Oldal kiválasztása

Barista tesztlap

A Barista a kávékészítés mestere. Ha kíváncsi vagy mennyit tudsz erről a szakmáról, töltsd ki a tesztlapot!

1. Honnan származik a kávé?

 
 
 

2. Hány méterre nőhet meg egy kávé cserje?

 
 
 

3. Melyik pörkölési mód a legsavasabb?

 
 
 

4. Hogy hívjuk a kávé tudományának szakértőit?

 
 
 

5. Milyen szimbólum szerepel a galapagos-i kávé zsákján?

 
 
 

6. Hány napig őrzi meg a kávé beltartalmi értékeit csomagolt állapotban, a pörkölés után?

 
 
 

7. Hány óráig őrzi meg a kávé aromáit a darálás után?

 
 
 

8. Minimum hány centiméternek kell lennie egy szabványos cappuccino-n a tejhab vastagságának?

 
 
 

9. Hogy keletkezik a koffeinmentes kávé?

 
 
 

10. Normál esetben hány darab kávébab van egy kávé bogyóban?

 
 
 

11. Milyen színű a kávénövény virága?

 
 
 

12. Mi a hosszúkávé?

 
 
 

13. Körülbelül hány fokos az optimális tejhab hőmérséklete?

 
 
 

14. Mi az Európai Kávészövetség rövidítése?

 
 
 

15. Mi a melange?

 
 
 

16. Mi jelzi a pörkölés során a térfogatváltozást?

 
 
 

17. Hogy hívjuk a tejhabbal és kávéval öntött minták művészetét?

 
 
 

18. Mi a doppio?

 
 
 

19. Mit jelent a macchiato szó?

 
 
 

20. Melyik kávégép típus volt a mai kávégép elődje?

 
 
 

21. Mi forradalmasította a kávékészítés tudományát?

 
 
 

22. Mi a kávégépek legnagyobb ellensége?

 
 
 

23. Milyen kanalat használ egy kávé kóstoló mester?

 
 
 

24. Hogy végzik a minőségi kávék betakarítását?

 
 
 

25. Milyen vegyület a koffein?

 
 
 

26. Milyen típusú whiskey van az ír kávéban?

 
 
 

27. Honnan kapta a nevét a Hario V60?

 
 
 

28. Hány fokon ég meg a tejben lévő cukor?

 
 
 

29. Mivel tudjuk mérni a kávé szárazanyag tartalmát?

 
 
 

30. Ha a kávé lefolyása túl gyors, akkor….

 
 
 

31. Melyik feldolgozási módszernél jelenik meg egy erjedt íz a kávéban?

 
 
 

32. A filter kávéknál általában milyen nagyságú őrleményt használunk az espresso szemcsemérethez viszonyítva?

 
 
 

33. Melyik kávéfajta tartalmaz több koffeint?

 
 
 

34. Hány ml egy szabványos cappuccino-s csésze, a SCAE szerint?

 
 
 

35. Hány ml egy szabványos espresso?

 
 
 

36. Mit jelent a ristretto szó?

 
 
 

37. Hogyan szaporítják a kávénövényt?

 
 
 

38. Hány fokos víz cirkulál a kávégép fejben?

 
 
 

39. Körülbelül hány fokos víz található a kávégép kazánjában?

 
 
 

40. Hány százalék egy espresso optimális szárazanyag tartalma?

 
 
 

Tanfolyam időpontok

Már
29
sze
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Sopron, Sky Bár
Alapfokú mixertanfolyam @ Sopron, Sky Bár
Már 29 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Győr
Alapfokú mixertanfolyam @ Győr
Már 29 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 Haladó mixertanfolyam @ Sopron, Sky Bár
Haladó mixertanfolyam @ Sopron, Sky Bár
Már 29 @ 17:00
Ezt a tanfolyamunkat bártenderek számára ajánljuk. Mindenképp szükséges hozzá már meglévő alapfokú mixerképzés. A haladó mixertanfolyam olyan átfogó szemlélet módot, elméleti és gyakorlati tudást biztosít a hallgatóknak, amely bírtokában biztos a siker a világ bármely[...]
Már
30
csü
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Székesfehérvár
Alapfokú mixertanfolyam @ Székesfehérvár
Már 30 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 Barista tanfolyam @ Sopron, Solo étterem
Barista tanfolyam @ Sopron, Solo étterem
Már 30 @ 17:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Egyéni mixerképzés @ Sopron, Solo Étterem
Egyéni mixerképzés @ Sopron, Solo Étterem
Már 30 @ 17:00
Egyéni képzés saját ütemben, rugalmas időbeosztással, teljes tananyag, profi oktatóval, akár 1 hét alatt, mindössze 130.000 Ft-ért! A Mojito Mixer iskolában lehetőséged van egyéni mixer képzésre is. Ha nincs időd vagy kedved 12 hétig tanfolyamra[...]
17:00 Kettő az egyben: barista és mixe... @ Sopron, Solo étterem
Kettő az egyben: barista és mixe... @ Sopron, Solo étterem
Már 30 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és[...]
ápr
3
hét
15:00 Barista tanfolyam @ Szeged
Barista tanfolyam @ Szeged
ápr 3 @ 15:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Barista tanfolyam @ Baja
Barista tanfolyam @ Baja
ápr 3 @ 17:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
ápr
4
ked
15:00 Barista tanfolyam @ Szentes
Barista tanfolyam @ Szentes
ápr 4 @ 15:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]

Tanfolyam jelentkezés

Adatok

 

Ellenőrzés