Barion Pixel
menu

A Havanna Club története, fajtái! Mixertanfolyam 4#

2020. március 11. 00:00

 

A kubai rum történetének kezdete a 15. századra datálható, feltehetően ez időtájt kezdtek a cukornád levéből párlatot készíteni . A cukrot Kolumbusz Kristóf vitte be Kubába, aki a Kanári-szigetekről származó cukornádpalántákban hatalmas potenciált látott. 1493-tól megindul a termesztés Kubában ami a legzamatosabb és legmagasabb cukor koncentrátumú cukornádat eredményezi. Ezekben az időkben egy hatalmas űrt töltött be a cukornád, nem csak ízesítésre használták, de fizetőeszköz és építő anyagként is funkcionált.

Az 1900-as években az új lepárlási eljárásoknak köszönhetően egy teljesen újfajta rumot ismerhettek meg az emberek, és a kubai rum meghódította az egész világot. A 2 leghíresebb márka Havana Club és a Bacardi. A Bacardi rumról készült cikkünket itt olvashatod.

A Havana Club története egészen az 1800-as évekik nyúlik vissza, amikor az Arechabala család lepárlóüzeméből kikerült az első palack Havana Rum. Az eladási mutatók viszont nem hozták az elvártakat, így a második világháború alatt megszűnt a gyártás. A márkát államosították az 1959-es kubai forradalom után. 1993-ban a francia tulajdonú Pernod Ricard és a kubai kormány létrehozott egy állami menedzsment 50:50%-os tulajdoni hányaddal, melynek neve Corporación Cuba Ron-volt. Elkezdték a Havana Club ezen verziójának exportálását világszerte, kivéve az Egyesült Államokat, az Egyesült Államok kormánya által bevezetett embargó miatt.

A Havan Club rumjai 100%-ban kubai alapanyagokból készülnek, az egyik legmagasabb minőségű cukornád terem ezen a vidéken. A párlat minőségét továbbá garantálja a kristály tiszta forrásvíz ami a rum alapját képezi illetve a különleges élesztő törzs, ami a standard minőséget garantálja. A klímának köszönhetően az érési és érlelési folyamatok hamarabb végbe mennek mint a hidegebb területeken.

Havana Club Añejo 3 Añoshavana club mixertanfolyam

  • A legelismertebb az érlelt fehér rumok között, 3 éves érlelés
  • karakteres és tökéletes alapja különböző koktéloknak

Két legendás kubai bárban csak ezt használják – la Bodeguita del Medio és el Floridita

A valódi Mojito és Daiquiri elengedhetetlen alapja

 

Havana Club Añejo EspecialHavana Club Añejo Especial

Ez az erős, de egyúttal simulékony karakter teszi az

eredeti kubai CUBA LIBRE koktél zseniális alapanyagává.

• Először volt amerikai Bourbon whiskey-s hordóban,

majd volt Irish whiskey-s hordóban érleljük.

• NINCS hozzáadott cukor, színezék, mesterséges íz
Legsokoldalúbb prémium arany rum

Speciális: tökéletesen integrálja a kubai fehér rumok

karakteres könnyedségét és a sötét rumok intenzív aromáját

Havana Club Añejo 7 Añohavana club mixertanfolyam

Legalább 7 évig érlelik tölgyfahordóban (a legfiatalabb cseppje 7 éves)

„Folyamatos érlelés”: a kész, érlelt rumból egy részt mindig visszateszünk a még érlelődőhöz

Jellemzői: • tiszta mahagóni szín • íze rendkívül intenzív, ugyanakkor kellemes, bársonyos is

o édes kubai dohány

o lédús trópusi gyümölcsök

o lágy vanília

o szárított kakaó Fogyasztás: tisztán, Cubata (Cuba Libre a 7 évesből)

 

Havana Club Selección de MAESTROShavana club mixertanfolyam

Aranyérem: a világ három legnagyobb befolyással bíró ital versenyén is (San Francisco World Spirits Award, Beverage Testing Institue’s International Review of Spirits, International Wine and Spirit Competition).

