Oldal kiválasztása

Vizsgafelkészítő tesztlap

1. Mit jelent a cocktail szó?

 
 
 

2. Mettől meddig tartott az amerikai szesztilalom?

 
 
 

3. Mi az alkohol alapanyaga?

 
 
 

4. Hány Celsius fok az alkohol forráspontja?

 
 
 

5. Hány Celsius fok az alkohol fagyáspontja?

 
 
 

6. Mi a célja az erjesztésnek?

 
 
 

7. Mi a célja a lepárlásnak?

 
 
 

8. Mit jelent a fermentáció kifejezés?

 
 
 

9. Mit jelent a desztilláció kifejezés?

 
 
 

10. Milyen anyagot használ a Bacardi a rumjai szűrésére?

 
 
 

11. Miből készülnek leggyakrabban az italok érlelésére szánt hordók?

 
 
 

12. Ki írta és mikor jelent meg az első koktélos könyv Magyarországon?

 
 
 

13. Ki az a magyar szerző, aki legjobb bár-szakmai könyveket írta, akinek a művein mixer generációk nőttek fel? (Bár-Ital-Tan, Az italok világa, a világ italai, A professzionális bártender stb.)

 
 
 

14. Törvényi előírás szerint minimum hány % alkoholtartalmú ital, a vodka?

 
 
 

15. Törvényi előírás szerint minimum hány % alkoholtartalmú ital, a gin?

 
 
 

16. Törvényi előírás szerint minimum hány % alkoholtartalmú ital, a rum?

 
 
 

17. Törvényi előírás szerint minimum hány % alkoholtartalmú ital, a Cognac?

 
 
 

18. Törvényi előírás szerint minimum hány % alkoholtartalmú ital, a brandy?

 
 
 

19. Törvényi előírás szerint minimum hány % alkoholtartalmú ital, a whiskey?

 
 
 

20. Milyen alapanyagból készül, a tequila?

 
 
 

21. Milyen alapanyagból készül, a whisky/whiskey?

 
 
 

22. Milyen alapanyagból készül, a Cognac?

 
 
 

23. Milyen alapanyagból készül, a rum?

 
 
 

24. Mit jelent a következő kifejezés a palackon: V.S. (Very Special) vagy ***

 
 
 

25. Mit jelent a következő kifejezés a palackon: V.S.O.P. (Very Superior Old Pale), Réserve…

 
 
 

26. Mit jelent a következő kifejezés a palackon: Napoléon, X.O. (Extra Old), Hors d’âge…

 
 
 

27. Milyen tequila típusokat különböztetünk meg?

 
 
 

28. Mely összetevőkből áll a Bacardi Cocktail?

 
 
 

29. Milyen technikával készül a Bacardi Cocktail?

 
 
 

30. Mely összetevőkből áll a Daiquiri?

 
 
 

31. Milyen technikával készül a Daiquiri Cocktail?

 
 
 

32. Milyen italt készítesz ha Frozen Daiquirit rendel a vendég?

 
 
 

33. Mivel ízesíted és mi a feltöltő itala a Cuba Librének?

 
 
 

34. Hány összetevőből áll a Mojito és melyek ezek?

 
 
 

35. Milyen likőrt tartalmaz a Mary Pickford és milyen technikával készül?

 
 
 

36. Milyen vermutot tartalmaz a Manhattan cocktail?

 
 
 

37. Milyen párlatot tartalmaz a Dry Martini cocktail?

 
 
 

38. Milyen technikával készül a Dry Martini cocktail és mi a díszítése?

 
 
 

39. Mi a díszítése a Vodka Gibsonnak?

 
 
 

40. Milyen whiskyt tartalmaz a Rob Roy cocktail?

 
 
 

41. Milyen párlatot tartalmaz a Gimlet?

 
 
 

42. Melyik koktél tartalmazza a következő összetevőket: vodka, kávélikőr, cukorszirup, frissen készített espresso kávé?

 
 
 

43. Milyen keserűlikőrt tartalmaz a Negroni?

 
 
 

44. Mely összetevőkből áll a Margarita cocktail?

 
 
 

45. Milyen technikával készül a Frozen Margarita?

 
 
 

46. Melyik a helyes párosítás a Bellini koktél esetében?

 
 
 

47. Milyen likőrt tartalmaz a Kir Royal?

 
 
 

48. Milyen pohárba szervírozzuk a Black Russian koktélt?

 
 
 

49. Mi a különbség a Black Russian és a White Russian között?

 
 
 

50. Milyen likőröket tartalmaz a B-52?

 
 
 

51. Melyik a Brandy Alexander receptje?

 
 
 

52. Mi a két fő íz a Grasshopper koktélban?

 
 
 

53. Milyen technikával készül a Bloody Brain?

 
 
 

54. Mi a különbség a Godfather és a Godmother koktél között?

 
 
 

55. Hány fajta alkoholos italt tartalmaz a Long Island Iced Tea?

 
 
 

56. Ki alkotta meg az első Mai Tai-t és melyik évben?

 
 
 

57. Ki alkotta meg az első Singapore Sling –et és melyik évben?

 
 
 

58. Milyen párlatot tartalmaz a Caipirinha?

 
 
 

59. Milyen párlatot tartalmaz a Caipiroska?

 
 
 

60. Milyen párlatot tartalmaz a Caipirissima?

 
 
 

61. Melyik koktél tartalmazza a következő összetevőket: vodka, fűszerek, paradicsomlé

 
 
