Hírek

11 gin alapú koktél, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is

By május 4, 2018 No Comments

Eljött az ideje, hogy a ginnel is bátrankísérletezz és lépj túl a Gin & Tonic megszokott kombinációján. A Mojito Mixeriskola mixer tanfolyamain is a standard koktélok mellett, számos különleges koktélt mutatunk be, amiket Te is kipróbálhatsz. A gin változatos alkoholos ital, mely rengeteg stílusban megjelenik. Készítsd el a következő 11 gin alapú koktélt az otthonodban is és kápráztasd el vendégeidet, mint egy igazi bármixer.

1.CUCUMBER SNAPPER

Ez a Bloody Mary ihlete koktél jól mutatja, hogy mennyire passzol egymáshoz a paradicsomlé és a gin néhány összetevővel megfűszerezve. Shakerben rázzuk össze a gint, az uborka- és paradicsomlevet, a gyömbér sört, a gyömbér-citrom bittert, mindezt egy kapros-só crustával díszített pohárba szervírozzuk és citromkarikával díszítjük.

Hozzávalók:

45 ml Hendrick’s Gin
30 ml friss uborkalé
30 ml paradicsomlé
30 ml gyömbérsör
3 öntet Hella Bitters gyömbér-citrom bitter

Díszítés: kapros-só crusta, citrom karika
Pohár: Old-Fashioned

Elkészítés: Az old-fashioned pohár peremére tegyünk kapros-só crustát. Shakerben rázzunk össze minden összetevőt jéggel és szűrjük át a pohárba. A tetejére helyezzük a citromkarikát.

2. SHISO GIMLET

Ez az ázsiai variációja a klasszikus Gimlet koktélnak gyümölcsös, enyhén édes és frissítő, így tökéletes párosítás egy könnyű vacsorához. Rázzuk össze a száraz gint, a száraz curaçao-t, a lime és lichi levet, a shiso leveleket és a yuzu lekvárt. Martinis pohárban szervírozzuk és shiso levéllel díszítjük.

Hozzávalók:

45 ml  Dry Gin
22 ml Pierre Ferrand Dry Curaçao Ancienne Methode
30 ml limelé
15 ml lichilé
3 shiso levél
1 teáskanál Yuzu lekvár

Díszítés: 1 shiso levél
Pohár: Martini

Elkészítés: Shakerben alaposan rázzuk össze az összetevőket jéggel. Szürjük át egy Martinis pohárba, a shiso levelet tegyük az ital tetejére.

3. SPACE GIN SMASH

Hozd ki a gin édesebb oldalát ezzel a különlegességgel. Menta, citrom, fehér szőlő, zöld alma, valamint cukorszirup a titok, na és persze a gin. Ezeket shakeljük össze és zúzott jégre töltsük. Az eredmény könnyed, gyümölcsös koktél, amit épp olyan jó a medence szélén iszogatni, mint a kanapén.

Hozzávalók:

6 menta levél
negyed citrom
2 magtalan fehér szőlő
zöld alma
10 ml cukorszirup
40 ml gin

Díszítés: almaszelet, mentaág és szőlő
Pohár: Rocks

Elkészítés: Rázzunk össze minden alapanyagot egy jéggel feltöltött shakerben, majd szűrjük át egy zúzott jéggel teli pohárba. Díszítsük almaszelettel, mentaággal és szőlőszemmel.

4. KYUURI HANA

A recept az Orlando-i Shari Sushi Lounge bárból származik. Ez a koktél rendkívül frissítő és tökéletes választás a forró napokra. Gin, uborkás vodka, cukorszirup, sour mix, menta és citrom kombinációja.

Hozzávalók:

60 ml Dry Gin
30 ml Crop Cucumber Vodka
22 ml cukorszirup
22 ml Sour mix
6 menta levél
2 citrom

Díszítés: 3 szelet uborka
Pohár: Highball

Elkészítés: A shakert töltsd meg jéggel, majd tedd bele az összes alapanyagot és jól rázd össze. Zúzott jéggel teli highball pohárba szűrd át az italt, 3 szelet uborkával díszítsd.

