Barion Pixel
menu

10 bourbon alapú koktél, amivel találkozhatsz

2018. október 17. 00:00

Az amerikai whiskey forradalom során a harcvonalban egyértelműen a bartenderek állnak, akik igyekeznek mindenki ízlésének eleget tenni. Akár a rozs fűszerességét kedveled, akár az édeskés bourbont, számtalan whyskey alapú koktél közül választhatsz! Íme a 10 legnépszerűbb:

I. WHITE SUMMER SAZERAC (The Fat Radish, New York)

white summer sazerac koktél

A The Fat Radish bárban a koktélokhoz főként különböző zöldségeket, házikészítésű szirupokat és tinktúrákat használnak amellett, hogy a legfontosabb alapanyagot, adott esetben a whyskeyt illetve bourbont is igyekeznek mikro-vállalkozásoktól beszerezni; ilyen például a Kings County. Íme a  White Summer Sazerac receptje és elkészítési módja:

30 ml Kings County moonshine (fehér kukoricából készült whiskey)
15 ml Kings County Empire zab whiskey
15 ml Singani 63 brandy
7.5 ml Italicus aperitivo
7.5 ml cukorszirup
6 öntetFennel bitters
3 öntet Celery bitters
1 csipet Celery salt (zellerrel és más fűszerekkel kevert só)
6 fújás Absinthe

Elkészítés: Minden hozzávalót töltsünk jégre egy keverő pohárba majd keverjük össze. Ezután óvatosan öntsük egy jéggel teli pohárba.

Díszítés: bármilyen ehető virág.

II. SNOW SHOES (White Cap, San Fransisco)

snow shoes koktél
A legfrissebb itallap a White Cap-ben egy garázsvásárra emlékeztető illusztrációkkal díszített menü, amelyet Lauren Linagen tervezett és amiben az italokat fürdőruhákról és úszókról neveztek el. Kezdésnek hozzáadjuk az ital lelkét, a George Dickel zab whiskeyt, füstölt ananászt, majd jöhet a tört jég és a citromlé. Végeredményben egy robusztus, füstös és mégis könnyed italt kapunk. Itt  egy alternatív recept otthonra:
30-40 ml Bourbon
30-40 ml borsmenta
Elkészítés: Minden hozzávalót töltsünk jégre egy keverő pohárba majd keverjük össze. Ezután óvatosan öntsük egy jéggel teli pohárba.
Díszítés: A tetejére szórjunk kevés porcukrot és azonnal szervírozzuk.
.

III. KENTUCKY MICHELADA (Whiskey Dry, Lousville)

kentucky michelada koktél
A bár vezetője, Stacie Stewart nem fél különleges összetevőket kipróbálni. A japán shishito chilitől kezdve a köményből készült alkoholos készítményekig. A Kentucky Michelada egy igazi ízkavalkád: magvas, citrusos, gyógynövényes ízvilága semmihez sem hasonlítható. A koktél egy csipet sóval megspékelve az igazi!
.

IV. MELODY & HARMONY (Proxi, Chicago)

melody harmony koktél
A Proxi bár egy különleges hely, ahol a streetfood és a loft életérzés keveredik. A fő bartender, Josh Relkin egy ehhez illő koktélt igyekezett megalkotni, amikor létrehozta a Melody&Harmony-t.  Az italban az Evan Williams bourbon vaníliás ízvilágát hivatott kiemelni a friss citrom és menta, valamint a Giffard-féle csokoládé krémlikőr.
.

V. BROADWAY CIRCA 1985 (The Rum House, New York)

broadway circa 1985 koktél
A The Rum House már évtizedek óta a nyugalom, jazz zenével és rummal átitatott szigete a nyüzsgő Times Square és a Theatre District közelében. Ha egy rövid kikapcsolódásra vágyunk, vagy menekülnénk a város zajától, itt csodás koktélok illetve minőségi röviditalok társaságában megtehetjük. A rumok mellett természetesen helyet kaptak jobbnál jobb amerikai whyskey különlegességek is, amelyet ebben a különleges italban, a Broadway circa 1985-ben is felhasználnak.
.

VI. ROSEMARY (Che Fico, San Fransisco)

rosemary koktél
A Che Fico az egyik legnépszerűbb hely manapság az Egyesült Államokban, így nem csoda, hogy szinte lehetetlen asztalt foglalni. Az étterem menüjén a minőségi italokon kívül különleges pizzákat és tésztákat is találhatunk, melyeket a séf, David Nayfeld készít el nekünk. A koktélokat Christopher Longoria keveri, aki nagy hangsúlyt fektet a gyógynövényekre és a különféle fűszerekre. A Rosemary egy üdítő whiskey-ből készült ital citromlével, rebarbarával valamint Angostura bitterrel.
.

