Barion Pixel
menu

Címke: shaker

2019. május 20., 00:00
Megtanítunk shakelni!

Shakelési technikák Azt feltételezni, hogy egy bártender csak egy féle képpen tud shakelni olyan, mint azt mondani, hogy egy séf csak egy féle módon tud főzni. A legtöbben úgy hiszik, hogy a shakelés lényege az, hogy jó ritmusa legyen, és jól nézzen ki. De ennél sokkal többről van szó: nagyon fontos a sebesség, a pálya, […]

Bővebben...

2019. április 27., 00:00
5 dolog, amit nem tudtál a Daiquiriről

Daiquiri koktél története és receptje! A Daiquiri a világ egyik legnépszerűbb koktélja, sikere az egyszerűségében rejlik. A három összetevő a rum, a lime és a cukor. bárhol beszerezhetők. Egy shakerben jól összerázzuk, és már fogyaszthatjuk is. Ha hihetünk a beszámolóknak, akkor a XIX. század végén egy bizonyos Jennings Cox nevezetű úriember készítette először, aki egy […]

Bővebben...

2018. december 11., 00:00
Bártender tanfolyamok külföldön

Alábbi cikkünkben kicsit körbejárjuk a teljesség igénye nélkül, a világ mixertanfolyam piacát. Az adatok összegyűjtésénél próbáltuk az azonos tartalmú tanfolyamokat összevetni időtartam és ár tekintetében. Ma rengeteg féle workshoppal és tanfolyammal dolgoznak az iskolák. A Mojito Mixeriskolához tematikáiban hasonló tanfolyamok szerepelnek a listán. Tematikákban leggyakrabban szereplő modulok: A bár bemutatása, előkészítő munkák, eszközismeret, poharak fajtái, […]

Bővebben...

2018. november 27., 00:00
Rázva nem keverve II. – Tippek haladóknak

Miután sikerült elsajátítanod a shakelés alapjait, ideje, hogy tovább képezd magad. A koktélkeverés tudománya nem sokat változott, amíg 2009-ben Dave Arnold és barátja Eben Klemm prezentálták a The Science of Shaking című cikket a Tales of the Cocktail eseményén. A Tales of the Cocktail egy non-profit szervezet, ami a bárok világával foglalkozik. Dave Arnold még […]

Bővebben...

2018. november 16., 00:00
Rázva nem keverve I. – Az alapok

A shakelés nem csak összekeveri az italt hanem lehűti és higítja is. A keverés mellett a shakelés az egyik leghasználatosabb technika az italkeverés területén. Ez a cikk segít, hogy elsajátíthasd az alapokat, de nem helyettesíti a profi oktatóinktól megszerzett tudást. A shakelés nagyon egyszerű, de eleinte sok odafigyelést és gyakorlást igényel. Ha egy receptben azt […]

Bővebben...

2018. július 17., 00:00
A világ legjobb Margarita koktélja

A Margarita nem az egyetlen tequila alapú koktél a világon, de ez az egyik legnépszerűbb ital, ami tequilával készül. Az ital története nem tisztázott, azonban nagyon valószínű, hogy egy hölgy után kaphatta nevét. Egy másik tény, hogy a „margarita” angol nyelvben jelentheti a százszorszépvirágot is („daisy flower”), amely egy másik Daisy nevű koktélhoz vezethet, amely […]

Bővebben...

2017. július 07., 00:00
Egy mixertanfolyam története

Jelenleg az egyetemi éveimet töltöm Budapesten, mint a legtöbb hallgató, én is azok táborát erősítem, aki az előadások és vizsgák mellett dolgozik. A hallgatók általában diákmunkát vállalnak, de aki teheti részmunkaidős vagy főállású pozícióban dolgozik. Mindenképp szerettem volna olyan szakmában elhelyezkedni, amit nem lehet megunni, nem sablonos, az érdeklődési körömbe tartozik, ugyanakkor kamatoztathatom a kreatív […]

Bővebben...

2017. április 03., 00:00
Shakerek minden hangulathoz

Egy jó shaker nélkülözhetetlen minden bárban. Minden koktél műértő tudja, hogy egy shaker jóvá teheti vagy el is ronthatja az italt. Különböző stílusú shakerek egy receptet különböző módon alakítanak, adnak hozzá egy kis stílust és ravaszságot. Napjainkban a shakerek széles választéka érhető el, kezdve a legegyszerűbb két részből álló Boston shakertől egészen az extravagáns, kézzel […]

Bővebben...