Oldal kiválasztása

Különleges koktél és kávé trendek

Különleges koktél és kávé trendek

Két bartender és egy barista új módszert alkalmaznak, amivel exkluzívabbá tehetik az italokat. A koktélok és a kávék habos koronáját úgy használják, mintha festővászon lenne. A művészet megelevenedik az italok tetején. A közösségi oldalaikon posztolt fotóiknak köszönhetően egyre többen követik nyomon alkotásaikat. 

Először a múlt évben mutatkozott be az a bartender, aki Picassói ügyességgel jelenítette meg műveit a limitált kiadású koktélokon. Rush Limbu, a hongkongi, Langham Hotel bárja, az Artesian bartendere az Art Basel Hong Kong kiállításra tervezett a koktéloknak egy olyan limitált sorozatát, amit ikonikus műalkotások inspiráltak.

mixer_kepzes_tanfolyam

A bartender ételfestéket tojásfehérjével kevert össze, majd trükkös és bonyolult mintázatot rajzolt, mint  Vincent van Gogh Csillagos éj felhői, vagy akár Salvador Dali Az emlékezet állandósága című képen látható órák, de még Piet Mondrian Tableau I. vonalai és színblokkjai is megjelennek az italokon. Ezek a mesterművek elkészítése természetesen hosszabb ideig tartott, mint a hagyományos italoké, éppen ezért csak előrendelés alapján, korlátozott számban készítették.

mixer_kepzes_tanfolyam

Lee Kang-Bin, dél-koreai barista a tejhabra készíti el a műalkotásokat. A férfi a közelmúltban gyűjtötte össze a “CreamArt” alkotásait, amit a szöuli kávézójában kínál a vendégek számára. Közösségi oldalain folyamatosan publikálja a művészi cappuccinokat.

mixer_kepzes_tanfolyam

Rengeteg időt töltött a bonyolult rajzok elkészítésével, valamint a stabil textúra érdekében hideg krémet használ a munkáihoz. Lee idővel felmérte képességeit és kitapasztalta, hogy melyik szirup, étel színezék és édesítő por alkalmas a leginkább a festéshez, illetve melyik az a kombináció, aminek az íze jól illik a kávéhoz. Palettaként apró poharakban előre bekevert színek sorakoznak fel. Könnyedséggel varázsolja elő a képeket, műveinél olyan eszközöket használ, mint egy mini kanál, egy apró jégcsákány és még egy tűhegyes toll szerű kelléket a vonalakhoz és a finom élek rajzolásához.
Baristaként semmilyen előképzettsége sem volt a festéshez, de a sok gyakorlás jobbá tette. Az egyszerű formák, mint például a medve minta, általában egy perc alatt le lehet festeni, de a világhírű-mesterművek cappuccino verziói, mint Edward Munch A sikoly című képe, akár egy órát is igénybe vehet, emiatt korlátozta a rendelések számát, egy nap mindössze 3 ilyen kérést teljesít.

mixer_kepzes_tanfolyam

Ha már a különlegességekről van szó, mindenképp érdemes megemlíteni a hongkongi Aqua bar koktélját, a gyönyörű stílusjegyekkel felruházott Rooster Me Luck italt. A díszítés egy vékony lapra van nyomtatva, amit óvatosan a koktél tetején lévő tojáshab rétegre kell fektetni, így a tojáshabbal tökéletesen összeolvad a sokszínű és bonyolult minta, amit Simone Rossi bartender tervezett. A vendégek csalogatásának egyik legkönnyebb módszere a különböző képek, illusztrációk megjelenítése az italokon.

mixer_kepzes_tanfolyam

A legjobb hatás elérése érdekében, az olasz bartender először a helyi cukrászdákat kereste fel, hogy készítsék el a mintát hasonlóan, mint a tortákra, “de azok a lapok könnyen elolvadtak” -mesélte Rossi az ázsiai Drink Magazinnak. “Aztán felfedeztük, hogy az ehető rizspapírra könnyedén lehet nyomtatni. ” Így tehát  a bár befektetett egy nyomtatóba és ehető tintákba, így saját maguk készítik el az illusztrációkat a rizspapírra.

Az előkészítés során a bár csapata gondoskodik a rizspapírok formára vágásáról és szárazon tartásáról. Amikor az ital – a gin, a Cocchi Rosa,  a matcha, a citrom, a yuzu és a kínai fehér barack püré – rendelésre kerül, óvatosan a tetejére fektetik, végeredményként egy gyönyörű koktélt prezentálnak a vendég elé. A rizspapír a tojáshabbal keveredik, de a minta a koktél tetején marad és nem mozdul el.

Három könnyű – pontosabban egy könnyű és két festett – módja van, hogy az italaink igazi remekművekké váljanak. Mindannyian tisztában vagyunk a közösségi média pozitív hatásaival egy-egy ital értékesítésében, szóval egy jó megjelenésű ital, remek fotó és érkeznek a vendégek.

A standard és különleges koktélok elkészítése is érdekel? Szeretnéd Te magad készíteni kedvenc italaidat? A Mojito Mixeriskola tanfolyamain elsajátíthatod mindazt a tudást, amivel magabiztosan állhatsz a bárpult mögé. Ne maradj le a szeptemberi képzésekről! 

Információ:
+3620 355 8400
info@mojito.hu

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tanfolyam időpontok

feb
20
ked
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Szekszárd
Alapfokú mixertanfolyam @ Szekszárd
feb 20 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
feb
21
sze
16:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Keszthely, VSZK
Alapfokú mixertanfolyam @ Keszthely, VSZK
feb 21 @ 16:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában[...]
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Kecskemét
Alapfokú mixertanfolyam @ Kecskemét
feb 21 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
feb
28
sze
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Sopron, Sky Bár
Alapfokú mixertanfolyam @ Sopron, Sky Bár
feb 28 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában[...]
17:00 Kettő az egyben: barista és mixe... @ Sopron, Solo étterem
Kettő az egyben: barista és mixe... @ Sopron, Solo étterem
feb 28 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és[...]
Már
1
csü
15:00 Barista tanfolyam @ Győr
Barista tanfolyam @ Győr
Már 1 @ 15:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Ingyenes Free Pouring Tréning @ Budapest, Mojito Mixeriskola
Ingyenes Free Pouring Tréning @ Budapest, Mojito Mixeriskola
Már 1 @ 17:00 – 17:00
Szeretettel Várunk minden Kedves volt és jelenlegi hallgatónkat március 1-én, csütörtökön az ingyenes Free Pouring tréningen! Egyedülálló lehetőség a hallgatóinknak, hogy tovább képezzék magukat és elsajátítsák a szakma fortélyait. Gyere és képezd magad TE IS a Mojito[...]
Már
5
hét
17:00 Alapfokú Mixertanfolyam @ Győr
Alapfokú Mixertanfolyam @ Győr
Már 5 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában[...]
Már
6
ked
17:00 Alapfokú Mixertanfolyam @ Szombathely
Alapfokú Mixertanfolyam @ Szombathely
Már 6 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában[...]
18:00 Barista tanfolyam @ Sopron, Solo étterem
Barista tanfolyam @ Sopron, Solo étterem
Már 6 @ 18:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]

Tanfolyam jelentkezés

Adatok

 

Ellenőrzés