Oldal kiválasztása

Különleges koktél és kávé trendek

Különleges koktél és kávé trendek

Két bartender és egy barista új módszert alkalmaznak, amivel exkluzívabbá tehetik az italokat. A koktélok és a kávék habos koronáját úgy használják, mintha festővászon lenne. A művészet megelevenedik az italok tetején. A közösségi oldalaikon posztolt fotóiknak köszönhetően egyre többen követik nyomon alkotásaikat. 

Először a múlt évben mutatkozott be az a bartender, aki Picassói ügyességgel jelenítette meg műveit a limitált kiadású koktélokon. Rush Limbu, a hongkongi, Langham Hotel bárja, az Artesian bartendere az Art Basel Hong Kong kiállításra tervezett a koktéloknak egy olyan limitált sorozatát, amit ikonikus műalkotások inspiráltak.

mixer_kepzes_tanfolyam

A bartender ételfestéket tojásfehérjével kevert össze, majd trükkös és bonyolult mintázatot rajzolt, mint  Vincent van Gogh Csillagos éj felhői, vagy akár Salvador Dali Az emlékezet állandósága című képen látható órák, de még Piet Mondrian Tableau I. vonalai és színblokkjai is megjelennek az italokon. Ezek a mesterművek elkészítése természetesen hosszabb ideig tartott, mint a hagyományos italoké, éppen ezért csak előrendelés alapján, korlátozott számban készítették.

mixer_kepzes_tanfolyam

Lee Kang-Bin, dél-koreai barista a tejhabra készíti el a műalkotásokat. A férfi a közelmúltban gyűjtötte össze a “CreamArt” alkotásait, amit a szöuli kávézójában kínál a vendégek számára. Közösségi oldalain folyamatosan publikálja a művészi cappuccinokat.

mixer_kepzes_tanfolyam

Rengeteg időt töltött a bonyolult rajzok elkészítésével, valamint a stabil textúra érdekében hideg krémet használ a munkáihoz. Lee idővel felmérte képességeit és kitapasztalta, hogy melyik szirup, étel színezék és édesítő por alkalmas a leginkább a festéshez, illetve melyik az a kombináció, aminek az íze jól illik a kávéhoz. Palettaként apró poharakban előre bekevert színek sorakoznak fel. Könnyedséggel varázsolja elő a képeket, műveinél olyan eszközöket használ, mint egy mini kanál, egy apró jégcsákány és még egy tűhegyes toll szerű kelléket a vonalakhoz és a finom élek rajzolásához.
Baristaként semmilyen előképzettsége sem volt a festéshez, de a sok gyakorlás jobbá tette. Az egyszerű formák, mint például a medve minta, általában egy perc alatt le lehet festeni, de a világhírű-mesterművek cappuccino verziói, mint Edward Munch A sikoly című képe, akár egy órát is igénybe vehet, emiatt korlátozta a rendelések számát, egy nap mindössze 3 ilyen kérést teljesít.

mixer_kepzes_tanfolyam

Ha már a különlegességekről van szó, mindenképp érdemes megemlíteni a hongkongi Aqua bar koktélját, a gyönyörű stílusjegyekkel felruházott Rooster Me Luck italt. A díszítés egy vékony lapra van nyomtatva, amit óvatosan a koktél tetején lévő tojáshab rétegre kell fektetni, így a tojáshabbal tökéletesen összeolvad a sokszínű és bonyolult minta, amit Simone Rossi bartender tervezett. A vendégek csalogatásának egyik legkönnyebb módszere a különböző képek, illusztrációk megjelenítése az italokon.

mixer_kepzes_tanfolyam

A legjobb hatás elérése érdekében, az olasz bartender először a helyi cukrászdákat kereste fel, hogy készítsék el a mintát hasonlóan, mint a tortákra, “de azok a lapok könnyen elolvadtak” -mesélte Rossi az ázsiai Drink Magazinnak. “Aztán felfedeztük, hogy az ehető rizspapírra könnyedén lehet nyomtatni. ” Így tehát  a bár befektetett egy nyomtatóba és ehető tintákba, így saját maguk készítik el az illusztrációkat a rizspapírra.

Az előkészítés során a bár csapata gondoskodik a rizspapírok formára vágásáról és szárazon tartásáról. Amikor az ital – a gin, a Cocchi Rosa,  a matcha, a citrom, a yuzu és a kínai fehér barack püré – rendelésre kerül, óvatosan a tetejére fektetik, végeredményként egy gyönyörű koktélt prezentálnak a vendég elé. A rizspapír a tojáshabbal keveredik, de a minta a koktél tetején marad és nem mozdul el.

Három könnyű – pontosabban egy könnyű és két festett – módja van, hogy az italaink igazi remekművekké váljanak. Mindannyian tisztában vagyunk a közösségi média pozitív hatásaival egy-egy ital értékesítésében, szóval egy jó megjelenésű ital, remek fotó és érkeznek a vendégek.

A standard és különleges koktélok elkészítése is érdekel? Szeretnéd Te magad készíteni kedvenc italaidat? A Mojito Mixeriskola tanfolyamain elsajátíthatod mindazt a tudást, amivel magabiztosan állhatsz a bárpult mögé. Ne maradj le a szeptemberi képzésekről! 

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tanfolyam időpontok

Sze
26
ked
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Szeged
Alapfokú mixertanfolyam @ Szeged
Sze 26 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
Sze
27
sze
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Békéscsaba
Alapfokú mixertanfolyam @ Békéscsaba
Sze 27 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
Sze
28
csü
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Szolnok
Alapfokú mixertanfolyam @ Szolnok
Sze 28 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
okt
9
hét
15:00 Barista tanfolyam @ Baja
Barista tanfolyam @ Baja
okt 9 @ 15:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
okt 9 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 American Bartending tanfolyam @ Budapest
American Bartending tanfolyam @ Budapest
okt 9 @ 17:00
American Bartending Tanfolyam: A Mojito Mixeriskola AMERICAN BARTENDER TANFOLYAMAIN 2006 óta foglalkozik bártenderek (mixerek) magas szintű oktatásával, hogy megfeleljenek a magyar és a nemzetközi munkaerőpiac elvárásainak. Az American Bartending tanfolyam célja, a gyors, látványos és pontos koktélkészítés, valamint az[...]
17:00 Barista tanfolyam @ Budapest
Barista tanfolyam @ Budapest
okt 9 @ 17:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Gyorsított barista tanfolyam @ Budapest
Gyorsított barista tanfolyam @ Budapest
okt 9 @ 17:00
A Barista Akadémia a hallgatói igényeket kielégítve gyorsított barista tanfolyamokat indít. Az expressz barista képzést azoknak ajánljuk, akiknek nincs idejük a hat hetes képzésre vagy olyan városban élnek, ahol nincs barista tanfolyam. A gyorsított tanfolyam tematikája[...]
17:00 Gyorsított mixertanfolyam @ Budapest
Gyorsított mixertanfolyam @ Budapest
okt 9 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és[...]
17:00 Haladó barista tanfolyam @ Budapest
Haladó barista tanfolyam @ Budapest
okt 9 @ 17:00
Nálunk az alap képzés után nincs vége a tanfolyamnak, folytatódik a haladó képzéssel! Aki tökéletesen begyakorolta az alapokat, az ugorhat egy lépcsőfokot és megismerkedhet a híres és közkedvelt Latte Art-al.  A haladó tanfolyamon elsajátíthatja a három[...]

Tanfolyam jelentkezés

Adatok

 

Ellenőrzés