keresnek kollégát A BOB „utcabárban” budai panoráma és fergeteges hangulat fogad. Munkaidő: szerdától – szombatig 18:00-06:00 (maximum) Fizetés: 12.000,-/nap. Egy hónapban 192.000,- forint kereset.  8 órás bejelentés, fejlődési lehetőség és sok meló. 🙂 Ha érdekel jelentkezz a pozícióra és küld el fényképes önéletrajzodat […]

Bővebben...

, 00:00
Meló után egy fejes? Benne vagy?

Bármixer/Pultos állásajánlat a Lupa-tónál, Budapesten A Lupa-tónál található ROSÉ – LOS TIKI SUMMER, amely a Lupa Prémium Strandjának karibi hangulatú Beach bárja keres bármixereket és pultosokat.  Igazi TIKI BEACH hangulatot hozunk a LUPÁRA  a „partra vetett hajó” formájú bárunkkal valamint a TIKI kultúrára jellemző trópusi vad színvilággal. Csendes-óceán világát megidéző étel- és italkultúra design és hangulat jelenik […]

Bővebben...

2018. március 30., 00:00
Martini vs. Manhattan

Kissé feleslegesnek tűnhet, hogy két klasszikus koktélt hasonlítunk össze. Olyan érzés, mintha Meryl Streepet és Sally Fieldet megkérnénk, hogy küzdjenek meg egymással a ringben. De így megérthetjük a két klasszikus koktél közötti különbséget – és számos hasonlóságot -, valamint nemcsak abban segít, hogy jobban értékeljük azokat, hanem egyfajta betekintést kapunk, hogy igen komoly történelmi hátterük […]

Bővebben...

2018. január 25., 00:00
Piano Art Café – pultos, mixer munkalehetőség

Piano Art Café keres gyakorlattal rendelkező, jó kommunikációs készséggel, angol, esetleg német nyelvtudású, mixer végzettséggel rendelkező felszolgáló pultost. Érdeklődni és Jelentkezni fényképes önéletrajzzal: [email protected]  

Bővebben...

2017. november 08., 00:00
Lavender Rosé Royal Koktél

Levendulás extra finom pezsgő koktél Egy kifinomult koktél nem jelenti azt, hogy bonyolult a receptúra! A Lavender Rosé Royal koktél mindenkit megdöbbent, még a legkritikusabb koktél sznobokat is, mégis egyszerűen elkészíthető. Az édes, apró levendula virágok ízjegyeivel, a rozéval és a kesernyés grapefruitlével egy komplex italt kapunk. Pezsgővel feltöltve ideális bármelyik ünnepi eseményen! Hogyan keletkezett a Lavender Rosé […]

Bővebben...

2017. október 19., 00:00
5 legkreatívabb módszer az abszint fogyasztásához – Abszint koktél

5 kreatív abszint koktél recept! Az abszint (Green Fairy) nem tréfadolog. Igazán nagy alkoholtartalmú, intenzív gyógynövény aromákkal rendelkező ital, így nem csoda, hogy még mindig akad olyan, aki úgy gondolja, hogy az abszint pszichoaktív hatással bír. (Valóban van hallucinogén hatása, ha extrém mennyiséget fogyasztanak belőle.) A finomabb tulajdonságai miatt remekül illik a koktélok alapanyagai közé. […]

Bővebben...

2017. október 04., 00:00
Pultos, pincér, hostess álláslehetőség budapesti szórakozóhelyen

Éjszakai szórakozóhely pályázatot hirdet az alábbi pozíciók betöltésére: pultos, pincér, (női/ férfi) hostess . Pozitív beállítottságú, energikus és kreatív munkatársakat keresünk, minimum 1 év szakmai tapasztalattal. Angol és/vagy orosz, társalgási szintű nyelvtudás komoly előnyt jelent a kiválasztás során! Amit kínálunk: barátságos munkahelyi légkör versenyképes fizetés teljes- vagy részmunkaidős foglalkoztatás Minden további részlet megvitatására az állásinterjú […]

Bővebben...

