Oldal kiválasztása

Barista tesztlap

A Barista a kávékészítés mestere. Ha kíváncsi vagy mennyit tudsz erről a szakmáról, töltsd ki a tesztlapot!

1. Honnan származik a kávé?

 
 
 

2. Hány méterre nőhet meg egy kávé cserje?

 
 
 

3. Melyik pörkölési mód a legsavasabb?

 
 
 

4. Hogy hívjuk a kávé tudományának szakértőit?

 
 
 

5. Milyen szimbólum szerepel a galapagos-i kávé zsákján?

 
 
 

6. Hány napig őrzi meg a kávé beltartalmi értékeit csomagolt állapotban, a pörkölés után?

 
 
 

7. Hány óráig őrzi meg a kávé aromáit a darálás után?

 
 
 

8. Minimum hány centiméternek kell lennie egy szabványos cappuccino-n a tejhab vastagságának?

 
 
 

9. Hogy keletkezik a koffeinmentes kávé?

 
 
 

10. Normál esetben hány darab kávébab van egy kávé bogyóban?

 
 
 

11. Milyen színű a kávénövény virága?

 
 
 

12. Mi a hosszúkávé?

 
 
 

13. Körülbelül hány fokos az optimális tejhab hőmérséklete?

 
 
 

14. Mi az Európai Kávészövetség rövidítése?

 
 
 

15. Mi a melange?

 
 
 

16. Mi jelzi a pörkölés során a térfogatváltozást?

 
 
 

17. Hogy hívjuk a tejhabbal és kávéval öntött minták művészetét?

 
 
 

18. Mi a doppio?

 
 
 

19. Mit jelent a macchiato szó?

 
 
 

20. Melyik kávégép típus volt a mai kávégép elődje?

 
 
 

21. Mi forradalmasította a kávékészítés tudományát?

 
 
 

22. Mi a kávégépek legnagyobb ellensége?

 
 
 

23. Milyen kanalat használ egy kávé kóstoló mester?

 
 
 

24. Hogy végzik a minőségi kávék betakarítását?

 
 
 

25. Milyen vegyület a koffein?

 
 
 

26. Milyen típusú whiskey van az ír kávéban?

 
 
 

27. Honnan kapta a nevét a Hario V60?

 
 
 

28. Hány fokon ég meg a tejben lévő cukor?

 
 
 

29. Mivel tudjuk mérni a kávé szárazanyag tartalmát?

 
 
 

30. Ha a kávé lefolyása túl gyors, akkor….

 
 
 

31. Melyik feldolgozási módszernél jelenik meg egy erjedt íz a kávéban?

 
 
 

32. A filter kávéknál általában milyen nagyságú őrleményt használunk az espresso szemcsemérethez viszonyítva?

 
 
 

33. Melyik kávéfajta tartalmaz több koffeint?

 
 
 

34. Hány ml egy szabványos cappuccino-s csésze, a SCAE szerint?

 
 
 

35. Hány ml egy szabványos espresso?

 
 
 

36. Mit jelent a ristretto szó?

 
 
 

37. Hogyan szaporítják a kávénövényt?

 
 
 

38. Hány fokos víz cirkulál a kávégép fejben?

 
 
 

39. Körülbelül hány fokos víz található a kávégép kazánjában?

 
 
 

40. Hány százalék egy espresso optimális szárazanyag tartalma?

 
 
 

Tanfolyam időpontok

máj
31
sze
15:00 Barista tanfolyam @ Győr, Kurdy Gyula Szakközép Iskola
Barista tanfolyam @ Győr, Kurdy Gyula Szakközép Iskola
máj 31 @ 15:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
jún
12
hét
17:00 2in1 mixer és barista tanfolyam @ Budapest, Mojito Mixeriskola
2in1 mixer és barista tanfolyam @ Budapest, Mojito Mixeriskola
jún 12 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola lehetőséget nyújt leendő hallgatóink számára, hogy két tanfolyamot végezzenek el egyben, jelentős anyagi megtakarítással. Ha ezt a tanfolyam típust választod a két tanfolyam 145.000 Ft helyett csak 135.000 Ft.  A két tanfolyamot[...]
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
jún 12 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 Barista Szuperintenzív tanfolyam @ Budapest
Barista Szuperintenzív tanfolyam @ Budapest
jún 12 @ 17:00
A képzés tematikája körülbelül 30% elmélet és 70% gyakorlatra épül, az oktatás 6-8 fős létszámmal indul, a képzés időtartama 5 alkalom + a vizsga, alkalmanként 3,5 óra. A tanfolyam végén hallgatóink elméleti és gyakorlati vizsgát[...]
17:00 Barista tanfolyam @ Budapest, Mojito Mixeriskola
Barista tanfolyam @ Budapest, Mojito Mixeriskola
jún 12 @ 17:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Gyorsított Barista tanfolyam @ Budapest, Mojito Mixeriskola
Gyorsított Barista tanfolyam @ Budapest, Mojito Mixeriskola
jún 12 @ 17:00
A Barista Akadémia a hallgatói igényeket kielégítve gyorsított barista tanfolyamokat indít. Az expressz barista képzést azoknak ajánljuk, akiknek nincs idejük a hat hetes képzésre vagy olyan városban élnek, ahol nincs barista tanfolyam. A gyorsított tanfolyam tematikája[...]
17:00 Gyorsított mixertanfolyam @ Budapest, Mojito Mixeriskola
Gyorsított mixertanfolyam @ Budapest, Mojito Mixeriskola
jún 12 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és[...]
17:00 Haladó barista tanfolyam @ Budapest, Mojito Mixeriskola
Haladó barista tanfolyam @ Budapest, Mojito Mixeriskola
jún 12 @ 17:00
Nálunk az alap képzés után nincs vége a tanfolyamnak, folytatódik a haladó képzéssel! Aki tökéletesen begyakorolta az alapokat, az ugorhat egy lépcsőfokot és megismerkedhet a híres és közkedvelt Latte Art-al.  A haladó tanfolyamon elsajátíthatja a három[...]
17:00 Haladó mixertanfolyam @ Budapest, Mojito Mixeriskola
Haladó mixertanfolyam @ Budapest, Mojito Mixeriskola
jún 12 @ 17:00
Ezt a tanfolyamunkat bártenderek számára ajánljuk. Mindenképp szükséges hozzá már meglévő alapfokú mixerképzés. A haladó mixertanfolyam olyan átfogó szemlélet módot, elméleti és gyakorlati tudást biztosít a hallgatóknak, amely bírtokában biztos a siker a világ bármely[...]
Júl
13
csü
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
Júl 13 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]

Tanfolyam jelentkezés

Adatok

 

Ellenőrzés