HírekUncategorized

BOURBON MATERCLASS A MOJITO MIXER ISKOLÁBAN

By július 24, 2019 augusztus 12th, 2019 No Comments

Ismét márkanagykövet járt nálunk. Ezúttal Hubai Miklós a Beam Suntory cég és az általuk forgalmazott italok márkanagykövete tartott előadást. Az italkóstolók mellett kreatív koktélok is készültek. A Masterclass előadáson a Jim Beam, Jim Beam Black, a Maker’s Mark, és a Maker’s 46 voltak a fókuszpontban. A Jim Beam márkát ismerik az egész világon. Olyan népszerű kevert italok készíthetők belőle, mint például az Old Fashioned vagy a Wiskey Sour. A cégek története mellett megismerhettük a bourbon whiskeyk készítését, jellegét, és a fő különbségeket a más whisky típusokhoz képest. 

Hubai Miklós előadásán olyan kulisszatitkokat is elárult a leendő bártendereknek, amely információk ismeretében magabiztosan megy majd az italajánlás és értékesítés.
Szóba került egy nemrégiben bekövetkezett baleset a Jim Beam egyik érlelő épületében. Ahogyan egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk róla, 45000 hordó Jim Beam vált a lángok martalékává.
A kóstolás technika elsajátításánál megtanulhatták a résztvevők, hogy a pohárválasztás és megfelelő hőmérséklet mellett nagyon fontos információkat tartalmaz az ital színe, illata és az íze. Alapfokú mixertanfolyamra járó hallgatóink számára rendszeresen szervezünk ingyenes szakmai továbbképzéseket. A mixerképzés tananyagában szereplő italok márkanagykövetei rendszeres vendégek a Mojito Mixeriakolában. Mixer, American Bartending, Barista és Latte Art tanfolyamaink minden hónap közepén indulnak. 22 városban folynak képzéseink.
Hamarosan Gózon Péter a Bacardi márkanagykövete érkezik hozzánk, Bombay, Martini és Bacardi előadásokkal, sok új információval meglepetéssel.

Leave a Reply