Öt Maestro Ronero, azaz rummester „triple barrel aged” rumválogatása (érlelve 1. aguardiente-ként 2. ron fresco-ként (első házasítású friss rumként) és 3. selección-ként (a rummmesterek válagatásából létrehozott második házasításként), végül hordóerősséggel 45%-osan palackozva (Cuban Barrel Proof)

Ízvilága: • pörkölt pekándió • ízdús kakaó • erőteljes kávé • kandírozott gyümölcsök

Havana Club Añejo 15 Añosmixertanfolyma havana club

Egy igazán ritka, limitált mennyiségben készülő rum

Don José Navarro Primer Maestro Ronero

• követelményei annyira speciálisak hogy évente összesen

csak 58 hordónyi Havana Club Añejo 15 Años kerül palackozásra

• a legfiatalabb cseppje 15 évig érlelődött tölgyfa hordóban

Extra hosszú érlelés: • Ragyogó mahagóni szín

• Hosszantartó lágyság, gyümölcsös aromák:

o érett szilva

o édes gyümölcsök

o fekete, pörkölt kávé

o egy pici vanília

 

Havana Club TRIBUTOhavana club mixertanfolyam

2500 palack / év

• az évente megrendezésre kerülő

Cuban Habanos Festival-on mutatják be

• sorszámozott palack a Maestro Ronero aláírásával

A limitált kiadások egy új sorozata – minden évben új,

egyedi ízvilágú és egyedi csomagolású taggal jelentkezik:

• az adott év legkiválóbb ultra-premium

rumkészleteiből házasítva

• a rumkészítés tudományát, know-how-ját megmutatva

 

Havana Club UNIÓNhavana club mixertanfolyam

Hosszú érlelés:

• Mély borostyán szín

• Gazdag illatok, ízek: tölgy, füst, citrus,

kókusz, kávé Valódi ínyencség

Két szenvedélyesen elkötelezett ember együttműködése

• Asbel Morales a Havana Club rummestere és

Fernando Fernandez Milián Kuba legnevesebb

szivar sommelier-je

Két legendás kubai márka: rum + szivar

• különböző korú rumok = az érlelés és házasítás művészetével kialakítva

• kubai szivarok különböző korú és karakterű dohánylevelekből

• Együttműködésük eredménye: Havana Club Union különleges ízélménye amely tökéletesen illik a klasszikus Cohiba szivarhoz

Havana Club MÁXIMO Extra Añejohavana club mixertanfolyam

Don José Navarro Primer Maestro Ronero • Kuba legfinomabb és legérettebb rumkészleteinek házasításával • valódi kézműves technikával Limitált kiadás, 1000 palack (0,5 lit) / év

Hosszú érlelés: • Mély borostyán árnyalat • Gazdag illat, egyensúlyban a tölgy, a csokoládé , a körte, aszalt gyümölcsök
Egyedi palack • Paul Miller üvegfújó mester – egyedi sorszám + mester aláírása • Kristály palack kristály dugóval Giraldilla rágravírozva

 

HA TETSZETT AMIT MA TANULTÁL A RUMOKRÓL, AKKOR VÁRUNK SOK SZERETETTEL MIXERTANFOLYAMAINKON BUDAPESTEN 2020.03.12.-ÉN! 16:00 BEIRATKOZÁS, 17:00-KOR MÁR KEZDŐDIK AZ ELSŐ ELMÉLETI ÓRA! A MOJTIO MIXERISKOLA ÉS A BARISTA AKADÉMIA A KÖVETKEZŐ TANFOLYAM TÍPUSOKAT INDÍTJA EL, EZEN AZ IDŐPONTON: ALAP MIXERTANFOLYAM, HALADÓ MIXERTANFOLYAM, ALAP BARISTA TANFOLYAM, HALADÓ BARISTA TANFOLYAM, 2 IN 1 MIXER ÉS BARISTA TANFOLYAM.

LEGYEN A SZAKMÁD A SZENVEDÉLYED, IRATKOZZ BE MÉG MA!
KÉRDÉSED VAN? +36 20 35 84 00
ÍRJ NEKÜNK! [email protected]
CÍMÜNK: 1071 BUDAPEST, LÖVÖLDE TÉR 2.
NYITVA TARTÁS: MUNKANAPOKON 12:00-18:00

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...