Hírek

11 abszolút ellenállhatatlan ananászos koktél

By június 6, 2018 No Comments

Azok számára, akik nem tudnak a trópusokon pihenni most bemutatunk 11 nyári, ananászos koktélt, hogy akár otthon is élvezni lehessen a szabadság édes ízét. Az ananász rendkívül népszerű és a bártenderek innovatív módon igyekeznek bemutatni ezt a gyümölcsöt, készítenek “grillezett ananászleveket” vagy épp a kivájt, üreges gyümölcsöt használják pohárként. Mindenesetre izgalmas és sokféleképpen felhasználható alapanyagról van szó, érdemes kísérletezni vele akár otthon is.

29 PALMS (ADA STREET, CHICAGO)

A Chicago-i Ada Street bár italmenedzsere Scott Koehl találta ki a 29 Palms névre keresztelt koktélt, házi-készítésű ananásszal ízesített Green Chartreuse mezcalból, friss lime levéből és szintén házi-készítésű citromfű/cinchona tonikból építi fel ezt a különleges koktélt.

AMBROSIA DRUNK (BACCHUS BAR, PORTLAND, OREGON)

Az enyhén pezsgő italhoz, a Bacchus bár mixere Andrew Call először egy lime-menta-ananász szirupot készít el, amit grapefruit és lime lével, majd ginnel kever össze, illetve proseccoval tölti fel ezt a koktél alapot. A koktélt grapefruit és Angostura bitterrel koronázza meg, citrom rózsával és menta levéllel díszíti.

EAST BROOKLYN (CASSIA, SANTA MONICA, KALIFORNIA)

Az újonnan megnyílt Cassia bárban és étteremben a cél, hogy az italok illeszkedjenek Bryant Ng séf főztjeihez. Ennek köszönhetően a klasszikus Brooklyn koktélban megtalálhatjuk a citromfűvel és ananásszal ízesített vermouth-ot, ami rozs whiskeyvel, maraschino likőrrel és CioCiaro amaroval van összekeverve.

GOLDEN PEARL (SALTAIRE, PORT CHESTER, N.Y.)

Ehhez az elegáns italhoz, ananászdarabokat grilleznek és ezek frissen facsart leve biztosítja az édes karamell ízjegyeket. Ezt a “grillezet ananászlevet” összekeverik rummal és vaníliával. A végeredmény mennyei.

PIÑA (KAT & THEO, NEW YORK CITY)

Ez a bizonyíték arra, hogy az ananászos italoknak nem kell feltétlenül édesnek lenniük, ez a komplex, füstös keserű szépség a High West Campfire (rozs, Scotch és Bourbon keverék) és Amargo-Vallet együttesével kezdődik. Ehhez jön hozzá a házi-készítésű piña tea szirup, ami hibiszkusz, kókusz és ananász tea blendből és cukorszirupból készül, díszítésként egy kerek szárított ananász kerül a pohárba.

KOREAN BBQ (THREE DEGREES, PORTLAND, OREGON)

Egy fűszeres, füstös és ízletes ízbomba, ez a koktél Joe Davis bármixer kezei között kelt életre, a pohár belsejét Laphroaig skót whiskyvel futtatja körbe, ezt követően Appleton X/V rumot, friss ananászlevet, koreai chilis szószt, limelevet és fahéjas szirupot rázz össze. Mintha ez még nem lenne elég, a koktél tetejét megszórja egy kevés bacon ízesítésű sóval, ami még több umami ízvilágot eredményez.

PINEAPPLE BUMP (ANDIRON STEAK & SEA, LAS VEGAS)

A vegasi fényűzés a koktélok szervírozásában is visszaköszön, réz ananász poharak, amiket egyedileg készített az Absolut Elyx. A koktélt Elyx vodka, Pineau de Charentes, ananászlé, Pok Pok Som almaecet, citrom sour és Fever-Tree klubszóda alkotja.

SPONGEBOB SQUAREPANTS/SPONGYABOB KOCKANADRÁG (GRACIAS MADRE, SAN FRANSISCO)

Ez a drámai ital az ananász egészét felhasználja. Első lépés, hogy egy birsalmás tepache-t készítenek el a bármixerek (ez egy hagyományos mexikói ananászból és a héjából fermentált ital), plusz mezcal espadín is kell az italhoz. A koktélt egy egész ananászba töltik és így szolgálják fel a vendégeknek.

THE ALGONQUIN (ROSE CAFE, VENICE, KALIFORNIA)

A Rose Cafe üzlet igazgatója Nick Meyer többféleképpen használja fel az ananászt ebben a koktélban. Az ananászhoz adott pezsgőecet fokozza a savasságot, míg a karamellizált ananász szirup vaníliával és fahéjjal az édességet és a fűszeres ízt garantálja. Ezeket az összetevőket összekeveri friss ananásszal, száraz vermouth-hal és rozs whiskyvel. Végül egy szuper vékony szárított ananász karikát helyez a pohárra. “Ez a dísz olyan, mint egy köret, amit a vendég elfogyaszthat az italhoz”-mesélte Meyer a Liquor magazin szerkesztőségének.

