Hírek

A legkedveltebb alapszesz a világon

By június 13, 2019 No Comments

Az International Wine and Spirits Research (IWSR) legfrissebb kutatása szerint a gin fogyasztás 2018-ban hatalmasat nőtt világszerte. A 8,3%-os növekedés a pink ginnek is köszönhető, hiszen a fiatalok és főleg a lányok körében ez rendkívül népszerű lett, de a Gin & Tonic is egyre felkapottabb. Az Egyesült Királyságban, a gin szülőhazájában 2018-ban a gin fogyasztás 32,5%-al nőtt.

De persze nem nőtt ekkorát minden alapszesz fogyasztása. A vodka fogyasztás például visszaesett és az elemzők szerint a következő 5 évben is egyre csökkenni fog. Úgy tűnik, egyre többen cserélik a James Bondot idéző Vesper Martinijüket valami más klasszikusra.

Nem meglepő módon a nemzetközi whiskey fogyasztás is nőtt, leginkább az indiai piacnak köszönhetően (Indiában rengetegen fogyasztanak whiskeyt), de az U.S.A.-ban és Japánban is látszik növekedés.

De az Amerikai Egyesült Államokban nem csak a whiskeyt kedvelik egyre többen, de a szomszédos Mexikóból importált mezcalt és tequilát is – ezek fogyasztása 5,5%-al nőtt 2018-ban.

A kevert italok és ciderek, valamint a fogyasztásra kész italok (ready-to-drink: RTD) is 5%-os növekedésnek örvendhetnek az előző, 2017-es évhez képest. Ezek a dobozos alkoholos italok fénykorukat élik – a sör rovására. Mivel ezek az alkoholos üdítők inkább édesek, többen választják a keserű sörrel szemben.

Az egészséges életmód népszerűvé válásával egyre elterjednek a kevesebb kalóriát tartalmazó üdítők és egyéb alkoholmentes italok és ezek népszerűsége csak nőni fog a becslések szerint.

Legyél te is mixer! Az alapfokú mixer tanfolyamunkat már akár 4 hét alatt elvégezhetitek (gyorsított forma, a normál tanfolyam 12 hetes). Ha mégjobb bártenderré szeretné válni, és szeretnél Tiki koktélokat készíteni, akkor válaszd Profi Mixer csomagunkat, melyhez most AJÁNDÉK TANFOLYAMot adunk!

További tanfolyamok helyét és időpontját, valamint bővebb információt a Barista Akadémia és a Mojito Mixeriskola weboldalán találhatsz. Képzéseink országszerte több, mint 20 városban indulnak (Sopron, Győr, Eger, Miskolc, Tata, Szeged, Szentes, Szolnok, Hódmezővásárhely, Baja, Békéscsaba, Szombathely, Veszprém, Keszthely, Székesfehérvár, Gyöngyös, Cegléd, Szekszárd, Kecskemét, Gyula), honlapjainkon ezekről is tájékozódhatsz. Ha valamit nem találsz, hívj bennünket bizalommal, vagy ha szeretnél, e-mailt is írhatsz. Irodavezetőnk készséggel áll rendelkezésetekre  az iroda nyitva tartási idejében (H-P, 10-18).

Információ:
info@mojito.hu
06/20-355-8400
(H-P, 10-18)

Leave a Reply