Hírek

Cachaça

By június 27, 2017 június 25th, 2019 No Comments

A cachaça világszerte ismert márkává kezd válni. Habár, az Új Világ alkoholja aligha nevezhető új keletűnek. 1532-ben a portugál cukorgyártás Brazíliába költözött, és a cachaça előállításához szükséges növény, a cukornád lepárlása röviddel ezután kezdődött.

mixer_tanfolyam_kepzes

Manapság, a cachaça a legnépszerűbb alkoholos ital Brazíliában, több ezer olyan márka létezésével, amely az olcsó és bőséges kategóriától a több száz dollár értékű ritka palackozásig terjed. Éppúgy, mint a whiskey és a sör, sok cachaça márka is egy kézműves mozgalom része, ami napjainkban igen lendületesen tör előre a piacon. A múltban csak néhány márkát exportáltak, de ma már a kistermelők termékeit és kézműves cachaça italokat is találhatunk a világ polcain. A cachaçahoz szükséges cukornád levet egyenesen a nyers cukornád szárakból préselik. A friss levet fermentálják, majd párlatot készítenek és így kerül a szeretett brazil italba. Néhány rum, általában, mint a Rhum Agricole névvel címkézett palackok hasonló módon készülnek, mint a szóban forgó cachaça, amit bizonyos helyeken „Brazil Rum” névvel illetnek. A fő különbséget a cachaça és az általánosságban rumnak nevezett ital között a gyümölcslében kell keresnünk: a legtöbb rumhoz a párlatot a feldolgozott cukornád melléktermékéből a melaszból nyerik, aminek magasabb a cukortartalma. A cachaçanak fűszeresebb, gyógyfüvesebb aromája van, mint rokonainak.

A cachaça fehér színű, ha tovább érlelik az idősebb változatok arany színezetet kapnak. Az ital kora a háromtól a tizenöt éves korig terjed, a sötét szín általában prémium minőséget jelent, de az íz és szín nagyban függ a hordó típusától és a benne eltöltött időtől.

mixer_kepzes_tanfolyam

Hogyan fogyasszuk a cachaçat?

A fehér színű cachaçat általában keverve vagy cachaça alapú koktélokban használják, az egyik ilyen népszerű koktél a Caipirinha. Mind közül az arany vagy sötét színű cachaça nyújtja a legjobb élvezetet.

mixer_tanfolyam_kepzes

Rengeteg izgalmas történet, receptúra és különleges íz van jelen az italok világában. Ha szeretnéd megismerni a koktélok világát, szeretnéd Te magad elkészíteni kedvenc italod, akkor jelentkezz a Mojito Mixeriskola nyári tanfolyamaira.

Információ:
info@mojito.hu
+3620 355 8400 

Leave a Reply