VII. BIG BUBBA (Swig&Swine, Charleston)

big bubba koktél
Lehet, hogy a Big Bubba nem rendelkezik hatalmas ital kínálattal, de nem is ez az, ami odavonzza a vendégeket, hanem a séf, Anthony DiBernando barbeque-ja. Legyen szó pulled porkról, kolbászokról vagy oldalasról, biztosak lehetünk benne, hogy nem választunk rosszul. Ez a séf nagyszerűségén kívül a helyileg készített Virgil Kaine bourbonnak is köszönhető. Elképzelhetetlen ezeket az ételeket nem egy bourbon alapú itallal inni. Ezért alkotta meg a séf sokak kedvencét, a Big Bubba-t, ami a helyi bourbon mellett tartalmaz még gyömbér sört, friss bazsalikomot és ananászt.
.

VIII. WHAT THE DOCTOR ORDERED (The Happiest Hour, New York)

what the doctor ordered koktél
A The Happiest Hour étkezde egyfajta tisztelgés Dél-California, a gyorsételek hazája előtt. A klasszikus sajtburger verhetetlen, főként, ha a What the Doctor Ordered koktéllal isszuk. Ez az ital természetesen whiskey alapú, de tartalmaz még Sarsaparilla-t, ami egy különleges, ázsiai üdítőital. A legjobb az egészben, hogy mi magunk választhatjuk ki milyen whiskey-vel, esetleg rummal szeretnénk, ha elkészítenénk nekünk az italt. Mi az amerikai rozs whiskeyt ajánljuk!
.

IX: ELMERT T. LEE OLD FASHIONED (Quince, San Fransisco)

elmert t. lee old fashioned
Mióta Michael Kudra is a három Michelin-csillagos étteremben dolgozik, azóta tényleg érdemes meglátogatni a Quince-t! Így már a séf, Michael Tusk fantasztikus ételei mellett a fogásokhoz méltó italokat is kapunk. Kudra a whiskey és a bourbon szeszeken túl előszeretettel használ keserűket és az olaszok híres grappa-ját, azaz szőlőpálinkáját. Az Elmert T. Lee-ben felfedezhetünk vaníliás, szegfűszeges ízjegyeket. És mitől lesz old fashioned? Kudra belecsempész még egy kis narancs bittert, pontosan ügyelve az arányokra és a keverés technikájára.
.

X. CINEMA MANHATTAN (Baba, Washington, D.C.)

cinema manhattan koktél
Az étteremben sokszor tartanak fix-árú villás reggelit, amelyekhez természetesen koktélozás is társul. A Baba-ban dolgozó, szerb származású Danilo Simic előszeretettel használ kelet-európai röviditalokat, mint például a Balkánban kedvelt rakiát, vagy a slivovitzot (szilva brandy).  A Cinema Manhattant édes-fűszeres pattogatott kukoricával szervírozza.
.

A Mojito Mixeriskolában további whisk(e)y alapú koktélok és számos egyéb koktél elkészítését sajátíthatod el. Légy részese a novemberben induló mixertanfolyam csoportjának és tanuld meg a koktél készítés művészetét.

Garantáljuk a jó hangulatot, a szakmai tudást és a profi oktatást! NÁLUNK NINCSENEK REJTETT KÖLTSÉGEK! A mixer képzés végén nemzetközi magyar-angol nyelvű bármixer bizonyítványt állítunk ki és egy boston shakert is ajándékba kapsz.

Válaszd ki a Neked megfelelő barista és mixer tanfolyamot: alapfokú, gyorsított, haladó, latte art, egyéni/VIP, kedvezményes Kettő az egyben: barista és mixertanfolyam, Barista MasterClass, American Bartending képzés, illetve Profi Barista Csomag és Profi Mixer Csomag, amiben ajándék tanfolyamot is kapsz. Nyitvatartási időben hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között bármikor beiratkozhatsz! Látogass el a Mojito Mixeriskolába és a Barista Akadémiára!

Jelentkezési határidő: november 8., csütörtök 16 óra
A képzés első órája: november 8., csütörtök 
17 óra!

Kövess minket  facebookon és instagramon is!

Információ:
+3620 355 8400
[email protected]

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...