 

62. Melyik koktél tartalmazza a következő összetevőket: vodka, kókuszszirup, blue curacao, tejszín, ananászlé

 
 
 

63. Mi a Cachaca?

 
 
 

64. Milyen gyümölcslét tartalmaz a Cosmopolitan?

 
 
 

65. Mi a díszítése a Cosmopolitan koktélnak?

 
 
 

66. Mi a díszítése a Daiquiri koktélnak?

 
 
 

67. Mi a díszítése a Mojito koktélnak?

 
 
 

68. Mi a díszítése a Cuba Libre koktélnak?

 
 
 

69. Mi a díszítése a Dry Martini koktélnak?

 
 
 

70. Mi a díszítése a Vodka Gibson koktélnak?

 
 
 

71. Mi a díszítése a Gimlet koktélnak?

 
 
 

72. Mi a díszítése az Espresso Martini koktélnak?

 
 
 

73. Mi a díszítése a Tequila Sunrise koktélnak?

 
 
 

74. Mi a díszítése a Singapore Sling koktélnak?

 
 
 

75. Mi a díszítése a Bloody Mary koktélnak?

 
 
 

76. Mi a díszítése a Pina Colada koktélnak?

 
 
 

77. Mi a feltöltő itala a Bloody Marynak?

 
 
 

78. Milyen párlatot tartalmaz a Pina Colada?

 
 
 

79. Milyen összetevőket tartalmaz a Sex On The Beach?

 
 
 

80. Mi a kommersz szeszes ital?

 
 
 

81. Hol készülhet Scotch whisky?

 
 
 

82. Mennyi ideig érlelik minimálisan a Scotch whisky-t?

 
 
 

83. Milyen hordóban érlelik a Scotch whisky-t?

 
 
 

84. Hol készülhet Bourbon whiskey?

 
 
 

85. Miből készül a Bourbon whiskey?

 
 
 

86. Milyen hordóban érlelik a Bourbon whiskey-t?

 
 
 

87. Hol készülhet Canadian whisky?

 
 
 

88. Mennyi ideig érlelik minimálisan a Canadian whisky-t?

 
 
 

89. Hol készülhet Irish whiskey?

 
 
 

90. Az Irish whiskeyt általában hányszor párolják le?

 
 
 

91. Az alábbiak közül melyek a Scotch whisky márkák?

 
 
 
 
 

92. Az alábbiak közül melyek a Bourbon whiskey márkák?

 
 
 
 
 

93. Az alábbiak közül melyek a Tennessee whiskey márkák?

 
 
 
 
 

94. Az alábbiak közül melyek az Irish whiskey márkák?

 
 
 
 
 

95. Az alábbiak közül melyek a Canadian whisky márkák?

 
 
 
 
 

96. Mit jelent az alábbi kifejezés a whisky címkéjén: single malt?

 
 
 

97. Mit jelent az alábbi kifejezés a whiskey címkéjén: rye whiskey?

 
 
 

98. Mit jelent az alábbi kifejezés a whiskey címkéjén: single barrel?

 
 
 

99. Mit jelent az alábbi kifejezés a whiskey címkéjén: corn whiskey?

 
 
 

100. Mikor született és ki az alapítója a Jack Daniel’s cégnek?

 
 
 

Tanfolyam időpontok

feb
28
sze
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Sopron, Sky Bár
Alapfokú mixertanfolyam @ Sopron, Sky Bár
feb 28 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában[...]
17:00 Kettő az egyben: barista és mixe... @ Sopron, Solo étterem
Kettő az egyben: barista és mixe... @ Sopron, Solo étterem
feb 28 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és[...]
Már
1
csü
15:00 Barista tanfolyam @ Győr
Barista tanfolyam @ Győr
Már 1 @ 15:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
17:00 Ingyenes Free Pouring Tréning @ Budapest, Mojito Mixeriskola
Ingyenes Free Pouring Tréning @ Budapest, Mojito Mixeriskola
Már 1 @ 17:00 – 17:00
Szeretettel Várunk minden Kedves volt és jelenlegi hallgatónkat március 1-én, csütörtökön az ingyenes Free Pouring tréningen! Egyedülálló lehetőség a hallgatóinknak, hogy tovább képezzék magukat és elsajátítsák a szakma fortélyait. Gyere és képezd magad TE IS a Mojito[...]
Már
5
hét
17:00 Alapfokú Mixertanfolyam @ Győr
Alapfokú Mixertanfolyam @ Győr
Már 5 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában[...]
Már
6
ked
17:00 Alapfokú Mixertanfolyam @ Szombathely
Alapfokú Mixertanfolyam @ Szombathely
Már 6 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában[...]
18:00 Barista tanfolyam @ Sopron, Solo étterem
Barista tanfolyam @ Sopron, Solo étterem
Már 6 @ 18:00
Ki az a Barista? A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: báros Mixer és Barista= Az igazi bártender A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok[...]
Már
7
sze
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Veszprém
Alapfokú mixertanfolyam @ Veszprém
Már 7 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában[...]
Már
8
csü
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
Alapfokú mixertanfolyam @ Budapest
Már 8 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában[...]
17:00 Alapfokú mixertanfolyam @ Székesfehérvár
Alapfokú mixertanfolyam @ Székesfehérvár
Már 8 @ 17:00
A Mojito Mixeriskola 1999 óta képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 20 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában[...]

Tanfolyam jelentkezés

Adatok

 

Ellenőrzés