2017. szeptember 19., 00:00
Ahogy Rómában szokás

Ital fogyasztási szokások Milyen olasz szokások vannak az italfogyasztás terén? Az olaszok mindig keresnek okot egy-egy ital elfogyasztására. Az országban egyetlen vacsora sem érhet véget bor nélkül. Az olasz életmódban épp ugyanolyan fontosak az aperitif és a digestiv  italok is –  a tipikus keserű italok, amik megelőzik az étkezést vagy épp lezárják azt. A Negroni […]

Bővebben...

2017. augusztus 31., 00:00
Különleges koktél és kávé trendek

Koktél és kávé trendek a nagyvilágban! Két bartender és egy barista új módszert alkalmaznak, amivel exkluzívabbá tehetik az italokat. A koktélok és a kávék habos koronáját úgy használják, mintha festővászon lenne. A művészet megelevenedik az italok tetején. A közösségi oldalaikon posztolt fotóiknak köszönhetően egyre többen követik nyomon alkotásaikat.  Koktél és kávé dekor magas fokon! Először a […]

Bővebben...

2017. október 12., 00:00
5 klasszikus Bourbon koktél újragondolva

Az 5 legmenőbb Bourbon koktél átalakítva! A tökéletes egyensúly megtalálása a bourbon italoknál ma már nem nehéz feladat. A kézműves koktélok újjáéledésével a tradícióra fókuszálnak, minden bártender ismeri a só fontosságát a receptúrákban, amivel szívesen dolgozik és pillanatok alatt hibátlan koktélt tud keverni. A Bourbon koktélok különösen népszerűek, és imádjuk kóstolni az olyan klasszikusok újabb […]

Bővebben...

2017. augusztus 28., 00:00
8 nyárzáró, frissítő Spritz a külföldi bárokból

 Sritz koktélok a nyári melegben! Ha tökéletes nyári koktélt szeretnél, akkor az „olasz fröccs”, azaz a Spritz mindenképp kerüljön az asztalodra. Leslie Pariseau a Spritzről írt könyvet, Spritz: Olaszország ikonikus aperitif koktélja címmel, amiben a Spritz recepteket és azok elkészítését laza, könnyed rajzokon keresztül mutatja be a könyv. Nyáron is hódítanak a Spritz koktélok! New Orleansban, […]

Bővebben...

2017. június 27., 00:00
Cachaça

Cachaca – egy igazi Brazil nemzeti párlat! A cachaça világszerte ismert márkává kezd válni. Habár, az Új Világ alkoholja aligha nevezhető új keletűnek. 1532-ben a portugál cukorgyártás Brazíliába költözött, és a cachaça előállításához szükséges növény, a cukornád lepárlása röviddel ezután kezdődött. Manapság, a cachaça a legnépszerűbb alkoholos ital Brazíliában, több ezer olyan márka létezésével, amely […]

Bővebben...

2017. június 14., 00:00
Próbáltad már a kedvenc müzlidet koktélban?

Használj műzlit a koktélodba! Ben & Jerry gabonapehellyel ízesített fagylaltokban egyértelműen megmutatkoznak a nosztalgikus reggeli étkezések emlékei, ennek köszönhetően jelentek meg az italok alapanyagai között is. Az említett ízek fogyasztásának tekintetében, a New York városi Please Don’t Tell (PDT) nevű bár gyakran újra felidézi ezeket a trendeket (az elmúlt évek visszatérnek az itallapokon) és azóta […]

Bővebben...

