Címke: videk
Szárazjég a bárokban – #Mixer Tanfolyam
A szárazjég használata a bárpultban! Több, mint egy évtizede kezdődött a molekuláris gasztronómia és mixológia népszerűsége. Ma már teljesen természetes, hogy a konyhában ás a bárpultban is használunk olyan vegyszereket és anyagokat, amelyek segítségével megváltoztathatjuk az italok halmazállapotát. Ezen italok elkészítésében és szervírozásában nagyon sokat segít a szárazjég, amit a SZÁRAZJÉG KFT. biztosít a számunkra […]
Bővebben...
11 rum koktél, amit otthon is elkészíthetsz
Rum koktél variációk akár otthonra is! A rum alapú koktélokat nem csak a nyaralás alatt, a tengerparton iszogatva lehet élvezni, az év bármely szakaszában elkészíthetsz egy-egy ilyen koktélt az otthonodban is. Egy parti alkalmával a barátokkal vagy egy pihentető szieszta idején, mindig tökéletes választás. Olyan koktélokat hoztunk, ami a lakásodba varázsolja a tengerparti hangulatot, a […]
Bővebben...
Cosmopolitan koktél története, készítése! – Mixer Tanfolyam
A Sex és New York sztárja a Cosmopolitan koktél! A legendás Cosmopolitan egyszerű koktél mégis nagy háttérrel rendelkezik. Az 1990-es években elérte népszerűségének csúcspontját, amikor az HBO „Szex és New York” című sorozat virágkorát élte. A rózsaszínű Martini a sorozatban szereplő karakterek kedvenc koktélja volt. De honnan ered a Cosmopoitan Koktél? Gary Regan szerint az […]
Bővebben...
Mixertanfolyam indul Tatán 2018. szeptember 19-én
A Mojito Mixeriskola 2018. szeptember 19-én Tatán indít mixertanfolyamot. A mixertanfolyam célja, olyan szakemberek képzése, akik a nálunk megszerzett magas szintű elméleti és gyakorlati tudásuknak köszönhetően, a világ bármely pontján megállják a helyüket a bárpult mögött. Legyen szó bárról, kávézóról, étteremről, folyami vagy óceánjáró hajókról. A tankönyveket, az italokat, az eszközöket természetesen az iskola biztosítja. Hallgatóink a tanfolyam […]
Bővebben...
Whiskey 1,2 millió dollárért?
Ha whiskey rajongó vagy, bizonyára nem bánod, ha többet kell költened a minőségi italra. De vajon mi lehet a whiskey árának felső határa? Mennyit ér egyeseknek egy üveg minőségi whiskey? Egy pár The Macallan 1962 évjáratos whiskeyt rekord áron, 1,2 millió dollárért sikerült értékesíteni, így ezek a palackok a legdrágábbak, amit valaha eladtak. A palackok […]
Bővebben...
BARISTA KOLLEGINÁT KERES A COFFEE SHOP 64
A Coffee Shop 64 több, mint 5 éves múlttal rendelkező, folyamatosan fejlődő kávézó. Hamarosan már 2 helyen (Budapest VII. ker. Rákóczi út 64., IX. ker. Ráday utca 5). – Profi géppark és saját pörkölésű kávék (Nuova Simonelli WBC, La Marzocco, Mazzer, Mahlkönig, Fiorenzato, Sonofresco, Probat, stb..) – Profi csapat, rendes főnök és segítőkész munkatársak – Versenyképes […]
Bővebben...
Tréning Nap a Mojito Mixeriskolában július 16-án (pincér, standolás és free pouring tréning)
Ha már a Mojito Mixeriskola és a Barista Akadémia tanulója vagy, akkor most nagyszerű lehetőséged van a továbbképzésedre. Július 16-án ingyenes tréning napot tartunk Mixeriskolánkban, amit érdemes kihasználnod. A programok között lesz a pincér-, standolás és elszámoltatás tréning, illetve a free pouring tréning is. Ha még nem tanulsz a barista és bármixer iskolánkban, de szívesen képeznéd magad nálunk, akkor […]
Bővebben...
Ismerj meg 5 kiváló japán párlatot
Ha ittál már japán szeszes italt, nagy az esély arra, hogy az whisky volt. Köszönhetően az ország saját whiskyjéhez való ragaszkodásának és a helyiek ügyességének, az elegáns, szerte a világon közkedvelt Japán whiskyt a mai napig készítik és palackozzák. Azonban nemcsak a whiskyre szorítkoznak. Az utóbbi időben néhány tiszta, áttetsző párlat is kikerült a felkelő […]
Bővebben...
Hogyan válassz mixer és barista iskolát!
