Barion Pixel
menu

Címke: mojito

2020. május 02., 00:00
A látványos és gyors italkészítés – Vagyis a Flair Bartending!

FLAIR BARTENDING   Flair Bartending jelentése: Látványos italkészítés a bárban található eszközök bármelyikével. Célja a vendég szórakoztatása és ezzel egy pozitív élmény kialakítása, amely maradandó emlékké teheti bármely koktél elfogyasztását. Példák: Töltés technikák Tin (shaker) Mozdulatok Üveg dobások Tüzes elemek alkohollal Előnyei: Jó hírnév kialakítása Figyelem felkeltés Koktélfogyasztásra ösztönzés Szórakoztatás Flair kezdetek „Professor” Jerry Thomas […]

Bővebben...

2020. március 24., 00:00
Szénhidrát csökkentett italok a bárpultban! Mixertanfolyam 6#

Szénhidrát mentes Alkoholos Italok Először is beszéljünk arról, milyen szénhidrát mentes opciók léteznek. Ha őszinte akarok lenni, csekély számú a lehetséges variációk száma, ugyanis a legtöbb koktél tartalmaz valamilyen édesítőt, hogy balanszba hozza a keserű vagy a savanyú ízeket. De ne aggódj, az alábbiakban felsorolunk pár variációt, melyeket szinte bármelyik bárban megrendelhetsz. Kérd tisztán…! A […]

Bővebben...

2020. március 09., 00:00
A Bacardi rum története

A Bacardi rumok a világ legnépszerűbb rumjai közé tartoznak, mixertanfolyamainkon nem véletlenül kerülnek középpontba. Lássuk a Bacardi történelmet: Don Facundo Bacardí Massó, a spanyol bor és brandy kereskedő 1814-ben született a spanyolországi, Sitgesben, és 1830-ban Kubába emigrált. Ebben az időszakban a rumot olcsón gyártották, és nem tekintették finomított italnak, és ritkán értékesítették az utcai bárokban. […]

Bővebben...

2020. február 21., 00:00
Mi az eredeti Mojito recept? #Mixertanfolyam – Történet

Az eredeti Mojito receptje, eredete és története, hogy otthon is le tudd készíteni! A Mojito az egyik legismertebb koktél a világon, nem véletlenül kapta iskolánk is 1999-ben a Bacardi Mojito Mixeriskola nevet! Mi az az ital, amit a vendégek nagy többsége szívesen fogyasztana? Hát persze, hogy az eredeti Mojito! Ennek a népszerű és méltán híres […]

Bővebben...

2019. július 05., 00:00
Ízesített vodka házilag – egyszerűbb, mint gondolnád

Házi ízesített vodka! Gondolj egy ízre! Bármelyikre! Nagy az esélye annak, hogy találsz vodkát ezzel az ízzel. De nem biztos, hogy ez a vodka minőségi lesz vagy finom. Ha mégis találnál egy természetes alapanyagokkal ízesített vodkát, ami minőségi és finom is, szinte biztos, hogy nem olyan lesz, mint amilyenre te gondoltál. Ízesíts otthon vodkát Miért […]

Bővebben...

2019. július 02., 00:00
Stiggins’ Fancy Plantation Pineapple Rum

Mindent az Ananászos Rumról Kevés kombináció jelzi olyan jól a nyár beköszöntét, mint a rum és az ananászé (lásd Pina Colada). De van egy egyszerűbb útja ennek a trópusi hangulat elérésének: az ananászos rum. Az ananászos rum története A Karibi-térségben az ananászos rum múltja egészen az 1700-as évekig vezethető vissza, amikor az ültetvényeken dolgozók ananászt […]

Bővebben...

2019. június 18., 00:00
Mixertanfolyam indul Budapesten július 15-én!

MIXERTANFOLYAM KEZDÉS: 2019. JÚLIUS 15. HÉTFŐ Beiratkozás: 16:00-17:00 Első óra: 17:00-20:00 Végezd el alapfokú mixer képzésünket, és tedd pénzzé tudásodat! Tanúsítványunkkal akár külföldön is el tudsz helyezkedni, hiszen sikeres vizsga esetén egy magyar-angol nyelvű bartender bizonyítványt és egy AJÁNDÉK Boston shakert is kapsz, mellyel otthon tovább gyakorolhatsz! Az alapfokú mixertanfolyam tematikáját ITT találod. Elérhető képzéseink: […]

Bővebben...

2019. június 17., 00:00
Te milyen cipőben dolgozol?

A helyes lábbeli kiválasztása ha bárpultban dolgozol! Ha már dolgoztál vendéglátásban tudod, hogy egy rossz cipő gyorsabban tönkretesz egy műszakot, mint egy elfeledett borravaló. Ennek ellenére nagyon kevesen figyelnek oda arra, hogy milyen lábbeliben dolgozzák végig a hosszú munkaórákat. A cipőd ugyanolyan eszközöd, mint a shakered: fontos, hogy kiszolgáljon és sokáig „működjön”. Lányok, sajnos el […]

Bővebben...

2019. június 13., 00:00
A legkedveltebb alapszesz a világon

A világ leghíresebb párlatai Az International Wine and Spirits Research (IWSR) legfrissebb kutatása szerint a gin fogyasztás 2018-ban hatalmasat nőtt világszerte. A 8,3%-os növekedés a pink ginnek is köszönhető, hiszen a fiatalok és főleg a lányok körében ez rendkívül népszerű lett, de a Gin & Tonic is egyre felkapottabb. Az Egyesült Királyságban, a gin szülőhazájában […]

Bővebben...

2019. május 20., 00:00
Megtanítunk shakelni!

Shakelési technikák Azt feltételezni, hogy egy bártender csak egy féle képpen tud shakelni olyan, mint azt mondani, hogy egy séf csak egy féle módon tud főzni. A legtöbben úgy hiszik, hogy a shakelés lényege az, hogy jó ritmusa legyen, és jól nézzen ki. De ennél sokkal többről van szó: nagyon fontos a sebesség, a pálya, […]

Bővebben...

2019. május 31., 00:00
7 tipp, hogyan írj kiemelkedő önéletrajzot!

7 tipp hogy még jobb önéletrajzot tudj készíteni! Akár egy új pozícióra jelentkezel, akár előléptetést szeretnél, fontos, hogy az önéletrajzod kitűnjön a többi közül. A hagyományos, felsorolásos szerkezet már a múlté. Egy olyan ember segített nekünk, aki naponta akár több 100 CV-t is elolvas: Kirk Estopinal, a Cure és a Cane & Table munkatársa. Elmondása […]

Bővebben...

2019. április 30., 00:00
Májusban sem maradunk izgalmak és kreatív koktélok nélkül!

Ismét rangos megmérettetésre készülnek a bártenderek szerte a világon. Indul a 10. Nikka Perfect Serve. A győztes Ausztráliába és Japánba utazik! Ebben az évben ünnepli a Nikka Perfect Serve 10. évfordulóját, valamint a Miyagikyo japán lepárló alapításának 50. évfordulóját. A Nikka Perfect Serve közép-európai döntőjének a lengyelországi Varsó ad otthont.  A világdöntőt az ausztráliai Melbournben […]

Bővebben...

2019. április 25., 00:00
Állásajánlat: dolgozz a Sziget Fesztiválon!

Sziasztok! Fesztiválokra keresünk bártendereket! Volt Fesztivál, Balaton Sound, Sziget Fesztivál. Helyszíneink: Jack Daniel’s Street Bar, Finlandia Bar. Önéletrajzodat a [email protected] e-mail címre várjuk! Ha még nincs mixer végzettséged, jelentkezz alapfokú mixer tanfolyamunkra, amit gyorsított formában már 4 hét alatt elvégezhetsz! Következő budapesti mixer tanfolyamunk május 15-én indul. Ha a gyorsított formát választod, júniusban már el […]

Bővebben...

2019. április 24., 00:00
Old fashioned variációk

Többféle Old Fashioned Koktél Ha szereted a whyskyt, nagy eséllyel ittál már Old Fashioned koktélt, sőt az is lehet, hogy ez által szeretted meg. Az Old Fashioned az 1880-as években született. Egy egyszerű, de nagyszerű koktél, amit a bártenderek manapság sok féle képpen próbálnak megújítani. Elhoztunk nektek ezek közül 5 variációt: Milyen Old Fashioned variációk […]

Bővebben...

2019. május 02., 00:00
Reggel érsz haza? Nem tudsz elaludni? Itt a megoldás!

Megoldás az alvászavarra, vendéglátósoknak! A bártenderek a hosszú, éjszakába nyúló műszakok után érthetően nehezen alszanak el. A munkakörnyezetük stresszes, nyüzsgő, hangos, stb. így nehezen áll át a szervezetük a pihenésre. A műszak végén fáradtan ugyan, de még mindig pörögnek, zsong a fejük. Adunk néhány tippet, hogy aludhatnál jól egy éjszakás műszak után. Az alkohol nem […]

Bővebben...

2019. április 17., 00:00
Mixer tanfolyam indul Budapesten május 15-én!

Mixer tanfolyam indul Budapesten május 15-én! MIXER TANFOLYAMKEZDÉS: 2019. MÁJUS 15. SZERDA Beiratkozás: 16:00-17:00 Első óra: 17:00-20:00 Végezd el alapfokú mixer képzésünket, és tedd pénzzé tudásodat! Tanúsítványunkkal akár külföldön is el tudsz helyezkedni, hiszen sikeres vizsga esetén egy magyar-angol nyelvű bartender bizonyítványt és egy AJÁNDÉK Boston shakert is kapsz, mellyel otthon tovább gyakorolhatsz! Elérhető képzéseink: […]

Bővebben...

2019. április 15., 00:00
Egy életre elég gin?

A pop-up bárok egyre népszerűbbek: mindenféle témában nyílnak, már cikket is írtunk róluk. De létezhet olyan pop-up bár, ahol ingyen gint adnak? Ráadásul egy életre eleget? Bizony létezik, de nem akárhol. Ennyi ginért bizony meg kell dolgoznunk és csak egy napunk van rá. Az „Arctic Bar” ugyanis nem máshol nyílik, mint az Északi-sarkon. Április 17-én […]

Bővebben...

2019. április 10., 00:00
Csak így vállalj munkát mixerként vagy baristaként!

Ha bártenderként munkát vállalsz, légy körültekintő. Nem mindegy, hogy milyen körülmények között dolgozol. Egy jó munkahely bearanyozhatja az ember életét, egy rossz viszont megkeserítheti. Érdeklődj kollégáktól mit hallottak a helyről. Gyakran esünk mixer és barista állás keresés közben abba a hibába, hogy csak a fizetésre figyelünk. A pénz ugyan fontos kérdés, de a körülmények összessége […]

Bővebben...

2019. április 08., 00:00
Húsvéti finomságok

Visszavonhatatlanul megérdekezett a tavasz, és ez csak egyet jelenthet: közeleg a Húsvét! A lányok elkezdhetik festeni a tojásokat, a fiúk pedig beszerezhetik a szódás szifonokat és a kölniket. Mi gondoltunk a családi/baráti összejövetelekre is. Íme 6 könnyen elkészíthető koktél a húsvéti összejövetelekre. Sok ezekhez hasonló koktélt az alapfokú mixer tanfolyamunk során is elkészíthetsz: Carrot Mimosa […]

Bővebben...

2019. április 05., 00:00
Gasztromarket: a vendéglátósok webshopja

A webshopként 2018. júliusa óta működő cég Vendéglátóipari kiegészítőket, eszközöket forgalmaz főként éttermek részére. A logózható étlaptartótól kezdve a csárón és brifkókon át a kötényig minden megtalálható a webshop kínálatában. Az egyik legnagyobb magyarországi futárszolgálattal leszerződött gasztromarket.hu az ország bármelyik pontjáról fogad és szállít ki rendeléseket. Az oldal letisztult, könnyen kezelhető, mobiltelefonról is akár 5 […]

Bővebben...

2019. április 02., 00:00
Barista és mixer tanfolyam indul Egerben!

