Barion Pixel
menu

6 dolog, amit egy bártender sosem tesz

2019. március 29. 00:00

Az orvosokból lesznek a legrosszabb betegek, de szerencsére a bártenderekből nagyon is jó vendég válik. Tudjuk milyen a pult másik oldalán lenni, ezért figyelünk arra, hogy ne csináljunk olyat, ami nekünk is kellemetlen lenne. Íme 6 dolog, amit egy bártender sosem tenne meg vendégként:

1. Sosem adná meg a telefonszámát a bártendernek. Nem azért, mert nincs kísértés, ha egy jóképű fiú vagy egy csinos lány készíti el az italunkat, hanem mert egy párkapcsolatba egy bártender is bőven elég.  Ha mégis megtesszük az első lépés, az valahogy így hangzik majd: „Nem iszunk meg valamit munka után?”

2. Sosem kérdezzük meg a bártendert, hogy melyik italt szereti készíteni a legjobban. Tudjuk, milyen nehéz döntésre bírni egy vendéget, aki nem tudja mit szeretne – pláne ha mögötte kígyózó sorban állnak a kiszolgálásra váró emberek. Persze fontos, hogy mit iszunk, de mégsem egy ház megvásárlásáról van szó!

Bankkártyák és készpénz egy asztalon

3. Külön-külön fizetni az este végén. A bártenderek és felszolgálók rémálma, ha egyesével kell kikeresni a számlán, hogy ki mit ivott és az mennyibe került. Egyszerűbb, ha egyvalaki kifizeti a teljes összeget, aztán mindenki annyit ad neki, amennyibe a sajátja került – így megkímélhetjük a bártendereket a túl korai kiégéstől.

4. Sosem adna 20%-nál kevesebb borravalót. Egy bártender mindig nagyon nagylelkűen jattol, hiszen ő maga is örülne neki. Sorstársként könnyebben beleképzeli magát az aktuálisan italokat készítő kollégája helyébe.

Egy bár, piros fotelekkel, dekoráció a falon

5. Sosem ülne le egy olyan asztalhoz, ami még nincs letakarítva. Bártenderként/ vendéglátósként tudjuk, milyen frusztráló, ha a vandégek leülnek egy poharakkal teli asztalhoz, majd megvetően elkezdik azokat arrébb tologatni, miközben türelmetlenül nézegetnek körbe, szervízre várva. Sose üljünk le egy koszos asztalhoz, várjuk meg, amíg a személyzetnek lehetősége nyílik letakarítani azt!

6. Sosem foglalnak el túl sok helyet. Már mindannyian belefutottunk olyan vendégekbe, akik a székeket táska és kabáttartónak használják (ez sajnos a tömegközlekedésre is igaz) vagy úgy ülnek, hogy a kelleténél kétszer több helyet foglalnak el. Legyünk tekintettel másokra és csak akkora helyen üljünk, amekkorán szükséges és a kabátokat akasszuk fel, a táskánkat tegyük az ölünkbe!

Ha szeretnétek profi bártenderekké válni, jelentkezzetek mixer tanfolyamamink egyikére és sikeres vizsga esetén megajándékozunk egy Boston shakerrel, valamint egy magyar-angol nyelvű bizonyítvánnyal is gazdagabb leszel. Ezzel akár külföldön is elhelyezkedhetsz, állásajaánlataink közül is bátran válogathatsz.

Jelentkezés:

A mixer és barista tanfolyamokra bármikor beiratkozhatsz személyesen a Mojito Mixeriskolában és a Barista Akadémián, hétfőtől péntekig 10:00 és 18:00 óra között valamint a tanfolyamkezdés napján illetve a mojito.hu oldalon jobb oldalt található „Tanfolyam jelentkezés” ablakban néhány adat megadásával. Következő budapesti tanfolyamunk április 11-én indul!

Információ:
[email protected]
06/20-355-8400
(H-P, 10:00-18:00)

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...