Barion Pixel
menu

10 DOLOG, AMIÉRT IMÁDNI FOGOD A MIXER SZAKMÁT

2019. augusztus 12. 00:00

Sokan gondolkodtunk már azon, hogy középiskola után, főiskola, egyetem mellett kéne egy olyan képzés és szakma, amit tényleg élvezünk, és jó pénzt lehet vele keresni akár suli mellet is. A nyári szünidő sajnos hamar eltelik és hamar elfogy a félretett pénzünk is. Ezekre a problémákra nyújt megoldást, ha elvégzünk egy mixer tanfolyamot. A Mojito Mixeriskolában olyan gyakorlat centrikus bártender képzéseken vehetsz részt, amely biztosan megalapozza a tudásodat és a világ bármely pontján elfogadják majd a mixer bizonyítványt, amelyet iskolánk állít ki neked. Az alábbiakban összeszedtünk néhány olyan tényt, ami a egyértelműen mixer szakma mellett szól.

Trendi szakma
Ma a pályaválasztásnál biztosan figyelembe vesszük, hogy az adott szakma mennyire divatos. Ami divatos az népszerű és ez igaz fordítva is. A bárok, a koktélok világa szorosan összefügg a jókedvvel, a partykkal, a bulikkal. A bárpult egy olyan színpad ahol jókedvű vendégek találkoznak jófej bármixerekkel, beszélgetnek egy kicsit és a végeredmény egy finom, dekoratív koktél. Nem hangzik rosszul.

Könnyen tanulható
Mojito Mixeriskolában 4 vagy 12 hetes tanfolyamok keretében lehet elsajátítani a báros szakma alapjait. Nem szükséges előképzettség, ugyanis teljesen az alapoktól kezdjük a mixer oktatást. Elméleti óráinkon megtanulhatod a bár és koktéltörténelem mellett a párlatok származását, készítési módjait, fajtáit, szervírozásukat. Gyakorlati órákon elkészítjük és begyakoroljuk a tananyagban szereplő 60 koktél tökéletes szervírozását. Felkészült, mester bártenderekből álló oktató csapatunknak köszönhetően vizsgagaranciát biztosítunk hallgatóink számára.

Jól fizető állás
A vendéglátó és a szállodaipar ma nagyon sikeres üzletág. Nem csak hazánkban, de külföldön is. A nálunk megszerzett elméleti és gyakorlati mixer tudásnak köszönhetően szinte biztos lesz a siker a bárpult mögött. A budapesti bárokban mixerek beszámolói alapján 15.000.- és 25.000.- forint közötti fizetésre biztosan lehet számítani naponta. Külföldön nyilván magasabb fizetéssel lehet kalkulálni.

Kreatív munka
A koktélok világa folyamatosan megújul. Ez köszönhető a vendégek igényeinek, az új alapanyagoknak, az új technológiáknak, a közösségi médiának és a mixerek kreativitásának. Hasonlóan a konyhához a koktélok is folyamatos fejlesztésen mennek keresztül, megőrizve a szakmai alapokat. Új koktélokat alkotni nagyszerű feladat. A vendégek visszajelzései a legjobb mérce, hogy szakmailag jó irányba halad-e egy bártender. A Mojito Mixeriskola tanfolyamain a vizsga része a kreatív saját koktélok kitalálása és elkészítése.

Sok érdekes emberrel találkozol
A bárban megforduló vendégek megérnek egy külön tanulmányt. Nagyon sok fajta embert lát vendégül egy bártender. Érdekes látni , ahogyan a hasonló vagy különböző személyiségtípusok találkoznak egy bárpultnál. Megtapasztalhatjuk, hogyan képes egy bártender befolyásolni az est hangulatát.

Imádod az éjszakát és a pörgést
Ha kedveled az éjszakai életet, szereted az embereket és nem ijedsz meg a munkától akkor a mixer szakma a tied. A mixerek általában este, éjszaka dolgoznak. De ne ijedj meg, megvan a megfelelő mennyiségű pihenőidő. Ha nem akadsz ki a fura kéréseken, ha bírod a partyzó vendégeket és nem rémülsz meg egy 10 órás műszaktól, akkor biztosan sikeres leszel a bártender szakmában.

Megtanulsz csapatban gondolkodni
Nem gondolkodtál még azon a bárpultnál vendégként állva, hogy az a tökéletes koktél amit éppen kortyolgatsz egy egész csapat munkájának az eredménye? Pedig így van. Komplett stáb dolgozik azon, hogy az este folyamán tökéletesen érezd magad. Kezdve a mixerekkel de a pultos, a barista, a bar beck, a felszolgáló, a szakács , a manager, a portás, a takarító, és még a marketinges is azon dolgozik, hogy a te koktélod tökéletes legyen. Ha mixernek tanulsz a Mojito Mixeriskolában, nagy valószínűséggel egy ilyen csapatnak leszel a része.

Folyamatos igényed lesz a tanulásra
Biztosan érezted már, hogy minél többet tanulsz, olvasol valamiről, annál inkább rájössz, hogy fogalmad sincs az egészről. A mixer szakma is ilyen. Folyamatos tanulást, megtapasztalást igényel és ez jó. Nincs olyan mixer aki mindent tud az italok világáról. A mixer szakma folyamatosan fejlődik, fejlődj velünk Te is.

Imádnak majd a csajok és a pasik
A viselkedésed a kommunikációd, a munkád és az ízeid hatással lesznek a vendégeidre, a vendégeid viselkedésére, kommunikációjára. Ha szereted a vendégeidet, Ők is szeretni fognak téged. Ki ne szeretne jóban lenni egy bártenderrel. Sokkal nagyobb valószínűséggel fognak a vendégek a kedvenc bárjukba járni, a kedvenc mixerükhöz italozni, mint vadidegen helyekre. Ha vannak törzsvendégeid, sokkal nagyobb a forgalmad és a fizetésed is! Ez ennyire egyszerű.

Sok ember, sok helyről, sok barát
A mixerek munkájának egyik alappillére a kommunikáció. A bárban sok vendég van, sok helyről érkeznek. Ha minden vendéggel udvarias és kedves vagy, idővel szinte biztosan lesznek köztük barátok is. Építsd a kapcsolatrendszered, az életben ez az egyik leghasznosabb dolog.

Ha kipróbálnád magad mixerként, akkor itt az idő a jelentkezésre. Képezd magad, alapozd meg a jövődet, dolgozz hazai vagy külföldi bárokban, éttermekben, szállodákban, folyami vagy óceánjáró hajókon! Mixeriskolánkban 4 hetes, 12 hetes, vagy egyéni mixertanfolyamok közül választhatsz.

Információ: 0620-9642-221

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...