Mixer és Barista tanfolyam indul Egerben 2019. május 6-án!  Jelentkezzetek Barista tanfolyamunkra és már 6 hét alatt szerezhettek egy szakmát, amivel biztosan el tudtok helyezkedni. Ha a mixer szakma érdekel, akkor 12 hét alatt elvégezheted a képzésünket és már dolgozhatsz is a nyári fesztiválokon! Jelentkezni ezen az oldalon jobb oldalt található „Tanfolyam jelentkezés” ablak kitöltésével […]

Bővebben...

2019. április 01., 00:00
Állásajánlat: barbacket keres a Tom George!

Barbacket keres Budapest egyik legkiválóbb étterme! A bazilika közelsége, a környék rendezettsége, a stílusosan kialakított dizájnelemek növelik a hely szépségét! A dolgozók kedvessége, közvetlensége, az ételek változatossága és az étteremben uralkodó hangulat energiával tölti fel a vendégeinket, szinte megújulva, új emberként lépnek ki az utcára. A hely értékét növeli a téliesített terasz, mely akár a zordabb […]

Bővebben...

, 00:00
Sikeres vizsgát tettek egri hallgatóink

Az egri alapfokú mixer tanfolyam hallgatói sikeres vizsgát tettek a Mojito Mixeriskola budapesti központjában. Szuper koktélok készültek és a teszteket is remekül töltötték ki a mostmár ex-hallgatóink. Az elért eredményeket szorgalmas gyakorlásuknak és oktatójuknak, Vitai Benjaminnak köszönhetik. Végezd el alapfokú mixer képzésünket, és tedd pénzzé tudásodat! Tanúsítványunkkal akár külföldön is el tudsz helyezkedni, hiszen sikeres […]

Bővebben...

2019. március 28., 00:00
Indul a fesztivál szezon!

Volt / Balaton Sound / Sziget / Strand Fesztiválokra Bármixereket és Pultosokat és keresünk! Kezdő vagy, vagy már van gyakorlatod? Itt a helyed. Amennyiben érdekel a munka és szeretnél egy profi  „Fesztiválos” csapat tagja lenni, keress a 06 30 650 9833 számon, és küldd el önéletrajzodat a [email protected] címre.

Bővebben...

2019. április 01., 00:00
Oktatói képzés

A Mojito Mixeriskola oktatói képzést indít. Ha bártenderként dolgozol és szeretnél fejlődni, akkor itt a helyed. Oktatói képzésünkön megtanulhatod, hogyan kell átadni a tudást, hogy az maradandó legyen, hogyan kell motiválni egy hallgatót, és hogyan tudsz összpontosítani akár 15 hallgatóra egyszerre. Miként lehet olyan hallgatókból bártendert képezni akár nyolc hét alatt, aki még soha nem […]

Bővebben...

2019. március 14., 00:00
Dolgozz fesztiválokon!

Sziasztok! Mixereket keresünk a Balaton Sound és a Sziget fesztiválokra! Munkakör: pultos/mixer (alap koktélok készítése, sörcsapolás, röviditalok, borok szervírozása). Angolul beszélő, pörgős, vidám mixerek jelentkezését várjuk. Bérezés: 1000 Ft/óra + prémium. Napi 12 órás műszakokban dolgoznak a pultosok. A bér mellé fesztivál belépőt és napi egyszeri étkezést biztosítunk + a Balaton Soundon szállást is. Ha […]

Bővebben...

2019. március 29., 00:00
6 dolog, amit egy bártender sosem tesz

Az orvosokból lesznek a legrosszabb betegek, de szerencsére a bártenderekből nagyon is jó vendég válik. Tudjuk milyen a pult másik oldalán lenni, ezért figyelünk arra, hogy ne csináljunk olyat, ami nekünk is kellemetlen lenne. Íme 6 dolog, amit egy bártender sosem tenne meg vendégként: 1. Sosem adná meg a telefonszámát a bártendernek. Nem azért, mert […]

Bővebben...

2019. március 25., 00:00
7 idegesítő bártender szokás

Mindannyian idegesítjük a barátainkat néha. Legyen szó egy pénzügyes ismerősödről, aki folyton a bankkártyájával van elfoglalva, vagy egy tanárról, aki mindent túlmagyaráz – a foglalkozásunk beleépül személyiségünkbe és csak nagyon nehezen tudjuk ezt levetkőzni a mindennapokban. Íme 7 tulajdonság, amivel bártenderekként a barátaink agyára megyünk: 1. Túlzott borravaló. A bartenderek általában a szokásos 10%-os borravaló […]

Bővebben...

2019. március 11., 00:00
3 érdekes koktél az újonnan nyílt Obispo-ból

Obispo híres koktéljai Ha Thad Vogler bártenderről csak néhány dolgot jegyzünk meg, akkor az legyen az, hogy nagy tisztelettel van az alapszeszek iránt és az, hogy nagyon ért a térkihasználáshoz. Két San Francisco-i bárja (Bar Agricole, Trou Normand) mellé most végre megnyílt a várva várt Obispo is. Két régebbi helye a mezőgazdasági eredetű alkoholok köré […]

Bővebben...

2019. március 06., 00:00
Mixer tanfolyam indul Tatán március 13-án!

Jelentkezz március 13-án induló mixer tanfolyamunkra, végezd el képzésünket mindössze 12 hét alatt és tedd pénzzé tudásodat már akár a nyári fesztiválokon! Jelentkezni ezen az oldalon jobb oldalt található „Tanfolyam jelentkezés” ablak kitöltésével vagy az alább található elérhetőségek egyikén tudtok. A mixer tanfolyamról: A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, […]

Bővebben...

2019. március 05., 00:00
Mixer és Barista tanfolyam: Eger, Miskolc 03.18.

Mixer és Barista tanfolyam indul Egerben és Miskolcon 2019. március 18-án!  Jelentkezzetek Barista tanfolyamunkra és már 6 hét alatt szerezhettek egy szakmát, amivel biztosan el tudtok helyezkedni. Ha a mixer szakma érdekel, akkor 12 hét alatt elvégezheted a képzésünket és már dolgozhatsz is a nyári fesztiválokon! Jelentkezni ezen az oldalon jobb oldalt található „Tanfolyam jelentkezés” […]

Bővebben...

2019. március 18., 00:00
Szuper koktélok márciusi partikhoz!

Koktélok egy jó márciusi partihoz! Már félig eltelt a tavasz első hónapja, de ne csüggedjünk, hiszen most jön még csak a java! Az idő egyre jobb lesz, egyre több időt töltünk majd a szabadban. Elhoztunk Nektek néhány koktélt, amit akár a teraszotokon üldögélve, akár egy kerti partin is elkészíthettek! Ezekhez hasonló italokat és elkészítésüket az […]

Bővebben...

2019. március 04., 00:00
INGYENES Training nap a Mojito Mixeriskolában!

Jelenlegi és végzett hallgatóink részére INGYENES Training napot tartunk a Mojito Mixeriskolában 2019.03.18-án! Kérjük részvételi szándékotokat jelezzétek részünkre e-mailben ([email protected]). Elérhető modulok: 15:00 – Standolás 16:00 – Pincér training 17:00 – Free pouring (mérce nélküli pontos töltés) Mindenkit várunk sok szeretettel! Információ: 06/20-355-8400 [email protected]

Bővebben...

, 00:00
Mixer és Barista tanfolyam indul Sopronban!

Alapfokú és haladó Barista képzés indul Sopronban 03.19-én Kedden! Ha szeretnél 6 héten belül szakmát szerezni és munkát találni, akkor ne habozz! Jelentkezz barista képzésünkre még ma! Jelentkezni ezen az oldalon jobb oldalt található „Tanfolyam jelentkezés” ablakban tudsz néhány adat megadásával és a tanfolyam valamint a város megjelölésével vagy az oldal alján található elérhetőségeken. ALAPFOKÚ ÉS […]

Bővebben...

2019. február 25., 00:00
Bartendert keresnek a Spíler BistroPubba!

Amit kínálunk: versenyképes bérezés ingyenes személyzeti étkezés frekventált, könnyen megközelíthető munkahely fiatalos, profi környezet céges kedvezmények (csapatépítők, kedvezményes kondibérlet, éttermi engedmények stb.) Amit várunk: jó helyzetfelismerő képesség kommunkációképes angol nyelvtudás nyitott hozzáállás türelmes személyiség Ha úgy érzed, Te vagy, akire illik leírásunk, küldd el fényképes önéletrajzodat az alábbi „Jelentkezés ITT” gombra kattintva. Középfokú angol nyelvtudás […]

Bővebben...

2019. február 15., 00:00
10 jó tanács bártendereknek

Tanulj, de nem mindegy, hogy mit Ne kövesd el azt a hibát, hogy mindent tudni akarsz az italokról. Ne csak a könyvekből és az internetről tanulj. Figyeld a vendégek a kollégák visszajelzéseit! Próbáld ki magad mixer versenyeken is! Járj el más bárokba, figyeld az új trendeket! Szelektáld a rengeteg információt Annyi információ és adat van […]

Bővebben...

2019. február 25., 00:00
Néhány tipp, hogy több borravalót kapj

Néhány vendéglős és vendéglátóegység eljátszott a gondolattal, hogy borravaló mentesen működjön, de be kell látniuk, hogy a borravaló a szolgáltató ipar elengedhetetlen része – és nem mellesleg az iparágban dolgozók életéé is. A bártendereket okkal hívják így: eredetileg és szerencsére még ma is sok helyen nem csak „pultosok”, de a vendégek élményeinek is a részei. […]

Bővebben...

2019. február 20., 00:00
Jelentkezz Haladó Mixer Tanfolyamunkra!

Haladó bártender képzés mixereknek! Ezt a tanfolyamunkat bártenderek számára ajánljuk. Mindenképp szükséges hozzá már meglévő alapfokú mixerképzés. A haladó mixertanfolyam olyan átfogó szemlélet módot, elméleti és gyakorlati tudást biztosít a hallgatóknak, amely birtokában biztos a siker a világ bármely pontján a bárpult mögött. KÖVETKEZŐ HALADÓ MIXER TANFOLYAM BEIRATKOZÁS: MÁRCIUS 21. 17:00 ÓRA A 8 hetes tanfolyam folyamán olyan témaköröket […]

Bővebben...

2019. február 19., 00:00
Mixer tanfolyam indul Budapesten: március 12., Kedd

NÁLUNK NINCS VIZSGADÍJ ÉS REJTETT KÖLTSÉGEK! Alapfokú mixertanfolyam, 12 hét, heti 1 alkalom, egy alkalom 3 óra. Teljes elméleti és gyakorlati képzés,  85.000.- FT, VIZSGADÍJ 0.- FT, részletfizetési lehetőség, magyar-angol nyelvű nemzetközi mixer bizonyítvány. Végezd el alapfokú mixer képzésünket, és tedd pénzzé tudásodat azonnal! Profi oktatóink tudásuk legjavát adják át Neked. Tanúsítványunkkal akár külföldön is […]

Bővebben...

2019. február 13., 00:00
6 egyszerű szalvéta trükk: mixereknek, pultosoknak kötelező!

A mai világban már elengedhetetlen, hogy a mixerek illetve bártenderek munkája látványos legyen. A vendégek igénylik a vizuális élményeket szórakozás közben. Az alábbiakban 6 egyszerű és látványos szalvéta trükköt láthattok, melyeket a videók alapján le tudtok modellezni és meg tudtok tanulni. Ha ez mégsem sikerülne, vagy ha még több trükköt és látványos show elemet szeretnétek […]

Bővebben...

2019. március 05., 00:00
Hanoi: a csendes bárok városa

Hanoi a bárok fővárosa Vietnám fővárosa, Hanoi már több, mint 1000 éves de mégis most a legéletteltelibb. Az ország északi részén található város mindig is büszke volt a sokszínűségére: kínai templomok, francia stílusú villák és modern bevásárló központok.  A történelmi értelemben konzervatív város mára elkezedett kicsit nyitottabb lenni. Ez részben köszönhető az ország rohamos ipari […]

Bővebben...

