ÉrdekességekHírekUncategorized

A valaha volt legjobb karácsonyi punch

By december 9, 2019 No Comments

A december az év legmozgalmasabb hónapja. Mikulás, karácsony, szilveszter, ajándékok, sütés főzés és még sorolhatnánk. Van azonban egy olyan dolog ami ezt a rengeteg feladatot megédesíti és meghozza az egész család hangulatát. Ez nem más mint egy nagyszerű karácsonyi puncs. Rengeteg fajtája létezik, hideg, meleg, alkoholos, mentes, teafüves, fűszeres. Most egy gyümölcsökben gazdag változatot szeretnénk nektek bemutatni. Aki járt már mixer tanfolyamra az tudja, hogy az receptek és az italok világa együtt jár a folyamatos számolással. Most sincs ez másképp.

TERVEZZ – SZÁMOLJ

Ha ételből vagy ez esetben italból nagyobb mennyiséget készítesz, mindig számold ki, hogy kb. hány adag fog elfogyni. Gondold át hány vendég érkezik, mennyi időt fognak nálad tölteni, kinek mi a kapacitása. A karácsony egy meghitt családi ünnep, nem az az alkalom amikor sokat iszik az ember. Fejenként azért 2 pohárral számolhatsz. Mindenképp gondolj a gyerekekre és azokra akik nem fogyasztanak szeszt. Ezért mindenképp készítsd el az alkoholmentes alapot, majd oszd ketté. A felnőttek puncsába mehetnek majd a finom rumok, esetleg pezsgő.

HOZZÁVALÓK

A fűszerek:
fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, csillagánizs

A gyümölcsök:
narancs, gránátalma, lime, vörös áfonya

A gyümölcslevek:
narancslé, gránátalmalé, mangólé, meggylé, áfonyalé

Az alkoholok:
fehér, arany vagy barna rum, pezsgő

ELKÉSZÍTÉS

10-12 órával a szervírozás előtt add a fahéjat, a szegfűszeget, a szegfűborsot és a csillag ánizs a gyümölcslevekhez. Hagyd ázni a fűszereket, érjenek össze a gyümölcsök levével. Amikor elkészült szűrd le és tedd a hűtőbe. A vendégek érkezésekor öntsd egy nagy kancsóba, add hozzá a friss narancsot, áfonyát, gránátalma magokat, fahéjrudat, csillagánizst. A felnőttek kancsójába töltheted a rumot és a pezsgőt.

HOGYAN SZERVÍROZD

A karácsonyi puncs szervírozása nagyon egyszerű. Mielőtt kitöltöd az első pohárral mindig kóstold meg! Ha túl édes adj hozzá lime levét, ha túl savanyú adj hozzá egy kevés cukrot. Töltsd az italt pár szem jégkockára a poharakba. Adhatsz hozzá kiskanalat a gyümölcsökhöz. Ügyelj arra, hogy a gyerekek csak az alkoholmentes kancsóból igyanak!

A Mojito Mixersikola nemzetközi tananyagának köszönhetően a gyakorlati órákon a hallgatók elkészítik a világ legnépszerűbb koktéljait. Természetesen nem maradnak ki a tananyagból olyan neves kevert italok mint a Mojito, Pina Colada, Daiquiri, Manhattan, Whiskey Sour, Cosmopolitan, Apple Martini, és a Mai Tai sem.
Mixertanfolyam alap és haladó szinten. Barista tanfolyam és Latte Art képzések. Szerezz nálunk használható tudást és alapozd meg a jövődet hazai és külföldi bárokban, kávézókban, szállodákban, éttermekben, folyami vagy óceánjáró luxushajókon!

LEGYEN A SZAKMÁD A SZENVEDÉLYED, IRATKOZZ BE MÉG MA!
KÉRDÉSED VAN? +36 20 35 84 00
ÍRJ NEKÜNK! INFO@MOJITO.HU
CÍMÜNK: 1071 BUDAPEST, LÖVÖLDE TÉR 2.
NYITVA TARTÁS: MUNKANAPOKON 10:00-18:00

CIKKAJÁNLÓ: LEGJOBB MARGARITA RECEPTEK

Leave a Reply