Hírek

8 féle rum, amit azonnal ki kell próbálnod!

By augusztus 26, 2019 augusztus 28th, 2019 No Comments

8 féle rum, amit azonnal ki kell próbálnod!

A világ minden szeszes itala közül a rum vitathatatlanul a vadnyugat legvadabb területe. Azon elsődleges kritériumok mellett, amelyeket el kell készíteni egy cukortermékből, nincsenek általánosan elismert irányelvek arra vonatkozóan, hogy mi minősül a rumnak.
Mixer tanfolyamainkon részletesen eláruljuk milyen ital is a rum.

„A rum egyedi státuszt élvez a szeszes italok világában” – mondja Shannon Mustipher csapos, a Tiki: Modern trópusi koktélok című könyvében.

A jamaikai palackozók átfogják a funky ízeket, a szelíd ízű rumot, amelyet a trópusi italokba kevernek. Egyre többen vannak speciális termelők, kezdve az amerikai gyártott rumtól, amely importált karibi élesztőt használ fel.
A mixer tanfolyamon lesz szó a bárban használt italokról, hogy hol, hogyan, miből készülnek, kategóriáik, típusaik, minőségi besorolásaik. Reális bárhasználatot, a báreszközök használatának és a koktélkészítési technikáknak a szakszerű használatát sajátíthatod el.

1: BACARDI LIME

A Bacardi legújabb ízesített rumja sok embert emlékeztet majd az ízesített vodkára, az átlátszó árnyalattól a kellemes lime-nyalóka aromáig egészen a könnyű ízig, amely egyszerre édes és citrusos. A gyártó azt javasolja, hogy a Bacardi Limeot keverjék össze szódával és friss mentával, bár még a gyömbér sör is működhet a Bacardival.

2: CRUZAN HURRICANE PROOF

Ezt a palackozást 2018 novemberében indították el, hogy elősegítsenek egy gyűjtést, miután az 5. kategóriába tartozó hurrikán megrongálta St. Croix-ot, a szigetet, ahol Cruzan készül. Az arany rumot egy óriási 137-es palackba palackozzák, annak igazolásaként, hogy a hurrikán mennyire hatalmas volt. Egy kis punccsal még élvezetesebbé tehetjük az ízeket.

 

3: HARD TRUTH AGED

Bár az egyhordós rumot Indiában gyártják, de karibi élesztő törzs segítségével erjesztetik. Érdekes koncepció, amelynek célja a finom gyümölcsösség. Keressen egy mézes árnyalatot és egy enyhe aromát, amely sugallja a fűszereket és a tölgyet. Az első korty szárított tölgyből vezet, de finomabb karamellel, barna cukorral és fűszerrel, valamint finom pekándióval fejezi be.

 

4: DOS RON 16 YEARS

Noha a Dominikai Köztársaságban készültek, ez a recept Kubából hozott receptre épül, ahol a Colina család az 1800-as évek közepén kezdte el a gyártást. Ma a rumot Don Colina és fia, Carlos Morfa készíti. Gondolj a  fűszerre sötét sherry-szerű jegyekkel szitálva.

5: HIDDEN HARBOR WHITE

A Pittsburgh-i kézműves lepárló gyártója, a Maggie’s Pittsburgh Tiki bár rejtett kikötőjének farmja. Ezt a fehér rumot a kifejezetten Daiquirisben és más trópusi koktélokban való felhasználásra készítették. A rum alapját Maggie készítette (80%), a fennmaradó 20% -kal Baja, Guyana, Jamaica, Martinique és Trinidad keverékét keverjük össze és palackozzuk Pittsburgh-ben.

 

6.: THE FUNK JAMAICAN

Ez a rum nem alszik ám. Ez egy hatalmas, funky, izmos fehér rum. Nincs benne semmi finom, és ez nagyon jó. Ezt a kihasználatlan pot-stílusú jamaikai rumot 100-as palackban palackozzák, ananászból és túlérett banánból áll.

 

7: PLANTATION XAYMACA SPECIAL DRY

A konyakkészítőtől, Pierre Ferrand-tól ez a 100% -ban jamaikai rum először Jamaikában volt érlelhető. Ezután Franciaországba vitték, hogy konyakos hordókban készítsék el a Ferrand birtokon. A végeredmény megkönnyíti a karamellizált gyümölcsöt, például a főtt ananászt és a pirított narancshéjat.

8.: TROIS RIVIÈRES CUVÉE DE L’OCÉAN

Az Egyesült Államokban új, a Trois Rivières Martinique rumok  palackozása egy blanc agricole, amelyet kifejezetten sekély tengervízben termesztett nádból készítenek egyetlen földterületen. Martinique legrégebbi ültetvénye, amelyet 1660-ban alapítottak, a három folyóról (Bois d’Inde, Omán és St. Pierre) kapta nevét. Egyesek azt állítják, hogy az agricole tipikus füves aromája enyhe sós felületű réteggel rendelkezik.

 

Ha Téged is érdekel a koktéltörténelem, a bárkultúra kialakulása, bárok fajtái és berendezésük, és a bárban használatos eszközök, akkor jelentkezz a hamarosan induló mixer képzéseinkre!

Leave a Reply