2019. február 10., 00:00
Valentin-napi koktélok nem csak párkapcsolatban élőknek!

Akár a pároddal, akár egyedül, akár barátokkal töltöd a Valentin-napot, mindenképpen hasznos, ha ismersz pár receptet ami témába vág. Íme 6, amik közül bármelyikkel sikert arathatsz. De ha igazán profi szeretnél lenni, iratkozz be barista tanfolyamunkra vagy mixer képzésünkre! Kir Royale: A pezsgő tipikusan romantikus, Valentin-napi ital. A Kir Royal talán az egyik legegyszerűbben elkészíthető […]

Bővebben...

2019. február 04., 00:00
Február 4: a Bacardi születésnapja

A Bacardi alapítója, Facundo Bacardi Massó egy katalán borkereskedő volt, aki 1830-ban elhagyta szülőhazáját, Spanyolországot, hogy Kubába utazzon. 1862-ben testvérével, Joséval megalapították a Santiago de Cuba lepárló üzemet, ahol vejükkel, Schueggel megalapították a Bacardi márkát ami futótűzként terjedt. Kubát a rum hazájának, a Bacardit pedig a rumok királyának címkézték. Az amerikai szesztilalom alatt Kubába invitálták […]

Bővebben...

2019. január 30., 00:00
Mixer tanfolyam indul Tatán! (2019.03.13.)

Tatai mixer tanfolyam A Mojito Mixeriskola szervezésében A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában dolgoztak, tanultak, és folyamatosan fejlesztik tudásukat. Mixer tanfolyam Tatán A mixertanfolyam célja, olyan szakemberek […]

Bővebben...

2019. február 13., 00:00
Picon Puncs

Az első gondolatod, miután megittál egy Picon Puncsot az az, hogy meginnál még egyet. És még egyet. Ez a XIX. századi ital Amer Piconnal (egy francia bitterrel), gránátalmával, brandyvel és szódával készül. A legtöbb Picon  40%-os, így az arányoktól függően elég hamar jó kedvre deríthet. Louis Erreguible, a Reno-i Louis’ Basque Corner tulajdonosa így nyilatkozott: […]

Bővebben...

2019. január 28., 00:00
Mennyit isznak a bártenderek munkaidő alatt?

Mindegy, hogy foglalkozási ártalomnak vagy egyszerűen a munka részének nevezzük, de sok bartender dolgozik illuminált állapotban. Gina Chersevani, a washingtoni Buffalo & Bergen tulajdonosa egy kollégium bárjában kezdte pályafutását, ahol szinte elvárás volt a munka idő alatti italozás. „Mikor a 2000-es évek elején elkezdtem dolgozni a kollégiumunk kocsmájában, nagyon is elfogadott volt, hogy felesezzünk a […]

Bővebben...

2019. január 23., 00:00
5 dolog, amit tudnod kell a Bloody Mary-ről

Van a Bloody Mary-nél megosztóbb koktél? Általában reggel (vagy ébredés után) fogyasztják, valaki vagy imádja, vagy ki nem állhatja a paradicsom, a citrom, a fűszerek és az alkohol ízének keveredését. Azoknak akik kedvelik, íme néhány érdekesség erről a likopin-bombáról. Több elmélet is van arról, hogy mikor és hol született meg az első Bloody Mary recept, […]

Bővebben...

2019. január 21., 00:00
Mixer tanfolyam indul Budapesten: február 11. Hétfő

NÁLUNK NINCS VIZSGADÍJ ÉS REJTETT KÖLTSÉGEK! Alapfokú mixertanfolyam, 12 hét, heti 1 alkalom, egy alkalom 3 óra. Teljes elméleti és gyakorlati képzés,  85.000.- FT, VIZSGADÍJ 0.- FT, részletfizetési lehetőség, magyar-angol nyelvű nemzetközi mixer bizonyítvány. Végezd el alapfokú mixer képzésünket, és tedd pénzzé tudásodat azonnal! Profi oktatóink tudásuk legjavát adják át Neked. Tanúsítványunkkal akár külföldön is […]

Bővebben...

2019. január 15., 00:00
Earn Your Booze – Egy mozgalom bartendereknek

A mixer szakma amellett, hogy egy kifizetődő szakma és sok előnnyel is jár, sok kihívást is tartogat. Az éjeszakába nyúló munkaórák és az alkoholokhoz való hozzáférés nem kecsegtet egy egészséges életmód lehetőségével. Ezen szeretett volna változtatni Elliott Clark és Justin Cross, amikor megalkották az „Earn Your Booze” azaz „érdemeld ki az italod” programot. A fiúk […]

Bővebben...

2019. január 12., 00:00
Mixer tanfolyam indul Sopronban! (Február 06.)

Soproni Mixer Tanfolyam A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában dolgoztak, tanultak, és folyamatosan fejlesztik tudásukat. A mixertanfolyam célja, olyan szakemberek képzése, akik a nálunk megszerzett magas szintű […]

Bővebben...

2019. január 11., 00:00
Kalel Demetrio, a filippínó Liquid Maestro

Ismerjétek meg a manilai (Fülöp-szigetek) bártendert, aki megismertette a filippínók nemzeti italait a világgal. A Filippínó konyha már ismert, de az italaikról keveset tudunk. Néhány amerikai étterem, mint például a Maharlika, a Bad Saint és a Lasa kifejezetten a Fülöp-szigetek ízeivel foglalkozik. Tavaly eljött az idő: az ételek mellé autentikus italokat is fogyaszthatunk. A koktélok […]

Bővebben...

2019. január 07., 00:00
7 koktél januári partikhoz

7 különleges januári parti koktél Lecsengett a karácsonyi őrület, már nem kell ajándék és fenyőfa beszerző körútra indulnunk – végre van egy kis időnk lazítani. Az alábbi koktélok segítenek remek hangulatot teremteni a januári összejöveteleken. Ezeket a koktélokat ne hagyd ki a januári partydról TRINIDAD SOUR Segít felmelegedni a téli estéken annak ellenére, hogy jéghidegen […]

Bővebben...

2019. január 18., 00:00
Különleges italok különleges palackokban.

Néhány italról már kóstolás előtt meg lehet mondani, hogy különleges. Talán a palackon lévő érdekes minta teszi, vagy a palack alakja. Mindenesetre marketing szempontjából nagyon fontos, hogy hogyan néz ki, amit megvásárolunk. Egy érdekes és modern csomagolás mindenképpen vonzza a tekintetet és a bevételt. A Kentucky Peerless rozs whyskey gyártói tudják, mi kell a vásárlóknak. […]

Bővebben...

2019. január 04., 00:00
Azonnali munkalehetőség európai folyami szállodahajókon

A Neptun Agency a Sea Chefs Cruises Ltd. számára toboroz munkavállalókat. A Sea Chefs-et 1999-ben alapították, ma Európa egyik vezető hajós hotelmenedzsment cége, több, mint tízezer munkavállalóval. INFORMÁCIÓK – munkavégzés 4-5 csillagos folyami szállodahajókon – vendégkör: német, amerikai, ausztrál utasok – szállás és étkezés biztosított – komplett útiköltséget a hajóstársaság fizeti – európai munkaszerződés, európai […]

Bővebben...

2018. december 28., 00:00
A legjobb rumok 15.000 Forint alatt

Az alábbi lista a rumok tekintetében olcsónak, de mégis minőséginek nevezhető márkákról készült a teljesség igénye nélkül, csupán tájékoztató jelleggel. Brugal 1888 0,7 l, 40% A Brugal 1888 rum származási helye a Dominikai Köztársaság.  Az ital alapanyaga a cukornádmelasz, érlelése 12 éven át történik Oloroso sherry -hordóban. Ár: 15.250 Forinttól Szín: Az ital színe csodálatos mély borostyánsárga. Illat: A Brugal 1888 rum illatának […]

Bővebben...

2018. december 25., 00:00
5 vodka az otthoni bárodba

5 vodka márka az otthoni bárszekrénybe! Az alkoholos italok fénykorát éljük; sosem volt még ekkora választék a bárok világában. Ez a cikk segít kiválasztani azt az 5 féle vodkát, amiket érdemes beszerezni egy menő szilveszteri partihoz. 5 menő vodka otthonra Ha azt gondolod, hogy minden vodka ugyanolyan: acetonos és borzalmas, csak „vodkanarancshoz” jó, akkor van […]

Bővebben...

2018. december 18., 00:00
Ünnepi nyitvatartás

A Mojito Mixeriskola és a Barista Akadémia ünnepi nyitvatartása: Utolsó tanítási nap: 2018.12.21. Péntek Első tanítási nap: 2019.01.02. Szerda Az iskola 2018.12.22 – 2019.01.01. között ZÁRVA tart. Megértéseteket köszönjük. Mindenkinek kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk, Mojito Mixeriskola & Barista Akadémia

Bővebben...

2018. december 15., 00:00
Koktéltok decemberi partikhoz

December a legalkalmasabb hónap partik tartására, hiszen a Karácsony miatt már egyébként is ünnepi hangulatban vagyunk. Idén várjuk vendégeinket valami mással, mint a jól megszkott forraltbor-tojáslikőr párossal. Íme néhány receptötlet: Forró vajas rum: Hozzávalók 6 főre: 300 ml gold rum 1 l almabor 2 ek barnacukor 12 egész szegfűszeg 1 ek vaj narancshéj reszelve Díszítés: […]

Bővebben...

2019. január 05., 00:00
Would you like to be a professional bartender?

Do you wish to become a professional mixer but don’t really have the time to complete a basic mixer course? Would you like to organise a team-building event or just want to spend quality time with your friends? Then the Individual Bartender Course is for you! We offer individual training with the curriculum of a […]

Bővebben...

2018. december 18., 00:00
2019 koktél trendjei

A koktélkedvelők sok meglepetés és változás elé néznek a 2019-es évben. Számos meghökkentő kombináció és az italok világában újnak számító alapanyag került terítékre. Az Aperol Frosétól (fagyasztott rozé és Aperol spritz keveréke) a sós koktélokon keresztül a leves szerű italokig mindennel találkozhatunk. Egyre népszerűbbé kezd válni a mocktail, azaz az alkoholmentes koktél. A mocktail az […]

Bővebben...

2018. november 19., 00:00
Hogyan legyünk kreatív bartenderek?

Miben rejlik a Bartenderek kreativitása? A bartnederek világszerte vitáznak azon, hogy milyen koktélt milyen pohárban kell szervírozni, ki és mikor találta ki a szóban forgó italt. Rengeteg féle képpen gondolhatunk a koktélokról. Megközelíthetjük a vendéglátás egy ágazatként is, de tekinthetünk rá egy különálló művészetként is. Amikor megpróbáljuk megérteni, hogy mi is valójában a koktél-ipar, gyakran […]

Bővebben...

2018. november 27., 00:00
Rázva nem keverve II. – Tippek haladóknak

Miután sikerült elsajátítanod a shakelés alapjait, ideje, hogy tovább képezd magad. A koktélkeverés tudománya nem sokat változott, amíg 2009-ben Dave Arnold és barátja Eben Klemm prezentálták a The Science of Shaking című cikket a Tales of the Cocktail eseményén. A Tales of the Cocktail egy non-profit szervezet, ami a bárok világával foglalkozik. Dave Arnold még […]

Bővebben...

2018. november 20., 00:00
Készen állsz a rendezvény/fesztiválszezonra?

ÁLLÁSAJÁNLAT Mixer és pultos csapatot keresünk! Ha szeretnél mixerként és/vagy pultosként dolgozni fesztiválokon és rendezvényeken akkor jelentkezz! Olyan csapattagokat keresünk, akik ha idejük engedi, szívesen dolgoznának a Volt, a Sziget, a Balaton Sound fesztiválokon, rendezvényeken, koncerteken. Nem kell mást tenned, csak küldd el rövid szakmai önéletrajzodat ide: [email protected] Rendezvények előtt időben értesítünk az időpontról, a […]

Bővebben...

2018. november 16., 00:00
Rázva nem keverve I. – Az alapok

A shakelés nem csak összekeveri az italt hanem lehűti és higítja is. A keverés mellett a shakelés az egyik leghasználatosabb technika az italkeverés területén. Ez a cikk segít, hogy elsajátíthasd az alapokat, de nem helyettesíti a profi oktatóinktól megszerzett tudást. A shakelés nagyon egyszerű, de eleinte sok odafigyelést és gyakorlást igényel. Ha egy receptben azt […]

Bővebben...

2018. november 10., 00:00
Havana Club Professional Edición A- Egy testes fehér rum

Az El Floridita. Havana – ha nem a világ – egyik legismertebb bárja ahol több, mint 90 karton rumot adnak el hetente, így ez a hely a Havana Club rum legfőbb felvásárolója. 2017-ben 1500 üveg Havana Club rumot gyártottak le az El Floridita kétszázadik születésnapjának alkalmából. Az El Floridita fő bártendere, Alejandro Bolíviar Rodriguez ötlete […]

Bővebben...

2018. október 31., 00:00
A világ híres mixereiről emlékezünk

Halottak napja alkalmából szeretnénk tisztelegni a már elhunyt, de nem elfeledett bartenderek és mixerek munkássága előtt. Ha ők nincsenek, ma nem tartana itt az alkoholos italok tudománya.   Jerry Thomas (1830-1885) egy amerikai bartender volt, számos New York-i bar kötődik a nevéhez. Az amerikai mixológia atyjának is nevezik, hiszen az ő munkásságának köszönhető a koktél […]

Bővebben...

2018. október 08., 00:00
Szárazjég a bárokban – #Mixer Tanfolyam

A szárazjég használata a bárpultban! Több, mint egy évtizede kezdődött a molekuláris gasztronómia és mixológia népszerűsége. Ma már teljesen természetes, hogy a konyhában ás a bárpultban is használunk olyan vegyszereket és anyagokat, amelyek segítségével megváltoztathatjuk az italok halmazállapotát. Ezen italok elkészítésében és szervírozásában nagyon sokat segít a szárazjég, amit a SZÁRAZJÉG KFT. biztosít a számunkra […]

Bővebben...

2018. szeptember 17., 00:00
Kedvenc márkáink

BACARDI Don Facundo Bacardí Massó 1862-ben Santiago de Cubában létrehozta a Bacardit, a világ első tiszta, érlelt, lágy ízű fehér rumját, mely olyan népszerű koktéloknak lett az eredeti alkotóeleme, mint a MOJITO, a CUBA LIBRE, a PIÑA COLADA és a DAIQUIRI. A Bacardi rum ma is az eredeti recept alapján készül a rum-keverő mesterek („Maestros de […]

Bővebben...

2018. október 09., 00:00
Egy rég elfeledett Tiki koktél összetevő újjáéledése

A Tiki bárok népszerűségének növekedése és ennek köszönhetően gyarapodása egy olyan összetevőt hozott vissza, ami már rég feledésbe merült. Az olyan kifejezések, mint a „házikészítésű mandula szirup” már szokványossá váltak a koktél lapokon. Nem minden korábbi alapanyag használatos a mai koktélokban, de némelyiket újra felfedezik, ahogyan a Gardenia Mixet is. A Gardenia Mix vagy pontosabban […]

Bővebben...

2018. október 04., 00:00
A világ 50 legjobb bárja 2018-ban

Minden évben, így 2018-ban is elkészült a lista a világ legjobb bárjairól. A listán számos bárt megtalálunk a világ minden pontjáról. Az első helyre egy híres brit bár került, míg a top 10-ben a világ számos pontján újonnan nyitott bár is helyet kapott. A listában a legerősebb nemzet az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok, […]

Bővebben...

2018. szeptember 26., 00:00
Két különleges szakma rövid időn belül? Jelentkezz mixer és barista tanfolyamra! Határidő: október 8.

Gyorsan és profi módon szerezheted meg a bármixer és barista szakmákat, ha jelentkezel a Mojito Mixeriskola és Barista Akadémia mixer és barista tanfolyamaira. A képzéseken megszerzett bartender és barista szakmai tudással könnyedén elhelyezkedhetsz a munkaerőpiacon akár diákként, akár főállású pozícióban. Azoknak is ajánljuk az alapfokú mixer és barista képzéseket, akik hobbiként tekintenek a koktél és kávé […]

Bővebben...

2018. október 17., 00:00
10 bourbon alapú koktél, amivel találkozhatsz

Az amerikai whiskey forradalom során a harcvonalban egyértelműen a bartenderek állnak, akik igyekeznek mindenki ízlésének eleget tenni. Akár a rozs fűszerességét kedveled, akár az édeskés bourbont, számtalan whyskey alapú koktél közül választhatsz! Íme a 10 legnépszerűbb: I. WHITE SUMMER SAZERAC (The Fat Radish, New York) A The Fat Radish bárban a koktélokhoz főként különböző zöldségeket, […]

Bővebben...

2018. szeptember 20., 00:00
6 dolog, amit a Margarita koktélról érdemes tudni

Számos olyan koktél van, ami az évek múlásával eltűnik. Szalvétára feljegyezve, amelyek kabát zsebekben felejtve lapulnak valahol vagy szájbeszéd útján ugyan megmarad, de rengeteg változtatáson esik át az évek során elmesélt történetekben. Van néhány dolog, amit biztosan tudunk a Margaritáról, a tequila, a limelé és a narancslikőr klasszikus kombinációjáról. Nincs olyan szabály, amely megtiltaná a […]

Bővebben...

2018. szeptember 13., 00:00
Klasszikus Bloody Mary koktél

A másnaposság ellenszere A Bloody Mary egy vodkába áztatott tápláló reggeli és másnaposság elleni gyógymód is egyben. Mi kell még ennél is több? A paradicsom-alapú koktél több száz variációval rendelkezik, a forró szósz jellegtől a Guinness sörrel feltöltött verzióig. Kezdésnek legjobb, ha a klasszikus receptet próbálod ki. Bár az ital eredete sok kérdést vet fel, […]

Bővebben...

2018. szeptember 12., 00:00
11 rum koktél, amit otthon is elkészíthetsz

Rum koktél variációk akár otthonra is! A rum alapú koktélokat nem csak a nyaralás alatt, a tengerparton iszogatva lehet élvezni, az év bármely szakaszában elkészíthetsz egy-egy ilyen koktélt az otthonodban is. Egy parti alkalmával a barátokkal vagy egy pihentető szieszta idején, mindig tökéletes választás. Olyan koktélokat hoztunk, ami a lakásodba varázsolja a tengerparti hangulatot, a […]

Bővebben...

2018. szeptember 07., 00:00
Cosmopolitan koktél története, készítése! – Mixer Tanfolyam

A Sex és New York sztárja a Cosmopolitan koktél! A legendás Cosmopolitan egyszerű koktél mégis nagy háttérrel rendelkezik. Az 1990-es években elérte népszerűségének csúcspontját, amikor az HBO „Szex  és New York” című sorozat virágkorát élte. A rózsaszínű Martini a sorozatban szereplő karakterek kedvenc koktélja volt. De honnan ered a Cosmopoitan Koktél? Gary Regan szerint az […]

Bővebben...

2018. szeptember 06., 00:00
A Mojito sztori

A Mojito neve és eredete az időben visszahaladva egyre homályosabb, nehezen lehet felkutatni. Azonban vannak, akiknek sikerült 1586-ig nyomon követni származását és egy gyógyitalt is találtak, amit Sir Frances Drake után neveztek el. Lássuk mit találunk, ha a Mojito történetének nyomába eredünk.  Mojito receptúrája technika: épített ital pohár: long drink dísz: lime cikk, friss mentaág […]

Bővebben...

2018. augusztus 30., 00:00
Whiskey Sour

Míg valaha a Brandy Sour uralta a savanyú ízű koktélcsaládot, addig a Whiskey Sour a szesztilalom ideje alatt virágzott, és nagyszerűen képviselte a legnépszerűbb és legkedveltebb stílust, a Sour koktélok stílusát, annyira, hogy saját ünnepnapja van augusztus 25.-én. Ezek a koktélok whisk(e)yt, citrust és cukrot tartalmaznak, mindegyik variációnak ez az alapja, csak meg kell határoznunk, […]

Bővebben...

2018. augusztus 28., 00:00
Szívószálak – 10 alternatív megoldás a plasztik szívószál helyett

A fenntarthatóság az alkohol- és italiparban is jelenleg óriási figyelmet kap és nem véletlenül, mivel a bárok iszonyatos mennyiségű hulladékot termelnek és a hulladéklerakókban keletkezett üvegházhatású gázok mennyisége jelentősen befolyásolja Földünk klímáját. Az egyik kicsi, de annál jelentősebb eszköz a műanyag szívószálak, amelyeket a hagyományos műanyagokhoz hasonlóan fosszilis energiahordozókból gyártanak. Ezek kiküszöbölésével már látványosan csökkenthető […]

Bővebben...

2018. augusztus 22., 00:00
Párlatlexikon

A koktélok alapszeszei között számos párlattal kísérletezhetünk. A legnépszerűbb rumokkal, brandy-vel, konyakkal, a brazil cukornádpárlattal, a cachaça-val, vagy akár az abszint is a poharunkba kerülhet. A Mojito Mixeriskola mixertanfolyamain mindezek előkerülnek és tanulóink a gyakorlatban is használják a koktélok elkészítéséhez. Nézzünk meg néhányat, mit is tudunk ezekről. RUM A rum szerelmeseinek a világon mindennél többet […]

Bővebben...

2018. augusztus 07., 00:00
Az idei nyár fülledt, izgalmas koktéljai

A nyár utolsó hónapja legtöbbünknek a lazításról, a nyaralásról és rengeteg élményről szól. Képzeljük csak magunkat egy tengerpartra, hegyvidéki kalandozásra vagy egy forró, nyáresti tábortűz köré, ahol a barátainkkal közösen pihenünk és szórakozunk. Ne feledkezzünk meg az egyik fontos összetevőről sem, a kezünkben szorongatott hűsítő italról. Az egyik legjobb élményt nyújthatja egy kiválóan elkészített koktél, […]

Bővebben...

2018. augusztus 10., 00:00
Gin&Tonic kultúra a Karib-szigeteken

Ha szomjas vagy és a nyaralásodat a Karib-térség déli részén, a Curaçao szigetén töltöd, akkor a Piña Colada vagy a Blue Hawaiian koktélokra mindig számíthatsz. De annak az italnak, amire igazán vágysz semmi köze az ananászhoz vagy a blenderhez. Curaçao szigetén van egy Gin&Tonic kultúra, ami méltó riválisa a spanyolországi hagyománynak. A nagy kérdés hogyan került egy […]

Bővebben...

2018. augusztus 03., 00:00
Whiskey 1,2 millió dollárért?

Ha whiskey rajongó vagy, bizonyára nem bánod, ha többet kell költened a minőségi italra. De vajon mi lehet a whiskey árának felső határa? Mennyit ér egyeseknek egy üveg minőségi whiskey? Egy pár The Macallan 1962 évjáratos whiskeyt rekord áron, 1,2 millió dollárért sikerült értékesíteni, így ezek a palackok a legdrágábbak, amit valaha eladtak. A palackok […]

Bővebben...

2018. augusztus 01., 00:00
Válaszd ki a hozzád illő mixer és barista tanfolyamot!

Sajátíts el különleges szakmákat még az idei nyáron! Diákként, teljes munkaidőben, külföldön és belföldön számos kávézóban, bárban, szórakozóhelyen, fesztiválokon, hajókon tudsz munkába állni baristaként és bármixerként. Tanulj a Barista Akadémián és a Mojito Mixeriskolában, ahol kedvezmények, ingyenes tréningek, ajándék képzések, profi oktatás és fantasztikus hangulat vár! Táriskolánkban, a Barista Akadémián többféle barista tanfolyam közül választhatsz. […]

Bővebben...

