Oldal kiválasztása

Klasszikus koktélok tequilával

Klasszikus koktélok tequilával

A Patrón Tequilának köszönhetően a Difford’s Guide szakértői egy kihívás elé álltak, melynek a lényege, hogy a klasszikus koktélok eredeti, alap italai helyett tequilát használtak. Hogyan viselkednek erre a változtatásra a jól megszokott klasszikusok? Magabiztosan állítják, hogy a Margarita tequilával egy Sidecar és a tequilával készített Cosmopolitan egy Rude Cosmo. A következő összeállítás elég „drasztikusra” sikerült:

  1. Aviation

Tequilával = Arte de Volar

A tequila a gint helyettesíti ebben a koktélban. Úgy, mint a hagyományos gin alapú klasszikussal, a maraschino és a violet jelenléte itt is finom hatást gyakorol, a citrom levével párosulva frissíti és egyensúlyba hozza az italt.

  1. Bloddy Mary

Tequilával = Bloddy Maria

A tequila a saját jellegzetességét adja hozzá a klasszikus Bloody Mary koktélhoz.

További változat tequilával = Slutty Mary

A Bloody Mary extra fűszerezéssel, a chipotle chilivel.

  1. Blood & Sand

Tequilával = Gringo’s Blood & Sand

A Blood & Sand tequilával készült. A klasszikus Skót whisky alapú Blood & Sand négy hozzávaló egyenlő mennyiségéből készült, de a cherry brandy, a vermouth és a narancs elnyomta a tequila jellegét, amikor az a Skót whisky helyett lett használva, ennél fogva sokkal nagyobb a szesz tartalma.

Mezcallal = Velasco & Sand

A Mezcal egy halvány füstös ízt add a klasszikus Blood & Sand koktélnak. A szesz és a narancslé arányt kissé megemelték az általános egyenlő arányú formulához képest – az extra korty mezcal felemeli az italt, míg a több narancs frissességet add az italnak és világosítja annak színét, másrészről ezektől egy nehéz koktéllá válik a Velasco & Sand.

  1. Brandy Alexander

Tequilával = Tequila Alexander

A krémes tequila és a csokoládé ezt az italt édesen kényeztetővé teszi.

  1. Cosmopolitan

Tequilával = Rude Cosmopolitan

A Cosmopolitan nem veszti el pink színezetét (a vodka helyett tequilával készül) bolondság azt gondolni, hogy ez egy pehelykönnyű koktél. Ez egy igen testes és kiváló ital.

Még egy tequilás változat = Rude Ginger Cosmopolitan

A Halo bár koktél listája, ahol felfedezheted ezt az italt, „Looks like a cosmo, goes like a Mexican!”

  1. Corpse Reviver

Tequilával = Cadáver Reviver

A tequila és a triple sec kombinációjával készül ez a klasszikus Corpse Revier, rendkívül hasonló a Margaritához, az ízesített bor és a halványan emlékeztető abszint adja egyszerre az ital bonyolultságát és finomságát.

  1. Harvey Wallbanger

Tequilával = Freddy Fudpucker
A vodka helyett tequilával készült. Az ital készítése előtt fontos a minőségi préselt narancs, ha ezzel készíted csodálkozni fogsz, hogy milyen jó ez a koktél.

  1. Espresso Martini

Tequilával = Jalisco Espresso

A tequila beilleszthető a reggeli ébresztőbe.

  1. French Martini

Tequilával = Mexican Martini

A tequila itt a vodkát helyettesíti. Mindezt figyelembe véve, azt gondolnánk, hogy a blanco tequila a legjobb választás, de ennek és a reposadonak a kipróbálása után, úgy találtuk, hogy az añejo tequila dolgozik össze a legjobban a trópusi és a bogyós gyümölcsökkel.

  1. Gimlet

Tequilával = Giblet

A tequila és a lime együtt isteni, és ez a variáció az eredeti, klasszikus gin alapú Gimlet mellett is jó választás, habár nagyon különbözik a tequilával, mégis egy extra dimenziót add az italnak, amely jobban kompenzálja a gin növényi összetettségének hiányát.

  1. Last Word

Tequilával = Last Palabra

A tequila itt is a gint helyettesíti a klasszikus Last Word receptjében, a maraschino mennyiségével némileg csökkentette a levendula szirup bevezető jellegét, amely másfelől mégis egyensúlyban van egy cseppnyi levendula keserű által.

További változat tequilával = East Village Athletic Club

Lényegében a Last Word tequilával (a gin helyett).

Még egy változat tequilával = The Bird Is The Word

Fraser Campbell, az ital alkotó által ajánlott variációt „nagyban befolyásolta a „The Last Word” egy cseppnyi „Yellow Parrot”-tal és fontos a tequila alap.”

  1. Manhattan

Tequilával = Mexican in Manhattan

Kipróbálták a saját Sweet Manhattan cocktail receptjüket is, az añejo tequilával, mint alap szesszel nem volt olyan rossz, de volt valami a tequilában, ami azt sugallta, hogy inkább „fehér”, mint „piros” vermouthot használjanak. Itt a kedvencem a Sweet Manhattan is: fél kanál szirup a maraschino cherry-ből, de az añejo tequila is jól megy a maraschino likőrhöz. Szóval az édes vermouthról a bianco vermouthra váltottak és Angostura Bittersről levendula keserűre. (Imádják a tequila és a levendula kombinációját.)

További változat tequilával = Mexican Manhattan

Próbáld ki bourbonnal, nem fog meglepetés okozni az érett tequilával.

  1. Tom collins

Tequilával = Jose Collins/Juan Collins

A tequila, az édes és a savanyú klasszikus egyensúlya együtt adja a mexikói jellegét az italnak.

  1. French 75

Tequilával = Mexican 55

Megfelelően nehéz, mégis meglepően friss és kifinomult ital.

  1. G&T

Tequilával = T.N.T. (Tequila & Tonic)

Egyszerű, de nagyon ízletes módja a tequila élvezetének.

  1. Mint Julep

Tequilával = Jalisco Mint Julep

A tequila erejéből adódóan kezdetben agavé szirupot választottak a cukorszirup helyett, de rátaláltak a karamellre meg kell jegyezni, hogy ez indokolta a menta túlzott használatát. Mindezek helyett, megfontolandó a demerara cukor használata a fehérnádcukor szirup helyett vagy a kettő keveréke is jó megoldás.

  1. Mojito

Tequilával = Mojito de Cassa

Egy tequila alapú Mojito – egyszerűen ennyi az egész.

  1. Negroni

Tequilával = Teqroni

Könnyebb és enyhén édesebb, mint a klasszikus gin alapú Negroni Campari. Azonban, ez az olasz és mexikó trio egy kellemes kontinentális határokon átnyúló ízek kombinációját adja.

További változat tequilával = Rosita

Keserédes, tequila alapú, Negronihoz hasonló ital, de ezt száraz és édes vermouth-al is használják.

  1. Old-fashioned

Tequilával = Oaxaca Old-fashioned

Egy agavé alapú Old-fashioned egy leheletnyi csodálatos füstös hatással a mezcálnak köszönhetően.

További tequila változat = Estilo Vejito

Az ital neve szó szerinti fordítása spanyolból „Old Style”, vagyis régi stílus. Ez alapvetően egy Tequila Old-fashioned.

Még egy változat tequilával = Almond Old-Fashioned

A tequila és az Old Fashioned italok rajongói stílusosan fogyasztják ezt a koktélt amarettoval és egy csipetnyi mandulával.

  1. Moscow Mule

Tequilával = Mexican Mule

Mint a neve is sugallja, a Moscow Mule tequila alapú verziója, csupán ennyi az egész, de nagyon ízletes.

További változat tequilával = El Burro

A gyömbér és a tequila lime-val savanyítva.

  1. Pegu Club

Tequilával = Tequila Club

Hasonló alapanyagok vannak ebben a tequila alapú koktélban, mint a Pegu Club klasszikusban. Egyértelműen a Margaritához közelít, szóval nem lesz meglepetés, hogy a befejezett ital a Margaritára fog hasonlítani, csak könnyebb a lime-val és sokkal finomabb. Valamint a tequila és az orange curacao ragyog az italban.