2017. május 31., 00:00
A tölgyfahordós érlelés megértése

Ha létezik olyan dolog, amiért mindannyian megőrülünk egy kicsit, az egy tölgyfahordóban érlelt ital. Ha nem vagy egy rövidital kedvelő, akkor is akad olyan tölgyfahordóban érlelt termék mely tetszeni fog, mint a balzsamecet, Worchestershire szósz vagy a Tabasco. Aki részt vett már egy whiskey mesterképzésen, talán hallotta a kifejezéseket, mint vanillin, tannin, lignin, lactone, alligator […]

Bővebben...

2017. május 17., 00:00
Egy koktélíró naplójából – Gabonapárlatok avagy a mindennapi folyékony kenyerünk – legkoncentráltabb formája

abg 2003 Amint azt hosszú történelmi tapasztalatból tudjuk, az emberiség mindig mindent igyekezett kipróbálni. Kísérletező kedvét néha maga a természet, alkalmasint pedig véletlen felfedezés látta el jó tanácsokkal. Mint például akkor, amikor a magvak eső és napsütés hatására a szabadban lassan erjedésbe kezdtek. Amint azt ma már tudjuk, ez a mindenhol jelen lévő élesztőnek köszönhető. […]

Bővebben...

2017. május 16., 00:00
Siófoki cocktail bárban álláslehetőség!

Siófoki cocktail bárba keresünk a nyári szezonra: – Bartendert – Pultost – Felszolgálót – Hostest  Olyan fiatal lányok és fiúk jelentkezését várjuk akik szeretnék elsajátítani, tapasztalatot szerezni a vendéglátásban és/vagy aki szeretné hasznosan eltölteni a nyári szünetét. Főiskolások, most érettségizők jelentkezését is várjuk. Nagyszerű lehetőség, hogy aktívan és remek élményekkel töltsd el a nyarat. Jelentkezz […]

Bővebben...

2017. május 06., 00:00
Tanfolyamok a Barista Akadémián

Mi az a barista tanfolyam? Egy olyan képzés ahol megismerheted a kávét a cserjétől a csészéig és azt hogyan bánj vele, hogy a legjobb arcát mutassa. Egy espresso elkészítése legnagyobb részt a megfelelő őrlő beállításon múlik, a jó tejhab pedig a megfelelő technikán. Barista Akadémia kurzusain megtanulhatod ezeket, hogy utána tovább fejleszthesd latte art tudásod […]

Bővebben...

2017. április 05., 00:00
6 Gin típus és, hogy hogyan fogyaszd őket

Hogyan fogyasszuk a gint? 6 gin típus! Gint inni általában egy egyszerű történet szokott lenni, egy két márka, azonos stílus, London Dry. A 21. században indult Gin őrület most régi és új gin stílusokkal várja a kedvelőket a polcokon. Ez egy kicsit zavaró lehet, úgyhogy kidolgoztuk ezt a kis útmutatót az Ön számára, amely felvázolja […]

Bővebben...

2017. április 10., 00:00
Egy koktélíró naplójából – Vörös és keserű

Antal B. Gábor – Campari 2003 Színe jellegzetesen élénk vörös, íze, illata, zamata egyedien kesernyés. Röviden így lehet bemutatni a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb aperitif italát: a Camparit. Fogyasztása több országban terjedt el, mint ahány tagállamot az ENSZ számlál. Az eladási statisztikák szerint a bitter (keserű) aperitif kategóriában a versenytársait messze maga mögött hagyva évtizedek óta […]

Bővebben...

2017. március 13., 00:00
Klasszikus koktélok tequilával

A Patrón Tequilának köszönhetően a Difford’s Guide szakértői egy kihívás elé álltak, melynek a lényege, hogy a klasszikus koktélok eredeti, alap italai helyett tequilát használtak. Hogyan viselkednek erre a változtatásra a jól megszokott klasszikusok? Magabiztosan állítják, hogy a Margarita tequilával egy Sidecar és a tequilával készített Cosmopolitan egy Rude Cosmo. A következő összeállítás elég „drasztikusra” […]

Bővebben...

