Oldal kiválasztása

Ezeket az őrült italokat próbáld ki 2017-ben!

Ezeket az őrült italokat próbáld ki 2017-ben!

Mutatunk neked 8 izgalmas italt, próbáld ki, ha mered 🙂 Az újévre Jeff Cioletti szerző, aki az olvasók körében is népszerű, remek ötletet kínál 2017-re ’Drink Adventurously’ (’Igyál merészen’) jelszóval.

Könyvében, amelynek címe ’A kalandos ivás éve: 52 mód, hogy kilépj a komfortzónádból’ Cioletti az alkoholos italok kedvelőit állítja kihívás elé egy érdekes küldetéssel: minden héten valami újat kell kipróbáljanak egész évben.

Nos, készen állsz a kihívásra? Íme 8 ital Cioletti ajánlásából, amelyet érdemes letesztelni!

mixer tanfolyam (3)

PULQUE

Míg a tequila és a mezcal is szerepel a listán, úgy egy másik agávé termék, a pulque is felkerült. Cioletti jellemzése szerint: „közepesen édeskés, jelentősen viszkózus ital egy tejes-vizes megjelenéssel, amely az agávé növényből kinyert nedv közvetlen fermentálásának köszönhető”. Ízvilágát tekintve, földes és citrusos ízek mixe, a pulquerakban gyakran különféle gyümölcslevekkel és egyéb aromákkal együtt szolgálják fel.

mixer tanfolyam (4)
BAIJIU

Kína híresen illatos, gyakran magas alkoholtartalmú fehérlikőrje, „semmihez sem fogható, amit eddig kóstoltál” – állítja Cioletti. „Valóban semmihez sem hasonlít, ez egy külön állatfaj.”

CHILI PEPPER BEER

Igen, a csilivel beoltott sör, a sriracha barna sörtől a pepper porter-ig csupán a csípős tüzesség-függőkre vár.

mixer tanfolyam (2)PRUNO

Erjesztett italként, a Pruno, mintha a börtön falain belül készülne el. Alapanyagul bármilyen nemű gyümölcsöt felhasznál (többek között, mint ahogy a név is utal rá, aszalt szilvát), további hozzávalókat, illetve kenyérélesztőt. Cioletti nem fejezi ki pártolását, csupán leszögezi: ki kell próbálni. Ugyanakkor kiemel egy legális, kereskedelemben is elérhető márkát, a Pruno-t (mi mást?), amelyet fekete-fehér börtön-csíkos üvegben árusítanak.

BOURBON-AGED BEER

„A hordóban érlelt sörfőzés talán leginkább egy kétélű kardhoz hasonlít” vallja Cioletti. „Maradék bourbon (vagy bármely más szesz, néha bor) hozzáadásával rengeteg hibáját elrejthetjük.” Azonban ekképpen új ízvilágot és sokrétűséget adhatunk hozzá.

mixer tanfolyam (5)

SOLBESO

A kakaó alapú szesz Dél-Amerikából származik, íze azonban gyümölcshöz hasonló, mivel elkészítéséhez a dús, pépes gyümölcshúst használják, ami körülöleli az értékes kakaóbabokat.

mixer tanfolyam (6)

 

MEAD

Nem csupán Trónok harca rajongók számára. A mézsör (vagy helyenként mézbor) a modernkori aranykorát éli rendkívül széles skálájú elérhető választékban. Cioletti a Sunnyvale-i Rabbit’s Foot Meadery-t és a B. Nektar Mézsöröző-t emeli ki, mondván ezeket érdemes felkeresni.

mixer tanfolyam (7)MALÖRT

Egy rendkívül keserű ital, amelyet gyakran Chicagohoz kötnek. Az abszint rokona, alapja üröm és a fűszeres svéd bësk szesz. Megjegyzés: A ’Malört fej’, azaz a grimasz, amit egy korty lenyelése után vágunk, már különféle fotómontázsokban és videókban is fellelhető.

 

Érdekelnek a különleges italok, koktélok? Tanulj róluk, keverd le őket!

Mixer tanfolyam beiratkozás: 2017. február 13. 17 óra

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tanfolyam időpontok

Már
28
ked
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Baja
Alapfokú mixertanfolyam @ Baja
Már 28 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Szekszárd
Alapfokú mixertanfolyam @ Szekszárd
Már 28 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
Már
29
sze
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Sopron, Sky Bár
Alapfokú mixertanfolyam @ Sopron, Sky Bár
Már 29 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Győr
Alapfokú mixertanfolyam @ Győr
Már 29 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 Haladó mixertanfolyam @ Sopron, Sky Bár
Haladó mixertanfolyam @ Sopron, Sky Bár
Már 29 @ 17:00
Ezt a tanfolyamunkat bártenderek számára ajánljuk. Mindenképp szükséges hozzá már meglévő alapfokú mixerképzés. A haladó mixertanfolyam olyan átfogó szemlélet módot, elméleti és gyakorlati tudást biztosít a hallgatóknak, amely bírtokában biztos a siker a világ bármely[...]
Már
30
csü
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Székesfehérvár
Alapfokú mixertanfolyam @ Székesfehérvár
Már 30 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 Barista tanfolyam @ Sopron, Solo étterem
Barista tanfolyam @ Sopron, Solo étterem
Már 30 @ 17:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Egyéni mixerképzés @ Sopron, Solo Étterem
Egyéni mixerképzés @ Sopron, Solo Étterem
Már 30 @ 17:00
Egyéni képzés saját ütemben, rugalmas időbeosztással, teljes tananyag, profi oktatóval, akár 1 hét alatt, mindössze 130.000 Ft-ért! A Mojito Mixer iskolában lehetőséged van egyéni mixer képzésre is. Ha nincs időd vagy kedved 12 hétig tanfolyamra[...]
17:00 Kettő az egyben: barista és mixe... @ Sopron, Solo étterem
Kettő az egyben: barista és mixe... @ Sopron, Solo étterem
Már 30 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és[...]
ápr
3
hét
15:00 Barista tanfolyam @ Szeged
Barista tanfolyam @ Szeged
ápr 3 @ 15:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]

Tanfolyam jelentkezés

Adatok

 

Ellenőrzés