Barion Pixel
menu

9 bartender, és a tequila készítés legnagyobb titkai

2018. április 13. 00:00

Nincs szükség arra, hogy változtassunk a prémium tequila jól bevált gyártási technikáján. Végig kell járni a fáradságot nem kímélő folyamatot, ragaszkodva a jól bevált technikához, hogy olyan tequila születhessen, mint a Casa Noble. A felhasznált organikus agave és a fenntartható termelési módszerek tovább növelik a nehézségi szintet. A legjobb bartenderek támogatják ezt az eljárást. Ezért a Casa Noble és a Liquor.com Mexikóba hívott kilenc nagyra becsült bármixert, hogy alaposan tanulmányozhassák, hogyan kell a tequilát gyártani és mi a helyes módja annak. 

A Casa Noble vendégei az Egyesült Államokból érkeztek. Charles Joly (a Crafthouse Cocktails társalapítója) és Caitlin Laman (a chicago-i Ace Hotel ital menedzsere) Chicago-ból (Windy City) érkeztek. Miami-ból John Lermayer (Sweet Liberty Drinks & Supply Company) és a legendás Julio Cabrera csatlakozott hozzájuk Guadalajara-ban. New Yorkból repült Joaquín Simó (a Pouring Ribbons partnere) és Maxime Batard (a Saxon + Parole bár igazgatója). Az élvonalbeli koktél készítők csoportját még Jacques Bezuidenhout (a San fransisco-i Forgery and Wildhawk partnere), Chris Bostick (az Austin-i Half Step társalapítója és kreatív igazgatója) és Yael Vengroff (a Los angeles-i The Spare Room bár igazgatója) egészítették ki.

Mivel ezek a bartenderek különböző városokban dolgoznak, ritka a pillanatot, amikor egymás társaságát élvezhetik. A tequila kóstolása és a vacsora elfogyasztása közben mindegyik tag izgatottan töltötte az estét egy hangulatos étteremben. Ennek köszönhetően remek hangulattal alapozták meg az utazást.

Az út célja az volt, hogy megismerjék a tequilát -nemcsak a Casa Noblet-, így az első szeszfőzde, amit a mixerek meglátogattak Fortaleza volt. Ez nem egy átlagos szeszfőzdei túra. A bartenderek mélyen elmerültek a folyamatban, lépésről lépésre követték az eljárást, például az agave rostok elválasztását a musttól. A vendégek rögtön meg is kóstolták a terméket, hogy milyen a gyártási szakaszokban a végeredmény íze.

hordók a mezőn

A Fortaleza-i túrát követően néhány helyi bartenderrel a vendégek találkoztak beszélgetésre és kóstolásra. A mexikói bartenderek házasítottak Casa Noble-t olyan erjesztett italokkal, amelyek kukoricából és kakaóból készültek. A találkozót követően végre eljutottak a fő attrakció helyszínéhez, a Casa Noble lepárlóhoz.

A Casa Noble nemcsak egy hely ahol a gyártás folyik, de a szeszfőzde területén található a Matices Hotel de Barricas. A szállodából lélegzetelállító kilátás nyílik a környező hegyekre és nem ez az egyetlen lenyűgöző aspektusa a hotelnek. Az elegáns szobák tequila hordók formájára alakították ki, ahol a bármixer otthon érezheti magát. A mixereket lenyűgözte a látvány, ráadásul egy különleges éjszakai programban is részük lehetett. A csoport egy tábortűz körül pihenhette ki az utazás fáradalmait egymás és a Casa Noble társaságában a csillagok alatt. Hihetetlen desszerteket, helyi sajtokat és a hagyományos mexikói forró csokoládét is megkóstolhatták.

A legnagyobb sikert a frissen készített churros aratta, amit egy sok éves tapasztalattal rendelkező hölgy készített. A churros falatok finomak, ízletesek és frissek voltak, ami teljesen más kategóriába sorolja az ételt, mint az államokban kapható változatot. Itt jól megmutatkozik a különbség, az évek tapasztalata és a kézművesség, akár a speciális churros-ról legyen szó, akár a tequiláról.

A következő napon a Casa Noble lepárlási folyamat élményével gazdagodtak a bármixerek. Miután megálltak a vízkezelő és a komposztáló létesítményekben, a bartenderek megismerhették a Casa Noble fenntarthatóság iránti elkötelezettségét is. David Yan, a Casa Noble márka nagykövete ismertette a hosszadalmas folyamatot, aminek köszönhetően a Casa Noble organikus, bio minősítést kapott.

A lepárlási élmény és az utazás mellett az egyik legértékesebb pillanat volt, hogy a bartenderek egy asztalnál ülhettek José „Pepe” Hermosillo-val, a Casa Noble alapítójával és nagy mesterével. A vendégek hat hordónyi añejo tequila segítségével megtanulhatták, hogy az egyes hordók milyen módon befolyásolják a tequilát.

tequila alapú rózsaszín koktél

A bármixerek részletes oktatást kaptak, amikor maguk készíthették el a Casa Noble saját keverékét. A személyes ízlésük és a Pepe-től megtanult arányok és ízkombinációk alapján minden egyes bartender egyedi keveréket készíthetett a kapott 6 hordónyi tequilából. „Most úgy érzem magam, mint egy mester keverőgép.” – mondta Julio Cabrera, miután a keverékét palackozták és átadták neki.

A Casa Noble és a Liquor.com által szervezett útról rengeteg tapasztalattal és élménnyel térhettek haza a bármixerek, aminek köszönhetően még jobbá tehetik az általuk kevert tequila koktélokat.

Ha érdekel az alkohol gyártás és a koktélok világa, valamint szívesen dolgoznál a szakmában, de nem tudod hol kezd el, akkor gyere a Mojito Mixeriskolába, ahol a mixer tanfolyam oktatói az alapoktól a haladó bármixer szintig elkísérnek és segítenek, hogy a legjobb bartenderek közé tartozz! Készülj fel már most a nyári fesztivál és balatoni szezonális munkákra vagy a főállású bartender pozíciókra a legjobb bárokban!

Tanfolyamaink: alapfokú, gyorsított, haladó, latte art, egyéni/VIP, kedvezményes Kettő az egyben: barista és mixertanfolyam, Barista MasterClass, American Bartending képzés, illetve Profi Barista Csomag és Profi Mixer Csomag, amiben ajándék tanfolyamot is kapsz. Hallgatóinknak tréningeket és egy boston shakert is ajándékba adunk! A mixer képzések végén magyar-angol nyelvű bármixer tanúsítványt állítunk ki, valamint munkaajánlatot is kapsz! Ne maradj le az áprilisi mixertanfolyamról!

A mixertanfolyamra személyesen lehet jelentkezni
a Mojito Mixeriskolában április 17-én, 17 órakor!

Kövess minket  facebookon és instagramon is!

Információ:
+3620 355 8400
[email protected]

mojito mixer tanfolyam

www.mojito.hu

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...