2018. július 25., 00:00
BARISTA KOLLEGINÁT KERES A COFFEE SHOP 64

A Coffee Shop 64 több, mint 5 éves múlttal rendelkező, folyamatosan fejlődő kávézó. Hamarosan már 2 helyen (Budapest VII. ker. Rákóczi út 64., IX. ker. Ráday utca 5). – Profi géppark és saját pörkölésű kávék (Nuova Simonelli WBC, La Marzocco, Mazzer, Mahlkönig, Fiorenzato, Sonofresco, Probat, stb..) – Profi csapat, rendes főnök és segítőkész munkatársak – Versenyképes […]

Bővebben...

2018. július 24., 00:00
Különleges vodka-alapú koktélok a nyári forróságban

Vodka koktél különlegességek a nyári meleg ellen! Lépj tovább a vodka-szóda kombinációján: a következő vodka-alapú koktélokat számos – főként külföldi – bárokban megtalálhatod, de ha elég bátor vagy otthon is kísérletezhetsz és kreálhatsz egy saját koktélt. Egyes italoknak alkoholos, frissítő természete van, mások a vodka viszonylagos semlegességét üres vászonként használják a merészebb ízekhez, például borsos […]

Bővebben...

2018. július 19., 00:00
Hűsítő, nyári koktél – görögdinnye és fehérbor

Javában tart a nyári forróság. Mit is kívánhatnánk egy hosszú nap után, mint egy frissítő koktélt a barátaink társaságában. Ha kerti partit tervezel a következő dinnyés-fehérboros koktél kitűnő választás lesz, amivel lenyűgözheted a vendégeidet.  Watermelon White Wine Spritzer Ez a hűsítő, könnyed, gyümölcsös bor-alapú koktélt egyszerűen elkészítheted és remek kiegészítője lehet a nyári délutánoknak. 2 […]

Bővebben...

2018. július 17., 00:00
A világ legjobb Margarita koktélja

A Margarita nem az egyetlen tequila alapú koktél a világon, de ez az egyik legnépszerűbb ital, ami tequilával készül. Az ital története nem tisztázott, azonban nagyon valószínű, hogy egy hölgy után kaphatta nevét. Egy másik tény, hogy a „margarita” angol nyelvben jelentheti a százszorszépvirágot is („daisy flower”), amely egy másik Daisy nevű koktélhoz vezethet, amely […]

Bővebben...

2018. július 03., 00:00
Tréning Nap a Mojito Mixeriskolában július 16-án (pincér, standolás és free pouring tréning)

Ha már a Mojito Mixeriskola és a Barista Akadémia tanulója vagy, akkor most nagyszerű lehetőséged van a továbbképzésedre. Július 16-án ingyenes tréning napot tartunk Mixeriskolánkban, amit érdemes kihasználnod. A programok között lesz a pincér-, standolás és elszámoltatás tréning, illetve a free pouring tréning is. Ha még nem tanulsz a barista és bármixer iskolánkban, de szívesen képeznéd magad nálunk, akkor […]

Bővebben...

2018. június 29., 00:00
5 „Star Trek” koktél, amit ki kell próbálnod otthon

A Star Trek rajongóknak is kedveskedünk 5 olyan koktéllal, ami otthon is könnyedén elkészíthető. Ez a sci-fi sorozat fél évszázada terjed, gazdag italkultúrával rendelkezik és emlékezetes jelenteket fedezhetünk fel bármixerekről is. A következő koktélok receptúrái jól tükrözik a sorozat hangulatát, de aki nem rajongó annak is bátran ajánljuk, hiszen mindegyik ital különleges és megér egy […]

Bővebben...

2018. június 26., 00:00
Ismerj meg 5 kiváló japán párlatot

Ha ittál már japán szeszes italt, nagy az esély arra, hogy az whisky volt. Köszönhetően az ország saját whiskyjéhez való ragaszkodásának és a helyiek ügyességének, az elegáns, szerte a világon közkedvelt Japán whiskyt a mai napig készítik és palackozzák. Azonban nemcsak a whiskyre szorítkoznak. Az utóbbi időben néhány tiszta, áttetsző párlat is kikerült a felkelő […]

Bővebben...

2018. június 22., 00:00
Hogyan válassz mixer és barista iskolát!

Ha barista vagy mixer iskolát keresel, mi segítünk a döntésben! Ha az ember elhatározza magát, hogy elvégez egy mixer vagy barista tanfolyamot, sok szempontot kell figyelembe vennie a választásnál. Ár, lokáció, időbeosztás, oktatók, bizonyítvány, stb. Néhány hasznos tanáccsal segítünk a döntésben. Milyen szempontok alapján válasssz barista vagy mixer tanfolyamot? Ár Az ár fontos. A mixer […]

Bővebben...

2018. június 19., 00:00
A 20 legjobb Disaronno Amaretto koktél – Mixer Tanfolyam

Bomba Disaronno Amaretto koktélok! Az amaretto keserédes mandula és vanília íze fantasztikusan keveredik a sötét alkoholokkal – főként whisk(e)y-vel és a hosszan érlelt tequilával is. Ez a sok oldalú likőr fehér/áttetsző szeszekkel is jól kombinálható – vodkával, de természetesen ginnel is, erre brilliáns példaként szolgál a Marsala Martini koktél, gin és amaretto tökéletes keveréke.  Disaronno […]

Bővebben...

2018. június 14., 00:00
MATTONI Világbajnokságon Kalydy Péter Gábor bartender képviseli hazánkat

Idén 8. alkalommal kerül megrendezésre Csehországban, Prágában a MATTONI Világbajnokság alkoholmentes koktél kategóriában. Június 16-án, 21 versenyző érkezik a világ minden tájáról a cseh fővárosba, ahol a bármixerek összemérhetik tudásukat. Magyarországot Kalydy Péter Gábor képviseli a világbajnokságon. Gábor felkészülését a Mojito Mixeriskola is segítette. Egyedi koktél receptúráját a mixeriskola oktatóival tesztelte. Az italban különleges ízvilág […]

Bővebben...

2018. május 23., 00:00
Ingyenes Tréning Nap Június 20-án (free pouring, angol bárszaknyelv és még sok más)

Szeretnél előnyt szerezni a munkaerőpiacon? Bármixerként és baristaként szükséged lehet plusz tudásra. Ha már a  Mojito Mixeriskola és a  Barista Akadémia tanulója vagy, akkor a június 20.-i tréning napunkon teljes ingyen vehetsz részt. A programok között lesz  pincér-, standolás és elszámoltatás-, free pouring és angol bárszaknyelv tréning is. Ha még nem vagy hallgatónk, de szívesen képeznéd magad […]

Bővebben...

2018. május 17., 00:00
Agávé hiány? Van okunk az aggodalomra?

Ha tequila rajongónak vallod magad, akkor aggodalommal tölthet el az ital árnövekedése, ami az agávé -tequila alapanyaga-  hiányából származik. A tüskés, kékeszöld növénynek, mely a tequila szíve-lelke, 2016-os árfolyama kilogrammonként 4 pezó alatt maradt (kb. 0,21 dollár). Mára ez közel a hatszorosára emelkedett, több, mint 23 pezó 1 kilogramm agávé (kb. 1,26 dollár).  „Az agávé árak ciklikusak” – […]

Bővebben...

2018. május 14., 00:00
Mojito Mixeriskola tanulója dobogós helyen végzett az idei Balatoni Barista és Koktél Bajnokságon

Balatoni barista és koktél bajnokság A MAX Gastro Group Kft., a Balatoni Kurzusok és a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület szervezte a III. Balatoni Barista és Koktél Bajnokságot. A balatoni kávézási, a koktélfogyasztási kultúra és a minőségi kávézás, italfogyasztás élénkítése volt a cél.  A bajnokság 2018. május 05.-én, szombaton került megrendezésre, ahol kiválasztották az idei év Balaton Kávéját […]

Bővebben...

2018. május 10., 00:00
Pezsgő Partik – a legjobb pezsgős koktélok

A nyár közeledtével egyre több partin vehetsz részt vagy épp Te magad állhatsz szervezőként a vendégek körében. Ízletes falatok, finom italok és jó hangulat. De milyen italt szolgálj fel, amivel garantált a siker? Az örök klasszikus, a pezsgő sohasem fog kimenni a divatból, de néhány hozzáadott alapanyaggal igazán frissítő pezsgő alapú koktélt készíthetsz. A Mojito […]

Bővebben...

2018. május 08., 00:00
A legjobb Bloody Mary variációk

A Bloody Mary vitathatatlanul az egyik leghíresebb brunch koktél. Míg eredetét gyakran vitatják a szakértők, az elfogadott történet szerint  Fernand „Pete” Petiot találta fel  a párizsi Harry’s New York Bárban az 1920-as évek elején. A Mojito Mixeriskola mixer tanfolyamán Te is megtanulhatod, hogyan kell elkészíteni ezt a közkedvelt ital. A Bloody Mary koktélnak több variációja is […]

Bővebben...

2018. április 23., 00:00
Bacardi Añejo Cuatro 4 year old gold rum

2018 áprilisában indították el a Bacardi Añejo Cuatro-t, az ex-bourbon hordókban 4 évig érlelt különleges rumot (Cuatro spanyolul négyet jelent). A Bacardi szerint „ez egy elérhető terméke a prémium italoknak.” Kor: 4 éves Kategória: Karibi Melasz Arany (Caribbean Molasses Gold) Származás: Puerto Rico Külső megjelenés:  Tiszta, aranyszínű (SRM:10) Aroma: Vanília, karamell, szegfűszeg, szerecsendió, fahéj, valamint a Bacardi […]

Bővebben...

2018. április 17., 00:00
Barback állásajánlat a BOB szórakozóhelyen

BOB – Bacardi Original Bar a Bazilika vonzáskörzetében található szórakozóhelyen barback/pultfeltöltő pozícióra keresnek kollégát A BOB „utcabárban” budai panoráma és fergeteges hangulat fogad. Munkaidő: szerdától – szombatig 18:00-06:00 (maximum) Fizetés: 12.000,-/nap. Egy hónapban 192.000,- forint kereset.  8 órás bejelentés, fejlődési lehetőség és sok meló. 🙂 Ha érdekel jelentkezz a pozícióra és küld el fényképes önéletrajzodat […]

Bővebben...

, 00:00
Meló után egy fejes? Benne vagy?

Bármixer/Pultos állásajánlat a Lupa-tónál, Budapesten A Lupa-tónál található ROSÉ – LOS TIKI SUMMER, amely a Lupa Prémium Strandjának karibi hangulatú Beach bárja keres bármixereket és pultosokat.  Igazi TIKI BEACH hangulatot hozunk a LUPÁRA  a „partra vetett hajó” formájú bárunkkal valamint a TIKI kultúrára jellemző trópusi vad színvilággal. Csendes-óceán világát megidéző étel- és italkultúra design és hangulat jelenik […]

Bővebben...

2018. április 13., 00:00
9 bartender, és a tequila készítés legnagyobb titkai

Nincs szükség arra, hogy változtassunk a prémium tequila jól bevált gyártási technikáján. Végig kell járni a fáradságot nem kímélő folyamatot, ragaszkodva a jól bevált technikához, hogy olyan tequila születhessen, mint a Casa Noble. A felhasznált organikus agave és a fenntartható termelési módszerek tovább növelik a nehézségi szintet. A legjobb bartenderek támogatják ezt az eljárást. Ezért a […]

Bővebben...

2018. április 10., 00:00
6 Jägermeister koktél, ami megváltoztatja az életedet

A legmenőbb Jägermeister koktélok, amiket te is elkészíthetsz! Ismered a zöld üveget, ami sötét színű és erőteljes gyógynövényes likőrrel van megtöltve, amely olyan, mint a fekete édesgyökér? A logóban szarvas szerepel, az ital neve magyarul vadászmestert, fővadászt jelent. Igen, ez a Jägermeister. Többen is emlékezhetnek a kollégiumi évek alatt elfogyasztott ízletes, rövid italra.  6 Jägermeister […]

Bővebben...

