Oldal kiválasztása

Házi készítésű Málnalikőr

Házi készítésű Málnalikőr

A liquor.com egyik bejegyzésében Barbara Kiebel osztja meg olvasóival a házi málnalikőr készítésének fortélyait. Az elmúlt pár évben, a blogírót szinte megfertőzte a vágy, hogy saját likőröket alkosson. Nemcsak saját fogyasztásra, hanem ajándékötletnek is fantasztikus. 2010-ben, a Limoncello készítésével kezdte és máig folytatja a jobbnál jobb italok kipróbálását. Finom, gyönyörű és könnyen elkészíthető… közel tökéletes italok szerepelnek a könyvében. A Limoncellonak köszönhetően olyan ajtók nyíltak ki a számára, ami miatt egyre sikeresebben állította elő a házi készítésű likőröket, mint például az áfonya, a kávé és a csokoládé likőrt is. Mindegyikben egy közös dolog volt, a vodka. Néhány évvel ezelőtt kipróbált valami újat és mivel a Chambord Raspberry likőr mindig is a kedvencei közé tartozott, ezért tökéletes választásnak tűnt.

Volt egy recept, amit egy likőr márka javasolt, így kapva kapott az alkalmon, kipróbálta és jónak bizonyult. DE! Mindig ugyanolyan recept alapján? Sokkal bonyolultabb volt az elkészítése, mint más receptek szerint és az ital frissítő hatása is elmaradt, nem úgy, mint a korábban elkészített Limoncello esetén. Imádja az egyszerűséget; vodka, cukor és gyümölcs, így a Raspberry likőrt más alapösszetevőkkel is kipróbálta.

A szerző megosztotta tapasztalatait és reméli, hogy hasznos lesz azok számára, akik szintén ilyen egyéni vállalkozásba kezdenek, és ki akarják próbálni képességeiket a házi készítésű italok világában. Ha szeretnéd, hogy kész legyen a nyári szezonra, akkor készítsd el most!

A málnalikőr legkevesebb 3 hét alatt készül el. A likőrhöz a Smirnoff vodkát használta, de jó választás lehet a Grey Goose vagy a Bacardi Carta Blanca is. Ilyen vodkákat keress, ha magasabb alkohol tartalmat szeretnél elérni, sokkal jobban összedolgozik bármilyen gyümölccsel vagy citrusfélével.

Ez a likőr sokféleképpen ajánlható. A jégre öntve whiskys pohárban, egyenesen egy fagyos szíverősítő. Egy igazi ünnepi eseménynél, némi hűtött Proseccoval kiváló; a képen a szerző egy korábbi karácsonyi partiján van felszolgálva az ital; nem csak finom, de tökéletes összhangban van az ünnepi fényekkel.

A nyári szezonban is kitűnő desszertek mellé. Néhány gombóc fagylaltra öntve, egy kevés csokoládéval meghintve igazán élvezetes. Nagyon laktató és tényleg egyszerű az elkészítése. Láss hozzá, nem bánod meg!

Házi készítésű Raspberry likőr

3 főre

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók:

  • 600 gramm friss vagy fagyasztatott málna
  • ½ üveg vodka
  • 1 csésze cukor

Elkészítés:

Öntsük a málnát egy nagy edénybe és fedjük be a cukorral. Öntsük rá az összes vodkát, és zárjuk le egy fedéllel.

Az első napon többször rázzuk össze, keverjük meg, amíg az összes cukor feloldódik.

Sötét, hűvös helyen tároljuk legalább egy hónapig (a szerző 6 hetet ajánl, ez idő alatt biztosan elkészül). Két naponta meg kell keverni, össze kell rázni.

Ha kész, palackozd be. Vacsora után kellemes hűtött italként fogyasztható!

 

Ha szeretnél otthonosan mozogni az italok világában, akkor jelentkezz mixertanfolyamaink egyikére!

Az alapfokú mixertanfolyamunkról részleteket itt találtok!

 

 

Tanfolyam időpontok

Sze
25
hét
egész nap Ingyenes tréning nap @ Budapest, Mojito Mixeriskola
Ingyenes tréning nap @ Budapest, Mojito Mixeriskola
Sze 25 egész nap
Szeretettel Várunk minden Kedves volt és jelenlegi hallgatónkat szeptember 25-én, hétfőn az ingyenes tréning napunkon! Egyedülálló lehetőség a hallgatóinknak, hogy tovább képezzék magukat és elsajátítsák a szakma fortélyait. Gyere és képezd magad TE IS a Mojito Mixeriskolában![...]
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Hódmezővásárhely
Alapfokú mixertanfolyam @ Hódmezővásárhely
Sze 25 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Szentes
Alapfokú mixertanfolyam @ Szentes
Sze 25 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 Intenzív mixertanfolyam @ Miskolc, New Orleans Music Pub
Intenzív mixertanfolyam @ Miskolc, New Orleans Music Pub
Sze 25 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában[...]
Sze
26
ked
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Szeged
Alapfokú mixertanfolyam @ Szeged
Sze 26 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
Sze
27
sze
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Békéscsaba
Alapfokú mixertanfolyam @ Békéscsaba
Sze 27 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
Sze
28
csü
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Szolnok
Alapfokú mixertanfolyam @ Szolnok
Sze 28 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
okt
9
hét
15:00 Barista tanfolyam @ Baja
Barista tanfolyam @ Baja
okt 9 @ 15:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
okt 9 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 American Bartending tanfolyam @ Budapest
American Bartending tanfolyam @ Budapest
okt 9 @ 17:00
American Bartending Tanfolyam: A Mojito Mixeriskola AMERICAN BARTENDER TANFOLYAMAIN 2006 óta foglalkozik bártenderek (mixerek) magas szintű oktatásával, hogy megfeleljenek a magyar és a nemzetközi munkaerőpiac elvárásainak. Az American Bartending tanfolyam célja, a gyors, látványos és pontos koktélkészítés, valamint az[...]

Tanfolyam jelentkezés

Adatok

 

Ellenőrzés