Barion Pixel
menu

BOURBON MATERCLASS A MOJITO MIXER ISKOLÁBAN

2019. július 24. 00:00

Ismét márkanagykövet járt nálunk. Ezúttal Hubai Miklós a Beam Suntory cég és az általuk forgalmazott italok márkanagykövete tartott előadást. Az italkóstolók mellett kreatív koktélok is készültek. A Masterclass előadáson a Jim Beam, Jim Beam Black, a Maker’s Mark, és a Maker’s 46 voltak a fókuszpontban. A Jim Beam márkát ismerik az egész világon. Olyan népszerű kevert italok készíthetők belőle, mint például az Old Fashioned vagy a Wiskey Sour. A cégek története mellett megismerhettük a bourbon whiskeyk készítését, jellegét, és a fő különbségeket a más whisky típusokhoz képest. 

Hubai Miklós előadásán olyan kulisszatitkokat is elárult a leendő bártendereknek, amely információk ismeretében magabiztosan megy majd az italajánlás és értékesítés.
Szóba került egy nemrégiben bekövetkezett baleset a Jim Beam egyik érlelő épületében. Ahogyan egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk róla, 45000 hordó Jim Beam vált a lángok martalékává.
A kóstolás technika elsajátításánál megtanulhatták a résztvevők, hogy a pohárválasztás és megfelelő hőmérséklet mellett nagyon fontos információkat tartalmaz az ital színe, illata és az íze. Alapfokú mixertanfolyamra járó hallgatóink számára rendszeresen szervezünk ingyenes szakmai továbbképzéseket. A mixerképzés tananyagában szereplő italok márkanagykövetei rendszeres vendégek a Mojito Mixeriakolában. Mixer, American Bartending, Barista és Latte Art tanfolyamaink minden hónap közepén indulnak. 22 városban folynak képzéseink.
Hamarosan Gózon Péter a Bacardi márkanagykövete érkezik hozzánk, Bombay, Martini és Bacardi előadásokkal, sok új információval meglepetéssel.

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...