Oldal kiválasztása

Házi készítésű Málnalikőr

Házi készítésű Málnalikőr

A liquor.com egyik bejegyzésében Barbara Kiebel osztja meg olvasóival a házi málnalikőr készítésének fortélyait. Az elmúlt pár évben, a blogírót szinte megfertőzte a vágy, hogy saját likőröket alkosson. Nemcsak saját fogyasztásra, hanem ajándékötletnek is fantasztikus. 2010-ben, a Limoncello készítésével kezdte és máig folytatja a jobbnál jobb italok kipróbálását. Finom, gyönyörű és könnyen elkészíthető… közel tökéletes italok szerepelnek a könyvében. A Limoncellonak köszönhetően olyan ajtók nyíltak ki a számára, ami miatt egyre sikeresebben állította elő a házi készítésű likőröket, mint például az áfonya, a kávé és a csokoládé likőrt is. Mindegyikben egy közös dolog volt, a vodka. Néhány évvel ezelőtt kipróbált valami újat és mivel a Chambord Raspberry likőr mindig is a kedvencei közé tartozott, ezért tökéletes választásnak tűnt.

Volt egy recept, amit egy likőr márka javasolt, így kapva kapott az alkalmon, kipróbálta és jónak bizonyult. DE! Mindig ugyanolyan recept alapján? Sokkal bonyolultabb volt az elkészítése, mint más receptek szerint és az ital frissítő hatása is elmaradt, nem úgy, mint a korábban elkészített Limoncello esetén. Imádja az egyszerűséget; vodka, cukor és gyümölcs, így a Raspberry likőrt más alapösszetevőkkel is kipróbálta.

A szerző megosztotta tapasztalatait és reméli, hogy hasznos lesz azok számára, akik szintén ilyen egyéni vállalkozásba kezdenek, és ki akarják próbálni képességeiket a házi készítésű italok világában. Ha szeretnéd, hogy kész legyen a nyári szezonra, akkor készítsd el most!

A málnalikőr legkevesebb 3 hét alatt készül el. A likőrhöz a Smirnoff vodkát használta, de jó választás lehet a Grey Goose vagy a Bacardi Carta Blanca is. Ilyen vodkákat keress, ha magasabb alkohol tartalmat szeretnél elérni, sokkal jobban összedolgozik bármilyen gyümölccsel vagy citrusfélével.

Ez a likőr sokféleképpen ajánlható. A jégre öntve whiskys pohárban, egyenesen egy fagyos szíverősítő. Egy igazi ünnepi eseménynél, némi hűtött Proseccoval kiváló; a képen a szerző egy korábbi karácsonyi partiján van felszolgálva az ital; nem csak finom, de tökéletes összhangban van az ünnepi fényekkel.

A nyári szezonban is kitűnő desszertek mellé. Néhány gombóc fagylaltra öntve, egy kevés csokoládéval meghintve igazán élvezetes. Nagyon laktató és tényleg egyszerű az elkészítése. Láss hozzá, nem bánod meg!

Házi készítésű Raspberry likőr

3 főre

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók:

  • 600 gramm friss vagy fagyasztatott málna
  • ½ üveg vodka
  • 1 csésze cukor

Elkészítés:

Öntsük a málnát egy nagy edénybe és fedjük be a cukorral. Öntsük rá az összes vodkát, és zárjuk le egy fedéllel.

Az első napon többször rázzuk össze, keverjük meg, amíg az összes cukor feloldódik.

Sötét, hűvös helyen tároljuk legalább egy hónapig (a szerző 6 hetet ajánl, ez idő alatt biztosan elkészül). Két naponta meg kell keverni, össze kell rázni.

Ha kész, palackozd be. Vacsora után kellemes hűtött italként fogyasztható!

 

Ha szeretnél otthonosan mozogni az italok világában, akkor jelentkezz mixertanfolyamaink egyikére!

Az alapfokú mixertanfolyamunkról részleteket itt találtok!

 

 

Tanfolyam időpontok

Már
28
ked
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Baja
Alapfokú mixertanfolyam @ Baja
Már 28 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Szekszárd
Alapfokú mixertanfolyam @ Szekszárd
Már 28 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
Már
29
sze
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Sopron, Sky Bár
Alapfokú mixertanfolyam @ Sopron, Sky Bár
Már 29 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Győr
Alapfokú mixertanfolyam @ Győr
Már 29 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 Haladó mixertanfolyam @ Sopron, Sky Bár
Haladó mixertanfolyam @ Sopron, Sky Bár
Már 29 @ 17:00
Ezt a tanfolyamunkat bártenderek számára ajánljuk. Mindenképp szükséges hozzá már meglévő alapfokú mixerképzés. A haladó mixertanfolyam olyan átfogó szemlélet módot, elméleti és gyakorlati tudást biztosít a hallgatóknak, amely bírtokában biztos a siker a világ bármely[...]
Már
30
csü
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Székesfehérvár
Alapfokú mixertanfolyam @ Székesfehérvár
Már 30 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 Barista tanfolyam @ Sopron, Solo étterem
Barista tanfolyam @ Sopron, Solo étterem
Már 30 @ 17:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Egyéni mixerképzés @ Sopron, Solo Étterem
Egyéni mixerképzés @ Sopron, Solo Étterem
Már 30 @ 17:00
Egyéni képzés saját ütemben, rugalmas időbeosztással, teljes tananyag, profi oktatóval, akár 1 hét alatt, mindössze 130.000 Ft-ért! A Mojito Mixer iskolában lehetőséged van egyéni mixer képzésre is. Ha nincs időd vagy kedved 12 hétig tanfolyamra[...]
17:00 Kettő az egyben: barista és mixe... @ Sopron, Solo étterem
Kettő az egyben: barista és mixe... @ Sopron, Solo étterem
Már 30 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és[...]
ápr
3
hét
15:00 Barista tanfolyam @ Szeged
Barista tanfolyam @ Szeged
ápr 3 @ 15:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]

Tanfolyam jelentkezés

Adatok

 

Ellenőrzés