Barion Pixel
menu

11 ütős koktél 2018 áprilisában

2018. április 06. 00:00

Ismét elérkezett a tavaszi szezon, így a bartenderek újabb koktél variációkat találtak ki. Néhány ital szeszélyes és selymes, ideális választás a hűvös éjszakákra és az esős napokra. Míg más koktélok erősen citrusosak, jellemzően csilis és bogyós gyümölcsösek. A következő 11 koktél megállja a helyét a tavaszi itallapokon. Bátran készítsétek el Ti magatok is az italokat, mint egy igazi bármixer. Nézzük meg mit ajánlanak a mixerek áprilisra.

1.FORRAGED FIZZ (PRIME + PROPER, DETROIT)

Forraged fizz koktélos pohár, üvegasztalon

Detroit elegáns steakhouse étterme a Prime + Proper egyben fontos koktel „megállóhely” is, köszönhetően az italvezetőnek Jonathan Shocknak. Könnyed, habos tojásfehérje, grapefruit és citrom alapanyagoknak köszönhetően a Foraged Fizz savanykás, valamint a szarvasgombának köszönhetően umami ízvilágban gazdag. Mindez jól kiegészül a Citadelle ginnel és az XP cherry-vel. A szarvasgomba umami aromája elsőként az orrot kényezteti, mialatt a mogyorós-édes cherry remekül illik a citrusos gin alaphoz.

2. STOCKHOLM ARN (TRICK DOG, SAN FRANSISCO)

Stockholm Arn koktélos pohár fa asztalon, mögötte ablak

A Trick Dog bár kreatív koktél menüje folyamatos nemzetközi figyelmet kap minden egyes alkalommal, amikor új témával állnak elő. Az új év egy Trick Dog Airways menüvel indult, amelyen minden italt a világ különböző repülőtereiről neveztek el, a menüt repülőtéri térképekkel is kiegészítették. A Stockholm ARN koktélban svéd Absolut Elyx vodka, Luxardo bitter bianco és Bénédictine likőrök találkoznak, mindehhez trópusi, gyümölcsös és füstös ízvilág társul, illetve kókusszal, oolong teával, eperrel és citrommal fűszerezve.

3. ELECTRIC HOT TUB (TOCADOR, VANCOUVER)

Electric Hot Tub koktél, pohárban

Ebben a koktélban a napsütéses vakáció érzése van belecsempészve, valami amivel nem mindennap találkozol Brit Kolumbiában. A Tocador bár bővelkedik klasszikus koktélokban, mint például a Daiquiri és Mai Tai, de az igazi drágakövek mégiscsak a ház italai. Az Electric Hot Tub idén tavasszal debütált, Beefeater gin-t és abszintet tartalmaz, amihez kaliforniai fehér zsálya, lime, cukorszirup és Peychaud bitter is párosul.

4. SUISSE FAMILY ROBINSON (TEST PILOT, SANTA BARBARA, CALIF.)

Suisse Family Robinson koktél, pohárban, csavaros szívószállal, lime díszítéssel

A Test Pilot bár egy „SoCal Tiki” drágakőnek is nevezhető hely, ami Santa Barbara funky zónájának szívében található. Brandon és Misty Ristaino tulajdonosok tiszteletben tartják Kalifornia történelmét, a Trader Vic – és Don the Beachcomber – inspirálta klasszikusat, amik inspirálták a ház saját koktéljait. A koktélban vodkát és krémes kókuszt használnak, hozzáadják a mogyorós jellegű XP cherryt, mandulát, lime-ot és végül egy leheletnyi abszintot.

5. CAFÉ OLE (EFFERVESCENCE, NEW ORLEANS)

Café Ole koktél pohárban, márbánypulton

A pezsgőkről népszerű bár, az Effervescence többet nyújt, mint buborékok és a  felszolgált csúcsminőségű ételeik. A Café Ole tökéletes digestiv ital. Egyszerre merész és könnyed koktél: a reposado tequilával, a Congregation cold-brew kávéval, pekándióval, Cappelletti amaro sfumato rebarbara likőrrel és csokoládé bitterrel készül, végül az italt Crémant de Bourgogne pezsgővel töltik fel.

6. THAI BALL (REDBIRD, LOS ANGELES)

Thai Ball koktél pohárban, szívószállal, márvány pulton

Tobin Shea bartender olyan újdonságokat készít, amelyek tökéletesen beillenek a Redbird bár különleges imidzsébe. A kedvencek közé tartoznak a Ghost in the Glass, a libanoni L’Arack de Musar és a Thai Ball fantázia nevekkel illetett koktélok. A Thai Ball egyértelműen elnyeri a „szépségkirálynő” címet. Színes marokkói mintával ellátott üvegpohárban szervírozzák, a koktél Altos Olmeca tequilából és Rhum Jm rumból készül, ehhez jön még hozzá a házi készítésű ananász shrub, lime és thaiföldi chili.

