Barion Pixel
menu

7 idegesítő bártender szokás

2019. március 25. 00:00

Mindannyian idegesítjük a barátainkat néha. Legyen szó egy pénzügyes ismerősödről, aki folyton a bankkártyájával van elfoglalva, vagy egy tanárról, aki mindent túlmagyaráz – a foglalkozásunk beleépül személyiségünkbe és csak nagyon nehezen tudjuk ezt levetkőzni a mindennapokban. Íme 7 tulajdonság, amivel bártenderekként a barátaink agyára megyünk:

Borravalós üveg a bárpulton

1. Túlzott borravaló.
A bartenderek általában a szokásos 10%-os borravaló helyett legalább 20%-ot adnak amikor elmennek szórakozni. Ez valószínűleg azért van, mert a ” jattolj úgy, ahogy szeretnéd, hogy neked jattoljanak” szabályt követik. Azért lehet ez zavaró, mert így a barátaink úgy érezhetik, hogy ők nem adnak eleget.

Gin alapú koktél, pohárban, limemal díszítve

2. Ítélkezés mások rendelése fölött.
Mindenki azt rendel amit szeretne. De amikor a barátaink egy olyan italt kérnek, ami szerintünk nem méltó hozzájuk, mint például egy vodka szóda 3 citrommal vagy egy béna koktélt egy menő bárban, akkor nem tehetünk róla, de muszáj véleményt formálnunk.

3 férfi és 3 nő beszélget egy asztal körül

3. Mindenkit ismerünk.
Ha a vendéglátásban dolgozol, rengeteg embert ismersz meg. Ezért amikor elmász szórakozni óhatatlanul is ismerősökbe botlasz. Ez a barátaid számára nagyon zavaró lehet, mivel így nem tudsz rájuk figyelni így ők vagy a telefonjukat kénytelenek nyomkodni, vagy kényszeredett beszélgetésbe kezdenek újdonsült „ismerősükkel”.

4. Mindig közbejön valami.
Ez még szerintünk, bártenderek szerint is idegesítő. De sajnos a beosztásunk az utolsó pillanatban is változhat, ráadásul a hétvégi műszakokat egyébként is nagyon nehéz elcserélni, így sokszor maradunk le családi eseményekről illetve baráti összejövetelekről.

Telefon, két kézzel fogva

5. Sosem írunk vissza.
Ha munka közben írsz nekünk több, mint valószínű, hogy elolvassuk és aztán bejön egy rendelés és nincs időnk visszaírni. Persze a műszakunk végére ezt elfelejtjük, talán egy gondolat motoszkál a fejünkben hazafele menet, „mintha elfelejtettem volna valamit”. De biztosan nem írunk vissza. Fontos tudni, hogy ez egyáltalán nem szándékos, csupán a kapkodás és a fáradtság miatt van.

6. Le vagyunk maradva.
Mivel nincs időnk a telefonunkat nyomkodni egész nap, így sajnos vagy nem sajnos, de lemaradunk az aktuális „menő” dolgokról. Nagy eséllyel azt sem tudjuk, mi az a #trashtag vagy hogy mi a legviccesebb meme.

Tequilás shotok, fekete háttérrel

7. IMÁDJUK a shotokat!
A shot a bártenderek kézfogása. Egyetemista korunkban a rövidek arra voltak jók, hogy hamar berúgjunk. De a bártenderek között ez a bajtársiasságot szimbolizálja. Legyen az feles pohárba töltött víz (persze általában nem az), a lényeg nem az alkohol, hanem a rituálé. Ez azért lehet idegesítő, mert ha olyan barátainkkal megyünk el bulizini, akik ehhez nincsnek hozzászokva, akkor annak jó esetben is egy csúnya másnaposság a vége – a hibás? Nyílván mi, bártenderek.

Mindezeket leszámítva persze akadnak jó tulajdonságaink is. Nagyon sok féle ember típust tudunk megfelelően kezelni, általában eltaláljuk melyik vendég mire vágyik még akkor is, ha ezt még ő maga sem tudja. A Mojito Mixeriskola alapfokú mixer tanfolyama során rengeteg koktélt megtanultok elkészíteni, de ezen felül – ami legalább olyan fontos, mint a receptek ismerete – kialakíthattok egy sajátos stílust, megtanulhatjátok, hogyan kommunikáljatok a vendégekkel.

Ha szeretnétek profi bártenderekké válni, jelentkezzetek mixer tanfolyamamink egyikére és sikeres vizsga esetén megajándékozunk egy Boston shakerrel, valamint egy magyar-angol nyelvű bizonyítvánnyal is gazdagabb leszel. Ezzel akár külföldön is elhelyezkedhetsz, állásajaánlataink közül is bátran válogathatsz.

Jelentkezés:

A mixer és barista tanfolyamokra bármikor beiratkozhatsz személyesen a Mojito Mixeriskolában és a Barista Akadémián, hétfőtől péntekig 10:00 és 18:00 óra között valamint a tanfolyamkezdés napján illetve a mojito.hu oldalon jobb oldalt található „Tanfolyam jelentkezés” ablakban néhány adat megadásával. Következő tanfolyamunk április 11-én indul!

Információ:
[email protected]
06/20-355-8400
(H-P, 10:00-18:00)

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...