Oldal kiválasztása

Ezeket az őrült italokat próbáld ki 2017-ben!

Ezeket az őrült italokat próbáld ki 2017-ben!

Mutatunk neked 8 izgalmas italt, próbáld ki, ha mered 🙂 Az újévre Jeff Cioletti szerző, aki az olvasók körében is népszerű, remek ötletet kínál 2017-re ’Drink Adventurously’ (’Igyál merészen’) jelszóval.

Könyvében, amelynek címe ’A kalandos ivás éve: 52 mód, hogy kilépj a komfortzónádból’ Cioletti az alkoholos italok kedvelőit állítja kihívás elé egy érdekes küldetéssel: minden héten valami újat kell kipróbáljanak egész évben.

Nos, készen állsz a kihívásra? Íme 8 ital Cioletti ajánlásából, amelyet érdemes letesztelni!

mixer tanfolyam (3)

PULQUE

Míg a tequila és a mezcal is szerepel a listán, úgy egy másik agávé termék, a pulque is felkerült. Cioletti jellemzése szerint: „közepesen édeskés, jelentősen viszkózus ital egy tejes-vizes megjelenéssel, amely az agávé növényből kinyert nedv közvetlen fermentálásának köszönhető”. Ízvilágát tekintve, földes és citrusos ízek mixe, a pulquerakban gyakran különféle gyümölcslevekkel és egyéb aromákkal együtt szolgálják fel.

mixer tanfolyam (4)
BAIJIU

Kína híresen illatos, gyakran magas alkoholtartalmú fehérlikőrje, „semmihez sem fogható, amit eddig kóstoltál” – állítja Cioletti. „Valóban semmihez sem hasonlít, ez egy külön állatfaj.”

CHILI PEPPER BEER

Igen, a csilivel beoltott sör, a sriracha barna sörtől a pepper porter-ig csupán a csípős tüzesség-függőkre vár.

mixer tanfolyam (2)PRUNO

Erjesztett italként, a Pruno, mintha a börtön falain belül készülne el. Alapanyagul bármilyen nemű gyümölcsöt felhasznál (többek között, mint ahogy a név is utal rá, aszalt szilvát), további hozzávalókat, illetve kenyérélesztőt. Cioletti nem fejezi ki pártolását, csupán leszögezi: ki kell próbálni. Ugyanakkor kiemel egy legális, kereskedelemben is elérhető márkát, a Pruno-t (mi mást?), amelyet fekete-fehér börtön-csíkos üvegben árusítanak.

BOURBON-AGED BEER

„A hordóban érlelt sörfőzés talán leginkább egy kétélű kardhoz hasonlít” vallja Cioletti. „Maradék bourbon (vagy bármely más szesz, néha bor) hozzáadásával rengeteg hibáját elrejthetjük.” Azonban ekképpen új ízvilágot és sokrétűséget adhatunk hozzá.

mixer tanfolyam (5)

SOLBESO

A kakaó alapú szesz Dél-Amerikából származik, íze azonban gyümölcshöz hasonló, mivel elkészítéséhez a dús, pépes gyümölcshúst használják, ami körülöleli az értékes kakaóbabokat.

mixer tanfolyam (6)

 

MEAD

Nem csupán Trónok harca rajongók számára. A mézsör (vagy helyenként mézbor) a modernkori aranykorát éli rendkívül széles skálájú elérhető választékban. Cioletti a Sunnyvale-i Rabbit’s Foot Meadery-t és a B. Nektar Mézsöröző-t emeli ki, mondván ezeket érdemes felkeresni.

mixer tanfolyam (7)MALÖRT

Egy rendkívül keserű ital, amelyet gyakran Chicagohoz kötnek. Az abszint rokona, alapja üröm és a fűszeres svéd bësk szesz. Megjegyzés: A ’Malört fej’, azaz a grimasz, amit egy korty lenyelése után vágunk, már különféle fotómontázsokban és videókban is fellelhető.

 

Érdekelnek a különleges italok, koktélok? Tanulj róluk, keverd le őket!

Mixer tanfolyam beiratkozás: 2017. február 13. 17 óra

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tanfolyam időpontok

Sze
26
ked
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Szeged
Alapfokú mixertanfolyam @ Szeged
Sze 26 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
Sze
27
sze
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Békéscsaba
Alapfokú mixertanfolyam @ Békéscsaba
Sze 27 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
Sze
28
csü
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Szolnok
Alapfokú mixertanfolyam @ Szolnok
Sze 28 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
okt
9
hét
15:00 Barista tanfolyam @ Baja
Barista tanfolyam @ Baja
okt 9 @ 15:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
okt 9 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 American Bartending tanfolyam @ Budapest
American Bartending tanfolyam @ Budapest
okt 9 @ 17:00
American Bartending Tanfolyam: A Mojito Mixeriskola AMERICAN BARTENDER TANFOLYAMAIN 2006 óta foglalkozik bártenderek (mixerek) magas szintű oktatásával, hogy megfeleljenek a magyar és a nemzetközi munkaerőpiac elvárásainak. Az American Bartending tanfolyam célja, a gyors, látványos és pontos koktélkészítés, valamint az[...]
17:00 Barista tanfolyam @ Budapest
Barista tanfolyam @ Budapest
okt 9 @ 17:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Gyorsított barista tanfolyam @ Budapest
Gyorsított barista tanfolyam @ Budapest
okt 9 @ 17:00
A Barista Akadémia a hallgatói igényeket kielégítve gyorsított barista tanfolyamokat indít. Az expressz barista képzést azoknak ajánljuk, akiknek nincs idejük a hat hetes képzésre vagy olyan városban élnek, ahol nincs barista tanfolyam. A gyorsított tanfolyam tematikája[...]
17:00 Gyorsított mixertanfolyam @ Budapest
Gyorsított mixertanfolyam @ Budapest
okt 9 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és[...]
17:00 Haladó barista tanfolyam @ Budapest
Haladó barista tanfolyam @ Budapest
okt 9 @ 17:00
Nálunk az alap képzés után nincs vége a tanfolyamnak, folytatódik a haladó képzéssel! Aki tökéletesen begyakorolta az alapokat, az ugorhat egy lépcsőfokot és megismerkedhet a híres és közkedvelt Latte Art-al.  A haladó tanfolyamon elsajátíthatja a három[...]

Tanfolyam jelentkezés

Adatok

 

Ellenőrzés