  1. Porn Star Martini

Tequilával = Estrella Porno Martini

A Porn Star Martiniban a vodka helyett tequilát használtak. Az „Estrella Porno” spanyol eredetű kifejezés.

  1. Sex on the Beach

Tequilával = Playa Del Mar

A gyümölcs komplex íze elegyedik egy kevés tequilával.

  1. Vieux Carré

Tequilával = Plaza Antigua

Az édes gyógynövényes puncs felismerhető a Vieux Carré klasszikus esetén, de a tequila egy extra életet és friss vitalitást ad ennek az italnak. A Plaza Antigua esetén a konyak és a bourbon mennyiségét a felére csökkentve használták. Az añejo tequilát is kipróbálták, mint alap szeszt, de míg az ital igen jól sikerült, jellege távol állt a Vieux Carré koktéltól és inkább a Plaza Antigua változatnál maradtak, minthogy bármi mással kísérletezzenek.

  1. White Lady

Tequilával = Dama Blanca

A gin helyett tequila alapú White Lady koktél alapvetően egy Margarita, ami inkább citrommal készül, mint lime-val, valamint lágyabb és kifinomultabb a tojásfehérjétől. Ez egy bűbájos ital. A lágy agavé sziruppal kapjuk a legjobb eredményt, mert a sötét verziók befolyásolják a szűzies árnyalatot és meg kell jegyezni, hogy a karamell felesleges ide. (A Dama Blanca spanyol eredetű, jelentése „Fehér Hölgy”).

Ha érdekel a koktélok készítése és a bárok világa jelentkezz mixer tanfolyamunkra!
Légy Te a világ legjobb bártendere!

 

Tanfolyam időpontok

Sze
26
ked
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Szeged
Alapfokú mixertanfolyam @ Szeged
Sze 26 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
Sze
27
sze
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Békéscsaba
Alapfokú mixertanfolyam @ Békéscsaba
Sze 27 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
Sze
28
csü
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Szolnok
Alapfokú mixertanfolyam @ Szolnok
Sze 28 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
okt
9
hét
15:00 Barista tanfolyam @ Baja
Barista tanfolyam @ Baja
okt 9 @ 15:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
okt 9 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 American Bartending tanfolyam @ Budapest
American Bartending tanfolyam @ Budapest
okt 9 @ 17:00
American Bartending Tanfolyam: A Mojito Mixeriskola AMERICAN BARTENDER TANFOLYAMAIN 2006 óta foglalkozik bártenderek (mixerek) magas szintű oktatásával, hogy megfeleljenek a magyar és a nemzetközi munkaerőpiac elvárásainak. Az American Bartending tanfolyam célja, a gyors, látványos és pontos koktélkészítés, valamint az[...]
17:00 Barista tanfolyam @ Budapest
Barista tanfolyam @ Budapest
okt 9 @ 17:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Gyorsított barista tanfolyam @ Budapest
Gyorsított barista tanfolyam @ Budapest
okt 9 @ 17:00
A Barista Akadémia a hallgatói igényeket kielégítve gyorsított barista tanfolyamokat indít. Az expressz barista képzést azoknak ajánljuk, akiknek nincs idejük a hat hetes képzésre vagy olyan városban élnek, ahol nincs barista tanfolyam. A gyorsított tanfolyam tematikája[...]
17:00 Gyorsított mixertanfolyam @ Budapest
Gyorsított mixertanfolyam @ Budapest
okt 9 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és[...]
17:00 Haladó barista tanfolyam @ Budapest
Haladó barista tanfolyam @ Budapest
okt 9 @ 17:00
Nálunk az alap képzés után nincs vége a tanfolyamnak, folytatódik a haladó képzéssel! Aki tökéletesen begyakorolta az alapokat, az ugorhat egy lépcsőfokot és megismerkedhet a híres és közkedvelt Latte Art-al.  A haladó tanfolyamon elsajátíthatja a három[...]

Tanfolyam jelentkezés

Adatok

 

Ellenőrzés