7. BABY DOLL MILK PUNCH (WOOLWORTH ON 5TH, NASHVILLE)

Baby Doll Milk Punch koktél, pohárban, asztalon

Woolworth on 5th nevű bár tavaly decemberben debütált, a Nashwille F. W. Woolworth áruházának egykori étkezőjében, ahol az emberek az 1960-as évekbeli polgárjogi mozgalmak során az ebédjüket fogyasztották. A főétkezőben a koktélok mellett pimento-sajtos kukorica süteményeket is felszolgálnak. A Baby Doll Milk Punch koktélt fehér és érett rummal készítik, ezenkívül konyakot, ananászt, fűszereket, tejet és kókuszos zöld chait is tartalmaz.

8. SOTOLERO (MOSTO, SAN FRANCISCO)

Sotolero, pohárban, fa asztalon

Az új bármixer, Candice Jae vezetésével a Mosto több, mint 200 tequila, 200 mezcal és vegán pechuga mezcal értékesítésével büszkélkedhet. A Sotolero ital hasonló a Martinihez, gin helyett sotol (ez egy mexikói sivatagi növényből előállított alkoholos ital) kerül a koktélba. A Sotoleroban a Lillet blanc apéritif, a Salers gentiane és a narancs bitter kiemeli a földes, zöld ízjegyeket.

9. SNAKE’S TAKE (THE VIOLET HOUR, CHICAGO)

Snake's Take koktél, pohárban, körülötte kék kendő

A chicagoi koktélbár, The Violet Hour nemrég 10 új koktélt talált ki a tavaszi szezonra, a bár fő mixere és egyben a cég partnere Toby Maloney és az ügyvezető Eden Laurin jóvoltából. A klasszikus Vieux Carré inspirálta a koktélt, a Snake’s Take izgalmas és fényűző a Plantation Original sötét rummal, R. Jelínek szilva ízesítésű brandy-vel, Carpano Antica Formula vermouth-val és diós likőrrel. A keverék száraz, erőteljes és gyümölcsös, míg az Apologue Aronia likőr felpezsdíti az italt, ezt Chicagóban, helyben állítják elő, az aronia egy szuper gyümölcsös likőr.

10. O-FISH-ALLY OPEN (BROKEN SHAKER, LOS ANGELES)

O-Fish-Ally Open koktél, fém pohárban, szívószállal, zöld asztalon

 

A Broken Shaker remek választás a hétvégékre vagy teraszos, szabadtéri partikra. A bár tetőtéri medencéje sokat dob a helyen, de a koktél menü is ugyanolyan jó. Az O-Fish-Ally Open könnyen fogyasztható ital, mégis komplex, Bobby Schiedam száraz gin, blanc vermuth, California citrus cordial és egy öntet Pernod abszint kell hozzá. A koktél érdekesen díszített, ehető girlandokkal és színes kiegészítőkkel ékesített, igazi parti koktél.

11. BURN THE WITCH (SPARROW + WOLF, LAS VEGAS)

Burn the Witch koktél, pohár és karaffe, fa tálalón, mögötte fekete háttér

Brian Howard séf, aki szó szerint a tűzzel játszik az ételek elkészítése közben, tömegeket vonz a Sparrow + Wolf vendéglátói egységbe, a vegasi Chinatownban. A hely vezető bármixere, Sarah Gage és Andrew Shumaker bármixer egy koktél menüt állítottak össze, amelynek italai a fa és a tűz elemek köré épülnek fel, ahogyan a merész Burn the Witch koktél is. A selymes, édes jellege ellenére jól kivehetőek az alkoholos összetevők, Daron calvados és Strega likőr, amit Om étcsokoládés-tengeri sós likőrrel, fahéjjal, abszinttal és szilva bitterrel kevernek össze. Bátran kísérletezz otthon a fenti 11 tavaszi koktéllal.

A koktél keverés művészetét Te magad is elsajátíthatod a Mojito Mixeriskola mixer tanfolyamain. A mixer képzés oktató az alapoktól a haladó szintig elkísérnek és a maximumot kihozzák belőled, hogy a legjobb bármixerek közé kerülhess. A tanfolyamok végén munkaajánlat is vár. Ne maradj le az áprilisi mixer csoportokról!

Tanfolyamaink: alapfokú, gyorsított, haladó, latte art, egyéni/VIP, kedvezményes Kettő az egyben: barista és mixertanfolyam, Barista MasterClass, American Bartending képzés, illetve Profi Barista Csomag és Profi Mixer Csomag, amihez ajándék tanfolyamot is kapsz.

Kövess minket  facebookon és instagramon is!

Jelentkezés és információ:
+3620 355 8400
[email protected]
www.mojito.hu

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...