Barion Pixel
menu

Címke: vendeglatas

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2020. július 30., 00:00
Milyen irányba érdemes elindulnia egy pályakezdőnek?

A vendéglátás van, volt, lesz! Több, mint 20 éve, hogy a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola sikeres szakembereket képez. Rengeteg sikeres szakember indult tőlünk ez idő alatt. Bármi is történjék, a vendéglátásra mindig is szükség lesz, hiszen az emberek alapszükségleteit elégítik ki, ezért a vendéglátós szakemberekre is szükség lesz. Mai cikkünkben arról szeretnénk írni, […]

Bővebben...

2019. április 22., 00:00
Hatalmas a baj a Balatonnál

De nem csak a Balatonnál, hanem az egész országban. Küszöbön a nyári szezon. Ilyenkor bizony mindenki elindul a szabadba, a vízpartok mellé, a vidéki hotelekbe, kirándulóhelyekre. Természetes igény, hogy ilyenkor finom ételeket, italokat, jó borokat és kávékat szeretnénk fogyasztani, és gondtalanul kikapcsolódni. Sajnos azonban gyakran előfordul, hogy a személyzeten látszik, sosem tanulták a vendéglátást és […]

Bővebben...

2018. szeptember 20., 00:00
6 dolog, amit a Margarita koktélról érdemes tudni

Számos olyan koktél van, ami az évek múlásával eltűnik. Szalvétára feljegyezve, amelyek kabát zsebekben felejtve lapulnak valahol vagy szájbeszéd útján ugyan megmarad, de rengeteg változtatáson esik át az évek során elmesélt történetekben. Van néhány dolog, amit biztosan tudunk a Margaritáról, a tequila, a limelé és a narancslikőr klasszikus kombinációjáról. Nincs olyan szabály, amely megtiltaná a […]

Bővebben...

2018. augusztus 28., 00:00
Szívószálak – 10 alternatív megoldás a plasztik szívószál helyett

A fenntarthatóság az alkohol- és italiparban is jelenleg óriási figyelmet kap és nem véletlenül, mivel a bárok iszonyatos mennyiségű hulladékot termelnek és a hulladéklerakókban keletkezett üvegházhatású gázok mennyisége jelentősen befolyásolja Földünk klímáját. Az egyik kicsi, de annál jelentősebb eszköz a műanyag szívószálak, amelyeket a hagyományos műanyagokhoz hasonlóan fosszilis energiahordozókból gyártanak. Ezek kiküszöbölésével már látványosan csökkenthető […]

Bővebben...

2018. augusztus 22., 00:00
Párlatlexikon

A koktélok alapszeszei között számos párlattal kísérletezhetünk. A legnépszerűbb rumokkal, brandy-vel, konyakkal, a brazil cukornádpárlattal, a cachaça-val, vagy akár az abszint is a poharunkba kerülhet. A Mojito Mixeriskola mixertanfolyamain mindezek előkerülnek és tanulóink a gyakorlatban is használják a koktélok elkészítéséhez. Nézzünk meg néhányat, mit is tudunk ezekről. RUM A rum szerelmeseinek a világon mindennél többet […]

Bővebben...

2018. augusztus 10., 00:00
Gin&Tonic kultúra a Karib-szigeteken

Ha szomjas vagy és a nyaralásodat a Karib-térség déli részén, a Curaçao szigetén töltöd, akkor a Piña Colada vagy a Blue Hawaiian koktélokra mindig számíthatsz. De annak az italnak, amire igazán vágysz semmi köze az ananászhoz vagy a blenderhez. Curaçao szigetén van egy Gin&Tonic kultúra, ami méltó riválisa a spanyolországi hagyománynak. A nagy kérdés hogyan került egy […]

Bővebben...

2018. július 25., 00:00
BARISTA KOLLEGINÁT KERES A COFFEE SHOP 64

A Coffee Shop 64 több, mint 5 éves múlttal rendelkező, folyamatosan fejlődő kávézó. Hamarosan már 2 helyen (Budapest VII. ker. Rákóczi út 64., IX. ker. Ráday utca 5). – Profi géppark és saját pörkölésű kávék (Nuova Simonelli WBC, La Marzocco, Mazzer, Mahlkönig, Fiorenzato, Sonofresco, Probat, stb..) – Profi csapat, rendes főnök és segítőkész munkatársak – Versenyképes […]

Bővebben...

2018. február 05., 00:00
Fromage üzletbe új csapattagokat keresnek

Több, mint öt éve működő, Best of Budapest díjas gourmet üzletünkbe keressük leendő kollégáinkat. Amit nyújtunk: jó hangulatú légkör folyamatos kóstolók stabil munkahely hosszútávú munkalehetőség versenyképes jövedelem Számunkra a legideálisabb kolléga lenne: a gasztronómia iránt érdeklődő sajt- és borkedvelő bármixer képzésen végzett rugalmas, kedves, vidám természetű vendégorientált nagy teherbírású szorgalmas angol nyelvtudással rendelkező Várjuk az […]

Bővebben...