Ha barista vagy mixer iskolát keresel, mi segítünk a döntésben! Ha az ember elhatározza magát, hogy elvégez egy mixer vagy barista tanfolyamot, sok szempontot kell figyelembe vennie a választásnál. Ár, lokáció, időbeosztás, oktatók, bizonyítvány, stb. Néhány hasznos tanáccsal segítünk a döntésben. Milyen szempontok alapján válasssz barista vagy mixer tanfolyamot? Ár Az ár fontos. A mixer […]
Bővebben...
A 20 legjobb Disaronno Amaretto koktél – Mixer Tanfolyam
Bomba Disaronno Amaretto koktélok! Az amaretto keserédes mandula és vanília íze fantasztikusan keveredik a sötét alkoholokkal – főként whisk(e)y-vel és a hosszan érlelt tequilával is. Ez a sok oldalú likőr fehér/áttetsző szeszekkel is jól kombinálható – vodkával, de természetesen ginnel is, erre brilliáns példaként szolgál a Marsala Martini koktél, gin és amaretto tökéletes keveréke. Disaronno […]
Bővebben...
11 abszolút ellenállhatatlan ananászos koktél – mixer tanfolyam 2022
Ne hagy ki ezt a 11 ananászos koktélt! Azok számára, akik nem tudnak a trópusokon pihenni most bemutatunk 11 nyári, ananászos koktélt, hogy akár otthon is élvezni lehessen a szabadság édes ízét. Az ananász rendkívül népszerű és a bártenderek innovatív módon igyekeznek bemutatni ezt a gyümölcsöt, készítenek „grillezett ananászleveket” vagy épp a kivájt, üreges gyümölcsöt […]
Bővebben...
Ingyenes Tréning Nap Június 20-án (free pouring, angol bárszaknyelv és még sok más)
Szeretnél előnyt szerezni a munkaerőpiacon? Bármixerként és baristaként szükséged lehet plusz tudásra. Ha már a Mojito Mixeriskola és a Barista Akadémia tanulója vagy, akkor a június 20.-i tréning napunkon teljes ingyen vehetsz részt. A programok között lesz pincér-, standolás és elszámoltatás-, free pouring és angol bárszaknyelv tréning is. Ha még nem vagy hallgatónk, de szívesen képeznéd magad […]
Bővebben...
Agávé hiány? Van okunk az aggodalomra?
Ha tequila rajongónak vallod magad, akkor aggodalommal tölthet el az ital árnövekedése, ami az agávé -tequila alapanyaga- hiányából származik. A tüskés, kékeszöld növénynek, mely a tequila szíve-lelke, 2016-os árfolyama kilogrammonként 4 pezó alatt maradt (kb. 0,21 dollár). Mára ez közel a hatszorosára emelkedett, több, mint 23 pezó 1 kilogramm agávé (kb. 1,26 dollár). „Az agávé árak ciklikusak” – […]
Bővebben...
Minden, amit a koktélszűrőkről tudni érdemes. De melyiket válasszuk?
A koktél szűrők és minden amit tudni érdemes róluk! Ha az otthoni bár kialakításán töröd a fejed és a konyhában a báreszközöknek is helyet adsz, felmerülhet a kérdés, hogy az eszközök nagy választékából melyiket szerezd be. Az alapanyagokon kívül nagy hangsúlyt kell fektetni az eszközök beszerzésére és a technikák elsajátítására is. A Mojito Mixeriskola mixer […]
Bővebben...
Mixer és Barista tanfolyam indul folyamatosan!
Folyamatosan várunk Bartender Képzéseinken és Barista Tanfolyamainkon! Ajándékozz tanfolyamot vagy iratkozz be Te magad a barista és mixer képzésekre, várunk minden hónap közepén. A Mojito Mixeriskola és a Barista Akadémia oktatói az alapoktól egészen a haladó szintig elkísérnek és mindenben a segítségedre lesznek! Egyes képzésekhez kedvezményeket, ajándék tanfolyamokat és ajándék tréningeket is kapsz. A barista és mixer […]
Bővebben...
Profi Barista és Mixer Csomagok ajándékkal – Jelentkezési határidő: március 8.
Mixer és Barista Tanfolyamok extra ajándékkal! A Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola a megszokott alapfokú, gyorsított, haladó/latte art, egyéni barista és mixertanfolyamokon kívül márciustól Profi Barista és Mixer Csomagokat is indít, amihez ajándékba Barista MasterClass és American Bartending tanfolyamokat adunk. A képzések végén nemzetközi magyar-angol nyelvű bizonyítványt és munkaajánlatot is kapsz. A tanfolyam díjakat […]
Bővebben...
