Oldal kiválasztása

Próbáltad már a kedvenc müzlidet koktélban?

Próbáltad már a kedvenc müzlidet koktélban?

Ben & Jerry gabonapehellyel ízesített fagylaltokban egyértelműen megmutatkoznak a nosztalgikus reggeli étkezések emlékei, ennek köszönhetően jelentek meg az italok alapanyagai között is. Az említett ízek fogyasztásának tekintetében, a New York városi Please Don’t Tell (PDT) nevű bár gyakran újra felidézi ezeket a trendeket (az elmúlt évek visszatérnek az itallapokon) és azóta úgy tűnik, hogy a tengeren túli városokban nem tudnak szabadulni a reggeli étkezések bűnös élvezetétől, mint a Honey Nut Cheerios, a Trix, a Cocoa Puffs és még sok más amerikai gabonapehely fajtáktól. Érdemes megjegyezni, hogy a bártenderek kreatív és leleményes módon építik be ezt a fajta ízvilágot az italokba, például a jégbe, díszítésbe, az alap összetevőkbe és sok másba. Bemutatunk 8 koktélt, amit érdemes megkóstolni – talán, épp reggelire? – mialatt megtartja a jellegzetes müzlik ízvilágát.

  1. SILLY RABBIT (THE SIXTH, CHICAGO)

A Trix márka nevet viselő müzli íze köszön vissza a jégkockákban –ez az ötlet Benjamin Schillertől származik. A Fords gin, citromlé, menta tinktúra, szóda, egyszerű szirup és ízesített jégkocka (Orangey Orange, Raspberry Red, Grapity Purple, Lemony Yellow) alkotja a Silly Rabbit koktélt, ez az ital az összekeveréskor kell életre.

mixer_kepzes_tanfolyam

  1. BREAKFAST NEGRONI (WILDHAWK, SAN FRANSISCO)

Komoly ital egy őrült csavarral. A Breakfast Negronival a san fransiscoi Wildhawk bárban találkozhatunk, ahol a klasszikus Negronit bolondítják meg új ízekkel. Ez Beefeater gin, Campari és Martini Gran Lusso vermouth hozzáadásával készül, amit a Cocoa Puffs nevű gabonapehellyel egészítenek ki, plusz egy csipetnyi csokoládéval ízesítik a keserűt az extra édes eredményért.

mixer_kepzes_tanfolyam

  1. TV FUNHOUSE (THE WHISTLER, CHICAGO)

A Whistler társtulajdonosa, Billy Helmkamp nevezte el. Az ötletet az adta, amikor gyerekként evett és közben a szombat reggeli rajzfilmeket nézte. Az ízesített tej előállításához a bár csapata 15 percig süti a kukoricapelyheket, majd a hűlés után tejjel összekeverik, és 30 percig hagyják ázni. A folyadékot finom szemcsés rostán átpasszírozzák, majd barna cukorral és sóval felverik. A TV Funhouse elkészítéséhez, a kapott tej italt sötét rummal és bourbonnal, valamint mézzel és fahéjjal kombinálják.

mixer_kepzes_tanfolyam

  1. BREAKFAST OF CHAMPIONS (JUNIPER BAR, HOTEL VERMONT, BURLINGTON, VT.)

Talán a legéletszerűbb példa a müzli-tej koktélokra ez az ehető változat, amire a liqour.com csapata az elragadó Hotel Vermont bárjában talált rá. Itt, a koktél mellé egy tálnyi gabonapelyhet szervíroznak, a koktélt magát egy mini tejes kancsóba töltik, amiben tej, Vermont White vodka és Vermont Ice alma krém van.

mixer_kepzes_tanfolyam

  1. PINS & NEEDLES (TONY’S PIZZA NAPOLETANA, SAN FRANSISCO)

A Pins & Needles minden összetevője nagyon érzékenyen reagál egymásra. Felipe II Spanish brandyvel készül, amelyhez Cinnamon Toast Crunch müzlit adnak, mindezt keverik Amaro Montenegroval, tökpürével, friss citromlével, agaveval és szezámmaggal.