2017. november 28., 00:00
Az Egyesült Államok 9 legdrágább koktélja

Amerika 9 legdrágább koktélját mutatjuk be nektek! Mialatt manapság a legtöbb amerikai bárban 10 és 20 dollár közötti értékben fogyaszthatsz koktélt, addig más bárokban speciális itallapokkal is találkozhatsz, ahol nem ritkán 40 és 50 dollár között kérhetsz egy-egy italt. De mi a helyzet a 100 vagy 300 dolláros koktélokkal? Vagy esetleg szeretnél költeni 1000 dollárt […]

Bővebben...

2017. november 16., 00:00
5 bitter, ami nem hiányozhat a polcodról

Angostura, Peychaud, The Bitter Truth Orange, Bittermens Hopped Grapefruit, The Bitter Truth Celery Bitters Az 1800-as években a keserűk még az orvostudományhoz tartoztak. A betegségekre, például a köhögés, a gyomorfájás és a vesebetegségek gyógyítására alkalmazták, de idővel az emberek felismerték, hogy a bitterek sokkal jobban fogyaszthatóak az italokban. Az egyre divatosabb mozgalom, miszerint igyekezünk minél […]

Bővebben...

2017. november 15., 00:00
Ingyenes Tréning Nap – November. 27.

A  Mojito Mixeriskola és a Barista Akadémia november 27-én rendezi meg a következő ingyenes tréning napot. Az oktatásra szeretettel várjuk korábbi és jelenlegi tanulóinkat is. A pincér-, standolás-, rendezvényszervezés- és a free pouring tréning közül választhattok, a lelkesebbek akár mindegyik tréningen részt vehetnek és fejleszthetik tudásukat teljesen ingyen.  Időpont: 2017. november 27. hétfő Helyszín: Mojito Mixeriskola & […]

Bővebben...

2017. november 08., 00:00
Lavender Rosé Royal Koktél

Levendulás extra finom pezsgő koktél Egy kifinomult koktél nem jelenti azt, hogy bonyolult a receptúra! A Lavender Rosé Royal koktél mindenkit megdöbbent, még a legkritikusabb koktél sznobokat is, mégis egyszerűen elkészíthető. Az édes, apró levendula virágok ízjegyeivel, a rozéval és a kesernyés grapefruitlével egy komplex italt kapunk. Pezsgővel feltöltve ideális bármelyik ünnepi eseményen! Hogyan keletkezett a Lavender Rosé […]

Bővebben...

2017. október 19., 00:00
5 legkreatívabb módszer az abszint fogyasztásához – Abszint koktél

5 kreatív abszint koktél recept! Az abszint (Green Fairy) nem tréfadolog. Igazán nagy alkoholtartalmú, intenzív gyógynövény aromákkal rendelkező ital, így nem csoda, hogy még mindig akad olyan, aki úgy gondolja, hogy az abszint pszichoaktív hatással bír. (Valóban van hallucinogén hatása, ha extrém mennyiséget fogyasztanak belőle.) A finomabb tulajdonságai miatt remekül illik a koktélok alapanyagai közé. […]

Bővebben...

2017. szeptember 08., 00:00
Daiquiri Koktél története

Minden amit tudni akartál a Daiquiri koktélról! A Daiquiri közeli rokonságban van a Canchanchara koktéllal, ami egy XIX. századi kubai ital, rum, citrom, méz és víz keveréke. A Daiquirit Jennings Stockton Coxnak köszönhetjük, aki egy amerikai mérnök volt a XX. század fordulóján.  Daiquiri története 1898-ban, Roosevelt San Juan Hill-i csatában aratott győzelme után,  az amerikaiak […]

Bővebben...

2017. augusztus 29., 00:00
Bartender álláslehetőség Norvégiában!

Norvégiába keresnek gyakorlott bártendert mielőbbi munkakezdéssel. Helyszín: Havnekontoret Kaffe bar og spiseri Kristiansund, Norvégia Korábban a Barista Akadémián és a Mojito Mixeriskolában, mixerként és baristaként végzett hallgatónk a norvég bár menedzsereként keres további alkalmazottat. Amit elvárnak: angol nyelv társalgási szintű ismerete megbízhatóság önállóság terhelhetőség alkalmas legyen csapatmunkára előnyt jelent a norvég nyelvtudás, de nem feltétel Amit […]

Bővebben...

2017. május 16., 00:00
Siófoki cocktail bárban álláslehetőség!

Siófoki cocktail bárba keresünk a nyári szezonra: – Bartendert – Pultost – Felszolgálót – Hostest  Olyan fiatal lányok és fiúk jelentkezését várjuk akik szeretnék elsajátítani, tapasztalatot szerezni a vendéglátásban és/vagy aki szeretné hasznosan eltölteni a nyári szünetét. Főiskolások, most érettségizők jelentkezését is várjuk. Nagyszerű lehetőség, hogy aktívan és remek élményekkel töltsd el a nyarat. Jelentkezz […]

Bővebben...