ÉrdekességekHírek

10 DOLOG, AMIÉRT IMÁDNI FOGOD A MIXER SZAKMÁT

By augusztus 12, 2019 No Comments

Sokan gondolkodtunk már azon, hogy középiskola után, főiskola, egyetem mellett kéne egy olyan képzés és szakma, amit tényleg élvezünk, és jó pénzt lehet vele keresni akár suli mellet is. A nyári szünidő sajnos hamar eltelik és hamar elfogy a félretett pénzünk is. Ezekre a problémákra nyújt megoldást, ha elvégzünk egy mixer tanfolyamot. A Mojito Mixeriskolában olyan gyakorlat centrikus bártender képzéseken vehetsz részt, amely biztosan megalapozza a tudásodat és a világ bármely pontján elfogadják majd a mixer bizonyítványt, amelyet iskolánk állít ki neked. Az alábbiakban összeszedtünk néhány olyan tényt, ami a egyértelműen mixer szakma mellett szól.

Trendi szakma
Ma a pályaválasztásnál biztosan figyelembe vesszük, hogy az adott szakma mennyire divatos. Ami divatos az népszerű és ez igaz fordítva is. A bárok, a koktélok világa szorosan összefügg a jókedvvel, a partykkal, a bulikkal. A bárpult egy olyan színpad ahol jókedvű vendégek találkoznak jófej bármixerekkel, beszélgetnek egy kicsit és a végeredmény egy finom, dekoratív koktél. Nem hangzik rosszul.

Könnyen tanulható
Mojito Mixeriskolában 4 vagy 12 hetes tanfolyamok keretében lehet elsajátítani a báros szakma alapjait. Nem szükséges előképzettség, ugyanis teljesen az alapoktól kezdjük a mixer oktatást. Elméleti óráinkon megtanulhatod a bár és koktéltörténelem mellett a párlatok származását, készítési módjait, fajtáit, szervírozásukat. Gyakorlati órákon elkészítjük és begyakoroljuk a tananyagban szereplő 60 koktél tökéletes szervírozását. Felkészült, mester bártenderekből álló oktató csapatunknak köszönhetően vizsgagaranciát biztosítunk hallgatóink számára.

Jól fizető állás
A vendéglátó és a szállodaipar ma nagyon sikeres üzletág. Nem csak hazánkban, de külföldön is. A nálunk megszerzett elméleti és gyakorlati mixer tudásnak köszönhetően szinte biztos lesz a siker a bárpult mögött. A budapesti bárokban mixerek beszámolói alapján 15.000.- és 25.000.- forint közötti fizetésre biztosan lehet számítani naponta. Külföldön nyilván magasabb fizetéssel lehet kalkulálni.

Kreatív munka
A koktélok világa folyamatosan megújul. Ez köszönhető a vendégek igényeinek, az új alapanyagoknak, az új technológiáknak, a közösségi médiának és a mixerek kreativitásának. Hasonlóan a konyhához a koktélok is folyamatos fejlesztésen mennek keresztül, megőrizve a szakmai alapokat. Új koktélokat alkotni nagyszerű feladat. A vendégek visszajelzései a legjobb mérce, hogy szakmailag jó irányba halad-e egy bártender. A Mojito Mixeriskola tanfolyamain a vizsga része a kreatív saját koktélok kitalálása és elkészítése.

Sok érdekes emberrel találkozol
A bárban megforduló vendégek megérnek egy külön tanulmányt. Nagyon sok fajta embert lát vendégül egy bártender. Érdekes látni , ahogyan a hasonló vagy különböző személyiségtípusok találkoznak egy bárpultnál. Megtapasztalhatjuk, hogyan képes egy bártender befolyásolni az est hangulatát.

Imádod az éjszakát és a pörgést
Ha kedveled az éjszakai életet, szereted az embereket és nem ijedsz meg a munkától akkor a mixer szakma a tied. A mixerek általában este, éjszaka dolgoznak. De ne ijedj meg, megvan a megfelelő mennyiségű pihenőidő. Ha nem akadsz ki a fura kéréseken, ha bírod a partyzó vendégeket és nem rémülsz meg egy 10 órás műszaktól, akkor biztosan sikeres leszel a bártender szakmában.

Megtanulsz csapatban gondolkodni
Nem gondolkodtál még azon a bárpultnál vendégként állva, hogy az a tökéletes koktél amit éppen kortyolgatsz egy egész csapat munkájának az eredménye? Pedig így van. Komplett stáb dolgozik azon, hogy az este folyamán tökéletesen érezd magad. Kezdve a mixerekkel de a pultos, a barista, a bar beck, a felszolgáló, a szakács , a manager, a portás, a takarító, és még a marketinges is azon dolgozik, hogy a te koktélod tökéletes legyen. Ha mixernek tanulsz a Mojito Mixeriskolában, nagy valószínűséggel egy ilyen csapatnak leszel a része.

Folyamatos igényed lesz a tanulásra
Biztosan érezted már, hogy minél többet tanulsz, olvasol valamiről, annál inkább rájössz, hogy fogalmad sincs az egészről. A mixer szakma is ilyen. Folyamatos tanulást, megtapasztalást igényel és ez jó. Nincs olyan mixer aki mindent tud az italok világáról. A mixer szakma folyamatosan fejlődik, fejlődj velünk Te is.

Imádnak majd a csajok és a pasik
A viselkedésed a kommunikációd, a munkád és az ízeid hatással lesznek a vendégeidre, a vendégeid viselkedésére, kommunikációjára. Ha szereted a vendégeidet, Ők is szeretni fognak téged. Ki ne szeretne jóban lenni egy bártenderrel. Sokkal nagyobb valószínűséggel fognak a vendégek a kedvenc bárjukba járni, a kedvenc mixerükhöz italozni, mint vadidegen helyekre. Ha vannak törzsvendégeid, sokkal nagyobb a forgalmad és a fizetésed is! Ez ennyire egyszerű.

Sok ember, sok helyről, sok barát
A mixerek munkájának egyik alappillére a kommunikáció. A bárban sok vendég van, sok helyről érkeznek. Ha minden vendéggel udvarias és kedves vagy, idővel szinte biztosan lesznek köztük barátok is. Építsd a kapcsolatrendszered, az életben ez az egyik leghasznosabb dolog.

Ha kipróbálnád magad mixerként, akkor itt az idő a jelentkezésre. Képezd magad, alapozd meg a jövődet, dolgozz hazai vagy külföldi bárokban, éttermekben, szállodákban, folyami vagy óceánjáró hajókon! Mixeriskolánkban 4 hetes, 12 hetes, vagy egyéni mixertanfolyamok közül választhatsz.

Információ: 0620-9642-221

Leave a Reply