Barion Pixel
menu

Címke: mixerképzés

2020. május 17., 00:00
Whisky alapok – American Whiskey

USA Whiskey Ez az a csoport, melyet a köznyelv egyszerűen csak „amerikai” whiskynek nevez, holott ez a kifejezés sem a címkéken, sem kategóriaként, sem a szabályozás szerint nem létezik. Amerikába a 18. században ír és skót telepesek vitték be, ahol a jó gabonatermő vidékeken (Pennsylvania, Maryland, Virginia, Kentucky, Tennessee) elkezdődött a whiskeyfőzés. Az idők során […]

Bővebben...

2020. április 29., 00:00
Pezsgő elegancia

A pezsgő Ízek és illatok, nevezetes napok és tovatűnő emlékek sorát idézik a gyöngyöző cseppek. Emlékezetes ünnepek, családi események nem múlhatnak pezsgőbontás nélkül, az olyan hétköznapinak számító eseményekről nem is beszélve, mint az újév köszöntése vagy éppen egy új hajó vízre bocsátása. Szerencsére életünkben egyre több alkalmat találunk, hogy azt saját elhatározásunkból és bármilyen okból […]

Bővebben...

2020. április 11., 00:00
A Cognac árnyékában. Brandy és az Armagnac.

A borpárlat, a brandy és a Weinbrand Természetesen a világon, sőt Franciaország sok területén is készítenek különféle borpárlatokat. Ha azonban nem az előbbiekben leírt helyekről származnak, vagy bármiben nem felelnek meg a szigorúan részletezett feltételeknek, akkor nem tarthatnak igényt a cognac vagy armagnac elnevezésre. Minden más csak borpárlat vagy brandy lehet, amelyek különböző jellegűek lehetnek, […]

Bővebben...

2020. április 15., 00:00
Molekuláris Mixológia – Haladó Mixertanfolyam#

Mojito Mixeriskola haladó tanfolyam Molekuláris Gasztronómia/Mixológia    Nagyon sok tanulónk kérdezte már a tanfolyamainkon, hogyan lehet ehetővé tenni a finomabbnál-finomabb koktélokat, amiket folyamatosan készítünk a képzéseinken. Erre a kérdésre természetesen csak a haladó tanfolyami óráinkon tudjuk megadni a pontos és részletes választ. Ennek ellenére, addig  is szeretnénk támpontot adni, miről is szól a molekuláris gasztronómia/mixológia, […]

Bővebben...

2020. március 29., 00:00
Rum – Ron – Rhum

A rum eredete Cukornádat már az ősidők óta ismertek és termeltek, így természetesen italt is készítettek belőle, elsősorban Kínában és Délkelet-Ázsiában, már jóval időszámításunk előtt. Ezek az italok azonban csak a környéken, szűk körben terjedtek el és váltak ismertté. Az igazi klímáját, hazáját aztán a cukornád Amerika felfedezésekor a karibi szigetvilágban találta meg. A kezdetben […]

Bővebben...

2020. április 03., 00:00
Arrack, arrak, arak, rack, raki, rakija

Ha cukornád párlatokról beszélünk mindenképp illik megemlíteni a rum távol-keleti rokonát, az arrackot, amit az indonéziai Jáva szigetén találtak az első európai felfedezők, majd gyarmatosítók, a hollandok. Bativia Arracknak nevezték el. Eredetileg a helyi cukornádtermés levének erjesztésével és lepárlásával készült. Később, ahogyan az ital a datolya, a füge, a szőlő (néha a mazsola), a kókuszdió, […]

Bővebben...

2020. március 27., 00:00
Néhány gondolat a vodkáról

A vodka regényes élete A vodka hosszú története során a tudás és a technika színvonala sokáig nem tette lehetővé a tökéletes desztillációt és a szűrést – amelyre többek között használtak folyami homokot, tejet, zselatint vagy tojásfehérjét, illetve a fagyasztásos módszert -, így majd évszázadokon keresztül számtalan adalékkal, füvekkel, fűszerekkel ízesítették, vagy mézzel, később cukorral édesítették […]

Bővebben...

2020. január 10., 00:00
Február és március a legjobb idő a tanulásra

SZÁMOS KUTATÁS BIZONYÍTJA Sok tanulmány készült abban a témában, hogy mely időszakban érdemes tanulni. A válasz nyilván mindig. De vajon mikor a leghatékonyabb a tudás elsajátítása? Mikor marad meg a legtöbb a befogadott információból? A válasz nagyon egyszerű, februárban és márciusban. Lezajlott, kihevertük a mozgalmas karácsonyt és szilvesztert. Visszatért napi ciklusunk a megszokotthoz. Viszont az […]

Bővebben...

2019. szeptember 23., 00:00
11 tipp, hogyan tanulj a mixer tanfolyamra

Segítünk a felkészülésben a mixer tanfolyamra Az alábbi bejegyzésben 11 olyan tanácsot szeretnénk neked adni, amelyek betartásával, tuti biztos a kitűnő bizonyítvány elérése az alapfokú mixer tanfolyamon. 11 tipp a sikeresebb vizsgához a mixer tanfolyamon Légy nyitott Ha beiratkozol egy mixeriskolába, nyitottnak kell lenned az új, számodra ismeretlen dolgokra. Laikusként azt hinnénk egy bártender képzésről, […]

Bővebben...

2017. január 19., 00:00
6 ellenállhatatlan rumfajta

Hogy állsz a rumokkal? Szereted az ízét, van már favoritod? Most mutatunk neked 6 legjobb rumfajtát, melyek közül tuti megtalálod a kedvencedet! Szakértők és mixerek véleménye alapján készült a lista, ami nem egy fontossági vagy minőségi rangsor, csupán a megkérdezettek kedvenceinek összeállítása. Az árak átlagoltak és államról államra változhatnak.   EL DORADO 25 YEAR ($522) „Rumból […]

Bővebben...

2017. január 23., 00:00
A történelem 9 legjelentősebb bártendere

Szoktál azon gondolkodni, hogy honnan származnak a klasszikus koktélok, miközben elkészítesz egy italt, vagy a bár kínálatát nézegeted? A bártenderek munkájának, mindkettő alapvető részét képezi. Hidd el, koktélokról olvasni, majdnem annyira jó, mint amennyire szeretjük őket meginni. Szerencsére nagyon sok recept története jól megalapozott, és gyakran visszavezethető számos kezdeményező és kreatív mixerhez, Jerry Thomastól, és […]

Bővebben...

2017. január 30., 00:00
9 „nagydurranás” a múltból, amit ismerned kell

Amit ma iszunk, az bizonyosan eltér attól, amit múlt évben, vagy akár 10 évvel ezelőtt fogyasztottunk. A mai fékezhetetlen koktél kultúra azonban minduntalan visszatér a múltbeli gyökerekhez, felfedezve annak elfeledett kincseit. Néhány ital okkal tűnt el a jelenből. Talán receptjük túl édes volt a mai ízlésnek. Feltételezhető továbbá, hogy a szükséges alapanyagok már nem lelhetők […]

Bővebben...

2017. február 01., 00:00
Nálunk nincs vizsgadíj!

Takaríts meg pénzt, tanulj a Mojitoban, rejtett költségek nélkül! Veled is előfordult már, hogy plusz költségek terheltek az iskolával, képzéssel vagy szolgáltatással kapcsolatban, amiről a tájékoztatókban nem esett szó? Vagy a csábítónak tűnő, megfizethető ár valójában nem is a tényleges költséget tartalmazta? Nálunk ilyen nem fordul elő! Mi vagyunk az egyetlen olyan mixeriskola, ahol rejtett […]

Bővebben...