Barion Pixel
menu

10 jó tanács bártendereknek

2019. február 15. 00:00

Tanulj, de nem mindegy, hogy mit
Ne kövesd el azt a hibát, hogy mindent tudni akarsz az italokról. Ne csak a könyvekből és az internetről tanulj. Figyeld a vendégek a kollégák visszajelzéseit! Próbáld ki magad mixer versenyeken is! Járj el más bárokba, figyeld az új trendeket!

Szelektáld a rengeteg információt
Annyi információ és adat van az italok világában, hogy az már szinte feldolgozhatatlan. Ne akarj mindent megtanulni. Hozz létre egy saját adatbázist és lesz hol kutakodnod. Bármerre jársz a világban, jegyzeteld le a legjobb recepteket!

Soha nem vagy kész
Tanulnod folyamatosan kell. A munka és a szabadidőd mellett mindig szakíts időt olvasni, tanulni. Légy nyitott az új dolgokra és folyamatosan kóstolj! Gondolkozz el egy barista tanfolyam elvégzésén is!

Ne akarj jobb lenni más bártendereknél
Soha ne más mixereknél akarj jobb lenni. Arra ott vannak a mixer versenyek. A mérce mindig te magad légy. Saját magadon figyeld a fejlődést!

Gondolkozz tulajdonosi szemlélettel
Ha bártenderként dolgozol, gondolkozz, úgy mintha tiéd lenne a bár. A vendéglátás mindig gazdasági tevékenység is. Dolgozz hatékonyan, gyorsan. Minden vendégből próbálj meg törzsvendéget csinálni!

Próbáld ki magad mindenhol
Csak akkor ismered igazán a bármixer szakmát, ha kipróbálod minden területét. Ha teheted, dolgozz elegáns bárban, szórakozóhelyen, fesztiválokon, folyami vagy óceánjáró hajókon, rendezvényeken is. Végezz el alapfokú és haladó mixertanfolyamot! Ezek a tapasztalatok alapján tudod eldönteni, hogy melyik irányzat illik bele legjobban az elképzeléseidbe.

Legyen B terved
Bármilyen szakmát választasz, mindig legyen terved arra, hogy ha nem jön be, merre lépsz tovább. Ne éld meg csalódásként, inkább örülj az ezer új lehetőségnek, ami előtted áll!

Ne dolgozd halálra magad
A vendéglátásban sajnos elég hosszúak a munkaidők. Ügyelj arra, hogy meglegyen az egyensúly a munka, a szabad, és a pihenőidőd között. Ne feledd, az élet nem csak a munkáról szól!

Felelősséggel tartozol a vendégek iránt
A mixer szakma felelősséggel jár, hiszen alkoholt értékesítünk. Az alkohol egyfajta tudatmódosító szer. Hatással van a vendégek hangulatára, viselkedésére is. A bártender kötelessége tájékoztatni a vendégeit az italuk alkohol tartalmáról. Tudni kell italokat ajánlani. De tudni kell meghatározni azt a pontot, amikor már nem szolgáljuk ki alkohollal az adott vendéget. A mixerek egyik fő küldetése a mértéktartó és kultúrált alkoholfogyasztás terjesztése. A Mojito Mixeriskola mixerképzésein erről a témáról is részletesen tanulunk.

Építsd magad anyagilag is
A vendéglátásban jól lehet keresni. Sok bármixer azt hiszi, hogy ez mindig így lesz. Lehet! De lehet, hogy nem! A fizetésed bizonyos százalékát rakd félre a jövődre, az álmaid megvalósítására. Tartsd szem előtt, hogy nem leszel mindig huszonéves és nem akarsz majd mindig az éjszakában dolgozni. Ha lesz megtakarításod, akkor tudsz továbblépni.

Mixer és barista tanfolyamainkról az alábbi elérhetőségeken tudsz érdeklődni:
[email protected]
06/20-355-8400
(H-P, 10:00-18:00)

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...