ÉrdekességekHírek

11 tipp, hogyan tanulj a mixer tanfolyamra

By szeptember 23, 2019 No Comments

Segítünk a felkészülésben.

Az alábbi bejegyzésben 11 olyan tanácsot szeretnénk neked adni, amelyek betartásával, tuti biztos a kitűnő bizonyítvány elérése az alapfokú mixer tanfolyamon.

Légy nyitott

Ha beiratkozol egy mixeriskolába, nyitottnak kell lenned az új, számodra ismeretlen dolgokra. Laikusként azt hinnénk egy bártender képzésről, hogy csak koktélokat keverünk, kóstolunk és dobáljuk az üvegeket. De ez nyilván nem így van. A megszokott tantermi tanulást itt felváltja egy gyakorlat orientált bárkörnyezetbe illesztett oktatás. Interaktív módon hozzá tudsz, sőt hozzá kell szólnod. Elmondani a tapasztalataidat, milyen ízeket, illatokat érzel az adott párlatban, kevert italban.

Kóstolj

Kóstolás nélkül nem fog menni. Hiába nem szereted az alkohol ízét, muszáj megkóstolni, értékelni, jellemezni az adott italt vagy párlatot. Tanfolyamainkon megtanuljuk a kóstolás technikáját. Szánk és nyelvünk melyik részén milyen ízeket érzünk. Ismerni kell a koktél minden összetevőjét önálló ízként is. Így tudsz majd saját kreatív koktélokat készíteni minden vendéged számára. Ekkor tudod majd megmondani egy adott báritalról, hogy az a maga nemében kerek, egész-e. Nem hiányozhat belőle semmi és nem tolakodhat benne semmi.

Szagolj, illatolj

Az orrunk az egyik legfontosabb érzékszervünk a bárpultban. A Mojito Mixer iskolában óráról órára szagolunk, illatolunk, értékelünk különböző párlatokat. Ezen gyakorlás fajtának az eredményeképpen, önállóan felismered majd a párlatokat és az azokban rejlő jegyeket.

Olvass minél többet

A sikeres mixertanfolyam elvégzésének alapfeltétele, hogy elolvasod és megtanulod a kapott tankönyveket. De ahhoz, hogy jó bártenderré válj, ez csak a kezdet. Vásárolj, tölts le minél több szakkönyvet. Olvass rendszeresen, keresgélj az interneten sokat a témában.

Gyakorolj

A Mojito Mixer iskolában korlátlan gyakorlási lehetőséget biztosítunk mixer hallgatóink számára. Ha teheted, gyere akár minden nap és gyakorold a különböző, koktélkészítési és töltés technikákat, a shaker rázási módokat, és bártrükköket. Hétvégén otthon a barátaiddal készítsetek kevert italokat! Ezek mind hozzájárulnak majd a sikeres vizsgádhoz és ahhoz, hogy sikeres bártenderré válhass.

Kérdezz

Nálunk a Mojito Mixer iskolában alap, hogy nincs értelmetlen kérdés. Ne légy szégyenlős, kérdezz meg mindent, amit nem értesz. Oktatóink több évtizedes nemzetközi tapasztalattal bírnak. Minden kérdésben a rendelkezésedre állnak. Ne feledd, hogy ezért fizetsz!

Légy kreatív

Légy bátor és kreatív! Bátran használj koktéljaidban olyan összetevőket, amit azelőtt soha. Szélesítsd a látóköröd és az ízlésvilágod a kóstolás az illatolás és az új párlatok, gyümölcsök, fűszernövények használatával. Vizsgakoktélod megalkotásánál kérd ki csoporttársaid, oktatód, barátaid véleményét. A visszajelzések nagyon fontosak a vendéglátásban. Ezek alapján tudunk korrigálni, javítani. De ezek a vélemények erősíthetnek meg abban is, hogy jó munkát végeztünk.

Készíts fotókat

A mixerképzés folyamán azt szoktuk kérni hallgatóinktól, hogy fotózzanak le minden koktélt. De mire jó ez, hiszen benne van a tankönyvben? Igen ám, de a tankönyv nincs mindig nálad, a telefonod viszont igen. A mixer vizsgára készülve nincs más dolgod, mint lapozgatni a telefonban lévő koktél fotókat és mantrázni a recepteket. Ez a tanulási módszer nagyon hatásos, ha koktél recepteket kell bemagolni.

Járj előadásokra

A bármixer szakma, a hazai italforgalmazó cégek és a mixeriskolák nagyon széles palettán kínálnak továbbképzéseket, workshopokat, amatőr és profi mixer versenyeket. Az ingyenestől a borsos árú belépődíjas szakmai rendezvényekig válogathatsz igényeid szerint.

Kérj tanácsot mixerektől

Bármerre jársz vendégként és van rá lehetőség, mindig a bárpulthoz ülj. Ott történnek a nagy dolgok. Légy jó fej, mutatkozz be a mixernek vagy a baristának. Nyugodtan kérj tőlük véleményt, tanácsot, biztosan segíteni fognak. Építsd a szakmai kapcsolatrendszered, később szükséged lesz rá!

Tölts tesztlapokat

A Mojito Mixeriskola alapfokú mixer és barista tanfolyamain résztvevő hallgatók számára weboldalainkon találsz vizsgafelkészítő és egyéb online tesztlapokat. Ezek az eszközök segítenek tesztelni a tudásodat és felkészítenek a sikeres vizsgára. A világ bármely pontjáról bármilyen eszközről elérhetők a feleletválasztós tesztlapok.

 

Mixer és barista tanfolyamaink minden hónap közepén indulnak. Budapest mellett 20 városban elvégezhetők tanfolyamaink, többek között Szegeden, Békéscsabán, Szolnokon, Szentesen, Baján és még sok más településen. Tananyagunkat folyamatosan fejlesztjük és minden évben a Nemzetközi Bartender Szövetség és a szakmai trendek figyelembe vételével frissítjük. Az alapfokú mixer és barista tanfolyamok elvégzése után lehetőséged van haladó mixer, American Bartending vagy latte art tanfolyamok elvégzésére is.
Iskolánkban a mixer tanfolyamokra nincs vizsgadíj. Ráadásul vizsga garanciát nyújtunk. A tanfolyam sikeres elvégzése után pedig munkaajánlatokkal állunk hallgatóink rendelkezésére.

Beiratkozás és tanfolyam kezdés :
2019.10.10. 16 óra
2019.11.11. 16 óra

Információ: 0620-355-8400

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply