Hírek

8 legbizarabb bár a világon

By március 9, 2018 No Comments

A világ néhány bárjában igazán extrém, furcsa és egyben lenyűgöző belső teret alakítottak ki, úgy néznek ki, mint egy sci-fi film díszlete vagy egy vámpír tanya, vagy akár éppen olyan, mintha valakinek a nappalijában ücsörögnénk és kortyolgatnánk a koktélunkat. A dél-afrikai hatalmas fa belsejében kialakított bártól egészen az izlandi lagúnáig találunk példát a különleges és bizarr helyekre, ami nem hiányozhat a bakancs listánkról. 

1.HR GIGER BAR (GRUYÉRES, SVÁJZ)

mixer-kepzes-tanfolyam

Csontot keresel? Egy svájci bárban hatalmas csigolyákat utánzó boltívekkel találhatjuk magunkat szembe és olyan székekkel, amiben a fejünket medencecsontokon pihentethetjük. Minden tökéletesen illeszkedik egymáshoz, miután rájövünk, hogy ez a bár egy múzeum is, ahol HR Giger munkáját figyelhetjük meg, az ő munkája inspirálta az Alien című filmet.

2. BAOBAB TREE BAR (MODJADJISKLOOF, DÉL-AFRIKA)

mixer-kepzes-tanfolyam

A radiokarbon kormeghatározás kimutatta, hogy ez a gigantikus fa Dél-Afrikában több, mint 1700 éves. 1993 óta egy kevésnyi helyen lehet iszogatni, amikor is a tulajdonosok egy bárpultot és egy boros egységet építettek a fa belsejébe.

3. JUPITER DISCO (NEW YORK CITY, USA)

mixer-kepzes-tanfolyam

Azok a rajongók, akik nem szeretik a sci-fi filmek világát vagy a dél-afrikai hangulatot próbálják ki a Jupiter Disco-t New York városában. Itt úgy érezheted magad, mintha a Szárnyas fejvadász (Blade Runner) c. filmbe pottyantál volna és képes lennél minden trükkre. A menü egy kis, régi TV képernyőjén fut, a DJ-k gyakran csalogatnak a táncparkettre zenei összeállításaikkal, de nagyszerű koktélokat is fogyaszthatsz.

4. VAMPIRE CAFÉ (TOKIO, JAPAN)

mixer-kepzes-tanfolyam

A Tokió-i bár dekorációjából azonnal kitalálhatod, hogy a vámpír témát dolgozta fel a dizájner, ahol koponya és érdekes gyertyatartók ülnek egy koporsó tetején és a székek élénk vörösek. Étvágygerjesztőként fogyasszunk egy apró koponyába szervírozott aperitif italt.

5. EL BOSC DE LES FADES (BARCELONA, SPANYOLORSZÁG)

mixer-kepzes-tanfolyam

Szeretnél egy tündérek lakta erdőben szórakozni, ami egyben egy panoptikum is? Barcelonában ezt megteheted. A gnómok és a beszélő fák között találhatsz egy világító pillangókkal teli asztalt is. Ez a bár egyszerre elvarázsolt és hátborzongató is.

6. SCHMIDT’S PUB AND TOBACCO CO. (ALBANY, KALIFORNIA)

mixer-kepzes-tanfolyam

Az egyetlen dolog, ami ebben a bárban rémisztő, az érzés, hogy egy idegen házában ülsz. Ez ne akadályozzon meg abban, hogy egy koktélt iszogass, ráadásul itt dohányozni és szivarozni is lehet. Helyezd magad kényelembe!

7. THE WAY STATION (NEW YORK CITY, USA)

mixer-kepzes-tanfolyam

Ez hivatalosan egy “steampunk bár”. Sokan ismerhetik a “Ki vagy, doki?” (Dr. Who) c. televíziós sorozatot és a Brooklyn’s Way Station helyet, ahol egy telefonfülkének álcázott időkép előtt áll Dr. Who. Ezt a sztorit itt átélheted és a látványosság mellett igazán finom koktélokat is fogyaszthatsz.

8. LAGOON BAR (GRINDAVÍK, IZLAND)

mixer-kepzes-tanfolyam

Ha egy éjszakai fürdőzéssel egybekötött pihentető élményt szeretnél, akkor Neked az izlandi Lagoon Bárt ajánljuk. A forró vizes medencében élvezheted a sört, a bort, a koktélokat és a remek kilátást a tájra. Ha szünetet szeretnél tartani a fürdőzésben, akkor csak kapj magadra egy törölközőt és már indulhatsz is a fedett bárba.

Utazásaid során érdemes meglátogatni a  fenti 8 elképesztően különc bárt és válassz olyan koktélt, amit nem kaphatsz máshol vagy az adott helyre jellegzetes. Az élmény és az italok minősége garantált. A koktélok elkészítésénél ne csak az ízekre összpontosíts, de az elkészítés folyamatát is kövesd figyelemmel, mert a bármixerek koktél készítési technikája gyakran show műsornak is beillene.

Ha érdekel a koktélok világa, akkor látogass el a Mojito Mixeriskolába. Akár hobbiként akár hivatásként szeretnéd elsajátítani a bármixer szakmát a mixer tanfolyamokon ezt megvalósíthatod. Alapfokú, gyorsított, haladó, American Bartending, kettő az egyben, egyéni mixer képzések és a Profi Mixer Csomag közül választhatsz. A képzésekhez ajándék tréningeket, ajándék boston shakert és munkaajánlatot is adunk.

Kövess minket  facebookon és instagramon is!

Információ:
+3620 355 8400
[email protected]
www.mojito.hu

Leave a Reply