2018. április 06., 00:00
11 ütős koktél 2018 áprilisában

Ismét elérkezett a tavaszi szezon, így a bartenderek újabb koktél variációkat találtak ki. Néhány ital szeszélyes és selymes, ideális választás a hűvös éjszakákra és az esős napokra. Míg más koktélok erősen citrusosak, jellemzően csilis és bogyós gyümölcsösek. A következő 11 koktél megállja a helyét a tavaszi itallapokon. Bátran készítsétek el Ti magatok is az italokat, […]

Bővebben...

2018. április 05., 00:00
Piano Art Café keres pultost/mixert

PIANO ART CAFÉ keres, ….. gyakorlattal rendelkező, jó kommunikációs készséggel, angol esetleg német nyelvtudású felszolgáló pultos hölgyet, mixer végzettséggel.   Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a [email protected] e-mail címen lehet.

Bővebben...

2018. április 04., 00:00
Mixer és Barista tanfolyam indul folyamatosan!

Folyamatosan várunk Bartender Képzéseinken és Barista Tanfolyamainkon! Ajándékozz tanfolyamot vagy iratkozz be Te magad a barista és mixer képzésekre, várunk minden hónap közepén. A Mojito Mixeriskola és a  Barista Akadémia oktatói az alapoktól egészen a haladó szintig elkísérnek és mindenben a segítségedre lesznek! Egyes képzésekhez kedvezményeket, ajándék tanfolyamokat és ajándék tréningeket is kapsz. A barista és mixer […]

Bővebben...

2018. március 30., 00:00
Martini vs. Manhattan

Kissé feleslegesnek tűnhet, hogy két klasszikus koktélt hasonlítunk össze. Olyan érzés, mintha Meryl Streepet és Sally Fieldet megkérnénk, hogy küzdjenek meg egymással a ringben. De így megérthetjük a két klasszikus koktél közötti különbséget – és számos hasonlóságot -, valamint nemcsak abban segít, hogy jobban értékeljük azokat, hanem egyfajta betekintést kapunk, hogy igen komoly történelmi hátterük […]

Bővebben...

2018. március 26., 00:00
A világ legdrágább ginjei

A legdrágább Ginek amit használhatsz a koktélokban! A gin tiszta gabona alkoholból készül, amit borókabogyóval és más természetes összetevőkkel ízesítenek meg. A gin ma már ugyanolyan népszerű, mint a vodka, az elmúlt években egyre több koktélban találkozhattunk vele. Így nem meglepő, hogy a legdrágább gin 2008-ban készült.  Nézzük a legdrágább Gineket: A Bombay Revelation A […]

Bővebben...

2018. március 20., 00:00
Miért olyan népszerű az Aperol Spritz Olaszországban?

Senki sem érti eléggé az olaszok ital fogyasztásainak és a kultúrájuknak kereszteződését. Reggeltől estig, minden alkalomra van egy ital, ez pedig az Aperol Spritz. Ez már egy életforma. Irány Olaszország, ahol a bármixerek elkészítik számodra az igazi olasz frissítő koktélt! A Spritz eredete nem tisztázott. Néhányan azt vallják, hogy ezt az italt a XIX. század alatt […]

Bővebben...

2018. február 27., 00:00
TIKI Cocktails MasterClass

ALOHA ! A REÁL márka megszervezi Magyarország első TIKI COCKTAILS MASTERCLASS eseményét, melyen a meghívott előadó Olaszországból, DANIELE DALLA POLA ! A TIKI COCKTAILS MASTERCLASS ingyenes a bartenderek számára, viszont előzetes regisztrációhoz kötött, melyhez legyetek szívesek a neveteket és a bárt, ahol dolgoztok megadni a [email protected] címen! A program angol nyelvű! Találkozzunk március 22.-én személyesen! […]

Bővebben...

2018. március 13., 00:00
11 kedvelt koktél a márciusi partikhoz

Márciusban új időszak kezdődik. Közeledik a tavasz, egyre hosszabbak a nappalok, egyre több a napsütés és a hőmérséklet a hónap végére már már egészen enyhe és a nyári hangulat már az ajtónkon kopogtat. Ünnepeljük az évszakváltást egy koktélpartival, a hónap végén akár már kerti partit is rendezhetünk, de azért érdemes nyomon követni az időjárás jelentést nehogy egy […]

Bővebben...

2018. február 22., 00:00
Profi Barista és Mixer Csomagok ajándékkal – Jelentkezési határidő: március 8.

Mixer és Barista Tanfolyamok extra ajándékkal! A Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola a megszokott alapfokú, gyorsított, haladó/latte art, egyéni barista és mixertanfolyamokon kívül márciustól Profi Barista és Mixer Csomagokat is indít, amihez ajándékba Barista MasterClass és American Bartending tanfolyamokat adunk. A képzések végén nemzetközi magyar-angol nyelvű bizonyítványt és munkaajánlatot is kapsz. A tanfolyam díjakat […]

Bővebben...

2018. február 08., 00:00
2018-tól a Bacardi portfóliójában a Patrón

Patrón a tequilák királya a Bacardinál! A családi tulajdonban lévő Bacardi Limited, a világ legnagyobb magánjellegű szeszes ital cége, a közel múltban bejelentette, hogy a prémium szeszes italait bővíti és végleges megállapodást kötött a Patrón Spirits International AG, a PATRÓN® márka, a világ legkeresettebb ultra-prémium tequilát gyártó cégével. A cégek közti tranzakciók, a részvények értéke jól […]

Bővebben...

2018. január 30., 00:00
Ajándékozz élményt szeretteidnek – Mixer és barista tanfolyamok

Születésnap, házassági évforduló, ballagás, klasszikus ünnepek vagy bármilyen eseményről is legyen szó, ha különleges ajándékkal lepnéd meg szeretteidet, akkor ajándékozz nekik mixer és/vagy barista tanfolyamot! Az egyedülálló meglepetés mind amellett, hogy remek élményt, új barátokat nyújt, a mixer és barista képzések elvégzésével kivételes szakmát biztosít. Az ajándékutalványt megvásárolhatod akár a képzési tandíj teljes összegében, vagy […]

Bővebben...

2018. január 29., 00:00
Sztár bartender, aki Justin Biebert is kitessékelte a bárból és aki 4 évesen kóstolt először alkoholos italt

Simone Capolale az egyik leghíresebb bártender A Mojito Mixeriskola most nem koktélokat hozott Nektek, hanem egy olasz bármixert mutat be, Simone Caporale-t, aki dolgozott bartenderként a londoni Artesian bárban is és a 2014-es év nemzetközi bartendere címmel is büszkélkedhet. A Post Magazine-nak adott interjújában mesél a kedvenc bárjairól – Szingapúrban, Hong Kongban és Barcelonában, de […]

Bővebben...

2018. január 26., 00:00
Dolgozz Cipruson!

A Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola egyedülálló álláslehetőséget biztosít nemcsak a barista és mixer hallgatóinak, hanem mindenki számára. 10 éve már, hogy a TOP WORKERS AGENCY egy ambiciózus és gyorsan növekvő vállalat, amely hatalmas perspektívákat képvisel Cipruson és több, mint 15 országban szerte a világban. A Top Workers Agency vállalattal együttműködve segítünk, hogy megtaláld a tökéletes […]

Bővebben...

2018. január 25., 00:00
Piano Art Café – pultos, mixer munkalehetőség

Piano Art Café keres gyakorlattal rendelkező, jó kommunikációs készséggel, angol, esetleg német nyelvtudású, mixer végzettséggel rendelkező felszolgáló pultost. Érdeklődni és Jelentkezni fényképes önéletrajzzal: [email protected]  

Bővebben...

2018. január 19., 00:00
13 whiskey alapú koktél, amit nem hagyhatsz ki

Whiskey alapú koktél receptek, akár otthonra is! A DrinkWire a Liquor magazin olyan része, ahol a legjobb írok és bloggerek cikkei, receptjei és véleményei kerülnek bemutatásra. Ebben a posztban, 13 whiskey alapú koktéllal ismerkedhetsz meg. A Mojito Mixeriskolában a whiskey alapú koktélok mellett számos más italt is keverhetsz. Ha érdekel milyen a bárpult mögött és […]

Bővebben...

2018. január 11., 00:00
2017-es év 10 kedvenc koktélja

A 10 legmenőbb 2017-es koktél! A kellemes, téli melegítő italoktól a nyári pezsdítő koktélokig izgalmasnak mondható a 2017-es év, sok merész koktélt és új ízeket hozott az elmúlt esztendő. Az Imbibe Magazin összeválogatta a 2017-es év 10 legnépszerűbb koktéljait. A Mojito Mixeriskola most ezt a válogatást mutatja be Nektek. Még több koktéllal ismerkedhetsz meg mixer […]

Bővebben...

2018. január 05., 00:00
A Martini története

A Mojito Mixeriskola elhozta Amerika klasszikus koktéljának zavaros történetét. A Food52 magazin nemcsak az ételekről, de az alkoholos italokról, koktélokról is számos érdekességet mutat be. Ezek közül válogattunk, így most a Martiniről tudhatunk meg néhány izgalmas tényt. Ha nemcsak elméletben, de a gyakorlatban is szívesen kipróbálnád a koktélokat, akkor gyere el január 10-én, 17 órakor […]

Bővebben...

2017. december 22., 00:00
Frozen Spicy Pineapple and Coconut Daiquiri

Készítsd el a legjobb Spicy Ananászos és Kókuszos Daiquirit! Egy újabb ünnepi koktélt hoztunk, amivel garantáltan sikered lesz a karácsonyi vagy a szilveszteri partikon. Lepd meg a vendégeidet egy elegáns és krémes koktéllal. Még több koktélt keverhetsz a Mojito Mixeriskola mixer tanfolyamain, ahol a fantasztikus élmények, az új barátok mellett különleges szakmát is szerezhetsz. Tervezz […]

Bővebben...

2017. december 20., 00:00
Karácsonyi Puncs Koktél

Puncs koktél Karácsonyra! A Mojito Mixeriskola egy remek karácsonyi koktélt mutat be Nektek, amivel az ünnepek alatt is bátran kedveskedhettek a vendégeknek. Ha még a megfelelő ajándékot keresed, akkor is jó helyen jársz, ajándékozz mixer tanfolyamot szeretteidnek vagy vegyél részt Te magad a mixer képzéseken. Fantasztikus élmények, új barátok és egy különleges szakma vár a mixer […]

Bővebben...

2017. december 11., 00:00
Hot Buttered Rum

Hot Buttered Rum a legjobb lélekmelegítő! Ez a forró vajas, rumos koktél egy meleg, nyugtató ital, ami a testünknek és a lelkünknek is jól esik ezekben a hideg téli napokban. A vaj hozzáadása az italhoz kissé szokatlannak tűnhet, de a krémes vaj gazdagítja a Hot Buttered Rum koktélt, ami nem egy hétköznapi hozzávaló. Míg néhány receptben […]

Bővebben...

2017. december 01., 00:00
5 hihetetlen tény, amit nem tudtál a White Russian koktélról

Ezt az 5 tényt biztos nem tudtad a White Russian koktélról! Oh, a White Russian. Egy klasszikus, ami méltó helyet foglal el a „bűnös élvezetk” fejezet alatt a receptkönyvben. De ez a vodka, kávélikőr és tejszín tökéletes elegye számos meglepetést tartogat. A Liquor magazin 5 tényt gyűjtött össze, amit biztosan nem tudtál a White Russian italról. A […]

Bővebben...

2017. november 28., 00:00
Az Egyesült Államok 9 legdrágább koktélja

Amerika 9 legdrágább koktélját mutatjuk be nektek! Mialatt manapság a legtöbb amerikai bárban 10 és 20 dollár közötti értékben fogyaszthatsz koktélt, addig más bárokban speciális itallapokkal is találkozhatsz, ahol nem ritkán 40 és 50 dollár között kérhetsz egy-egy italt. De mi a helyzet a 100 vagy 300 dolláros koktélokkal? Vagy esetleg szeretnél költeni 1000 dollárt […]

Bővebben...