Top 10 Don the Beachcomber koktél
A 10 legjobb Don the Beachcomber koktél DONN BEACH (korábbi ismert nevén Ernest Raymond Beaumont Gantt) találta ki a Tiki koktélokat, amikor 1933-ban egy trópusi-tengeri témájú kis bárt nyitott meg, a Don’s Beachcomber Café-t, egy apró helyen a McCadden Place-ben, Hollywoodban. Hoolywood Boulevard utcájáról besétáló támogatókat hajtotta a kíváncsiság és jó néhányan feleszméltek, hogy egy fontos stílus és […]
Bővebben...
2018-tól a Bacardi portfóliójában a Patrón
Patrón a tequilák királya a Bacardinál! A családi tulajdonban lévő Bacardi Limited, a világ legnagyobb magánjellegű szeszes ital cége, a közel múltban bejelentette, hogy a prémium szeszes italait bővíti és végleges megállapodást kötött a Patrón Spirits International AG, a PATRÓN® márka, a világ legkeresettebb ultra-prémium tequilát gyártó cégével. A cégek közti tranzakciók, a részvények értéke jól […]
Bővebben...
Karácsonyi Puncs Koktél
Puncs koktél Karácsonyra! A Mojito Mixeriskola egy remek karácsonyi koktélt mutat be Nektek, amivel az ünnepek alatt is bátran kedveskedhettek a vendégeknek. Ha még a megfelelő ajándékot keresed, akkor is jó helyen jársz, ajándékozz mixer tanfolyamot szeretteidnek vagy vegyél részt Te magad a mixer képzéseken. Fantasztikus élmények, új barátok és egy különleges szakma vár a mixer […]
Bővebben...
5 bitter, ami nem hiányozhat a polcodról
Angostura, Peychaud, The Bitter Truth Orange, Bittermens Hopped Grapefruit, The Bitter Truth Celery Bitters Az 1800-as években a keserűk még az orvostudományhoz tartoztak. A betegségekre, például a köhögés, a gyomorfájás és a vesebetegségek gyógyítására alkalmazták, de idővel az emberek felismerték, hogy a bitterek sokkal jobban fogyaszthatóak az italokban. Az egyre divatosabb mozgalom, miszerint igyekezünk minél […]
Bővebben...
Készítsd el a saját ír krémlikőrödet
Készítsd el otthon a legfinomabb ír krémlikőrt! Többen is tapasztalhatták, hogy a nyaraláson kóstolt ételek és italok közül a házi készítésűek voltak a legfinomabbak. Mi lehet még ennél is jobb? Azaz ital, ami házi készítésű és egyben likőr is. Természetesen fűszeres bourbon golyókat, whiskeys-vajkaramellás szószt vagy mandulás-konyakos kekszeket is készíthetünk az ünnepekre, de valójában érdemesebb […]
Bővebben...
Lavender Rosé Royal Koktél
Levendulás extra finom pezsgő koktél Egy kifinomult koktél nem jelenti azt, hogy bonyolult a receptúra! A Lavender Rosé Royal koktél mindenkit megdöbbent, még a legkritikusabb koktél sznobokat is, mégis egyszerűen elkészíthető. Az édes, apró levendula virágok ízjegyeivel, a rozéval és a kesernyés grapefruitlével egy komplex italt kapunk. Pezsgővel feltöltve ideális bármelyik ünnepi eseményen! Hogyan keletkezett a Lavender Rosé […]
Bővebben...
5 klasszikus Bourbon koktél újragondolva
Az 5 legmenőbb Bourbon koktél átalakítva! A tökéletes egyensúly megtalálása a bourbon italoknál ma már nem nehéz feladat. A kézműves koktélok újjáéledésével a tradícióra fókuszálnak, minden bártender ismeri a só fontosságát a receptúrákban, amivel szívesen dolgozik és pillanatok alatt hibátlan koktélt tud keverni. A Bourbon koktélok különösen népszerűek, és imádjuk kóstolni az olyan klasszikusok újabb […]
Bővebben...
Egy mixertanfolyam története
Jelenleg az egyetemi éveimet töltöm Budapesten, mint a legtöbb hallgató, én is azok táborát erősítem, aki az előadások és vizsgák mellett dolgozik. A hallgatók általában diákmunkát vállalnak, de aki teheti részmunkaidős vagy főállású pozícióban dolgozik. Mindenképp szerettem volna olyan szakmában elhelyezkedni, amit nem lehet megunni, nem sablonos, az érdeklődési körömbe tartozik, ugyanakkor kamatoztathatom a kreatív […]
Bővebben...