5. Garden Gin & Tonic

Amikor érezni akarjuk a tavaszi hangulatot, akkor tipikusan egy frissítő Gin & Tonic kerül a poharunkba. Kombináld a gint Dolin Blanc vermouth-al és narancs bitterrel, egy jéggel teli pohárba tegyél citrom és grapefruit karikákat, uborka spirált, epret és friss levendulát, majd töltsd fel tonikkal.

Hozzávalók:

45 ml gin
15 ml Dolin Blanc vermouth
2 öntet narancs bitter
tonik a feltöltéshez

Díszítés: 1 eper, grapefruit és citrom karika, uborka spirál és levendulaág
Pohár: Goblet vagy nagy boros pohár

Elkészítés: Töltsd meg jéggel a poharat, majd öntsd bele a hozzávalókat, a tonikot hagyd a végére kivételével. Helyezd bele és rendezd el a díszítéshez szükséges alapanyagokat, ehhez segítségedre lesz a fenti kép.

6. CUCUMBER & ROSE COLLINS

Ez a koktél a gin könnyedebb, virágos ízét hangsúlyozza egy elegáns highball pohárban szervírozva. A gin kíváló alapot nyújt a friss citromlé, a rózsa szirup és a házi készítésű uborka víznek. Díszítésként uborka spirált használunk.

Hozzávalók:

45 ml gin
22 ml friss citromlé
15 ml rózsa szirup
45 ml friss uborka víz (egy kígyóuborkát turmixolj össze kevés vízzel)

Díszítés: uborka spirál
Pohár: long drink

Elkészítés: Egyszerűen el lehet készíteni shakelj össze minden alapanyagot, szűrd át a jéggel teli pohárba, díszítsd uborka spirállal és kész!

7. C&B OLD FASHIONED

 

A névben található “C” és “B” a Campari és Bénédictine likőr nevéből származik, de ennek a régimódi italnak a valódi sztárja a gin. A három alkoholos összetevő együttesen erőteljes, de kap egy extra puncsos és édes ízt a Lillet Blanc aperitiftől és a Cointreau likőrtől. A koktél a hozzáadott szódától lesz még pezsgőbb.

Hozzávalók:

45 ml gin
3/4 Lillet Blanc
3/4 Campari
1/4 Bénédictine
1/4 Cointreau
szóda

Díszítés: narancs peel
Pohár: Old Fashioned

Elkészítés: A szóda kivételével töltsd az alapanyagokat jégre egy keverőpohárba, bárkanállal keverd össze. Az Old Fashioned pohárba helyezz friss jeget, erre töltsd át az italt, majd jöhet a szóda. Végül mehet bele a narancs peel.

8. GIN ON GIN JULEP

A gin és a genever együtt jelenik meg ebben a szórakoztató Mint Julep koktélvariációban. A házilag is elkészíthető gazdag cukorszirup – 2 rész cukor és 1 rész víz – megadja a tökéletes édes ízt, a menta és a szóda a frissességet garantálja. A szervírozásban megtartjuk a tradíciót, Julep pohárban zúzott jégre töltve kínáljuk az italt.

Hozzávalók:

15 ml cukorszirup
15 nagy mentalevél
30 ml Bols Genever
30 ml Plymouth gin
szóda

Díszítés: mentaág
Pohár: Julep

Elkészítés: Egy Julep pohárban nyomkodd át muddlerrel a mentát a cukorsziruppal. Töltsd meg zúzott jéggel a poharat, majd add hozzá a genever és a gin alkoholos összetevőket. Töltsd fel szódával és díszítsd az italt mentaággal.

9. GINGER GIN FIZZ

Egy igazi frissítő, nyári koktél. Házi készítésű gyömbérrel ízesített ginhez adunk citromlevet, lime levet és szódát. A gyömbér bitter mélyíti az ízeket és a tojásfehérje krémessé teszi az italt.