2017. november 23., 00:00
Kedvezményes Kettő az egyben: Mixer és Barista tanfolyam – Beiratkozás: december 12.

Szerezz rövid időn belül akár két szakmát, ráadásul kedvezményes áron. A Mojito Mixeriskola és a Barista Akadémia közösen indított Kettő az egyben: Barista és Mixertanfolyam választásával lehetőséged nyílik kedvezményes áron elvégezni a barista és bármixer szakmát is. A tanfolyamokra december 12-én, 17 órakor lehet beiratkozni. Minden hallgatónk számára részletfizetést biztosítunk, angol-magyar nyelvű barista és bármixer […]

Bővebben...

2017. november 10., 00:00
Készítsd el a saját ír krémlikőrödet

Készítsd el otthon a legfinomabb ír krémlikőrt! Többen is tapasztalhatták, hogy a nyaraláson kóstolt ételek és italok közül a házi készítésűek voltak a legfinomabbak. Mi lehet még ennél is jobb? Azaz ital, ami házi készítésű és egyben likőr is. Természetesen fűszeres bourbon golyókat, whiskeys-vajkaramellás szószt vagy mandulás-konyakos kekszeket is készíthetünk az ünnepekre, de valójában érdemesebb […]

Bővebben...

2017. november 08., 00:00
Lavender Rosé Royal Koktél

Levendulás extra finom pezsgő koktél Egy kifinomult koktél nem jelenti azt, hogy bonyolult a receptúra! A Lavender Rosé Royal koktél mindenkit megdöbbent, még a legkritikusabb koktél sznobokat is, mégis egyszerűen elkészíthető. Az édes, apró levendula virágok ízjegyeivel, a rozéval és a kesernyés grapefruitlével egy komplex italt kapunk. Pezsgővel feltöltve ideális bármelyik ünnepi eseményen! Hogyan keletkezett a Lavender Rosé […]

Bővebben...

2017. november 02., 00:00
A vendégek 9 szokása, ami bosszantja a bartendert

Ahhoz, hogy valakit kidobjanak egy bárból igazán „nagy” dolgot kell csinálnia, de ez nem jelenti azt, hogy ne fordulna meg minden este a bartenderek fejében az a gondolat, hogy néhány vendégüket szívesebben látnák az utcán, mint a bárpult előtt. A Redbook blogmagazin bejegyzésében bartenderek történetei alapján összeszedték a legidegesítőbb szokásokat, amitől a bartender -még ha […]

Bővebben...

2017. október 25., 00:00
Cheesecake Martini

„A Cocktail Life” bloggere remek ötlettel állt elő a klasszikus Martini koktél megbolondítására. Az ötlet a Sajttorta Világnapja alkalmából született. A Kékáfonyás Ricottás Krémsajttorta receptje volt a kiindulási alapja a Cheesecake Martini koktél elkészítésének.  Végső soron minden sajttorta – legyen az sütőben készített vagy sütés nélküli sajttorta – alapja a sajt, ami jól használható folyékony állapotban […]

Bővebben...

2017. október 20., 00:00
Pumpedék a Mojito Mixeriskolában koktéloztak

Lezárult a több héten keresztül tartó RTL Spike játéka, ahol a szerencsés nézők egyike megnyerhette a fődíjat, egy mixertanfolyamot és együtt shakelhetett magával Pumped Gabóval a Mojito Mixeriskolában. Pumped Gabó a fél nyarat Siófokon töltötte, ahol fejest ugrott az éjszakai életbe és végre bebizonyíthatta, hogy egy bár menedzsereként, valamint mixerként is megállja a helyét. Hogy ez […]

Bővebben...

2017. október 19., 00:00
5 legkreatívabb módszer az abszint fogyasztásához – Abszint koktél

5 kreatív abszint koktél recept! Az abszint (Green Fairy) nem tréfadolog. Igazán nagy alkoholtartalmú, intenzív gyógynövény aromákkal rendelkező ital, így nem csoda, hogy még mindig akad olyan, aki úgy gondolja, hogy az abszint pszichoaktív hatással bír. (Valóban van hallucinogén hatása, ha extrém mennyiséget fogyasztanak belőle.) A finomabb tulajdonságai miatt remekül illik a koktélok alapanyagai közé. […]

Bővebben...

2017. október 04., 00:00
Pultos, pincér, hostess álláslehetőség budapesti szórakozóhelyen

Éjszakai szórakozóhely pályázatot hirdet az alábbi pozíciók betöltésére: pultos, pincér, (női/ férfi) hostess . Pozitív beállítottságú, energikus és kreatív munkatársakat keresünk, minimum 1 év szakmai tapasztalattal. Angol és/vagy orosz, társalgási szintű nyelvtudás komoly előnyt jelent a kiválasztás során! Amit kínálunk: barátságos munkahelyi légkör versenyképes fizetés teljes- vagy részmunkaidős foglalkoztatás Minden további részlet megvitatására az állásinterjú […]

Bővebben...

2017. október 12., 00:00
5 klasszikus Bourbon koktél újragondolva

Az 5 legmenőbb Bourbon koktél átalakítva! A tökéletes egyensúly megtalálása a bourbon italoknál ma már nem nehéz feladat. A kézműves koktélok újjáéledésével a tradícióra fókuszálnak, minden bártender ismeri a só fontosságát a receptúrákban, amivel szívesen dolgozik és pillanatok alatt hibátlan koktélt tud keverni. A Bourbon koktélok különösen népszerűek, és imádjuk kóstolni az olyan klasszikusok újabb […]

Bővebben...

2017. augusztus 28., 00:00
8 nyárzáró, frissítő Spritz a külföldi bárokból

 Sritz koktélok a nyári melegben! Ha tökéletes nyári koktélt szeretnél, akkor az „olasz fröccs”, azaz a Spritz mindenképp kerüljön az asztalodra. Leslie Pariseau a Spritzről írt könyvet, Spritz: Olaszország ikonikus aperitif koktélja címmel, amiben a Spritz recepteket és azok elkészítését laza, könnyed rajzokon keresztül mutatja be a könyv. Nyáron is hódítanak a Spritz koktélok! New Orleansban, […]

Bővebben...

2017. július 13., 00:00
Charles Schuman kapta a Lifetime Achievement díjat a 11. évi Spirited Awards® díjátadón

Charles Schuman életmű díjat kapott Tales of the Cocktail® és a bemutató szponzora William Grant & Sons honorálta Charles Schumannt a 2017-es Lifetime Achievement (életmű) díjjal. Ez a díj hivatalosan a 11. évi Spirited Awards® rendezvényen lesz bemutatva, 2017. július 22-én, a Sheraton Hotelben, New Orleansban. „Senki más nem volt olyan nagy hatással a csehországi […]

Bővebben...

2017. július 07., 00:00
Egy mixertanfolyam története

Jelenleg az egyetemi éveimet töltöm Budapesten, mint a legtöbb hallgató, én is azok táborát erősítem, aki az előadások és vizsgák mellett dolgozik. A hallgatók általában diákmunkát vállalnak, de aki teheti részmunkaidős vagy főállású pozícióban dolgozik. Mindenképp szerettem volna olyan szakmában elhelyezkedni, amit nem lehet megunni, nem sablonos, az érdeklődési körömbe tartozik, ugyanakkor kamatoztathatom a kreatív […]

Bővebben...

2017. június 27., 00:00
Cachaça

Cachaca – egy igazi Brazil nemzeti párlat! A cachaça világszerte ismert márkává kezd válni. Habár, az Új Világ alkoholja aligha nevezhető új keletűnek. 1532-ben a portugál cukorgyártás Brazíliába költözött, és a cachaça előállításához szükséges növény, a cukornád lepárlása röviddel ezután kezdődött. Manapság, a cachaça a legnépszerűbb alkoholos ital Brazíliában, több ezer olyan márka létezésével, amely […]

Bővebben...

2017. június 22., 00:00
Fever-Tree Masterclass tréning

„If 3/4 of your Gin & Tonic is the tonic, make sure you use the best” – Tim Warrillow A júniusban indult Fever-Tree Masterclass előadás sorozat társiskolánkba, a Mojito Mixeriskolába is ellátogat. Szombati Zsolt, bártender előadásában kerülnek bemutatásra a Fever Tree termékek. Vidéki városokban, mint Debrecenben, Pécset, Szegeden, Veszprémben és Budapesten is megrendezésre kerül. Akár […]

Bővebben...

2017. június 14., 00:00
Próbáltad már a kedvenc müzlidet koktélban?

Használj műzlit a koktélodba! Ben & Jerry gabonapehellyel ízesített fagylaltokban egyértelműen megmutatkoznak a nosztalgikus reggeli étkezések emlékei, ennek köszönhetően jelentek meg az italok alapanyagai között is. Az említett ízek fogyasztásának tekintetében, a New York városi Please Don’t Tell (PDT) nevű bár gyakran újra felidézi ezeket a trendeket (az elmúlt évek visszatérnek az itallapokon) és azóta […]

Bővebben...

2017. június 06., 00:00
VERMOUTH: Minden, amit tudni érdemes

Mindent a vermouth-okról! A Vermouth a koktél világ olyan hőse, amit kissé elfeledtek az emberek miután éveken át kiesett a népszerűségi listáról. A közkedvelt klasszikus italok, a Martinitól a Negroni koktélig, nem lenne sehol a vermouth által biztosított gyógynövényes íz jól lekerekített mélysége nélkül. Az utóbbi időben aperitifként való újjáéledését tapasztalhatjuk. Eljött az idő, hogy […]

Bővebben...

2017. május 31., 00:00
A tölgyfahordós érlelés megértése

Ha létezik olyan dolog, amiért mindannyian megőrülünk egy kicsit, az egy tölgyfahordóban érlelt ital. Ha nem vagy egy rövidital kedvelő, akkor is akad olyan tölgyfahordóban érlelt termék mely tetszeni fog, mint a balzsamecet, Worchestershire szósz vagy a Tabasco. Aki részt vett már egy whiskey mesterképzésen, talán hallotta a kifejezéseket, mint vanillin, tannin, lignin, lactone, alligator […]

Bővebben...

2017. május 17., 00:00
Egy koktélíró naplójából – Gabonapárlatok avagy a mindennapi folyékony kenyerünk – legkoncentráltabb formája

abg 2003 Amint azt hosszú történelmi tapasztalatból tudjuk, az emberiség mindig mindent igyekezett kipróbálni. Kísérletező kedvét néha maga a természet, alkalmasint pedig véletlen felfedezés látta el jó tanácsokkal. Mint például akkor, amikor a magvak eső és napsütés hatására a szabadban lassan erjedésbe kezdtek. Amint azt ma már tudjuk, ez a mindenhol jelen lévő élesztőnek köszönhető. […]

Bővebben...

2017. május 16., 00:00
Siófoki cocktail bárban álláslehetőség!

Siófoki cocktail bárba keresünk a nyári szezonra: – Bartendert – Pultost – Felszolgálót – Hostest  Olyan fiatal lányok és fiúk jelentkezését várjuk akik szeretnék elsajátítani, tapasztalatot szerezni a vendéglátásban és/vagy aki szeretné hasznosan eltölteni a nyári szünetét. Főiskolások, most érettségizők jelentkezését is várjuk. Nagyszerű lehetőség, hogy aktívan és remek élményekkel töltsd el a nyarat. Jelentkezz […]

Bővebben...

, 00:00
Egy koktélíró naplójából – Hordók a felhők között

Az érlelt rumokról Szép látvány, már csak belegondolni is felemelő, de igazi élményt a bennük lévő ital nyújthat. De mi is van bennük ott fent a magasban? Meglepő módon éppen rum. Mégpedig az a rum, amelyről igazán sok minden eszünkbe juthat. Például a buja karibi strandok, az egzotikus kreol szépségek, a fülledt hangulatú parti bárok […]

Bővebben...