2017. január 04., 00:00
9 tökéletes füstös koktél – Mixer Tanfolyam

Füstös koktélok profiktól! Bár hideggel és szürkeséggel indít a 2017-es év, te tehetsz róla, hogy felmelegedj ezeken a hűvös napokon. A bármixerek idén télen a tűzzel játszanak, és ezt értsd szó szerint! A fás, hamus és a tüzes jelleggel rendelkező koktélok most a befutók. Mutatunk neked 9 füstös koktélt, hogy hangulatba kerülj a téli hónapokra, akár egy közeli […]

Bővebben...

2017. január 19., 00:00
6 ellenállhatatlan rumfajta

Hogy állsz a rumokkal? Szereted az ízét, van már favoritod? Most mutatunk neked 6 legjobb rumfajtát, melyek közül tuti megtalálod a kedvencedet! Szakértők és mixerek véleménye alapján készült a lista, ami nem egy fontossági vagy minőségi rangsor, csupán a megkérdezettek kedvenceinek összeállítása. Az árak átlagoltak és államról államra változhatnak.   EL DORADO 25 YEAR ($522) „Rumból […]

Bővebben...

2017. január 23., 00:00
A történelem 9 legjelentősebb bártendere

Szoktál azon gondolkodni, hogy honnan származnak a klasszikus koktélok, miközben elkészítesz egy italt, vagy a bár kínálatát nézegeted? A bártenderek munkájának, mindkettő alapvető részét képezi. Hidd el, koktélokról olvasni, majdnem annyira jó, mint amennyire szeretjük őket meginni. Szerencsére nagyon sok recept története jól megalapozott, és gyakran visszavezethető számos kezdeményező és kreatív mixerhez, Jerry Thomastól, és […]

Bővebben...

2017. február 01., 00:00
Nálunk nincs vizsgadíj!

Takaríts meg pénzt, tanulj a Mojitoban, rejtett költségek nélkül! Veled is előfordult már, hogy plusz költségek terheltek az iskolával, képzéssel vagy szolgáltatással kapcsolatban, amiről a tájékoztatókban nem esett szó? Vagy a csábítónak tűnő, megfizethető ár valójában nem is a tényleges költséget tartalmazta? Nálunk ilyen nem fordul elő! Mi vagyunk az egyetlen olyan mixeriskola, ahol rejtett […]

Bővebben...

2017. február 10., 00:00
Kedvenceink kedvenc koktéljai

Kíváncsi vagy mit szeretnek kortyolgatni a sztárok, egy nehéz hét után? Lehúztuk a leplet, most kiderül milyen ízvilágú koktélokért lelkesednek oda meg vissza!!! Próbáld ki te is, hátha rálelsz a párodra 🙂 Jessica Biel kedvenc itala az Angry Dragon, mely New York The Grand nevű bárjában kapható. Kóstold meg ti is! A recept a következő: 2 […]

Bővebben...

2017. február 15., 00:00
Fernet Branca — “A bártenderek kézfogása”

Mutatunk nektek egy cikket, mely a híres Branca család leszármazottjával, Edoardo Branca-val készült. Tanulságos és egyben jópofa is, olvassátok végig! 🙂 “[Fernet Branca]… ez az alkohol nem való mindenkinek,” ismeri be Edoardo Branca, a híres milánói Branca család leszármazottja. „Ez nem pont az a kijelentés, amit bárki is hallani szeretne, amikor interjúra ül le a […]

Bővebben...

2016. október 17., 00:00
Mixer voltam, de már nem vagyok!

Mixer voltam, de már nem vagyok! Történetem a középiskola utáni éveimmel kezdem. Ott álltam egy érettségivel, szinte kitűnő voltam. Tele energiával, önbizalommal. enyém volt a világ, jöttek a fesztiválok, a Balaton, a haverok, a csajok meg némi alkohol. Hamar elment a nyár. Mire észbe kaptam már el is kezdődött a főiskola. Azt, hogy miért a […]

Bővebben...