Barion Pixel
menu

Hogyan válassz mixer és barista iskolát!

2018. június 22. 00:00

Ha barista vagy mixer iskolát keresel, mi segítünk a döntésben!

Ha az ember elhatározza magát, hogy elvégez egy mixer vagy barista tanfolyamot, sok szempontot kell figyelembe vennie a választásnál. Ár, lokáció, időbeosztás, oktatók, bizonyítvány, stb. Néhány hasznos tanáccsal segítünk a döntésben.

Milyen szempontok alapján válasssz barista vagy mixer tanfolyamot?

Ár

Az ár fontos. A mixer és a barista tanfolyam költséges dolog, rengeteg az anyagfelhasználás. Az italok, a friss gyümölcsök, a fűszernövények a minőségi kávék sokba kerülnek. Magyarországon ezek a  képzések, nemzetközi összehasonlításban viszont nagyon olcsók. Ha Nyugat-Európában szeretnél hasonló tanfolyamokat elvégezni, nagyon mélyen a zsebedbe kell nyúlni. A választásnál viszont nem az ár számít, hanem az ár-érték arány. Itt is érvényes a jó öreg szabály: Nem az a drága, ami sokba kerül, hanem ami nem éri meg az árát!

Rejtett költségek

Tájékozódj a tanfolyam árakról, és minden egyéb költségről! Csak akkor írj alá felnőttképzési szerződést, ha mindennel tisztában vagy és ne fizess többet, mint ami a szerződésben szerepel. Hallottunk már rémtörténeteket olyanokról, mint előre nem jelzett vizsgadíj, pótvizsgadíj, extra anyagfelhasználás, a tankönyvek ára és még sorolhatnánk.

.

Lokáció

Fontos a jó elhelyezkedés. Busz, villamos, metró, troli legyen a közelben hiszen tömeg közlekedni fogsz. Az autót felejtsd el, ha mixer tanfolyamra jársz!

Bizonyítvány

Ma Magyarországon a legmagasabb szintű kiadható mixer és barista végzettséget igazoló dokumentum neve: Bártender / Barista Tanúsítvány. Olyan iskolát válassz, ahol ilyen papírt kapsz, ha levizsgáztál. Ügyelj arra, hogy a magyar mellet legalább még egy nyelven kiállítsák, így ha külföldre mész dolgozni nem kell lefordíttatnod!

.

Oktatók

Nagyon fontos pillére az oktatásnak. Nem mindegy, hogy kitől tanul az ember, főleg ha fizet érte. Egy szakmai oktatónak számos emberi tulajdonsága mellett mindenképp szüksége van több éves, több évtizedes szakmai tapasztalatra. Szakmában szerzett sikerekre, elismerésekre, díjakra. Csak ekkor hiteles és így tudja átadni a tudást a fiatalabb generációnak. Érdeklődj az oktatókról!.

Időbeosztás

Úgy válaszd ki a számodra megfelelő bártender és barista képzést, hogy a tanfolyami időpontok mindig megfeleljenek számodra és minden alkalommal részt tudj venni az oktatáson. Ha mégsem tudsz, legyen lehetőséged bepótolni az elmulasztott alkalmat!

.

Ingyenes tréningek

A mixer és a barista képzések mellet az a Te iskolád, ahol részt tudsz venni ingyenes kiegészítő tréningeken. Úgymint pincér tréning, angol bárszaknyelv tréning, free pouring tréning, standolás tréning, rendezvény szervezés tréning…

Egyéb tanfolyamok

Az alapfokú barista és mixer tanfolyamok elvégzése nem azt jelenti, hogy valaki profi szakemberré vált. Folyamatosan gyakorolni kell, követni az új trendeket, és tovább tanulni. Erre valók a Latte Art, a Haladó Bartender, az American Bartender tanfolyamok. Olyan iskolát válassz ahol ezek, elérhetők!

.

Állásajánlatok

Ha elvégezted a tanfolyamokat vágj bele, tedd pénzé az tudásodat! Tájékozódj, mielőtt beiratkozol! Ha jól választasz mixer iskolát, számos hazai és külföldi állásajánlat közül válogathatsz..

Ígéretek

Ne dőlj be az olyan ígéreteknek, hogy „Te leszel a legjobb”, „Megváltoztatjuk az életed”. Egy tanfolyam elvégzése után biztosan nem Te leszel a legjobb a szakmában, és az életedet csak Te tudod megváltoztatni. Az biztos, hogy kemény munkával jó szakemberré válhatsz, jól fizető munkád és egyben szenvedélyed lehet.

Ezek is érdekelhetnek

2023. március 17., 14:45
Ki az a bartender? – A bartending története 7 pontban!

Bartenderek – A koktélok művészei A bartenderek olyan szakemberek, akik italokat készítenek és szolgálnak fel az embereknek. Az italok készítése magában foglalja a különböző összetevők kombinálását, a technikák alkalmazását és a báreszközök használatát. A bartenderek munkája nemcsak az italok előkészítésére és szervírozására korlátozódik, hanem az ügyfelek szórakoztatására is. A legjobb bartenderek művészekként keverik a koktélokat, […]

Bővebben...

2023. január 24., 20:33
Hugo Koktél – Recept – Történet – Elkészítés

A közkedvelt Hugo Koktél és minden amit tudni kell róla! A Hugo koktél egy pezsgő olaszos spricc, amely bodza likőrrel és Prosecco-val készül! Egy tökéletes frissítő ital. Ez a koktél a frissítő szó szinonímája. Ha szereted a pezsgő alapú spricceket, akkor azonnal próbáld ki a Hugo koktélt ! Ez az olasz koktél az Aperol Spricc rokona, és véleményünk szerint még […]

Bővebben...

2023. január 19., 15:51
Egy örök klasszikus: Az Americano – Történet – Elkészítés – Recept

Honnan ered? Hogyan készítik? Tippek és trükkök az Americano koktélhoz! Az Americano egy gyengéd bevezetés a Campari egyedi és keserű ízébe. Ez egy lenyűgöző ital, hosszú és gazdag történelemmel, és ez volt az első koktél, amelyet a James Bond-regények említenek. Egy ikonikus és páratlan  aperitif , amelyet bármilyen étkezés előtt fogyaszthatunk. Maga a koktél receptje rendkívül […]

Bővebben...

2023. január 10., 16:10
A Cuba Libre története és elkészítési módja – Recept!

A világ legnépszerűbb koktélja a Cuba Libre! A Cuba Libre története: Az Egyesült Államokban klasszikus rum és kóla néven ismert Cuba Libre az egyik legnépszerűbb ital. Bárhol megtalálható, a főiskolai hallgatók műanyag poharaitól kezdve a helyi bárokon át a csúcskategóriás, divatos üdülőhelyekig. Frissítő, finom, és egyszerűen elkészíthető. A Bacardi Brand Master, David Cid szerint a […]

Bővebben...