2017. május 06., 00:00
Tanfolyamok a Barista Akadémián

Mi az a barista tanfolyam? Egy olyan képzés ahol megismerheted a kávét a cserjétől a csészéig és azt hogyan bánj vele, hogy a legjobb arcát mutassa. Egy espresso elkészítése legnagyobb részt a megfelelő őrlő beállításon múlik, a jó tejhab pedig a megfelelő technikán. Barista Akadémia kurzusain megtanulhatod ezeket, hogy utána tovább fejleszthesd latte art tudásod […]

Bővebben...

2017. április 04., 00:00
Egy koktélíró naplójából – Koktéltörténelem

Antal B. Gábor – A koktélok története 2011-06-23 A koktélok születését hivatalosan 1806-ra teszik, amikor is a „Balance” c. amerikai folyóiratban először jelent meg nyomtatásban, a „cocktail” kifejezés, ami az akkori értelmezés szerint nem más, mint különböző szeszes italokból, cukorból, vízből és keserűkből kevert – feltételezhetően – kitűnő, élénkítő ital. Régre nyúlik vissza a koktélröténelem! […]

Bővebben...

, 00:00
5 „állati” koktél – És a filmek, amikhez ihatod

Az italok panteonjában vannak kicsit furcsa vagy szokatlan nevek is. Az inspiráció ugyan olyan jelentéktelen lehet, mint egy italt egy híres emberről pl. Mary Pickford, vagy egy népszerű helyről, az adott időszakból pl. Bown Derby neveznénk el. Persze sok szexuális utalást tartalmazó koktélnév is létezik, mint a barack likőrrel tarkított Sex on the Beach, vagy az […]

Bővebben...

2017. május 03., 00:00
Egy koktélíró naplójából – Vinho do Porto

Vinho do porto vagyis a Portói Ez a portói eredeti portugál neve. A világ mégsem így ismeri. Egyébként is nehéz a portóit egyértelműen meghatározni. Mindenhol másképp vélekednek róla, mindenhol más hagyományok és szokások tapadnak hozzá. Az angoloknál ez a klasszikus vacsora utáni férfiital. A franciáknál – amint az elvárható – éppen fordítva, elsősorban aperitifként tartják számon. […]

Bővebben...

2017. április 04., 00:00
Egy koktélíró naplójából

Antal B. Gábor és Történetei Kell egy jó story az ital mellé?   Többet szeretne tudni az italok eredetéről, a gyártóról vagy az italcsaládról? Antal B. Gábor (1947- 2015) különböző lapokban ABG majd dr.Ink aláírással megjelent cikkeiből mindent megtudhat, ami az italokkal kapcsolatban fontos és érdekes. Szakmai kíváncsisága a világ minden tájára, egzotikus szegletébe is elvitte, […]

Bővebben...

2017. április 05., 00:00
6 Gin típus és, hogy hogyan fogyaszd őket

Hogyan fogyasszuk a gint? 6 gin típus! Gint inni általában egy egyszerű történet szokott lenni, egy két márka, azonos stílus, London Dry. A 21. században indult Gin őrület most régi és új gin stílusokkal várja a kedvelőket a polcokon. Ez egy kicsit zavaró lehet, úgyhogy kidolgoztuk ezt a kis útmutatót az Ön számára, amely felvázolja […]

Bővebben...

2017. április 10., 00:00
Egy koktélíró naplójából – Vörös és keserű

Antal B. Gábor – Campari 2003 Színe jellegzetesen élénk vörös, íze, illata, zamata egyedien kesernyés. Röviden így lehet bemutatni a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb aperitif italát: a Camparit. Fogyasztása több országban terjedt el, mint ahány tagállamot az ENSZ számlál. Az eladási statisztikák szerint a bitter (keserű) aperitif kategóriában a versenytársait messze maga mögött hagyva évtizedek óta […]

Bővebben...

2017. április 12., 00:00
Egy koktélíró naplójából – Spiritus vini, azaz a bor lelke, azaz borpárlatok

Antal B. Gábor – Cognac – Brandy – Armagnac 2004 A szőlő lelke a bor, a bor lelke pedig a cognac, az armagnac és persze a brandy. A történelem ködében Cognac Egyszer volt, hol nem volt, volt valaha a szőlő. Ugyanilyen ősidők óta készül a szőlőből bor is. Amit aztán az emberi emlékezet és persze […]

Bővebben...

2017. április 20., 00:00
Egy koktélíró naplójából – Az aztékok kincse

Antal B. Gábor – A tequila 2005 Valaha legalábbis az volt. Ma már viszont inkább azt állíthatjuk, hogy Mexikó aranya, egyik legnagyobb exportcikke, vagy talán a modern korban az ország leghatásosabb hódító (és bódító) fegyvere. Az agavépárlat. Az a varázsital, mely – bár ma már hihetetlennek tűnik – csupán néhány évtizeddel ezelőtt még szinte az […]

Bővebben...

2017. április 24., 00:00
Egy koktélíró naplójából – Cointreau, immár több mint 150 éve

Antal B. Gábor – A Cointreau 2005 Hogy egy ital életében, történetében másfél évszázadnyi idő sok vagy kevés, igazán nehéz lenne eldönteni. Vannak italok, melyekhez képest a Cointreau csupán fiatalka kisgyereknek tűnik, másokhoz képest viszont bizony már aggastyán korú. Fontosabb azonban, hogy e név az elmúlt másfél évszázad során teljességgel egybeforrt a minőségi narancslikőrrel, a […]

Bővebben...

2017. április 27., 00:00
Egy koktélíró naplójából – A pezsgő

Antal B. Gábor – A Pezsgő 2000  „Pezsgőzőm, amikor boldog vagyok és amikor szomorú, meg ha ritkán magányos vagyok. Kacérkodom vele, ha már nem vagyok éhes, és kortyolgatom, amikor igen. Társaságban kötelezőnek tartom. Máskülönben hozzá nem nyúlnék, kivéve, persze, ha szomjazom” Madame Bollinger A pezsgő története Ízek és illatok, nevezetes napok és tovatűnő emlékek sorát […]

Bővebben...

2017. április 03., 00:00
Shakerek minden hangulathoz

Egy jó shaker nélkülözhetetlen minden bárban. Minden koktél műértő tudja, hogy egy shaker jóvá teheti vagy el is ronthatja az italt. Különböző stílusú shakerek egy receptet különböző módon alakítanak, adnak hozzá egy kis stílust és ravaszságot. Napjainkban a shakerek széles választéka érhető el, kezdve a legegyszerűbb két részből álló Boston shakertől egészen az extravagáns, kézzel […]

Bővebben...

2017. március 13., 00:00
Klasszikus koktélok tequilával

A Patrón Tequilának köszönhetően a Difford’s Guide szakértői egy kihívás elé álltak, melynek a lényege, hogy a klasszikus koktélok eredeti, alap italai helyett tequilát használtak. Hogyan viselkednek erre a változtatásra a jól megszokott klasszikusok? Magabiztosan állítják, hogy a Margarita tequilával egy Sidecar és a tequilával készített Cosmopolitan egy Rude Cosmo. A következő összeállítás elég „drasztikusra” […]

Bővebben...

2017. március 14., 00:00
Házi készítésű Málna likőr – Mixer Tanfolyam

Csinálj magadnak bomba málna likőrt! A liquor.com egyik bejegyzésében Barbara Kiebel osztja meg olvasóival a házi málna likőr készítésének fortélyait. Az elmúlt pár évben, a blogírót szinte megfertőzte a vágy, hogy saját likőröket alkosson. Nemcsak saját fogyasztásra, hanem ajándékötletnek is fantasztikus. 2010-ben, a Limoncello készítésével kezdte és máig folytatja a jobbnál jobb italok kipróbálását. Finom, […]

Bővebben...

2017. március 24., 00:00
Margarita Koktélok – a legjobb receptek és történetek

A legjobb Margarita koktélok – receptek és történetük A „savanyú” koktélok családjának tagja a Margarita, három hagyományos összetevőt tartalmaz; tequilát, triple sec likőrt és a lime levét, gyakran a pohár peremét sóval díszítve szervírozzák. A Margaritát legtöbbször összerázva és jég nélkül koktélos vagy a névadó margaritás pohárban szolgálják fel. De lehet whiskys pohárban jégre tölteni […]

Bővebben...

2017. március 29., 00:00
Pisco Sour story

Peru és Chile nemzeti itala és mindkét ország jogosan tulajdoníthatná sajátjának a Pisco Sour származását – a Pisco háború ideje alatt készíthették el, de mint később olvashatjuk, a legkorábbi ismert Pisco Sour recept perui származású.   A recept Minden perui bártender, akivel a Difford’s Guide szerkesztője találkozott, inkább keverve, mint rázva készítette a Pisco Sour koktélt. […]

Bővebben...

2017. március 30., 00:00
Útmutató az Amaro-hoz, Olaszország rakoncátlan Bittersweet exportjához

Az Amaro Olaszország exportált bittersweet itala, amiért mindenki bolondul. Az „Amaro” szó olaszul „keserű”-t jelent, széles körben és lazán meghatározott kategóriába tartozik, ez az olasz születésű gyógynövényekkel ízesített és azokon keresztül kivonatolt szeszes ital. Miközben Nyugat-Európában, több száz éven keresztül folyamatosan élvezték, Amerika érdeklődését és izgalmát csak nemrég keltette fel a megújult Amaro. Az Amaro […]

Bővebben...

2017. március 31., 00:00
A koktélok története

https://www.youtube.com/watch?v=v7L203wNhkI&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dv7L203wNhkI&has_verified=1 17.-18. század Kevert italok léteztek, de ezek nem voltak a mai értelemben vett koktélok. A 17. – 18. században kevert italok, mint a fizz, collins és julep már léteztek, mielőtt kialakult volna a „koktél” fogalma. 1803 és 1806 között Első írásos feljegyzések a „koktélokról” A két mű 1803-ban és 1806-ban jelent meg, amelyek elkezdték […]

Bővebben...

2017. január 17., 00:00
Legacy Top3 Workshop

Február 13-án ellátogat hozzánk Magyarország Top 3 bártendere, akik a világ legnívósabb koktélversenyén a Bacardi Legacy-n bizonyították rátermettségüket. Gyere el, ismerd meg őket személyesen! Kóstold meg a már nagy népszerűségnek örvendő italaikat és készítsd el Te magad is! Ismerd meg a Bacardi Carta Blanca és a Bacardi Carta Oro ízvilágát és ízjegyeit, és hallgasd meg […]

Bővebben...

2017. január 23., 00:00
A történelem 9 legjelentősebb bártendere

Szoktál azon gondolkodni, hogy honnan származnak a klasszikus koktélok, miközben elkészítesz egy italt, vagy a bár kínálatát nézegeted? A bártenderek munkájának, mindkettő alapvető részét képezi. Hidd el, koktélokról olvasni, majdnem annyira jó, mint amennyire szeretjük őket meginni. Szerencsére nagyon sok recept története jól megalapozott, és gyakran visszavezethető számos kezdeményező és kreatív mixerhez, Jerry Thomastól, és […]

Bővebben...

2017. február 01., 00:00
Nálunk nincs vizsgadíj!

Takaríts meg pénzt, tanulj a Mojitoban, rejtett költségek nélkül! Veled is előfordult már, hogy plusz költségek terheltek az iskolával, képzéssel vagy szolgáltatással kapcsolatban, amiről a tájékoztatókban nem esett szó? Vagy a csábítónak tűnő, megfizethető ár valójában nem is a tényleges költséget tartalmazta? Nálunk ilyen nem fordul elő! Mi vagyunk az egyetlen olyan mixeriskola, ahol rejtett […]

Bővebben...

2017. február 15., 00:00
Fernet Branca — “A bártenderek kézfogása”

Mutatunk nektek egy cikket, mely a híres Branca család leszármazottjával, Edoardo Branca-val készült. Tanulságos és egyben jópofa is, olvassátok végig! 🙂 “[Fernet Branca]… ez az alkohol nem való mindenkinek,” ismeri be Edoardo Branca, a híres milánói Branca család leszármazottja. „Ez nem pont az a kijelentés, amit bárki is hallani szeretne, amikor interjúra ül le a […]

Bővebben...