Hozzávalók: 

45 ml Gyömbér ízesítésű gin
30 ml citromlé
7 ml limelé
1/2 cukorszirup
1/2 tojásfehérje
2 öntet gyömbér bitter
szóda feltöltéshez

Díszítés: narancs peel, 2 szívószál
Pohár: Highball

Elkészítés: Shakeld össze a gint, a citrom és lime levet, cukorszirupot, tojásfehérjét és a bittert jéggel, szűrd át a Highball pohárba és díszítsd a fenti képen látható módon.

10. SOUS VIDE GIN & TONIC

Házi készítésű sous vide gin tonik garantáltan lenyűgözi a vendégeket, és nem is tudják, hogy mennyire egyszerű az elkészítése. Némi türelmet igényel, de a tonik cinchona kéreggel (kínafa/kininfa, Jezsuita-kéreg), citromfűvel, citrommal, lime-val, naranccsal, grapefruittal és a szegfűszeggel történő áztatásával jelentős különbséget érhetsz el az egyébként megszokott Gin & Tonikhoz képest.

Hozzávalók:

60 ml Bombay Sapphire gin
Sous vide tonik

Díszítés: lime cikk
Pohár: Highball

Elkészítés: Töltsd a gint és a tonik vizet a jéggel feltöltött highball pohárba. Helyezd el a lime cikket a pohár peremén és kész.
Házi-készítésű Sous vide tonik: 4 csésze víz, 4 teáskanál őrölt cinchona kéreg, 1 csésze citromfű, 1 apróra vágott citrom, 1 durvára vágott lime, 1 apróra vágott narancs, 1 apróra vágott grapefruit, 1 teáskanál szegfűbors bogyók, 1/4 csésze citromsav, 1/4 csésze só és a háromnegyed csészényi agave szirup fele. Az alapanyagokat főzzük össze 2 órán át (158°C-on). A folyadékot többször préseljük át szűrőn, amíg tiszta nem lesz a folyadék és a megmaradt agave szirupot ízlés szerint keverjük hozzá.

11. DIY PINK GIN COCKTAIL

Ez a kellemes ital tökéletes az éjszakákra, amikor már túl fáradt vagy ahhoz, hogy bármit is csinálj. Egyszerűen tegyél néhány öntet Angostura bittert egy pohárba, javasoljuk, hogy futtasd körbe a bitterrel a pohár falát, hogy még intenzívebben érezd az aromáját. Töltsd bele a gint és lime peellel  koronázd meg az italt.

Hozzávalók:

60 ml London dry vagy Old Tom gin
4 öntet Angostura bitter

Díszítés: Lime peel
Pohár: Coupe

Elkészítés: 4 öntet Angostura bitter kerüljön a pohárba, majd futtasd körbe vele a pohár falát. A gint keverd össze kevés jéggel, hogy lehűljön az ital, majd szűrd át a pohárba. Lime pellel díszítheted és kész az egyszerű és finom gin alapú koktél.

Ezt a 11 gin alapú koktélt bátran elkészítheted a saját otthonodban is, mint egy igazi bármixer. Ha további koktélokat szeretnél megtanulni, akkor látogass el a Mojito Mixeriskolába és jelentkezz a mixer tanfolyamra, ahol amellett, hogy szórakozni és ismerkedni fogsz, hasznos és jól kereső bármixer szakmával gazdagodsz. A mixer képzések végén nemzetközi magyar-angol nyelvű bármixer tanúsítványt állítunk ki, egy boston shakert és munkaajánlatot is kapsz!

Tanfolyamaink: alapfokú, gyorsított, haladó, latte art, egyéni/VIP, kedvezményes Kettő az egyben: barista és mixertanfolyam, Barista MasterClass, American Bartending képzés, illetve Profi Barista Csomag és Profi Mixer Csomag, amiben ajándék tanfolyamot is kapsz. 

Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy megalapozhasd a karriered!

Jelentkezési határidő: május 16.

Kövess minket  facebookon és instagramon is!

Információ:
+3620 355 8400
[email protected]

www.mojito.hu

Leave a Reply