mixer_kepzes_tanfolyam

  1. ADULTING IS HARD (BOLEO, CHICAGO)

Nehéz ellenállni a dél-amerikai ízeknek, amit ez az ital nyújt. Az Adulting is Hard koktélt Mistral Nobel extra añejo piscoval, rummal, házi készítésű fűszerezett chai gabona tejjel, kukoricapehellyel és mézzel készítik, díszítésként fekete limet reszelnek a tetejére. A váratlan ízek olyan módon egyesülnek, amely egyszerre ismerős és új élményt ad a müzli-tej kóstolásának.

mixer_kepzes_tanfolyam

  1. CEREAL BOWL 2.0 (HOLSTEINS SHAKES AND BUNS, LAS VEGAS)

A Holstein klasszikus Cereal Bowl tej turmixának, 2.0 verziója, igazi lázadó, felnőtt ital megtestesülése, Three Olives vodkával, trópusi ízű Loopyval, amit tejjel párosítanak és a tetején Fruit Loops és Cap’n Crunch müzli darabkákkal díszítenek.

mixer_kepzes_tanfolyam

  1. CEREAL CIRCLE (SABLE KITCHEN &BAR, CHICAGO)

A Mike Jones által kreált gabonapehellyel ízesített koktél apró, elegáns és kissé meglepő – de minden alapanyag a helyén van. Jones a Copper & Kings Immature brandyt és a Yahara Bay cseresznyepálinkás brandyt használt, plusz palo cortado cherryt és egy házilag készített Cheerious szirupot (egyenlő rész cukor, víz és két doboz Cheerios), valamint egy egész tojást és szerecsendiót a díszítéshez.

mixer_kepzes_tanfolyam

Érdekel a bártenderek és az italok világa? Akkor jelentkezz a Mojito mixeriskola alap, gyorsított vagy haladó mixertanfolyamára. Ne maradj le a nyári képzésekről!

Információ:
info@mojito.hu
+3620 355 8400

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tanfolyam időpontok

okt
30
hét
15:00 Barista tanfolyam @ Békéscsaba
Barista tanfolyam @ Békéscsaba
okt 30 @ 15:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
okt
31
ked
15:00 Barista tanfolyam @ Szolnok
Barista tanfolyam @ Szolnok
okt 31 @ 15:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Barista tanfolyam @ Szeged
Barista tanfolyam @ Szeged
okt 31 @ 17:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Barista tanfolyam @ Cegléd
Barista tanfolyam @ Cegléd
okt 31 @ 17:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
nov
2
csü
15:00 Barista tanfolyam @ Kecskemét
Barista tanfolyam @ Kecskemét
nov 2 @ 15:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
nov
3
pén
15:00 Barista tanfolyam @ Baja
Barista tanfolyam @ Baja
nov 3 @ 15:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
nov
9
csü
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
nov 9 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 American Bartending tanfolyam @ Budapest
American Bartending tanfolyam @ Budapest
nov 9 @ 17:00
American Bartending Tanfolyam: A Mojito Mixeriskola AMERICAN BARTENDER TANFOLYAMAIN 2006 óta foglalkozik bártenderek (mixerek) magas szintű oktatásával, hogy megfeleljenek a magyar és a nemzetközi munkaerőpiac elvárásainak. Az American Bartending tanfolyam célja, a gyors, látványos és pontos koktélkészítés, valamint az[...]
17:00 Barista tanfolyam @ Budapest
Barista tanfolyam @ Budapest
nov 9 @ 17:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Gyorsított barista tanfolyam @ Budapest
Gyorsított barista tanfolyam @ Budapest
nov 9 @ 17:00
A Barista Akadémia a hallgatói igényeket kielégítve gyorsított barista tanfolyamokat indít. Az expressz barista képzést azoknak ajánljuk, akiknek nincs idejük a hat hetes képzésre vagy olyan városban élnek, ahol nincs barista tanfolyam. A gyorsított tanfolyam tematikája[...]

Tanfolyam jelentkezés

Adatok

 

Ellenőrzés