Barion Pixel
menu

WORLD BARTENDER OF THE YEAR 2016

2016. október 26. 00:00

2016-os Bartender Világbajnokság –  Japán

A múlt héten zajlott le a WORLD BARTENDER OF THE YEAR 2016 verseny, melyet idén Japán fővárosában, Tokióban rendeztek meg. Az esemény október 16-án vette kezdetét és 21-én zárult egy ünnepélyes eredményhirdetéssel.

6 kategória a bartender világbajnokságon Japánban

A versenyzők a világ különböző pontjairól érkeztek, 6 különböző kategóriában indulhattak és 6 napon át küzdhettek, hogy magukénak tudhassák a világbajnoki címet. A versenyzőknek ezúttal sem volt könnyű dolguk, mind a 6 kategóriában elszánt versenytársakkal mérték össze tudásukat és kreativitásukat.
Hazánkat long drink kategóriában Orosz Ákos és Flair kategóriában Deák Olivér képviselte. Az indulási jogot azzal érdemelték ki, hogy a XXVII. Magyar Koktél és XV. Flair Bajnokság idei győztesei lettek.
A világbajnokságon Ákos, a long drink kategóriában ezüstérmes lett, Olivér pedig a flair kategóriában a kiváló 27. helyen végzett.

Ezúton gratulálunk minden versenyzőnek, de különösképpen a mieinknek és sok sikert kívánunk Nekik a továbbiakban.
További részleteket a linkre kattintva találtok:
http://iba-world.com/news/world-bartender-of-the-year-2016/

A 2016-os World Bartender of the Year verseny a világ egyik legjelentősebb bartender versenye volt, melynek helyszíne Japánban volt. A versenyen a világ minden tájáról érkeztek a legjobb bartenderek, hogy megmérettessék magukat és megmutassák, ki a legjobb az iparágban. Az esemény nem csak arról szólt, hogy a résztvevők készítsenek különleges és ízletes koktélokat, hanem arról is, hogy milyen színvonalú az előadásuk és hogy hogyan tudják magukat prezentálni a zsűrinek.

A World Bartender of the Year verseny három napig tartott, és több kategóriában kellett megmérettetniük magukat a versenyzőknek. Az első nap a „koktél készítés” kategóriában kellett megmérettetniük magukat, ahol a résztvevőknek hat perc állt rendelkezésre arra, hogy elkészítsenek két koktélt, egy klasszikust és egy új, saját készítésű koktélt. Az új koktélt úgy kellett elkészíteniük, hogy az összhangban legyen a résztvevők által választott téma és a koktél íze között.

A második nap a „before-dinner drink” kategóriában kellett megmérettetniük magukat a versenyzőknek, ahol egy különleges italt kellett készíteniük, amelyet általában az étkezés előtt szoktak fogyasztani. Az italnak frissnek, könnyűnek és ízletesnek kellett lennie.

A verseny harmadik és utolsó napján a „after-dinner drink” kategóriában kellett megmérettetniük magukat a versenyzőknek, ahol egy különleges italt kellett készíteniük, amelyet általában az étkezés után szoktak fogyasztani. Az italnak kellemesen édesnek és könnyűnek kellett lennie.

A verseny során a résztvevőknek nemcsak a koktél készítése volt fontos, hanem az előadásmódjuk és a személyes megjelenésük is. A versenyzőknek egyedi és kreatív koktélokat kellett készíteniük, és a verseny alatt számos érdekes és egyedi koktélt is készítettek.

A verseny döntőjében a japán bartender, Kentaro Wada lett a World Bartender of the Year, aki egy fantasztikus előadást tartott, és két különleges koktélt készített. A második helyezett az amerikai bartender, Charles Joly lett, míg a harmadik helyezést pedig a spanyol bartender, David Rios érte el. Az összes versenyző fantasztikus teljesítményt nyújtott, és nagyon szoros volt a verseny a döntőig.

Kentaro Wada személyes stílusa, kreativitása és kiváló előadásmódja a zsűri és a közönség szívébe lopta magát, és ez végül meghozta neki a győzelmet. Wada különleges japán koktélokat készített, amelyekben ötvözte a hagyományos japán italokat a modern bartending technikákkal.

A World Bartender of the Year verseny egy fantasztikus esemény volt, amelynek során a világ legjobb bartenderei mutatták meg a kreativitásukat és a szakértelmüket. A versenyen készült különleges koktélok és a résztvevők fantasztikus előadásai garantálták, hogy a közönség és a zsűri egyaránt élvezze az eseményt. A következő World Bartender of the Year versenyt 2023-ban rendezik majd meg, és biztosak vagyunk benne, hogy ismét lenyűgöző teljesítményeket fogunk látni a legjobb bartenderektől a világ minden tájáról.

A magyar versenyzők is szépen teljesítettek!

Deák Olivér, aki a tavalyi évben a WORLD CUP FLAIR-ban aranyérmet nyert, az idei versenyen is szárnyaló formában volt. A versenyen a harmadik helyezést érte el, és ezzel az eredménnyel a világ legjobb flair bartendereinek kiváltságos csoportjába került.

Orosz Ákos is nagyszerű teljesítményt nyújtott a versenyen. Bár nem jutott be a döntőbe, fantasztikus bemutatót tartott, és lenyűgözte a közönséget és a zsűrit.

Összességében büszkék lehetünk arra, hogy Deák Olivér és Orosz Ákos képviselték Magyarországot a WORLD FLAIR BARTENDER CHAMPIONSHIP-en, és sikeresen szerepeltek a világ legrangosabb flair bartending versenyén. Reméljük, hogy a jövőben további magyar versenyzőknek lesz lehetőségük részt venni az ilyen jellegű nemzetközi eseményeken, és továbbra is magasra emelik hazánk zászlaját a világ bartending színpadán.

További tanfolyamok helyét és időpontját, valamint bővebb információt a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola weboldalán találhatsz. Képzéseink országszerte több, mint 20 városban indulnak (Sopron, Győr, Eger, Miskolc, Tata, Szeged, Szentes, Szolnok, Hódmezővásárhely, Baja, Békéscsaba, Szombathely, Veszprém, Keszthely, Székesfehérvár, Gyöngyös, Cegléd, Szekszárd, Kecskemét, Gyula), honlapjainkon ezekről is tájékozódhatsz. Ha valamit nem találsz, hívj bennünket bizalommal, vagy ha szeretnél, e-mailt is írhatsz. Irodavezetőnk készséggel áll rendelkezésetekre  az iroda nyitva tartási idejében (H-P, 10-18).

Információ:
[email protected]
06/20-355-8400
(H-P, 10-18)

 

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...