TOMMY GUN (GREENRIVER, CHICAGO)

 

A mindig éber Chicago városának újonca, a Greenriver bár, Julia Momose bartenderének köszönheti ezt az italt. Egyedi ananász piscot hozz létre, amelyet lime-lével és fűszeres garam masala sziruppal elegyít, hogy édes és ízletes profilt kapjon a koktél.

ULTIMATE PIÑA COLADA (TRICK DOG, SAN FRANSISCO)

A Trick Dog alapítója, Scott Baird ezt a kevert italt három féle rumból, abszintból, zöld tea-kardamom szirupból, ananász és lime levéből, kókuszkrémből és egy csipetnyi sóval készíti, mindezt magában az üregesre faragott ananászban szolgálja fel. Ezt a koktélt a menün nem tüntették fel, de külön kérése elkészítik.

Ha még többet szeretnél tudni az alkoholos italok világáról vagy a különleges trópusi italokról, akkor gyere el a Mojito Mixeriskolába, ahol megtanulod a koktélok készítését, az alkoholgyártás minden mozzanatát és személyesen is megtapasztalhatod milyen bármixernek lenni. A mixer tanfolyamokon az alapoktól a haladó szintig elkísérünk. Garantáljuk a jó hangulatot, a szakmai tudást és a profi oktatást! NÁLUNK NINCSENEK REJTETT KÖLTSÉGEK! A mixer képzés végén nemzetközi magyar-angol nyelvű bármixer bizonyítványt állítunk ki és egy boston shakert is ajándékba kapsz.

Alapfokú mixertanfolyam:

Az alapfokú mixertanfolyamon hallgatóink megismerkedhetnek a koktéltörténelemmel, a bárkultúra kialakulásával és a bárban használatos eszközökkel. Az italtörténelem során kiderül hogy a bárban használt italok hol, hogyan, miből készülnek, milyen kategóriák és típusok léteznek. Számos ismert és kevésbé ismert italok is kóstolásra kerülnek, mint a rum, a vodka, a gin, a whisky, ánizs alapú italok, a cachaça vagy másnéven “Brazil rum”, ami a Caipirinha koktél alapanyaga. A képzéseken külön órát szentelnek a reális bárhasználatnak, a báreszközök használatának és a koktélkészítési technikák szakszer elsajátításának.

A gyakorlati órákon a világ legnépszerűbb koktéljait készítik el a tanulók,  például Bloody Mary, Tequila Sunrise, Piña Colada vagy a B’52. A mixer képzésen megtanulható a free pouring töltés, vagyis hogyan töltsünk mérce nélkül pontosan. Az ital felismerési képességeket is fejlesztik a mixertanfolyamon elvégzett vaktesztek és illat felismerések segítségével.

Haladó mixertanfolyam:

 

A sikeres alapfokú mixertanfolyam után a következő lépcsőfok a haladó mixertanfolyam, ami olyan átfogó szemlélet, elméleti és gyakorlati tudást ad a hallgatóknak, amely birtokában biztos a siker a világ bármely bárpultja mögött. Az oktatási időpontokat az oktató és hallgatók közösen beszélik meg, hogy mindenki igényét teljesíthessük Előkerülnek a bonyolultabb receptúrák, Európa, Amerika, Kuba, Brazília Polinézia és Hawaii tradicionális koktéljai, valamint betekintést nyerhetünk a molekuláris mixológiába is.

Profi Mixer Csomag:

Ez a Csomag ideális azoknak, akik mindkét mixer tanfolyamot el szeretnék végezni, ajándékba pedig egy American Bartending tanfolyamot adunk, aminek célja a gyors, látványos és pontos koktélkészítés, valamint az alapfokú és haladó tanfolyamon megszerzett gyakorlati tudás, free pouring (kiöntő nélküli szabadtöltés) technikák segítségével, magas-rutin szintre emelése.

ALAPFOKÚ MIXER TANFOLYAM: 
85.000,- forint; 12 hét, heti 1 alkalom, alkalmanként 3 óra
+
HALADÓ MIXER TANFOLYAM: 
85.000,- forint; 8 hét, heti 1 alkalom, alkalmanként 3 óra
+
AMERICAN BARTENDING TANFOLYAM: 
60.000,-forint helyett ajándékba kapod, ha a Profi Mixer Csomagot választod.

Válaszd ki a Neked megfelelő barista és mixer tanfolyamot: alapfokú, gyorsított, haladó, latte art, egyéni/VIP, kedvezményes Kettő az egyben: barista és mixertanfolyam, Barista MasterClass, American Bartending képzés, illetve Profi Barista Csomag és Profi Mixer Csomag, amiben ajándék tanfolyamot is kapsz. Nyitvatartási időben hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között bármikor beiratkozhatsz! Látogass el a Mojito Mixeriskolába és a Barista Akadémiára!

Jelentkezési határidő: JÚNIUS 18., hétfő 16 óra

Kövess minket  facebookon és instagramon is!

Információ:
+3620 355 8400
[email protected]

www.mojito.hu

Leave a Reply